- 17 Temmuz 2016
- 2.598
- 2.513
- 83
- 38
- Konu Sahibi baldan_madam
-
- #21.281
LansCanım tecrübeli ebe ve hemşireler göğüs ucu çıkarmayı biliyor şırıngayla. Bildiğim kadarıyla internette videoları da var farklı yöntemlerin. Bir de bi alet satılıyor bildiğim kadarıyla ama ons para verme hiç en iyisi tecrübeli bi ebe buluman. Onlar yardımcı olacaktır
Kahve içiyorum canım bide 6 saatte bir agri kesici alıyorum. Canım ben silikon göğüs ucunu beceremedim. Lansinoh un meme ucu çıkarıcı vakumlu biseyi var onu aldım. Onunla göğüs ucumu cikartip veriyorum oğlumun ağzına :)Canim yaa gercekten zor oluyor gogus ucu olmamasi benimde o sekilde cok az cikiyor emdikce ama yetmiyor surekli cilginlar gibi meme ucu ariyor yavrumsilikon baya ise yaradi bende sütümü sürdüğümde yapışıyor silikonda kaymiyor bebisimde aliyor ama oda gaz yapiyor emerken sanki bu siralar kusmaya başladı onuda birakmak istiyorum ama cok fena uc agrisi yasiyorum
Bu arada boyun agrisi bende de cok oldu genel anestrxi olmasina ragmen esarp sardim sabah aksam ter icinde kalsamda cikarmadim onla yattim gecti bas agrisinada fazla kafeinli kahveler oneriyorlar canim
Cnm siz bence baskabir yenidogan gastroentologuna gidin daha yardımcı olabilir birde aşırı sıcaklarda etkiliyor olabilirSabaha karşı bıraktı kusmayi canım. Sütümden verdim az az çok gelmesin diye. Iyi gibi şimdi canım. Devam ederse arayalım doktoru dedik. Dün yikamistik sonra da doktoruna gittik hastanede klimalar var çok ne kadar korusam da acaba çarpmış olabilir mi diye düşündüm. Bide doktor anne sütünden sonra 1 ölçek mama yap ver icerse bir ölçek daha yap ver demişti. Fazla gelmiş olabilir diye düşünüyorum
Canim onceki mesajlarinda şok oldum yazinca ben daha kotu bisey bekliyodum iyi olmaniza sevindim. Yil olmus 2017 boyle bi yanlislik gercekten ne doktorlara ne hastaneye yakismis haklisin kizmakta. Sikayet edebilirsin bence. Cunku erkek bebeklerde testis inmis mi diye ultrasonda takip ediliyo hep, doktorum bakiyodu her seferinde şükür sorun yokmus, inmiş. Senin de onceden farkedilseydi ne yapilacagini bilirdiniz en azindan.Günaydın kızlar.
Çok şükür bugün bebeğimin bazı test sonuçları çıktı herşey temiz. 20 gündür mahvolduk doğum yaptığım günden beri hiç uyumadım yaşan ölü gibi gezdim durdum. O kadar olumsuz ihtimallerden bahsedildi ki beni asıl şaşırtan şey bile gözüme gelmedi. Ben 9 ay boyunca aynı hastaneye gittim dr. Dan da hastaneden de çok memnun devam etti hamilelik sürecim. Bebeğimin 13. Haftasında kız olduğunu öğrendik 20. Haftada detaylı ultrasonda kız olduğu prof. Tarafından raporlandı. 26 haziran sabah 5 te suyum geldi aynı günün gecesi23.35 bebeğimi normal yolla doğurdum. Dr. Konuşmalarından bi gariplik olduğunu anladım. Bana bir kaç birley söyledi ama anlamadım. Bebeğimi getirdi öptüm kokladım fotoğrafçı fotoğraf çekti derken bana bebeğimin erkek olduğunu söyledi dr. Nasıl şoka girdiğimi anlatamam. İnmemiş testis yüzünden farkedememişler ultrasonda. Bebeğimin küçük bir operasyon sonucu testislerinin yerine çekilebileceğini ama bazı testler yapılması gerektiğini söylediler. Bunları dikişlerim atılırken öğreniyorum henüz çataldayken yani. Hayatımın şoku bana dokuz ay boyunca kız evlat sahibi olacağım söylendi ve ısrarla her gittiğinde sordum. Evim düzenim hayatım pespembe olmuştu. Herşeyden önemli olan evladımın sağlığı tabiki ama insan ilk duyduğunda düşündüğü şeyler şok halindeyken pek mantıklı olmuyor. İnanır mısınız hala kimseye söylemedik cinsiyetini çünkü bizi bir dizi testlere soktular çocuğumun dünya kadar kanını aldıkar 10 gün boyunca. Sarılık oldu yavrum hastanede yattı. Doğum zor olduğundan kolunu incittiler 10 gün kolunu oynatamadı bebeğim. İnmemiş testis ile ilgi o kadar ileri hastalık saydılar ki onu kaybetme korkusundan aşırı kilo verdim. Yemedim içmedim uyumadım sütüm gelmedi. Baktım üzüntü bebeğime zarar veriyor toparlandım yemeye başladım sütüm arttı. Ama mama takviye olmadan yetmeyecek kadar. Bize bunlarınyaşattıklatı için hastaneden nefret ettim.
Ben karnımı kızIm diye sevdim. Odası ve hayatımız eşyları ve zihniyetimiz herşeyiyle kızdı. Şimdi evde aslan gibi bir oğlumuz var. Öok şükür binlerce şükür onu bize veren rabbime. Şimdi kendimi toparlayıp sosyal çevremize de bu hbaeri vereceğiz. Çocuk hasta diye kimsenin ziyaretini kabul etmedik. İnsanlar bize darıldı mı bilmiyorum ama bu özel bir durum. Anlayış bekliyoruz. Sizce de bu hikayede ultrasona güvenmemek sonucu çıkmıyor mu? Bi de prof baktı bizim
Canim ben serum almistim ne farklari var bilmiyorum.
Genellikle kullanilan suni sanci serum olanlar . Ben fitili sormustum doktora o duzensiz sancilara sebep oluyo felan demisti . Ben bu kadar biliyorum cnm
ablam serumla aldı hiç açıklık yokken hastaneye gitmişti, normal doğum yaptı 35 haftalıktı yeğenim. beklenen doğum tarihi ne zamandı ki seninki canım
Canım kısmete bak yaa..Bir ihtimal belki de o da size denk gelmiş .Allah evladınızi size bağışlasın canım. Kimsenin nazi umrunda olmasın bence .durum belli yani..elbet anlayış göstereceklerdir.Günaydın kızlar.
Çok şükür bugün bebeğimin bazı test sonuçları çıktı herşey temiz. 20 gündür mahvolduk doğum yaptığım günden beri hiç uyumadım yaşan ölü gibi gezdim durdum. O kadar olumsuz ihtimallerden bahsedildi ki beni asıl şaşırtan şey bile gözüme gelmedi. Ben 9 ay boyunca aynı hastaneye gittim dr. Dan da hastaneden de çok memnun devam etti hamilelik sürecim. Bebeğimin 13. Haftasında kız olduğunu öğrendik 20. Haftada detaylı ultrasonda kız olduğu prof. Tarafından raporlandı. 26 haziran sabah 5 te suyum geldi aynı günün gecesi23.35 bebeğimi normal yolla doğurdum. Dr. Konuşmalarından bi gariplik olduğunu anladım. Bana bir kaç birley söyledi ama anlamadım. Bebeğimi getirdi öptüm kokladım fotoğrafçı fotoğraf çekti derken bana bebeğimin erkek olduğunu söyledi dr. Nasıl şoka girdiğimi anlatamam. İnmemiş testis yüzünden farkedememişler ultrasonda. Bebeğimin küçük bir operasyon sonucu testislerinin yerine çekilebileceğini ama bazı testler yapılması gerektiğini söylediler. Bunları dikişlerim atılırken öğreniyorum henüz çataldayken yani. Hayatımın şoku bana dokuz ay boyunca kız evlat sahibi olacağım söylendi ve ısrarla her gittiğinde sordum. Evim düzenim hayatım pespembe olmuştu. Herşeyden önemli olan evladımın sağlığı tabiki ama insan ilk duyduğunda düşündüğü şeyler şok halindeyken pek mantıklı olmuyor. İnanır mısınız hala kimseye söylemedik cinsiyetini çünkü bizi bir dizi testlere soktular çocuğumun dünya kadar kanını aldıkar 10 gün boyunca. Sarılık oldu yavrum hastanede yattı. Doğum zor olduğundan kolunu incittiler 10 gün kolunu oynatamadı bebeğim. İnmemiş testis ile ilgi o kadar ileri hastalık saydılar ki onu kaybetme korkusundan aşırı kilo verdim. Yemedim içmedim uyumadım sütüm gelmedi. Baktım üzüntü bebeğime zarar veriyor toparlandım yemeye başladım sütüm arttı. Ama mama takviye olmadan yetmeyecek kadar. Bize bunlarınyaşattıklatı için hastaneden nefret ettim.
Ben karnımı kızIm diye sevdim. Odası ve hayatımız eşyları ve zihniyetimiz herşeyiyle kızdı. Şimdi evde aslan gibi bir oğlumuz var. Öok şükür binlerce şükür onu bize veren rabbime. Şimdi kendimi toparlayıp sosyal çevremize de bu hbaeri vereceğiz. Çocuk hasta diye kimsenin ziyaretini kabul etmedik. İnsanlar bize darıldı mı bilmiyorum ama bu özel bir durum. Anlayış bekliyoruz. Sizce de bu hikayede ultrasona güvenmemek sonucu çıkmıyor mu? Bi de prof baktı bizim
Oncelıkle gozunuzaydın allah saglıkla buyutmeyı nasip etsın size.şu yazınızı okumadan once yemın ederım bunu düşünüyodum erkek deyıp kız doğan kız deyıp erkek olan bebekled var mıdır dıye bizdede bi kız bi erkek dendi afalladık zaman zaman ama oglumuzu beklıyoruz kısmetse.o ilk anın şoku dısında evladın kızı erkegı yok tabıkı doktorunda hatası ultrasonun azizliği.baska doktor gormemısmıydı bebegınızı ultrasonda. Yuzde yuz sonuc vermıyor bu ultrasonlar bu hıkayeden de bunu anlayabılırız bnce. Bebeğinizle guzel gunlerınızın tadını cıkarın kendınız bebegınız dısındada kımselerı dusunmeyın. Tekrar tebrık ederimGünaydın kızlar.
Bende normal dogum ıcın beklıyorum canım onden gidersen yaz buraya tecrubelerınıCanim onceki mesajlarinda şok oldum yazinca ben daha kotu bisey bekliyodum iyi olmaniza sevindim. Yil olmus 2017 boyle bi yanlislik gercekten ne doktorlara ne hastaneye yakismis haklisin kizmakta. Sikayet edebilirsin bence. Cunku erkek bebeklerde testis inmis mi diye ultrasonda takip ediliyo hep, doktorum bakiyodu her seferinde şükür sorun yokmus, inmiş. Senin de onceden farkedilseydi ne yapilacagini bilirdiniz en azindan.
Yine de olumlu düşün kuzun yaninda sagliklisiniz. Elalemi de bosver kimse sizden onemli degil, yasadigin sey de kolay degil sonucta. Bundan sonra her sey daha guzel olur insallah :)
Dogum anini da anlatabilir misin canim musait olunca, sancilar nasildi suyun nisanin falan geldi mi? Ben de normal dogumu bekliyorum da tedirginim biraz :)
Ben zaten hep kılosuna dıkkat etmek zorunda olan bırıydım bır hafta dıkkat etmesem hemen kılo alıyordum.almak vermek sorun degılde düğünlerimiz var bu sene bir sürü kardeşim kuzenlerim evlenıyor düğünlere kadar toparlanmak ostıyorum ama olmucak sanırım 50 gunde cok zorfly0513 benim de 6 kilom gitmiş 8 kilom duruyo doğumdan sonraki üç gün bende de aşırı bi şişkinlik vardı aysklarım filan davul gibiydi sonra kendiliğinden indi.Şimdi çok daha iyi ama kilolar nasıl gidecek onu bilmiyrm
Canım nane ve maydonoz keser diye okumuştum. Allah yardımcın olsun senin durumun da ayrı zor. İnşallah geçer biran önce.Kızlar biliyorum siz sütünüz olsun diye uğraşıyorsunuz ama benim sütün gelmemesi gerek. Ancak göğüslerim davul gibi çok ağrıyor şiştilerilaç işe yaramamış. ilaç değiştiyoruz yarın başlayacağım ona. Ama onun dışında ne yapabilirim bilginiz var mı annenizden falan korkuyorum cerrahi müdehale gerekecek sıkı sıkı sarıyorum ama yine şiş yine şiş adaçayı kesermiş okudum internetten onu içtim bugün umarım gider
Dedign sey dogum sonrasi icinde gecerliyse ki gecerli olsun:)) sadece ne zaman disarida yuruyus yapablcem onu merk ediyorum.Canim bana dun doktorum bundan sonra cok abartmadan yuruyus ve ilik dus gerisi kismet dedi :) Canim pardon dogum yapan arkadaslara sormussun yanlis anladim :))
Yazarim canim tabi sen de benden once gidersen yaz :)) doktorun tatile cikmadan dogurursun bence son 4 gune de kalmasın artik bebisler. Benim doktorum izin ile ilgili bisey demedi umarim gitmez bi yerlere :)Bende normal dogum ıcın beklıyorum canım onden gidersen yaz buraya tecrubelerınısansıma doktorumuz son 4 gun tatıle cıkacak eger baska dpktor ıstemıyosan gıtmeden sunı sancıyla dogumu baslatalım dedi.beklemesem sancıya dayanabılır öıyım bılmıyorum kendılıgınden gelır mı onuda bılemıyorum baska doktorda ugrasmak ıstemeyıp sezeryana alır mı onuda dusunuyorum kafam karmakarısık kendılıgınden gelır ınsallah .. allah kurtarsın senide . Gecmıyor son gunler
Gözünaydın canım. Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallahKızlar burayı çoktandır girmiyordum bebeğim doğdu çok şükür normal doğumla 5 gün önce, 2 gün küfezde kaldı. Çok şükür çok şükür darısı tüm isteyenlere ve hamilelere.
50 gün az değil canım sadece süt yapan şeyleri çok yersen ve spor yapabilirsen istediğin gbi olabilirsin :)Ben zaten hep kılosuna dıkkat etmek zorunda olan bırıydım bır hafta dıkkat etmesem hemen kılo alıyordum.almak vermek sorun degılde düğünlerimiz var bu sene bir sürü kardeşim kuzenlerim evlenıyor düğünlere kadar toparlanmak ostıyorum ama olmucak sanırım 50 gunde cok zor
Canim gercekten cok aci bi deneyim yasamissiniz ben olsam bende cok kizardim yani herseyi ona gore ayarlamissiniz felan . Insallah oglunda tamamen duzelir . Bosver kiyafeti odayi artik napacan yapcak bise yok onemli olan saglik . Rabbim yardimcin olsun sende guclu olmaya calis lutfenGünaydın kızlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?