- 28 Mayıs 2016
- 1.018
- 774
- 123
- 33
- Konu Sahibi baldan_madam
-
- #12.081
bende donduracağım okulumda oluyor eğer olmasaydı bırakacaktım zaten, çocuktan önemli değil. üniversiteden üniversiteye değişmeside acayip yaniBen yuksek lisans icin sormustum canim olmuyor dediler kendi universitemden ama üniversiteye gore degisiyormus bu durum, yökü aradim oyle soylediler. Yani her universite kendisi karar veriyormus.
ben a101 den alıyorum yaklaşık 3 aydır içiyorum kabızlık sorunum kalmadı, tavsiye ediyorum hazır dışında alabileceğim bir yer yok malesefkefir aklımda aslıda bulunduğum ilde marketlerde kefirix var marka olarak hazır yanı hazır olduğu için tüketmek istemiyorum siz hazır kefir mı tüketiyor sunuz.
Aynen sinir bozucu kafalarina gore karar vermeleri. Cocuktan onemli degil tabi ki ama o kadar emegim bosa gidicek diye uzuluyorum. Ders doneminde cok ugrasmistim. Neyse hayirlisi artik dunden beri cok stres yaptim bebegimi uzdum, artik dusunmicem :)bende donduracağım okulumda oluyor eğer olmasaydı bırakacaktım zaten, çocuktan önemli değil. üniversiteden üniversiteye değişmeside acayip yani
kendi odasına geçirmek için bebeği bir yaş erken mı peki
Canim gosgus ucun cikar muhtemelen ama ilk haftalarda silikon gogus ucu kullanabilirsin. Bebekte daha kolay emebilir seni. Cunku biranda gogus ucu cikmiyor. Cocuk emdikce kendini biberon saniyorsun :)Kizlar benim gogsumun ucu hic yok emzirirken sıkıntı olur mu sizce yoksa kendiliginden çıkıyor mu uc dogum oldugunda? Gogus ucu cikartici diye bir urun gordum ondan almali miyim kullanan oldu mu?
Canim hic kullanmadim ama dogal seyler ile yikamak istiyorsan. Sabun rendesi , boraks ve karbonati karistirip kullanabilirsin. Ben yeni dogduklari zaman haricinde herkesinkini birlikte yikiyorum. Suan dalinin granullu sabununu kullaniyoru. Ama en dogali boraks ve zeytinyagli sabun rendesini makinede kullanmak.Özellikle deneyimli anne arkadaşlardan öğrenmek istiyorum temizlik ürünleri neler aldınız? Nebiliyim çamaşır deterjanı falan. Friendly diye bir marka önerdiler bana ama sizler neler kullanıyorsunuz? Bir de bebek kremleri ve diğer ürünleri için trukid, angelbaby kullanan var mı?
Canım teşekkür ederim cevap için ama pratik olması açısından direk sıvı deterjan kullanırım çok uğraştıracak bişi olmasını istemiyorum çünkü. Heralde ben de bisüre sonra normal kullandıklarıma dönerim bakma heyecandan ilk özel bişeyler var mıdır diye heves ediyorum :)Canim hic kullanmadim ama dogal seyler ile yikamak istiyorsan. Sabun rendesi , boraks ve karbonati karistirip kullanabilirsin. Ben yeni dogduklari zaman haricinde herkesinkini birlikte yikiyorum. Suan dalinin granullu sabununu kullaniyoru. Ama en dogali boraks ve zeytinyagli sabun rendesini makinede kullanmak.
Canım ben dalın sıvı deterjan ve yumuşatıcısini kullandım şimdide ebebekten aldım kokusu çok gUzel onun markası zaten. Biberon temizleyicide migrosta bitkisel frosh adında deterjan markası var tamamen dogal onu kullandım. Bide biberon için özel temizleme makinesi aldım buharla dezenfekte ediyorCanım teşekkür ederim cevap için ama pratik olması açısından direk sıvı deterjan kullanırım çok uğraştıracak bişi olmasını istemiyorum çünkü. Heralde ben de bisüre sonra normal kullandıklarıma dönerim bakma heyecandan ilk özel bişeyler var mıdır diye heves ediyorum :)
Bence değil canım ya. Ne kadar çok kalırsa ayırması o kadar zor olur diye düşünüyorum ben.kendi odasına geçirmek için bebeği bir yaş erken mı peki
Vallaha kısayı uzunu ayarlayamıyorum malesef sırt üstü uyuduysam ne zaman dönersem o zamana kadar sırt üstü yatmış oluyorum, sol tersime gelmiyor normalde sağımada solumada rahat yatan biriyim ama bu süreçtr yatamıyorum malesef,aetık olduğu kadar napalımCanım bende senin gibiyim sol taraf tersime geliyor sağ tarafta daha rahatım . Ben sorun olacağını düşünmüyorum. Ama sırt üstü yatmak iyi değil kan dolaşımı yavaşlıyor bebeğe kan aaz gidio diye biliyorum. Ama kısa süreli yatmanda sakınca yoktur diye düşünüyorum.
Benim ki genelde tekme tarzında olduğunda kasıklarıma doğru vuruyor, bazen de karnımın üst kısmı sanki içerden gıdıklanıyormuş gibi oluyor, doktor ellerini oynatıyordur sürtüyodur dedi,normalde huylanan biriysen gıdıklanırsın dedi aynen de öyle oluyorum :)Günaydın güzel annelerBişi sorcam sizin bebişleriniz tam olarak nereye tekme atıyo benimki hep aynı yere vuruyor bu bi sorunmu?
Aslında bu bez işi biraz da çocuğun cilt yapısıyla alakalı, hassas bir cilde sahip olursa bez olayı bayağı bir sıkıntı oluyor, benim neredeyse ailemdeki herkes yıllardır molfix de çalışıyorlar hatta ablam laboratuvarda bizzat, ama onun çocuğuna primadan başka bez yaramadı, diğer ablamın kızına da hangi bezi kullansan sıkıntı olmuyor maşallah, ben molfix kullanacağım bir sıkıntı yaşamazsam inşallahgünaydın kızlar,
biz eksiklerimizi almaya başladık. bebek bezi olarak hangi markayı kullanmayı düşünüyorsunuz? çoğu kişi markalı diye prima almayı düşünüyor. bir arkadaşım huggies ve komili marka bezlerin çok iyi olduğunu söyledi. yeni doğan paketlerinden bir kaç tane almak istiyorum. fikri olan var mı ?
Canim dalin in sivi deterjani var. Naturalife ve migrosta satilan frosh markasinin sivi deterjanlarini tavsiye edebilirim. Bunlarin urunleri dogal ve sivi deterjanlar. Yeni dogdugun da ve ilk bebekse insan cok daha hevesli oluyor tabi :)Canım teşekkür ederim cevap için ama pratik olması açısından direk sıvı deterjan kullanırım çok uğraştıracak bişi olmasını istemiyorum çünkü. Heralde ben de bisüre sonra normal kullandıklarıma dönerim bakma heyecandan ilk özel bişeyler var mıdır diye hevesdiyorum :)
Bazi zamnlar ozellikle cok hareketli:) dun gece 3e kdar uyutmadi mesela. Snra sabah 6da tekrar başladı:)bebişleriniz çok hareketli mi kizlar
Canim pedagojik acidan 2 yasina kadar anne ve baba ile ayni odada deniyor. Ve yapilan bazi arastirmalarda anne ile birlikte uyumasi cocuk baglanma ve guven sorununu ortadan kaldirdigini soyluyor. Zaten 2 yasa kadar cocuk emsede , mama ile beslensede geceleri kalkip anneyi ariyor.Bence değil canım ya. Ne kadar çok kalırsa ayırması o kadar zor olur diye düşünüyorum ben.
Bnde prima aldım. İlk ayları önemli diye:) sonrasını bilmiyrm. Islak mendlide prima yeni doğan. Annmde hep onu kullandı memnundu diye bende aynen devam.günaydın kızlar,
biz eksiklerimizi almaya başladık. bebek bezi olarak hangi markayı kullanmayı düşünüyorsunuz? çoğu kişi markalı diye prima almayı düşünüyor. bir arkadaşım huggies ve komili marka bezlerin çok iyi olduğunu söyledi. yeni doğan paketlerinden bir kaç tane almak istiyorum. fikri olan var mı ?
Canım benm eşim yüksek lisansla doktoranın tezini birleştirdi. Yani tezi doktorada yapcak sadece. Türkyedesin galiba orda oluyor mu bilmiyorum ama bu tarz bişy düşünürsen olablr.Kizlar size bir baska sorunumla geliyorum :) ben yuksek lisans tez asamasindayim, atilmamam icin 1.5 sene icinde tezimi yazmam lazim ama bu halde zor oluyor, bir yandan da calisiyorum zaten derslerimi zar zor tamamladim. Bu arada 1 saatlik mesafede olan baska bi ilde okulum. Bugun dondurmak istedigimi soyledim ama sadece hamilelik dondurma sebebi degilmis. Eger bir risk olursa kabul olurmus. Su an riskli bi durumum yok yalan yere rapor almak da istemiyorum ama doktor ne yazarsa kabul edilebilir sizce?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?