sezaryan sonrası?

Bence sezeryandan sonra dusunun derim tatili. Cunku her dogum bir degil her bebekte bir degil. Bende rahat bi insanim sizin gibi ama bu surec farkli isleyebiliyor. Erken dusunmeyin. Onun disinda dogumdan sonra hem cocukdoktoru hemde kadin doguma tekrar gider ona gore kesinlestirmeniz daha saglikli. Uygun derlerse ona gore gidersiniz diye dusunuyorum

Kilolu bebek, kolik, aspirator ve babada bel fitigi :))))))

Siz ben misiniz acaba :))))

Bana öyle gelmedi. O hisi almadim daha doğrusu. Sadece tecrübesiz gibime geliyor. Ayirten bende bebeğe ne kadar bağlanacağimi bilmemiştim hamileyken. Hani işe gitmekte, bebeği annemlerde birakmakta bana kolay olur gibime geliyordu hamileyken

Hani bu 3 haftalikken tatile gitme olayi bende düşünüp vaz geçebilirdim gibime geliyor.

Cocuk bir doğsun, konu sahibi herşey çok daha iyi anlar.

Söylediğin herşey ayrica varsayim. "Sanirim istenmeyen bebek" gibi bir cümleyi meşrulaştirmiyor.

Ve lohusa depresyonun için geçmiş olsun diliyorum. Bende neredeyse aynisini yaşayacaktim. Ne kadar yipratici bir süreç olduğunu bilirim. Umarim şimdi çok daha iyisindir.

Keşke bir bebeğim olsa da 2 sene tatile gitmemeye razıyım..

Bu yorum size umarım herşeyi anlatmıştır
Neyi anlatması gerekiyor ya bu ne saçmalık. Sizin bebeginizin olmamasının suclusu bu kadın değil. Herkesin hayattaki önceliği sizinle aynı olmak zorunda da degil. Bayılıyorum şu bebeginiz henüz olmadığından kıymet bilmiyosunuz edebiyatı kasmanızdan.

3 hafta bebek için hiç uygun değil sıcak olur arabada falan rahatsız olur haba değişikliği de iyi gelmez kaldı ki sizde daha toparlanmamış olursunuz şu anda tatilden çok bebeğinizi düşünmeniz gerekmez mi? bende hamileyim gidemedim tatile eylül başında doğum yapıcam ama 3 haftalıkken tatile gidemem öncelik bebeğim sürekli emecek uyuyacak düzeni olması lazım orada o şartları sağlamak zor bu senede gitmesem birşey olmaz

Hanımefendi hayatınızda tatil görmediniz mi? Tatil için yeni doğmuş bebek bırakılır mı şok oldum

Anneliğin ne olduğunu bilmiyordur , heves değildir onun adı .
Neden bilsin kaç defa kaka yapacağını :)

Bu sizin bünyenize ve bebeğinize de bağlı. Ben olsam gidebilirdim, bebeğimi de götürürdüm. Çünkü ben hastaneden eve geldim, kendi işlerimi kendim gördüm, hiç bir yardım almadım, bir sıkıntıda olmadı. Bebeğimi de götürebilirdim diyorum çünkü kızımın herhangi bir problemi yoktu gaz vs gibi. Acıktığı zaman uyanıyordu sonra tekrar uyuyordu. Bir yere bırakmazdım ama, bebeğimi de götürürdüm.

Kanaman olur arti dikislerin tam iyilesmemis olur. Kendine guveniyorsun ama bebeginin nasil mizacli olacagini bilmiyorsun. Kimi bebek emer 3 saat uyur kimi surekli memede durmak ister. Bebek 1 yas civarinda olmadan tatil anneye zehir olur ne gerek var

Umarım hislerinde yanılan benimdir.
İyi dileklerin için teşekkürler.

20 gunluk bebek ne başkasina bırakılır ne onunla tatile gidilir ki ben 20 günde sezeryanla anca belimi dogrultmuştum ki bedava tatil verseler dünyaya yinede umrumda olmazdı.ayrıca sizin çevrenizde 20 gunluk bebeği bırakıp tatile gidilmesi çok modaysada doğru olduğunu göstermez ,o bebekler en çok anneye ihtiyaci olan dönemdir ,lütfen o tatile bebekli yada bebeksiz gitmeyin en azindan 40 i çıksın..

Sezeryan olalı bugün 20. Günüm Hale’n kanamam devam ediyor gögüs uçlarım yara bebeğim sürekli emmek istiyor Hale’n dikiş yerim sızlıyor şuan değil tatil sağlık ocağına bile gitmek bana zor geliyor bebeğim uykudan uyanınca hemen ağlamaya başlıyor ve ben olmayınca sakinleşmiyor doktorum bana dikiş yerimi sürekli kuru tutmamı söyledi temiz ve kuru ayrıca ayakta duş almamı söyledi denize girip tatil yapmayı siz şuan düşünüyorsunuz ama emin olun sezeryandan sonra bu düşünce aklınızdan uçup gidecek ztn ilk 5 gün yataktan kalkmak bile işkence

Ya yanlış anlamayın ama burdan bölük pörçük yeni doğan bilgisi edinmeniz yetersiz. Kitaplar var bir sürü bu konuda ya da nette bilgiler. Biraz araştırsanız çok iyi olur

Açıkçası bebegin ihtiyaçlarını karsiladiktan sonra küçük bebekle tatil avantaj gibi geliyor bana. Bütün gün uyuyor nerdeyse tabi istisnalar hariç. Ama sizin açinizfan zor olur. Bi kere enfeksiyon riski var .mesel benim kanamam 35 gun sürmüştü o şekilde havuz deniz nasıl olacak? Ve gideceğiniz yer uzaksa hem siz bebek zorlanirsiniz. Erteleme şansınız varsa degerlendirin

Benim bildigim ilk aylar, insan uykusuzluga alisma sürecine girer. Yamulur falan, üstü basi ter, bebek kusarsa da kusmuk olur. Cok normal bir sürectir. Bünyeden bünyeye fark eder ama agir da gecebiliyor ameliyat sonrasi sürec, benim gibi.
Hersey iyi kabul etsek bile, siz de tas gibi sapasaglammissiniz diye düsünüyorum. Bebekle annenin alisma süresidir o zamanlar, tatile yine cikin ama agladigi zaman, saat basi bez degistirdigin zaman zaten tatili kalmiyor ki olayin.
Ki uykusuz bir geceden sonra insan ertesi güne bitik basliyor ama mutlu. Nasil enerji bulacaksiniz.
Rahat anne olun ama bu kadar da olmayin, o bebecik yatak ister anne koynu ister, sakinlik ister. Ne bileyim cok üzüldüm su an bebege, hic dayanamiyorum.

Çalışıyorum hergün babaannesine bırakırım hiç ağlamaz bensiz herkesle her yere gider, benim gitmemide normal karşılar. Yani akşamları spora gittiğimde anne nereye der? Spora gidiyorum derim tamam anne der kapıdan uğurlardı . Ama bu iki günlük yokluğumdan sonra değişti. Yokluğumu farkettiğinde ağlıyor. Yani muhakkak her çocuk aynı olacak diye birşey yok ama oğlum bu durumdan olumsuz etkilendi

Hele bi dogur bi çocuğuna alış. Dertleri başlıyor mu bi bak. Nedir bu tatil istegi yahu?? Annelik fedakarlıktır. Artık ona göre şekilleneceksin. Cocugu bırakmak? Pes

Ben 1aylik bebegimi sadece 1 saatligine birakip yan komsuya gitmistim evde annem vardi. 1 saat oldu yada olmadi tam hatirlamiyorum eve geldim annem oglumu salliyomus uyusun diye. Uyudumu dedim yok dedi. Yanina gittim ogluuuum dedim cocuk 1 saat boyuncaaa hickira hickira kedintisiz agladi. Emziriyorum susmuyor kucagima agliyorum katila katila agliyor. O kadar ozlemis ve sadece 1 saatte. Sen 3 haftalik bebegi birakip tatile gitmeyi gercekten dusunmusun ya pes diyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…