- 30 Kasım 2019
- 6.938
- 13.741
- 198
- Konu Sahibi Mandalinakolik
-
Hem siz saglıkcıların hemde biz gıbı aylardır evinde oturan duyarlı insanların sorumsuzlara hakkı helal degildir..Bir doktor olarak size ve sizin gibi düşünüp davranan hiç kimseye hakkım helal değil.
Git Allahaşkına ya. Bide millete biraz okuyun demişİşte Türkiye'nin profili bu. Çok bildiğini zanneden milleti rehavete sürekleyen senin gibi cahiller. Senin yüzünden banlanıcam, değmez yazmaya
Kurallara kimse uymuyor gördüğümüz üzere.. Sende atlatacağına inanıyorsan uyma da boş beleş sallamak ne demek anlayalım.. hadi yeme bizi.. basbaya korkuyorsun ama burada farklı yorum yapıyorsun.. ayrıca ben marttan beri evimden dışarı çıkmadım. Şuan annemdeyim onunda nedeni kaynvalidem karantinada bebeğime ve bana birşey olmasın diye beni gönderdiler..
bu cahilliğini değiştirmiyor. Şu an Türkiye'de değilsen bile olmaman farketmiyor. Yazma banaben Türkiyenin profilinde degilim yalniz, rahat edebilirsin
alman virolog, droste adinda ve fen doktoru mailab, youtubeta videolari var bu virüs olayini anlatan, ac ve dinle/izle, ama almanca dilinde
Allah Allah.. sen sordun ama maskesiz çıkabilion mu bla bla diye.. Bende çıkmadığımı şuan mecburi başka yerde olduğumu söyledimhikayen beni ilgilendirmiyor. Benim korktugum filan yok. Sadece burda (almanyadaki) kurallara uyuyorum ki cezasi var.
bu cahilliğini değiştirmiyor. Şu an Türkiye'de değilsen bile olmaman farketmiyor. Yazma bana
Bacım bunun diger nedeni malesef hükümet sürekli hersey yolunda vakalar kontrol edilir düzeyde hersey iyi diye gösteriliyo insanlarda rahat davranıyo ... bulunduğum şehirde 2 hastane kapatıldı vaka artısı cok ama TV de gördgm sadece 1000 vaka eee sadece bulundgm sehirde 300 civarı vaka var ...İşin ciddiyetini hükümet cıkıp ciddi bir konusma yapmazsa kimse anlamıcak Allah sonumuzu hayır etsnHer gün burada açılan korana hikayeleri okurken türkiyede bir artış olduğunun farkındayım.
Virus arttıkça insanlara bir rahatlık geldi işte tam anlamadığım nokta bu.
Aylardir evden pek çıkmadık çocuklar virüs geldi geleli market yüzü gormedi.
Misafirliğe son bir aydır mesafe kurallarını da onemseyerek olumlu bakmaya başlamıştık bizim bulunduğumuz yerde hic virüs çıkmadığı icin ama diğer sehirlerde tekrar virüs artmaya başlayınca eşime misafirlik işlerine ara verelim bayramdan sonra kimseyle gorusmeyelim herkes kalabalığa girmiştir şehir değişikliği yapmıştır dedim anlaştık tamam dedi.
Iki gün önce baska şehirden bir arkadaşı aradi size geliyoruz bayramlaşmaya dedi. Mesafe kurallarina uyariz dedi ve emrivaki oldu geldiler.
Bana sorulsa hayir kabul edemem derdim ama oyle bir sansim da olmadı.
Neyse geldiler öpme sarılma olmadı. Ama çocuklar itise kakisa oynadılar bizimkiler ve onlarinkiler.
Sonra kadin dedi ki ayy bizim orda cok virüs var burda ne güzel hic yokmuş.
Ben şaştım kaldım ne desem o an boş olacakmış gibi hissettim evden kovmak geldi içimden o an.
Sonra bir arkadaşları varmış sizi de tanistiralim burdalar buraya geliyorlar dediler.
Neyse onlar da geldi ben hala kendimi kabustayim sanıyorum ne zaman uyanacagim acaba diye bekliyorum.
Onlar da geldi tanisma faslindan sonra kadin dedi ki dün cenazeye gittik cok kalabalıktı. Cok kişiyle sarıldık falan.
Neyse onlar gittiler ben hemen evi havalandırdım. Her yeri domestosla sildim çocukları banyo yaptırdım. Öyle uyuduk. Dün yine bir arkadaş aradı size gelicez diye kadın tansiyon hastası
Dedim canim gelmeyin bak su an biz kendimizi riskli görüyoruz son zamanlarda çok kişiyle görüştük. Sen tansiyon hastasısın bene sonra görüşelim dedim. Tamam dedi.
Oh dedim rahatladım. Sonra 1 saat gecince yine aradi biz hazırlandık geliyoruz bizim için sorun yok görüşelim illa dedi bir sey olmaz mesafe kuralina dikkat ederiz maske takariz diye geldi. Ben o kadar bak sana bir sey olursa kendimi suclarim dedigim halde bir sey olmaz dedi.
Ne oldu bu insanlara ben mi çok takıntılı oldum herkes çok rahat diyorum bazen.
Ama o entube hastalarının fotograflarini görünce korkuyorum. Hadi sevdiklerimden biri ya da ben o halde olursak diyorum.
Ben mi çok duygusal bakıyorum olaylara ?
Hemsireler doktorlar dikkat etmeyenlere hakkımızı helal etmeyeceğiz diyorlar .
Onları izleyen var mi hikayelerini bilen var mi en çok onlar yoruldu biz nasıl onların hakkını ödeyeceğiz böyle yaparak diyorum.
Aylarca evladindan anne babasindan otel odalarinda kalan peynir zeytinle yemeğini geçiştiren hemsirelerimizin gözyaşlarını gören var mi diyorum.
O tulumları cikardiklarinda ic camasirina kadar terlemis olduklarını saç diplerinin hic kurumadıklarını bilen var mi diyorum.
Bunların hepsini bize gelenlere de anlattım artık virus öldürücü değil sende rahat ol diyorlar.
Başımı alıp uzaya kacasim var. Anlasilmadigim için.
Bir dağa çıkıp bagirasim var.
Duvarları ayağımla kirasim var.
Bu virüs hayat enerjimi aldi insanlara insanlara olan guvenimi aldı.
Ama sevdiklerimi elimden almasın.
Yoksa herkesi ben de yakarım
sürekli alıntılayıp duruyorsun beni?? Sen yazdığın cahil yazılarınla herkesi güldürüyorsun zaten kendine, öyle ay çok komiksin demekle olmuyor. YAZMA, ALINTILAMA zeka sorunun yoksa cevap vermezsin. Daha ne diyim , her alıntılamanla beni haklı çıkartma .asil sen yazmaay ne komiksin ya sanki bana yazmak zorundasin. Yazma?! Cahil olan belli oldu
Üşenmedim baktım. Christian Drosten hiç senin dediğin gibi "Bu virüs grip gibi atlatırız yav" demiyor, hatta senin gibi düşünenlerden endişe duyduğunu söylüyor. Bağışıklık konusunda söylediği şeylerin de yalnızca "hipotez" olduğunu yani doğrulanmamış kesin olmayan düşünceler olduğunu söylüyor.
Christian Drosten: Pek çok insan gibi ben de içinde bulunduğumuz durumu kabullenemiyorum. Umarım ki salgın beni ve ailemi etkilemez. Ancak bana ve yakınlarıma sıçrama ihtimali hiç de az değil. İçinde bulunduğumuz yeni gerçekliği reddeden başka insanlar da var.
ZO: Gördüğümüz kadarıyla yaşlı ve hasta insanlar açısından Kovid-19 daha tehlikeli bir virüs. Yine de otuzlu yaşların ortalarında yoğun bakıma kaldırılan veya ölen insanlar da duyuyoruz. Bunun sebebi nedir?
Drosten: Bu aslında diğer solunum hastalıkları için de geçerli. Gençler başka solunum hastalıkları nedeniyle de yoğun bakıma alınabiliyor ama insanlar hakkında fazla bilgimiz yok ne yazık ki. 35 yaşında bir insanın yoğun bakıma alındığını duyuyoruz, ancak o kişinin başka hastalığı olup olmadığını bilmiyoruz. Gizli riskler taşıyan pek çok hastalık 35-50 yaş arası kişilerde de bulunabiliyor. Bir başka hipoteze göre ise bir kişi virüsü direkt olarak kuvvetlice akciğerlerine çektiği zaman virüs kendini çoğaltarak daha da derinlere iniyor. Vücut henüz buna karşı bağışıklık geliştirmediği için de beklenenden daha ağır bir etkisi oluyor. Ancak dediğim gibi, bu yalnızca bir hipotez.
ZO: Hastalığın erkekleri kadınlardan daha fazla etkilediği de söyleniyor.
Drosten: Bunu kesin olarak bilmiyoruz. Risk faktörlerinin erkeklerde daha fazla olması muhtemel. Bazı çalışmalar virüsün hücrelere girdiği bağlanma alanlarının Asyalı insanlarda daha sık bulunduğunu söylüyordu. Ancak gördüğümüz gibi Çin dışında da büyük bir hızla yayılıyor. Henüz bunları doğrulayacak güvenilir veriler yok.
sürekli alıntılayıp duruyorsun beni?? Sen yazdığın cahil yazılarınla herkesi güldürüyorsun zaten kendine, öyle ay çok komiksin demekle olmuyor. YAZMA, ALINTILAMA zeka sorunun yoksa cevap vermezsin. Daha ne diyim , her alıntılamanla beni haklı çıkartma .
Allah Allah.. sen sordun ama maskesiz çıkabilion mu bla bla diye.. Bende çıkmadığımı şuan mecburi başka yerde olduğumu söyledim
. Çoookkkkkkkk kabasın.. Keşke seni hiç görmeseydim hayatımdan birkaç dk boşa gitti inanamıyorum.. ayrıca sizin gibi kafa yapısındaki insanlara da aslaaaaaa hakkımı helal etmiyorum. Hadi byyy
kaynak bilgisi yok zaman bilgisi yok, virüsün ilk ciktigi zamanlar korkulcak bisey yok dedi. Senin su an kopyaladigini görmedim. Mailab genel virüslerin hakkinda konustu ve corona virüsüyle ilgili baglanti kurdu. Onu da arastir madem cok seviyorsun, tavsiye ederim
Virüsün ilk çıktığı zamanlar demiş. Şu an korkulacak bir şey olmadığını söylemiyor. Hatta bu yazdığım röportajını deli gibi vakaların arttığı Mart sonunda yapmış. Al kaynak da burada: Almanya'nın koronavirüsle mücadelesinin önemli isimlerinden Virolog Christian Drosten: "Vaka sayısını azaltacak önlemler almazsak salgınla başa çıkamayız" - Medyascope
Kaldı ki sırf Almanya'yı baz alarak tüm dünyayı değerlendiremezsin.
Esim tarafından dugunu muz vardı bu ay... yani oylekı gecen seneden kıyafetime kadar hazırlamış nasıl bir hevesle o dugunu bekliyordum... Ama Vırus patlak verince gidemeyiz dedım eşime altın takı gerekiyorsa gonderırsın bir sekilde. Ben tek gitsem dedı olmaz dedim cokta uzatmadı zaten.. 5 aylık bebemı kalabalığa sokamam kımse kusura bakmasın..Bence sorun sizde siz net bi sekilde misafir kabul etmiyorum deseniz kimse gelemez haa gelirlersede acmayin kapiyi bizde tayinle sehir degistirdik ve ailelerin oldugu yere geldik esimin ailesinin her hafta dugunleri var ben onceden dedim ne kendi nede senin ailenin dugunune kaitiliriz takisini biriyle gonderirim ama dugune felan gitmem diye simdi kimse bizi cagirmiyo teklif bile etmiyolar
eee mart ayi iste, ben de onu diyorum. En eskileri. Tüm dünyayi söyle baz aliyorum ki vaka sayilari takip edilebiliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?