- 20 Ocak 2008
- 15.266
- 32.188
- 1.123
- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
-
Su anda da Defne ismi bu durumda...pazar günü dışarda yemek yerken "Defne" diye kızıma seslendim.... Restorantta 2 masa döndü kendi çocuklarına sesleniyorum diye .Benim kızla beraber 3 çocuğun ismi aynıymış
Helalolsun herkes söyleyemiyor bunu.Bende sormadım ama eşim babasının adını çok istiyordu kiramadim yanina beğendiğim bir isim bulduk ikimizin de gönlü oldu.Ikinci cocugumda gorumcem annemin adı olur zaar deyince sen niye koymadin dedim sustu yine eşimle ben karar verdik.Sonuçta annesin yani daha ötesi yok bunun...Amin ecmain, Allah huzur versin, sabır versin, sukünet versin , halini düsündükce benim İcim daraldi.
Benim kv de bana ve Eltime demisti Ben hamileydim o zaman, bundan sonra Dogacak olan çocukların isimleri şunlar şunlar olacak diye, bende sordum onlar kim dedim? Eşimin dedesinin kardeşlerinin adıymış! Dedim ben sevmedim o isimleri kendin koysaydın çocuklarına ve konuyu kapattım, onlarada sormadım bile ne olsun bebeğin adı diye.
Bu kvdelerin bizden istediği ne anlamıyorum...Allah ıslah etsin onu.Ne demek gitmiyorum yuzsuzlugun bu kadarına pes.Ya hasta olur ihtiyacı olur o ayrı bir durum ama sırf sizi ayırmak için yanınıza gelmiş sanki.Kadına dün söyledim gitmiyorum 50 yıl burdayım dedi. Orası artık onun eviymiş. Gelini olarak istemiyormuş ve İzmir'e gelemezmişim
Hepsi aynı kafada demekki.Koca insanlar ya ayıp.Ne diyecegimi şaşırdım..Annem burdaydı kp gece oyun için eşime kızdım diye beni kovdu
Sevgili konu sahibi, öncelikle yeni yaşın sana mutluluk ve huzur getirsin, bebişinle sağlıklı bir ömür diliyorum sana
Seni anlamaya çalışıyorum..sevgiye ihtiyacın vardı ve bunu eşinde buldun, sevdiğine ve sevildiğine inanıyorsun o yüzden ayrılmak istemiyorsun..bebeğini babasından ayırmak istemiyorsun.
Kendine şunları sor..istediğin ilgiyi,şefkati senden esirgeyen, maddi olarakta para esirgeyen birine ömürboyu katlanabilecek misin?
Diğer yandan oğlunu kukla misali oynatan ve bir ömür sizinle yaşayacak kaynana kişisine iyi davranıp, anneciiim çok haklısınız deyip, hakettiği küfürleri sadece içinde tutabilecek misin?
Tüm bunların üstesinden gelirim diyorsan evliliğin gider..ama yok ben çenemi tutamam, ev işi yemek yapamam, hoşuma gitmeyen birşey olduğunda suratımı asarım diyorsan hiçbir kimseyle evlilik sürdüremezsin.
Burada “ay ben hiç çekmezdim şekerim” tavırlarına inanma..bu ülkede evli herkes birşeylere tahammül ediyor..kv, görümce,elti,koca vs..
Son olarak mükemmel evlilik yok..sadece oyunu kuralına göre oynayıp, idare eden var..sana şifreyi verdim..akıllı davranırsan herşeyi değiştirebilirsin ama bunu mızmızlıkla yapamazsın.
Benim küçük kızın ismi Defne ...ablası koydu ismini bu yüzden son zamanlarda ki yaygınlığını filan düşünmedim bile. Bizim ailede sadece benim kızımın adı Defne ...okulda, sokakta isim karışıklığı kendi sorunu artikAnnem de benim ismimi Defne istemiş cok ama son anda degistirmisler.Seviyorum Defne ismini hatta kizim olursa annemin istegini yerine getiririm diyordum ki su anda bir duraksadim
Konyalımısınız:))Eski isimleri çok severim ben. Benim ve kardeşim isimleri dedem ve babaannemin isimleri. Ben de kayınpeder ve kaynana isimleri koyma taraftariyim saçmasapan yeni nesil isim koymak yerine çoğu insana garip gelebilir ama.
Gönülleri olsun koyun ya. Bir tanede modern isim bulun. Zaten çoğu kişi öyle artık. Arkadaşımın annesi hemşire ve sosyeteye bakan bir kadın doğum doktorunun yanında çalışıyor. Bütün bebeklerin isimleri eski kayınpeder ismi+ modern isim. Kimse zaten Muhittin demez, öteki ismi ile seslenir. Bazı şeyleri biz büyütüyoruz. Aslında güzel şeyler bunlar.
Herkesin kullandığı isimlere de karşıyımYeni isim demisken,
Calistigim okulda kizlarin yarisinin ismi Ecrin.2008-2012 arasi nolmus olabili de millet takilmis gibi Ecrin ismini koymus olabilir ? Asla istemeyecegim bir durum.
Daha önce ben zaten inat Edip guruurm önemsedim olmadı. Bir de gerçekten son kez emek vererek güleryüzle eşimle anlaşma yoluna gidicem en azından umudum tükenir boşanma olursa pişmanlık duymamÖnceki konunu bilemiyorum ama adam sana boşanacağım dediğinde en azından boşarsan boşa diyemediğiniz sürece daha çok sakız olur ağzına boşanma lafı.. ayrıca kayınvaliden oğlu üzerinde çok baskın belliki .. imkanlarınız nedir bilemiyorum ama herhangi bir mecburiyetiniz yoksa boşanmak en mantıklısı, Doğumdan sonra daha da kötüye gidecek belli ki bu işkence ..
Eşim 150 bin falan. Bunu aramızdaki eğitim farkını anlayın diye söylüyorum ister istemez okul eğitim insanın yaşamını etkiliyor.Bence siralamaniz gayet iyi imiş. Çocuktan sonra kv ile muhatap olmamak için en iyisi ise girmek.
Ben sorun çıkarmak için odaya girmedim. Gidiyim kafamı dinliyim dedim. Eşim anlıyo hemen söyle dedim bak üçe kadar sayıyorum falan diyor söylüyorum sonra da sorun çıkardı oluyor. Neyse kv elbet gidecek kendi kocası var saten burda ne kadar durabilir. Politika yapmayı deniycem başka çaresi yok. Hayatımda hiç yapmadığım bişey iki yüzlü davranma yağ çekme bu hayat böyle sürüyor demek mecbur deneyeceğimSevgili konu sahibi, öncelikle yeni yaşın sana mutluluk ve huzur getirsin, bebişinle sağlıklı bir ömür diliyorum sana
Seni anlamaya çalışıyorum..sevgiye ihtiyacın vardı ve bunu eşinde buldun, sevdiğine ve sevildiğine inanıyorsun o yüzden ayrılmak istemiyorsun..bebeğini babasından ayırmak istemiyorsun.
Kendine şunları sor..istediğin ilgiyi,şefkati senden esirgeyen, maddi olarakta para esirgeyen birine ömürboyu katlanabilecek misin?
Diğer yandan oğlunu kukla misali oynatan ve bir ömür sizinle yaşayacak kaynana kişisine iyi davranıp, anneciiim çok haklısınız deyip, hakettiği küfürleri sadece içinde tutabilecek misin?
Tüm bunların üstesinden gelirim diyorsan evliliğin gider..ama yok ben çenemi tutamam, ev işi yemek yapamam, hoşuma gitmeyen birşey olduğunda suratımı asarım diyorsan hiçbir kimseyle evlilik sürdüremezsin.
Burada “ay ben hiç çekmezdim şekerim” tavırlarına inanma..bu ülkede evli herkes birşeylere tahammül ediyor..kv, görümce,elti,koca vs..
Son olarak mükemmel evlilik yok..sadece oyunu kuralına göre oynayıp, idare eden var..sana şifreyi verdim..akıllı davranırsan herşeyi değiştirebilirsin ama bunu mızmızlıkla yapamazsın.
O ismin yanına bi isim daha bulun iki isim olsun siz öbur ismi kullanın benimde öyle şimdi kendileride benim söylediğim ismi kullanıyorlar kaynanida allah ıslah etsin aslında düşünse belki ilerde sana muhtaç olcakİki gün önceki konudan sonra yine yeni gelişmeler var. O günün akşamı barıştık. Eşim gelip sarıldı. Ertesi sabah geldi birlikte uyumuyoruz ama ben seni çok seviyorum yanlış anlama işte uykusuz kalıyorum uyuyamıyorum falan dedi. Bir şekilde kalbimi hoş etti. Yarın doğum günüm hatta bugün saat on ikiyi geçti. Sabah pasta alacaktı biraz gezecektij aynı zamanda nişan yıl dönümü pek dalga geçmiştiniz onu kutlayacaktık. Bugün işten geldi sarıldık. Herşey güzeldi. Bugün baya da uğraşmıştım yerleri sildim mutfak dolaplarını sildim süpürge yaptım aspiratör falan temizledim toz aldım baya yoruldum. Eşime de gösterdim mutlu oldu. Sonra sofrada bebeğin ismiyle ilgili konuşuldu daha önce de çok kez konuşulmuştu. Muhittin ismi koymak isteniyor. Kv bin babasının ismi. Ben asla eski isimlerden koymak istemiyorum. Daha modern ve aynı zamanda dini olarak anlamı güzel bir isim istıyorum. Sofrada söyledim bunu kv şimdi o isim konulmayacak mı dedi. Eşim de ben gider koyarım onun haberi bile olmaz dedi. Bir de eltim çekiştirildi zamanından kvnin ismini koymamış. Ben de sinirlendim banyo yaptım odama geçtim. Eşim geldi sen neye kırıldın söyle söyle üsteledi söyledim. Sonra ben babayım benim istediğim konur dedi. Çay koy dedi sonra odaya geçtik. Ben de benim dediğim konacak bitti dedim. Oturma odasına geçtik. Annesine anlattı. Annesi sen niye huzursuzluk çıkarıyorsun dedi. Ben de baskı kuruyosunyz dedim. Bağrış çağrış başladı. Eşim yine ben boşancam. Yarın ne güzel hayaller kuruyordum birlikte kutlayacağız diye diyor. Birlikte dediği üçümüz. Boşanmayacağım kocamı seviyorum diyorum. Kv nafaka mı yiyeceksin boşanmayıp diyor. Yine mi ben sorum çıkardım şimdi. En sonunda kafayı yedircekler bana. Artık tek ve son çarem sadece dua sanırım. Allah'a sığınmak. Bana dua edin. Ve verebileceğiniz tavsiyeler varsa verin lütfen. Bu arada biz yalnız kalıp anlaşmayı öğrenmeliyiz diyorum ben yokken alışsaydınux ben 50 yıl da kalırım. Burası artık benim evim bu evlilik yürümez diyip duruyor.
Eşim sinirlenince kendine veya bana silahla bişey yapar diye burdaymışBu kvdelerin bizden istediği ne anlamıyorum...Allah ıslah etsin onu.Ne demek gitmiyorum yuzsuzlugun bu kadarına pes.Ya hasta olur ihtiyacı olur o ayrı bir durum ama sırf sizi ayırmak için yanınıza gelmiş sanki.
Valla böyle davranırsa Allah bir yerden çıkartır acısını. Bir de bebek doğacak mı bakalım diyor. İsim ksygssı etmeye değer miymiş. Ya sabır sen niye bana baskı kuruyosun. Ve ben o bebeğin annesiyim ne demek taşıyacak mı bu kadar kolay mı? Annem nasıl hevesleniyor ultrasonda dur toruna bakayım diyor. Hastane çıkışı aldı. Bilezik yaptırdı. Bunlar ölsün diye bekliyor sanki.O ismin yanına bi isim daha bulun iki isim olsun siz öbur ismi kullanın benimde öyle şimdi kendileride benim söylediğim ismi kullanıyorlar kaynanida allah ıslah etsin aslında düşünse belki ilerde sana muhtaç olcak
Son kez deniyorum eşim ağlaya ağlaya getirdi buraya beni. Annemin evindeydim. Annesi kafasını karıştırıyor. Sözde ben onu sevmiyormuşum.Sevmediğiniz yerde neden hala zorla duruyorsunuz?
Siz kendinize değer vermediğiniz sürece başkası size neden değer versin?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?