sezaryan sonrası?

Tatile gitmenizde bir problem yok yalnız denize girmeyi düşünmemelisiniz.Denize giremeyeceğiniz bir tatil için de bebeğinizi bırakmayı aklınızdan geçirmemeniz lazım.Ben de dogumdan sonra giremeyeceğim için doguma gidene kadar denizden çıkmadım ama şu lohusa döneminde kesinlikle riske atmıyorum kendimi.

Ki sizinki sezaryen ise daha dikkatli olmalısınız.Benimle birlikte dogum yapan arkadaşlar hala hastanedeler enfeksiyondan dolayı mesela.Önce hayırlısıyla dogumu atlatın.Bebeğiniz de kendini toparlasın.Bunu düşünmelisiniz ilk olarak.

Neoldu bana? Sendomu hahaha bu cok güzel :)))

Daha yeni 3 aylık bebeğim ile tatilden geldim ,bizim de yolumuz 9 saat sürdü.Eger imkanınız varsa uçakla gidin çünkü arabada inanılmaz sıkılıyorlar bunalıyorlar .öyle sürekli uyuma gibi bir durum yok,ve çok fazla mola verip alt değiştiriyorsunuz ki sizin bebeğiniz çok daha küçük .
Tatil konusunda da Eger günün belirli saatlerinde odadan çıkmamayı göze alıp saat 17 den sonra dönüşümlü olarak denize girmeyi göze alıyorsanız gidin derim ben .

20 gunde kanam devam ediyor olur. Suyla cok muhatap olmak dikis yerini enfekte edebilir. Yenidogan daha dunyaya alismamis olur gaz toz olayi baslar. Ha bir de otel ortamiysa eger gideceginiz yer yeterli hijyen de zor saglanir sanki. Ay ne biliym ben olsam 40-60 falan beklerdim accik.

Hahaha cok dogruuu :)) yeni dogan bebekler hep uyur saniyordum hicte öyle degildi hahaha bu niye uyumuyor diye agliyordum

Siz zaten lohusa olacağınız için mikrop kapmaya açık olacak vücudunuz, e bebişler de ilk haftalar huysuz olur, ben olsam şehir dışına çıksam da tatili sonraya ertelerdim, zor bi dönem çünkü

Ay Allahım ya karnıma ağrılar girdi ben bu video yu hamile kalmadan önce izlemeliydim kesin vaz geçerdim ben ilk kızım da hiç birşey yasamamisim bunu anladım

Iki hamilelik ve dogumda da fazlasini yasadim.
Uyumadan yasamayi ögrendim. Saclarim beyazladi genc yasimda. Hafizam cok zayifladi ama gönlüm cok rahat.
Ailem icin ne yapsam az, feda olsun uykularim. Yaslaninca bol bol uyuyacak zamanim olacak

Iki hamilelik ve dogumda da fazlasini yasadim.
Uyumadan yasamayi ögrendim. Saclarim beyazladi genc yasimda. Hafizam cok zayifladi ama gönlüm cok rahat.
Ailem icin ne yapsam az, feda olsun uykularim. Yaslaninca bol bol uyuyacak zamanim olacak
Evet haklısın ben de şu an bilinmeyen içindeyim inşaAllah 2. Kizim da ilk kızım gibi olur diye dua ediyorum herkes hep bir ağızdan sen çocuk mu büyüttün senin kızın hiç ağlamadı bile derlerdi cidden öyle benim kızım aşıya giderdi çocuğun gıkı çıkmazdı 1 yaşına kadar neredeyse hiç ağlamadı gaz sancısı kolikti vs yaşamadım uyku düzeni 1 aylikti oturdu bu video yu izleyince gözlerim portledi yani ben cidden hiç çocuk buyutmemisim gibi dedim kendime. İnşaAllah her bebek ve anne mutlu gazsız koliksiz sağlıklı günler geçirir.

Yani oglumu görünce ben de diyorum kizimda hicbirsey yasamamisim diyorum. Ama öyle degil tabiki de kizim yedide baslardi katilircasina aglamaya sekize dokuza kadar araliksiz, kolikmis galiba bu. Bir dönem böyleydi. Ama oglumu görünce tabiki de kizim melekmis. Kizim emer uyurdu, oglum aman evlere senlik. Bir gecede sekiz on kere üst bas degistirirdim, sürekli ama sürekli kusardi. Gece boyu emzir üst degistir sabaha dag gibi kiyafet, kalmazdi hic iki gün yikamazsan.
Bir bucuk ay oturarak uyudum, gercekten. Kafam yastiga degmedi. Koynumda büyüdü. Hala da koynumda uyur, bübüyor bir bucuk yasinda oldu. Gecen öyle agladi ki sabah bese kadar. Yok böyle bir inat.
Olsa olsa bir iki sene daha cekerim bu uykusuzlugu.
Sonra gelsin hormali geceler, bacak kol atip uyumalar. Missss

Tatil konusu acilinca diyorum ki ya ben evde bile uyuyamiyorum kafa gidik dolaniyorum tatilde mucize mi olacak da bu cocuk uyuyacak da ben gezecegim diyorum.
Evimde bile zapt edemiyorum tatil matil yok anacim. Ilk bu cocuk memeden ve yataktan kesilecek.
Ne zaman uyurum o zaman adios

Oy yesinler onları ya inşaAllah hemencik atlatırsın ve atlatırız bu günleri cidden kolay olunca kolay zor olunca çok zor oluyor bu bebekler Allah yardımcımız olsun :)

Yahu ne abartmışsınız.
Çocuklarım çok çok zordur, ne uyku uyurlar ne yemek yerler ne kucaktan inerler ne de ağlamaları biter.
Ben bu bebeklerle günde 2 3 saat uykuyla her türlü gezmemi de tatilimi de yapıyorum.
Sadece yolculuk Allahım bitsin de kurtulayım dediğim anlardandı ama gerisi zaten yorucu bir hayat.
Niye eve kapansınmış lohusa anne?
Bebeğim 2 haftalıkken şehir içi gezmelere, 1 aylıkken şehir dışı tatiline, 2 aylıkken de deniz tatiline gittim.
Uyudu mu, hayır.
Saatlerce denize mi girdim, hayır ıslandım çıktım.
Doğru düzgün çay çorba mı içtim, asla.
Ama hava değişimi ve en azından dışarda olmak çok iyi geliyor anneye.
Eşimle bebeğin gece uyku vaktini beklet, 1 saate yakın uğraşıp uyutup odadan çıkıp, deniz sesleriyle çay içip tavla oynamak en büyük lüksümüzdü.
Buna da şükür, eskisi gibi olmayacak tabi ki.
Yenilen sıcak bir yemek, ısınmadan içilen soğuk bir içecek ve eşle başbaşa edilen yarım saat sohbet için değer.
Konu sahibi sen beni dinle, iki bebeğim var araları 14 ay, inan ki beni gören deli misin işkence çekiyorsun dışarıda otur evinde diyor.
Ama melese öyle değil, güzelce hazırlanmak, temiz giyinmek, saçı başı tarayıp farklı insanlarla diyaloga girmenin bebek bakan annedeki etkisini yaşamayan bilemez.
1 aylık tatile bedeldir o rahat ettiğiniz 15 dk.

Oy yesinler onları ya inşaAllah hemencik atlatırsın ve atlatırız bu günleri cidden kolay olunca kolay zor olunca çok zor oluyor bu bebekler Allah yardımcımız olsun :)

Aynen öyle. Benim kücügüm ablasinin yanina oturuyor ya, bitiyorum bitiyorum. Böyle bir güzellige vesile oldum ya. Mutluluklarini görmek bütün tatillere, sicak corbalara, gezmelere bin basiyor.

Aynen öyle. Benim kücügüm ablasinin yanina oturuyor ya, bitiyorum bitiyorum. Böyle bir güzellige vesile oldum ya. Mutluluklarini görmek bütün tatillere, sicak corbalara, gezmelere bin basiyor.
Maasallah onlara canım inşaAllah ben de görürüm o zamanlarını kızım karnımı açıp öpüyor ultrason resimlerini saklıyor kardeşim diye çok mutlu oluyorum tek korkum kıskançlık krizleri yaşamamız yoksa çok sıkıntılı bir süreç bizi bekliyor olacak :/

Kizim illa üzüldügü alindigi zamanlar oldu. Cok normal sevgiyi paylasmayi da ögreniyor zamanla. Ilk zamanlar oluyor. Ama asil kiskancligi benim kücük yapiyor. Ama ablaya sarilmiyim resmen gelip itiyor kucak kavgasi yapiyorlar.
Yani beni kendi mali gibi görüyor galiba, ben böyle birsey görmedim cünkü.
Kücük oglani tutamiyoruz ates gibi, söyle üc dört yasina girsin hepsi geride kalir da su an durumlar böyle =)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…