- 21 Eylül 2010
- 486
- 432
- 303
- Konu Sahibi baldan_madam
-
- #14.301
canım ben klasik isimlerden yanayım söylenirken anlaşılması ,akılda kalması, telefonda söylerken anlaşılması en önemlisi de anlamının güzel olması lazım .anne baba olarak bu çocuğumuzun bizim üzerimizdeki hakkı. iki isim kimisi zor oluyor diyor kimisi birini sevmezse birini kullansın diyor. yada anne baba farklı isim isteyince iki isim birden koyuluyor . senin kararın tabiki . alya ismini duymuştum ama manasını bilmiyordum senin için baktım :Kızlar ben de kızımın ismine Minel eklemek istiyorum Alya Minel anlamı semadan oluyo bu şekilde ama eşim de iki isim zor diyo kendinden yola çıkarak kararsız kaldım
TŞKLER
isim secenekleriniz yokmu hiç?
DEMEKKI BU ISIM KONUSUNDA YALNIZ DEGILMISIMbence güzel olmuş ata barış:)
ya banada isim lazım hiç bi fikrim yok daha.. napcam bilmiyorum sözde 7-8.aylarımda bebek şekerimi yaptırırım diyodum daha bu gidişle doğum anına kadar ismi olmucak oğluşumun
bence kaan ve uras arasında kaan daha iyi cnmDEMEKKI BU ISIM KONUSUNDA YALNIZ DEGILMISIMBİZ DE EŞİMLE İSİM KONUSUNDA ANLASAMADIK HENUZ. O KAAN ISTEDI BEN URAS . CEKILIS CEKTIK KAAN CIKTI AMA CAMURA YATIYORUM RESMEN BENDE KAANI COK SEVIYORUM AMA HEM KAAN HEM KAGAN KULLANILDIGI ICIN ZORLANACAK GIBI GELIYOR. URAS I DA YENI YENI POPULER OLAN BI ISIM OLDUGU ICIN ESIM ISTEMIYOR. AMA IKNA OLCAK GIBI BAKALIM SESSZCE ILERLIYORUM BU KONUDA COKTA VAKIT KALMADI SÜSLERİ YAPTIRMAMIZ LAZIM ARTIK
Sabah 1 yumurta yeşillik 1 kibrit kutusu kadar tuzsuz peynir 5 zeytinŞekeri olan arkadaşlar şuan nasıl besleniyorsunuz? Ben şeker yüklemesi yaptirmadım ama şeker varmış gibi dikkatli beslenmek istiyorum. Hem sağlık açısından hem de elimde bir liste olursa kendime dur diyebilirim belki
Oğlum olsaydı kesinlik le uras koyacaktim anlami çok güzelbence kaan ve uras arasında kaan daha iyi cnm
Canim bende seker cikmadi ama riskin var. O yuzden dikkat ediyorum bende. Beyaz ekmek, hamur isi, pirinc, makarna ve patates gibi nisastali seyleri yemiyorum. Yine her turlu tatlidan ve paketli urunden uzak durmaya calisiyorum. Atistirmalik olarak badem ceviz gibi kuruyemisler yiyorum. Cok tatli meyvalardan da yerken porsiyon azaltmak gerekiyor.
Sabah kahvaltimda mesela yumurta , peynir, salatalik, domates,yesillik ve zeytin yiyorum. Ara ara kuruyemis ve meyva atistiriyorum. Ogleyin genelde yogurt, corba sonrasinda meyva ve kuruyemis yine. Aksam ise bol salata, biraz corba , sebze yada etli bir yemek. Aksam da cay ve biraz kacamak (dondurma yada tatli gibi)
:)
Sabah 1 yumurta yeşillik 1 kibrit kutusu kadar tuzsuz peynir 5 zeytin
Öğle 6 yemek kaşığı sebz3 yemeği yarım kepçe çorba 2 yemek kaşığı makarna yada pilav
Aksam salata izgara balik tavuk yada et iki avuç içi kadar
Aralarda meyve yogurt yada 2 kuru kayisi 2 bütün ceviz benim böyle şeker yiklemem 50 gr 152 çıkmıştı 100 luk yaptirmadim
tabiki ölçtürdüğün iyi olmuş önemli çünkü kemik yapımı için gerekli . adana da güneş vardır sen bol bol güneşlen :) bu taraflarda ısınmaya başladı artık güneşi görebiliyoruz :) doktorun ne diyecek bakalım onun görüşü önemli tabi biz ne desek boş
Canim ogunlerde 2 filim tam buğday ekmeği var unutmuşumTeşekkür ederim canim bu tarz bi menü hazırlamaya calısıcam insallah. Sifa versin Rabbim :*
Merhaba anneler. Bebekler anne karnında nasılsa doğduklarında da öyle olurmuş diye duydum yani sabah 5de içerden tepişmler kıpraşmalar başlıyorsa doğduğunda da sabahın erken saatlerinde uyanırmışbenim minik kızım sabah 7buvukta başlıyor gün içerisinde arar ara sessizleşiyor duruluyor ama aksam 7den sonra 12ye kadar hiç durmadan içerde tekmelemeye kıpırdamaya devam ediyor peki ya sizlerin nasıl?
anne karnındaki hareketleriyle aynı olacağını pek sanmıyorum cnm . çünkü ilk oğlum karnımda çok hareketsizdi. doğunca yerinde duramaz bir çocuk çıktı ortaya :) birde çok düzenli değil bizim hareketlerimiz yani şu saatte şöyledir diyemiyorum tam olarakMerhaba anneler. Bebekler anne karnında nasılsa doğduklarında da öyle olurmuş diye duydum yani sabah 5de içerden tepişmler kıpraşmalar başlıyorsa doğduğunda da sabahın erken saatlerinde uyanırmışbenim minik kızım sabah 7buvukta başlıyor gün içerisinde arar ara sessizleşiyor duruluyor ama aksam 7den sonra 12ye kadar hiç durmadan içerde tekmelemeye kıpırdamaya devam ediyor peki ya sizlerin nasıl?
Eger oyleyse ben yandimMerhaba anneler. Bebekler anne karnında nasılsa doğduklarında da öyle olurmuş diye duydum yani sabah 5de içerden tepişmler kıpraşmalar başlıyorsa doğduğunda da sabahın erken saatlerinde uyanırmışbenim minik kızım sabah 7buvukta başlıyor gün içerisinde arar ara sessizleşiyor duruluyor ama aksam 7den sonra 12ye kadar hiç durmadan içerde tekmelemeye kıpırdamaya devam ediyor peki ya sizlerin nasıl?
Evet canım ben de araştırdım bu şekilde güzel geldi kulağa da hoş geliyor peygamberimiz çocuklarınıza farklı manası güzel isimler koyun demiş klasik işimde zeynep ismini çok severim düşündüm ama etrafta ne düşünsem çok vardıcanım ben klasik isimlerden yanayım söylenirken anlaşılması ,akılda kalması, telefonda söylerken anlaşılması en önemlisi de anlamının güzel olması lazım .anne baba olarak bu çocuğumuzun bizim üzerimizdeki hakkı. iki isim kimisi zor oluyor diyor kimisi birini sevmezse birini kullansın diyor. yada anne baba farklı isim isteyince iki isim birden koyuluyor . senin kararın tabiki . alya ismini duymuştum ama manasını bilmiyordum senin için baktım :
Alya ismi Arapça kökenli olup (أَلْعَلياءُ) “şeref”, “sema”, “dağ tepesi” ve “yüksek yer” manalarına gelmektedir. Kız çocuklarına isim olarak konulmasında bir sakınca yoktur.
Alya ismi Kur’an’da geçmemektedir. Zaten isimlerin Kur’an’da geçmesi şart değildir.
Minelde -den,-dan ekiymiş . dediğin manaya geliyor .
Günaydın canım:)Herkese günaydın, bu hıçkırık olayı nasıl oluyor normal hareketten nasıl farklı oluyor ben farkedemedim sanırım :)
EVT URAS COK YENI BI ISIM HEMEN ISINAMIYOR HERKES. KAAN I DA COK SEVIYORUM HOŞ BI ISIM AMA KIME SOYLESEM KAAN MI KAĞAN MI DIYE SORUYORbence kaan ve uras arasında kaan daha iyi cnm
EVET URAS IN ANLAMI COK GUZEL BIDE KARISIK BI ISIM DEGIL BIR IKI DUYDUM SONRADAN OGLUM OLCAGINI OGRENINCE ILK BU ISIM GELDI AKLIMA. EŞİMDE RISKLI BIR ISIM COK POPULER OLABILIR AMA OLMAYADABILIR YENI ISIM OLDUGU ICIN DIYOR.Oğlum olsaydı kesinlik le uras koyacaktim anlami çok güzel
UMARIM GERCEKTEN OYLEDIRLERMerhaba anneler. Bebekler anne karnında nasılsa doğduklarında da öyle olurmuş diye duydum yani sabah 5de içerden tepişmler kıpraşmalar başlıyorsa doğduğunda da sabahın erken saatlerinde uyanırmışbenim minik kızım sabah 7buvukta başlıyor gün içerisinde arar ara sessizleşiyor duruluyor ama aksam 7den sonra 12ye kadar hiç durmadan içerde tekmelemeye kıpırdamaya devam ediyor peki ya sizlerin nasıl?
sizinki cok dınlenmıs ıcerde heralde enerjıyı toplayıp gelmısanne karnındaki hareketleriyle aynı olacağını pek sanmıyorum cnm . çünkü ilk oğlum karnımda çok hareketsizdi. doğunca yerinde duramaz bir çocuk çıktı ortaya :) birde çok düzenli değil bizim hareketlerimiz yani şu saatte şöyledir diyemiyorum tam olarak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?