temmuz-ağustos 2017 anneleri beraber bekleyelim meleklerimizi :)

kızlar Raamazanda oruç tutacak mısnız? Ben tutmayı düşünüyorum
benım şekerım cok düşüyor o yuzden cesaret edemıcem sanırım şeker yuklemesınde aclık 48 cıkmıstı doktorda düşme egılımınde ve yuksek olması kadar rısklı bı durum ıkı saatte bır bıseyler ye dedı denerım dıyordum ama bu durumda pek ıyı olmaz bebek ıcın. zaten hamılelıkte gunahı yok borcum olur yapabılırsem ılerde kıs aylarında tutarım dıyorum.

Kızlar günaydın herkese hayırlı cumalar

Dün doktora gittik oğlum çok iyiymiş kocaman olmuş 1427 gr 40 cm iki hafta öne geçmiş. Doğum tarihini etkiler mi diye sordum. Etkilemez doğum adet tarihine göre olur dedi. Çünkü ciğerler adete göre gelişir dedi.

Ağdayı sordum bu haftalarda yaptır sonra olmaz dedi. Kanlanma arttığı için sonrasında sıkıntı olur dedi.

Lohusa pedi için ebebekte giyilebilir lohusa kilodu buldum. Bir paket ondan aldım. Bir de tek kullanımlık lohusa kilodu var beşli bir tane de ondan aldım kızlar.

Bu arada oğlumun keyfi çok yerinde sanırım bize zafer işareti yaptı dün çok tatlıydı çok güldük

Kızlar oruçla ilgili araştırdım ve bunu buldum.. Siz bilirsiniz yine ama son aylardayız bence riske atmamak gerekli hele ki bu sıcak yaz aylarında..

HAMİLELER ORUÇ TUTABİLİR Mİ?

Hamilelik süresince anne adayının oruç tutması uzmanlar tarafından önerilmez.Bunun nedeni hamilelik döneminde anne adayının yeterli miktarda sıvı gıda alması hamile olamayanlara göre fazlasıyla önemlidir.Anne adayının yeterli sıvı almaması ve annenin susuz (dehidrate) kalması erken doğuma neden olabilmektedir. Aynı şekilde gebe bayanların kan şekeri diğer insanlara göre daha kolay düşme eğilimindedir , oruç sırasında uzun süre aç kalındığında bu durum gelişebilir ve bulantı, kusma, mide yanması, kabızlık gibi şikayetlerde artış görülebilir. Özellikle gebeliğinde riskli bir takım durumlar tespit edilmiş olan anne adaylarının(diabet, erken doğum tehtidi, kanama, çoğul gebelik, gelişme geriliği gibi) oruç tutmaları daha da sakıncalı olabilir. Gebelikte uzun süre aç kalmadan sık sık ve azar azar yemek yenmesi önerilir
.

ALINTIDIR

Maşallah oğluşuna annesi :)

kızlar belkı onceden konusulmustur ama bı sure gıremeyınce kacırmıs olabılırım. hastane odası ıcın süsleme ikramlık v.s. neler yapmayı düşünüyosunuz ? kafam karıstı bıraz. bı aksılık olmazsa normal dogum yapıcam e ozmnda cok yatmam eve donerım dıyorum. hastane ıcın hazırlık yapsamda evdekı masamı suslerım dıye dusundum.ama cıkolata lokumdan oteye gıdemedım şerbette var tabı baska ne olabılır kı masada.bırde masa ortusu ve ıkramlık tepsıler dısında dekoratıf ne onerırsınız ?

Masallah annesi :) kanlanma arttigi icin agda son aylarda olmaz demis ya kanlanmadan kasti neydi acaba? Ben de doguma gitmeden once yaptirayim diyodum nasil olcak simdi, o halde kendimiz nasil halledicez :)

maşallah oğluşuna :) ben son ayda agda yaptırır rahat ederım dıyordum ya nasıl ıdare etcez son zamanları gobekten bseyde goremez oldum zaten

oyyy maşallahhhh oglunaaaa
yerim kız o parmagınıııı

Çok saol canım. Oruç tutucagım diye bebişleri riske atmaya gerek yok bencede.

Benim İzmir'de kimsem olmadıgı için hiç öyle şeyler düşünmüyorum
Sende düşünme boşver. Sırf masraf ve milleti memnun etme

Günaydın kızlar ;
Dün kontrolüm vardı .Yüzünü eliyle kapattı yine göremedik ,galiba doğunca görcem :) birde doktor her iki böbreğinde genişleme var dedi biraz üzüldüm var mı bu şekilde olan ?

bnm arkadasımın ogluna demıslerdı canım ayrıntılıda. cok uzuldu kafaya taktı ama erkek cocuklarında olabılıyomus sonradan düzelıyormus herhangı bı tedavı vs uygulamadılar arkadasıma.bı sorun olusturcak olsa zaten bılgı verırlerdı.hıc uzme kendını

valla ufak tefek bıseyler yapayım dedım ama bı basladınmı devamı gelıyormus cıkolata lokum dıye basladık sımdıde netten masalara baktıkca gozlerım acılıyor

valla ufak tefek bıseyler yapayım dedım ama bı basladınmı devamı gelıyormus cıkolata lokum dıye basladık sımdıde netten masalara baktıkca gozlerım acılıyor
Çikolata lokum yeter işte daha ne olsun.
Dogum yapmış olucaksın. İçecek içmek isteyen kendi getirsin falan fistan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…