- 20 Kasım 2016
- 4.977
- 6.676
- 158
- Konu Sahibi baldan_madam
-
- #21.121
Canim benim bi bilgim olmadigi için yazmamistim ama doktorun bir sorun gorse sezaryenle alalim derdi sikma canini bence zamani gelince gelir elbet bebisin :)Canım 34. Haftadan beri günde 5-6 adet hurma yiyorum merdiven in çık yürüyüş ve günde 2 kere sıcağa yakın duş hiç biri sanırım işe yaramadı
Iyi yapmissiniz canim doktorunuzu degistirmekle, en azindan yapici cozum uretmis sut ile ilgili. Çinar da kocaman olmus aferin ona, biraz daha buyusun de uykusuz geceler de biter insallah :)Kızlar bugün çınar ı doktora götürdük. Bu doktorumuz yeni. Diğerlerinden memnun kalmamıştık. Özellikle bana daha sütün gelmez diyenden.
Genel durumu çok iyiymiş. Ağlamaları ve gece uykusuzlukları erken doğmasından sindirim sisteminin gelişmemeisinden kaynaklıymış. O konuda şuan yapacak birşey yok dedi. Yani ağıtlı ve uykusuz gecelere devam3270 gr olmuş kuzum :) çok iyi bakmışsın prematüre bir bebek için genel durumu çok iyi dedi.
Süt için de bir tane damla verdi. Galactago diye. Bir de metpamid diye bir ilaç verdi. Bu aslında mide bulantısı ilacıymış ama yan etkisi süt yapıyormuş.Bugün içmeye başladım. İnşallah işe yarar bakalım :)
Iste bikaç defa o yerimde duramadigim sancılar olunca bi düşündüm ama tabi doğum sancısı gibi düzenli ve artan olmayınca bekledim bakalım yarın ben napıcam kontroldeKizlar biz de kontrolden geldik. Nst de sancilarim cikti doktor sancilari gorunce dogurabilirsin dedi ama alttan muayenede acikligim artmamis hala 2 cm civari. Oyle olunca 1 hafta sonra tekrar gel kontrole dedi.
Kilomuz 3175 gr boyumuz 49 cm olmus. Biraz zayif sanirim ama normal dogum deneyecegim icin sorun etmiyorum :) suyumuz normale yaklasmis ama artmamasi icin yine hamur isi ve tatlidan uzak durup gunde 2 lt suyu gecmicekmisim.
39 u gorucez sanirim bu gidisle oglumun gelesi yok, ultrasonda dil çıkariyo guluyo keyfi yerinde annesiyle dalga geciyo :))
Bol bol yuruyus yap dedi bakalim acilmaya faydasi olcak mi yarindan itibaren duzenli yuruyuslere baslicam.
elmol Ruzgarinsultani kizlar bu arada o agrilar icin bisey demedi dogum agrisi olsa anlamaman imkansiz duramazsin dedi.
Sağol canım inşallah:)Iyi yapmissiniz canim doktorunuzu degistirmekle, en azindan yapici cozum uretmis sut ile ilgili. Çinar da kocaman olmus aferin ona, biraz daha buyusun de uykusuz geceler de biter insallah :)
Inşallah canım. Bebegin Günde kac kere kala yapıyor canimCanim insallah iyi sonuclar alirsiniz sikma canini hic bence ciddi bisey yoktur.
Canım bebeğin zamanı gelmedi demek ki .. Dr un vardır bir bildiği aslında. Yoksa seni çoktan sezeryana almıştı yani allah korusun bebek için olumsuz bir durum olsaydı vs. Bir arkadaş yazmış yine 42. Hafta ya dek kaldı diye. Seninki de öyle galiba..
Canim sen elinle sık emerken. Boyle boyle artacak. Cocuk emmeyi birakirsa sutun daha gec artar ve emmeyi birakabilir.Canim cok sevindim emzirmene. Benim sun sezeryan sonrasi sütüm gelmedi daha bebis memeyi alio ama 5 çekişten sonra falan bırakıyor alıştırma yapiyorum sıktığımda beyaz birşeyler gelio ama çocuk onu kendi çıkaramaz mümkün değil . Artık bekleyeceğim gelsin diye
Masallah canim bence kilosuda boyuda gayet iyi. Ne kadar kalirsa o kadar iyi bosver :) 38. Haftayi gecmesi bundan sonraki bebeklerin icinde iyi. Onlarinda erken dogum riski azalmis oldu. Bana doktorum oyle demisti :) hadi dogurunda sira yavas yavas bize gelsin :)))(Kizlar biz de kontrolden geldik. Nst de sancilarim cikti doktor sancilari gorunce dogurabilirsin dedi ama alttan muayenede acikligim artmamis hala 2 cm civari. Oyle olunca 1 hafta sonra tekrar gel kontrole dedi.
Kilomuz 3175 gr boyumuz 49 cm olmus. Biraz zayif sanirim ama normal dogum deneyecegim icin sorun etmiyorum :) suyumuz normale yaklasmis ama artmamasi icin yine hamur isi ve tatlidan uzak durup gunde 2 lt suyu gecmicekmisim.
39 u gorucez sanirim bu gidisle oglumun gelesi yok, ultrasonda dil çıkariyo guluyo keyfi yerinde annesiyle dalga geciyo :))
Bol bol yuruyus yap dedi bakalim acilmaya faydasi olcak mi yarindan itibaren duzenli yuruyuslere baslicam.
elmol Ruzgarinsultani kizlar bu arada o agrilar icin bisey demedi dogum agrisi olsa anlamaman imkansiz duramazsin dedi.
Ben dogurmadim daha canimInşallah canım. Bebegin Günde kac kere kala yapıyor canim
Şu an 13 günlük bebeğim 4-5 kere yapıyor ama öyle her defasında dolu dolu değil. Sorunumuz doğum ki lohusa donemedik ve doktorum yetersiz diyor birsürü tahlil aldılar bugün. Doktorum mu çok evhamli anlamıyorum. 2 saatte bir uyandirip emziriyorum sütüm uyuduğu zamanlarda birikiyor bile onları da veriyorum birkaç gündür mama takviyesine de başladım. Kafam allak bullak başka doktora mi gitsek bilemedik
Canım biz de on günden geç geldik doğum kilosuna. Üstelik sadece mamayla beslendiğimiz halde. Tahliller bizde de yapıldı. Doktorunun irdelemesi güzel. Gözden birşey kaçmaz için rahat eder. Sen kendine stres yapma bu kadar. Sütün etkilenirse daha kötü. Ortada kötü bişey yok bence şuan. Bu seferde kilo vermiş olsa sıkıntıydı ama artık almaya başlamış alır bundan sonra. Takma kafana artık. Çok şükür kilo almaya başladı kuzucuk.Şu an 13 günlük bebeğim 4-5 kere yapıyor ama öyle her defasında dolu dolu değil. Sorunumuz doğum ki lohusa donemedik ve doktorum yetersiz diyor birsürü tahlil aldılar bugün. Doktorum mu çok evhamli anlamıyorum. 2 saatte bir uyandirip emziriyorum sütüm uyuduğu zamanlarda birikiyor bile onları da veriyorum birkaç gündür mama takviyesine de başladım. Kafam allak bullak başka doktora mi gitsek bilemedik
Canım ben de aynıyım valla. Bugün yemekli 2 posta misafir ağırladım arkadaşlarımla buluştum alışveriş yemek derken az yoruldum ama tık yok. Ama acele etmiyorum ben. Ne kadar durursa kardır. Akciğerleri iyice gelişsin. Son haftalar daha da önemli o açıdan bence sen de acele etme. Şükür ki ağırlaşmadan son haftalarımızı yaşıyoruz. Daha önce de yazmıştım doğum her ne kadar bir kavuşma anı olsa da anne ve bebek için aslında bi ayrılma anı. Cadılarımızla vedalaşmak için daha zamanımız var tadını çıkarBugünde doguramadım...Bütün gün ev süpürdüm sildim halilarimi serdim üstüne misafir agirladim yemek yaptım sonrada gezmeye arkadaşıma gittim popom yer görmedi doğru dürüst ama tik yok yani... Hala kımıl kımıl geziniyor içerde küçük hanım..
Canim düşüşe başlamiş insallah bundan sonra daha da düser kilo almaya başladimi peki?Napiyonuz kizlar.ben uykusuz gecelerdeyim annem derdi geri sokmak isticen karnina diyede inanmazdim.gece uykusuzlugu mahvediyo insani.bide sarilik oldu oglum 14 cikti 17 de yatiriliyomus.dun 13.5 cikti persembe gitcez yine insallah dusuyodur.bu analik zor zanaatmis bide beni lohusalikta basti habire agliyom.allah yardmcmz olsun guc kuvvet versin hepimizee
Haklısın canım eşim de senin gibi söylüyor. Allah daha büyük dert vermesin inşallahŞu an 13 günlük bebeğim 4-5 kere yapıyor ama öyle her defasında dolu dolu değil. Sorunumuz doğum ki lohusa donemedik ve doktorum yetersiz diyor birsürü tahlil aldılar bugün. Doktorum mu çok evhamli anlamıyorum. 2 saatte bir uyandirip emziriyorum sütüm uyuduğu zamanlarda birikiyor bile onları da veriyorum birkaç gündür mama takviyesine de başladım. Kafam allak bullak başka doktora mi gitsek bilemedik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?