- Konu Sahibi zeynepnalbantgul
-
Zaten derdi eski koca olmasa herifin huyuna gideyim, gözüne görünmeyeyim, bu evde oturabildiğim kadar oturayım derdi. İki çocukla kuş kadar nafakayla ne yaparım rezil olurum derdi. Kira ödememek çok büyük lüks artık. Çocuklar büyüyüp çekip gidecekler. Bize mi sordun bize ne diyecekler. Anlamıyorum kimsesiz misin, ailen annen baban dertleşeceğin kimsen yok mu, yaptığının saçmalık olduğunu söyleyecek bir arkadaşın dostun da mı yok? Adam isterse 10 kez evlensin, sen otur da ben çocuklarıma nasıl böyle bir adamı böyle hayatı layık gördüm diye dertlen. İlk çocuk hadi anne olmak istedin ama ben olsam utançtan 2. çocuğumun yüzüne bakamazdım.Daha da fenası aslında adamın evinde oturmak için nikahsız tekrar birlikte yaşamayı kabul edip ikinci çocuğu da nikahsız yaptı. Şimdi de nafaka diye tekrar adamla uğraşmak istiyor. Derdi nafaka ev değil. Derdi adamın tekrar evlenmesi. Bu uğurda da çocuklarını da perişan edecek
ev eski kocasının üzerine değil kiSiz boşanırken çocuklara tahsis edildi ev diye boşanma protokolüne yazıldı mı o evde oturacağınız?
1.5 sene evli kalmışlar ne kadar düşebilir kiev eski kocasının üzerine değil ki
kimin evini kime tahsis edecekler, ev kaynın üzerinde.
ha boşanırken mal paylaşımında ısrar etseydi. bu ev aslında kocamın, benden mal kaçırdı deseydi. taksidini beraber ödedik deseydi....bunlar olsaydı belki bir hakkı çıkardı evden ne biliyim, kaç sene evli kalıp kaç sene birlikte ödedilerse artık, %20 30 bişey belki, bilemem. onu yapmamış bunu yapmamış şimdi seneler geçmiş....
nafakalarda da davayı açınca otomatik artması için madde ekletmek gerekiyor diye biliyorum. tespit edilen orana otomatik kira artış oranı gibi geliyor öyle olunca.
Ev annenin sandım ben, sen oralara k.birader koyBu da benim chatgpt
Sizinle evlenirken de ilk es bunları dusundu demek ki tarih tekerrürden ibaretEvet adam evlenirse bir de ona para harcayacak çocuklarıma harcamayacak ona sinirleniyorum
bence de zaten yarıya yarıya filan düşmezdi epi topu 1.5 senelik evlilikte bu kadın öğretmen maaşıyla evin yarısını filan ödemiş olamaz. o kadar oluyorsa kaç senedir kendine de alaymış bir ev....1.5 sene evli kalmışlar ne kadar düşebilir ki
çocukların arasında 5 yaş filan var sanırım1.5 yıla iki çocuk mu sığdırdınız yahu.
Adam neyine güvenip sürekli ürüyor bir o kadından bir bundan.
Ne hayatlar var ya
O istedi ev işini düzgün yapamıyormuşum.doğum sonrası çok sinirliymişim 9 aylıktı ayrıldığımda çocuğumNeden boşandınız? @zeynepnalbantgul
Çok problemli bir insan. İlk karısından olan çocuk için ölse de nafaka vermek zorunda kalmasam diyecek kadar problemli hem de. Adam tekrar evlenicez söz diyip kuruşsuz boşandı, ne istemesi ne istememesi.Cok problemli bir insan degilse , kendiside bosanmayi istiyor ve kafasina koyduysa cocuklari icin maddi imkanlari olcusunde nafaka vermeyecek veya cocuklarini ortada birakacak adam bence yoktur. Genelde zorluk cikaranlar bosanmak istemeyen veya gercekten sorunlu cocukla , esiyle bagi olmayan insanlardir.
Benden ayrılır ayrılmaz yeni bir ev aldıNeden boşandınız? @zeynepnalbantgul
İkinci çocuğu hangi ara neye güvenerek yaptınız ben anlamıyorum ki siz mi çok cesursunuz biz mi çok korkağız?O istedi ev işini düzgün yapamıyormuşum.doğum sonrası çok sinirliymişim 9 aylıktı ayrıldığımda çocuğum
adam evlilik birliği sırasında olmasın diyeBenden ayrılır ayrılmaz yeni bir ev aldı
Olayin icinde degilim bilemem , bazen kadinlar biraz saf oluyor tekrar evlenecegizde ne demek? olmamis yurumemis yurutulememis evliligin tekrarinda nasil olacak .Çok problemli bir insan. İlk karısından olan çocuk için ölse de nafaka vermek zorunda kalmasam diyecek kadar problemli hem de. Adam tekrar evlenicez söz diyip kuruşsuz boşandı, ne istemesi ne istememesi.
Gülesim geldi kusura bakmayınYapay zekaya soruyorum çocukların hakkına giriyorsun nafaka çocukların hakkıdır diyor
Çok haklısınızPeki bu konu daha ne kadar çok devam edecek, siz daha ne kadar kafanızda kurup kurup kendi kendinize mücadeleye devam edeceksiniz? Evlenmeden önce ev alıp kardeşi üzerine yapması mesela hiç soru işareti uyandırmadı mı? Çocuk yaparsam güvencem yok, adam arızalı demediniz. Yapılmayacak ne kadar hata varsa yapıp adamı suçlamak size ne fayda sağlıyor? Kaçıncı konu kaç zamandır devam ediyor, insan bir gram ilerlemez mi? 1+1 evde 3 kişi nasıl kalacak, çoluk çocuğun düzeni özel alanı mahremi olmasın mı? Kusura bakmayın ama siz çocuk sahibi olmaktan çok üremişsiniz. Baba ilgisi sevgisi olmasın, çocuğun odası dolabı özel alanı olmasın, annenin kafa yerinde olmasın... Siz ne istiyorsunuz bu çocuklardan, belli ki ruhsal gelişimleri umurunuzda bile değil. Para hesabı yapmaktan saçma sapan mantıksız düşüncelere savruluyorsunuz. O çocuklar mı istedi bunları ne hakkınız var ezik yaşatmaya ezik büyütmeye. Sizin tek istediğiniz adam hem ev hem yüklü nafaka versin ki başkasıyla evlenecek maddi gücü kalmasın. Aynen devam edin, meslek hayatınızda bir gün biri birşeylerin yanlış olduğunu fark ederse işinizden de olursunuz.
Otur oturduğun yere Bedevi ya aldığın nafaka kiraya gidecek, bi ton uğraştığınla kalacaksın. Kolundan tutup evden atarsa düşünürsün bunları.Arkadaşlar boşandık ama onun istediği gibi şdu her şey.onun 3 tane evi var.birinde anasıyla oturuyor diğerinde ben ve çocuklar kalıyoruz diğeri de köyde yeni yapıldı.ayroca arabası var ve maaşı 140 binin üzerinde.ilk eşinden kızına nafaka veriyor ama bana onun evinde oturmam karşılığında çocuklar için nafaka vermeyeceğini söyledi.nafaka istiyorsan çocuklar için evden çık diyor.benim evim arabam yok.
Maddi manevi iki erkek çocuğunun tüm yükünü üzerime yıkıyor.benim sadece öğretmen maaşım var.
Yapay zekaya soruyorum çocukların hakkına giriyorsun nafaka çocukların hakkıdır diyor.ben de yarın dava açmayı düşünüyorum hakim onun evinde oturduğumuz da dikkate alarak adil bir nafaka miktarı belirlesin çocuklar için diyorum.
Sizce adama haksızlık etmiş olur muyum hem evinde oturup hem çocuklar için nafaka istemekle
O şöyleydi kızı hastaymış serum takmışlar acı çekeceğine keşke ölse demişadam evlilik birliği sırasında olmasın diye
1. evi, sizle evlenmeden hemen önce kardeşi üzerine almıştı
sonra sizi boşadı. boşanıp aşık olup tekrar evlenecektiniz.
o hemen gitti 2. evi aldı. artık kağıt üzerinde boşanmıştınız bu evde de hiç hakkınız yok.
ama siz bu sırada yine de birlikte yaşadınız (bir süre yaşadınız artık ne kadar süreyse) ve 2. çocuğu yaptınız, doğru mu? bu sırada adamın zaten 2. evliliğisiniz önceki eşinden çocuğa ölse de nafaka ödemesem diyordu....
1. seferde anlmadığınız tüm bu hataların 2. seferi de olmuş.... aynen devam edebiliyorsunuz. 3.mü lazım ?
siz okulda çocuklara ne öğretiyorsunuz çok merak ediyorum.
Öyle bişey yok.İşte hakim çocukların üstüb yararını gözetir evden çıkarmaz ama evi de destek kabul ederek ona göre nafaka verir diyor
ay ama yeter yaO şöyleydi kızı hastaymış serum takmışlar acı çekeceğine keşke ölse demiş