temmuz-ağustos 2017 anneleri beraber bekleyelim meleklerimizi :)

Kızlar ben de kızımın ismine Minel eklemek istiyorum Alya Minel anlamı semadan oluyo bu şekilde ama eşim de iki isim zor diyo kendinden yola çıkarak kararsız kaldım
canım ben klasik isimlerden yanayım söylenirken anlaşılması ,akılda kalması, telefonda söylerken anlaşılması en önemlisi de anlamının güzel olması lazım .anne baba olarak bu çocuğumuzun bizim üzerimizdeki hakkı. iki isim kimisi zor oluyor diyor kimisi birini sevmezse birini kullansın diyor. yada anne baba farklı isim isteyince iki isim birden koyuluyor . senin kararın tabiki . alya ismini duymuştum ama manasını bilmiyordum senin için baktım :
Alya ismi Arapça kökenli olup (أَلْعَلياءُ) “şeref”, “sema”, “dağ tepesi” ve “yüksek yer” manalarına gelmektedir. Kız çocuklarına isim olarak konulmasında bir sakınca yoktur.
Alya ismi Kur’an’da geçmemektedir. Zaten isimlerin Kur’an’da geçmesi şart değildir.
Minelde -den,-dan ekiymiş . dediğin manaya geliyor .

TŞKLER
isim secenekleriniz yokmu hiç?

DEMEKKI BU ISIM KONUSUNDA YALNIZ DEGILMISIM BİZ DE EŞİMLE İSİM KONUSUNDA ANLASAMADIK HENUZ. O KAAN ISTEDI BEN URAS . CEKILIS CEKTIK KAAN CIKTI AMA CAMURA YATIYORUM RESMEN BENDE KAANI COK SEVIYORUM AMA HEM KAAN HEM KAGAN KULLANILDIGI ICIN ZORLANACAK GIBI GELIYOR. URAS I DA YENI YENI POPULER OLAN BI ISIM OLDUGU ICIN ESIM ISTEMIYOR. AMA IKNA OLCAK GIBI BAKALIM SESSZCE ILERLIYORUM BU KONUDA COKTA VAKIT KALMADI SÜSLERİ YAPTIRMAMIZ LAZIM ARTIK

bence kaan ve uras arasında kaan daha iyi cnm

Sabah 1 yumurta yeşillik 1 kibrit kutusu kadar tuzsuz peynir 5 zeytin
Öğle 6 yemek kaşığı sebz3 yemeği yarım kepçe çorba 2 yemek kaşığı makarna yada pilav
Aksam salata izgara balik tavuk yada et iki avuç içi kadar
Aralarda meyve yogurt yada 2 kuru kayisi 2 bütün ceviz benim böyle şeker yiklemem 50 gr 152 çıkmıştı 100 luk yaptirmadim

Canım cok teşekkür ederim ben de dikkat edeyim. Hem gereksiz kilo alımı olmaz hem de daha sağlıklı beslenmiş olurum :)

Teşekkür ederim canim bu tarz bi menü hazırlamaya calısıcam insallah. Sifa versin Rabbim :*

Evet canım öyle valla. İşin ilginç yanı her gün 11.30 - 12-30 arası güneş alıyorum. O halde böyle.. Almasam hiç olmayacak sanırım.. Bakalım ne dicek doktor evet.. 11 gün var dahaaa...

Merhaba anneler. Bebekler anne karnında nasılsa doğduklarında da öyle olurmuş diye duydum yani sabah 5de içerden tepişmler kıpraşmalar başlıyorsa doğduğunda da sabahın erken saatlerinde uyanırmış benim minik kızım sabah 7buvukta başlıyor gün içerisinde arar ara sessizleşiyor duruluyor ama aksam 7den sonra 12ye kadar hiç durmadan içerde tekmelemeye kıpırdamaya devam ediyor peki ya sizlerin nasıl?

Biz de sabah 7de başlıyoruz canım.. Akşam 11e kadar da ara ara uyuyor sesi soluğu çıkmıyor çünkü. Ama 11e kadar da hareketleri hissediliyor uyumadığı zamanlarda :) böyle olursa uyku düzeni oluşturmak kolay olur..

anne karnındaki hareketleriyle aynı olacağını pek sanmıyorum cnm . çünkü ilk oğlum karnımda çok hareketsizdi. doğunca yerinde duramaz bir çocuk çıktı ortaya :) birde çok düzenli değil bizim hareketlerimiz yani şu saatte şöyledir diyemiyorum tam olarak

Eger oyleyse ben yandim aksam 10 dan sonra başlıyor benimki gece 2 ye kadar kipir kipir devam ediyor. Sonra 5 gibi tekrar uyaniyorum kipirtilarina. Oglenleri pek sesi cikmiyor. Gececi olcak demek ki oglusum bizi uyutmicak :)

Evet canım ben de araştırdım bu şekilde güzel geldi kulağa da hoş geliyor peygamberimiz çocuklarınıza farklı manası güzel isimler koyun demiş klasik işimde zeynep ismini çok severim düşündüm ama etrafta ne düşünsem çok vardı

Herkese günaydın, bu hıçkırık olayı nasıl oluyor normal hareketten nasıl farklı oluyor ben farkedemedim sanırım :)
Günaydın canım:)
Hıçkırık diğerlerinden çok farklı. 2-3 sn aralıklarla aynı yerde aynı şekilde pıt pıt vuruyor. Tam tekme gibi değil. Sıçrayınca çarpıyor gibi sanki üç dört kere aralıklarla aynı yerde aynı pıt pıt hissedersen hıçkırıktır

bence kaan ve uras arasında kaan daha iyi cnm
EVT URAS COK YENI BI ISIM HEMEN ISINAMIYOR HERKES. KAAN I DA COK SEVIYORUM HOŞ BI ISIM AMA KIME SOYLESEM KAAN MI KAĞAN MI DIYE SORUYOR BASKADA ISIM YOK ELIMDE TUM GUZELLER KAPILDI CEVREMIZDE HEP KULLANILDI ALİ EFE , ALİ EGE , EMİR , DENİZ , ÇINAR , KEREM , YİĞİT .. GTTİ GÜZELİM İSİMLER

isim önerilerine devam edeyim ben o zaman bugün yazasım var sürekli çevremde olan ve aklıma gelen erkek isimleri:
ecmel melik, eymen, semih, serkan, serdar, sinan, alperen, emir, Emirhan ,yunus, yusuf, efdal ,ege, meriç, hikmet, cihat, mücahit, ersin, yasin, hüseyin, ibrahim, ismail, mehmet, mesut, murat, nihat, samet, refik , erdem vs .

yeni popüler olan isimler şu an çokça koyuluyor ama ben klasiklerden yanayım :) : meriç,tuna,ege,aras,uras,kuzey ,ayaz ,eymen, kayra vs .

UMARIM GERCEKTEN OYLEDIRLER BENIM OGLUM 24. HAFTAYA KADAR O KADAR HAREKETSIZDIKI ENDISELENMEYE BASLAMISTIM ARTIK. HAREKETLENDI ARTIK AMA YINE COK SAKIN MINIGIM HIC UYKUMDAN UYANDIRMADI SIMDIYE KADAR. SABAH ALARMA UYANDIGIMDA BIR IKI PITPITI HISSETTIRIYOR UYANAYIM DIYE :) SONRA GUN ICINDE BISEYLER YEDIKCE HAREKET EDIYOR BIDE AKSAMLARI YEMEKTEN SONRA OZELLIKLE DONDURMA YERSEM INSALLAH GELDIGINDEDE BOYLE SAKIN BI BEBEK OLUR

sizinki cok dınlenmıs ıcerde heralde enerjıyı toplayıp gelmıs bzde bazen oyle dıyoruz esımle yatıp yatıp butun enerjısıyle gelcek dıye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…