temmuz-ağustos 2017 anneleri beraber bekleyelim meleklerimizi :)

Doktor kendiliğinden gecebilir dedi ,ama ilerlerse sezaryen ile erken alınır deyince daha çok üzüldüm aslında ,herşeyin hayırlısı .Daha büyük sıkıntı vermesin rabbim ama herşey normal giderken son anda böyle birşey çıkınca stres yapıyor insan .

Kanlanma artması derken acaba kan dolaşımımızdaki artıştanmı bahsetti dr un canım ? Orasını pek anlayamadım. Ayrıca bunu demek istemişse bile ağdayla pek bağlantı kuramadım, sonuçta kıl köklerinde kanama oluşsa bile iğne ucu kadar bişiy oluşuyo, oda her kökte değil anca 2-3 yerde oluyo, sonrasında sıkıntı olabilecek olanı cidden anlayamadım, sana zahmet bi aydınlat bizi sen :)
Bu arada senle tarihlerimiz peşpeşe, bakalım bizimde kontrl haftaya cmrtesi, kilomuz ne durumda merak ediyorum bnde, senin paşanın maaşallahı var, tosun paşa olma yolunda ilerliyo demekki annesi

Masallah annesi :) kanlanma arttigi icin agda son aylarda olmaz demis ya kanlanmadan kasti neydi acaba? Ben de doguma gitmeden once yaptirayim diyodum nasil olcak simdi, o halde kendimiz nasil halledicez :)
Canım kanlanma dediği o dokuda oluyormuş. Bir de internette okumuştum kendini çok kasarsan açılma falan olabiliyormuş.

maşallah oğluşuna :) ben son ayda agda yaptırır rahat ederım dıyordum ya nasıl ıdare etcez son zamanları gobekten bseyde goremez oldum zaten
Ben haftaya falan yaptırırım canım. Zaten lazere gittiğim için çok fazla değiller. Sonrasında da jiletlefalan hallederim. Zaten çok çıkmazlar diye düşünüyorum.

kotu dusunme hıc canım tabı her bebekte farklıdır ama arkadasım 23. haftada ogrendı ona ragmen sorunsuz bı normal dogum yaptı bız sona daha yakınız bişey olmaz Allahın ıznıyle. benım doktorumda benım bobreklerımde olabılecegını soylemıstı sola saga donuk yat ve bol su ıc dedı , bı sorun yasamadım henuz cok sukur.

Canım açıkcası tam detaylı da konuşamadım. Yanımda eşim de vardı yüzeysel konuştuk. Anladığım kadarıyla damarlar daha yüzeye yakın falan olduğu için morarma kanama falan olabiliyormuş. Ben önermiyorum dedi. Ben de bilgi olarak paylaşmak istedim. En azından yaptırmak isteyen de kendi doktorunun fikrini alır diye düşündüm
Sağol canım :) tosun paşa olacak boyu da epey uzun olacak gibi duruyor bakalım :) senin fındığın da büyümüştür bakalım nasıl çıkacak kontrolde

ben aldım ama bu kucuk cubuk seklınde olanlardan. ates olcer ve telsızı netten e bebekten falan alıcam sanırım hatta hepsıburadada aynı markayı e bebekten daha ındırımlı gordum gecen.
e-bebekten ben hiç bir şey almıcam ya.
fazlasıyla pahalılar.
Bebek magazasından gecen hafta 40ml lansinoh kremi 22 tl ye aldım.

Hangi marka düşünüyosun.
Braun kulaktan ölçme düşünüyorum.

Günaydın canım.. Bana da 28.haftada dedi sağ böbreğinde genişleme var diye.. Doğuma kadar düzelir dedi.. Bir sonraki kontrolümü bekliyorum bakalım..

Canım geri kafalımı dersin ne dersin bilmem ama ben hiiiiiç öyle şeylere girmiycem. Zaten yeni gelin çeyizi gibi bi sürü masrafa giriliyo ve hepsi birer ihtiyaç, bide milleti eğlendirmek gözlerine hoş gözüksün diyede daha masrafa giremem. Tek yapacağım şey güzel bi çikolata sepeti, gelene ikram etmelik ve kalanı mevlid de dağıtmalık, üzerine kızımın adı tarihi yazılı bi sticker yapıştırırım, zaten yiyen yiyip paket çöpe onun dışında bi sürü seçenek var hatıralık ben ve kız kardeşim işe yarar bişiy olsun dedik, dağıtıldıktan sonra evlerin bi köşesinde yada çöpte olmasındansa, hayrlı bişiy olsun dedik ve erkek kardeşimiz ist.da yaşıyo ona eminönünden benim için kokulu kutulu tesbih (1lira tane) kız kardeşimin kuzusu içinde cüzdan boyutunda sure kitabı (2,5 lira tane) aldırdık. En azından allah rızası için bigün birilerinin işine yarar diye düşündük. Bunları yapabildiğimize şükür birde ben sert bi karakterimdir asla kimseden çekinmem, lohusaya misafirlikten ziyaretten hep korkmuşumdur, kendimede asla müsade etmiycem, yavaş yavaş çevreme çıtlatıyorum. Kendi ailelerimiz dışında kimseyle uğraşamam kimsede kusura bakmasın. Zaten aylardır bebeğimi bekliycem, emzirebilecekmiyim, giydirebilecekmiyim, minicik bişeyi hemen öle rahatça elimde kucağımda tutabilecekmiyim, kanamaydı sancıydı ne olacağı belli değil, bide milletle uğraşıcam, oldu canım. Gelen kırkımızdan sonra mevlidimize gelsin inşallah bebeğimin tadını çıkarmak istiyorum rabbim nasip ederse innnnnşallllahhhhh. Zaten dr umda hastanede gebelerine ziyaret seven dr değil, onunda sayesinde hastanedede rahat olucam

Ateş Ölçer alan oldumu?
Canım bana görümcem sağolsun hediye alışveriş yaparken almış bunu. Kendimde denedim güzel çalışıyo, oda memnunmuş, gerekirse ilerde alından ölçerlerden de alırım şimdilik bu yeter diye bakmadım hiç başka.

Eklentiler

• IMG_2962.webp
    27,6 KB · Görüntüleme: 37
e-bebekten ben hiç bir şey almıcam ya.
fazlasıyla pahalılar.
Bebek magazasından gecen hafta 40ml lansinoh kremi 22 tl ye aldım.

Hangi marka düşünüyosun.
Braun kulaktan ölçme düşünüyorum.
bı marka belırlemedım aslında. kullanan arkadaslarım cok ucuk bısey almana da gerek yok 80-100 tl aralıgındakıler ıs goruyor zaten demıstı fiyatı cok uçuk olmayan ve çokta uyduruk olmayan bısey alıcam sanırım braun da olabılır weewell ı de gormustum bakınırken

ya aslında en onemlı konuya degındın zıyaret meselesı bende cok gelen gden olsun taraftarı degılım ama her ıkı tarafın ılk torunu hevesle mısafır agırlamak ıstıcekler bende heveslerını kırmak ıstemıcem olan bana olcak kesın sırf o yuzden erkenden mevludumuzu yapıcam bızım burda yarı kırkı cıkınca yapılır ıstenırse. zaten kırkımız doldugunda kardesımın dugunu var bayram var kuzenlerımde evlenıyor araya sıkıstıramıcam bıle. bende bu ıkramlık olayını yapmakla yapmamak arasındayım bı an bı heves gelıyor acıp bakıyorum snrada ne gerek var onca seyın arasında dıyorum. annemde cıkolata lokum bıde serbet yeterlı dıyor zaten eve gelceklere ıkramlık bıseyler yaparız dıyor. yasın kıtabını bende mevlutte yaptırabılırım en işe yarar şey bence de. çalısmıyor olsam cıkıp bakıcam ama yetısemıyorum bıseye bu aralar bı yandan haklısın ona masraf yapana kadar daha ıyı seyer yapılabılır bebek ıcın.

Canım burda ailelerede iş düşüyo kesinlikle. Biz hepimiz anlaştık hastane süresince çevremize duyurmayacağız doğumu, taburcu olup eve geçtiğimizde duruma göre mevlid için arayıp davet ettiğimizde zaten herkes ondan önce gelinmesini istemeidğimizi anlayacaklar, sıkıyosa gelsinler odamdan çıkmıycam koydum kafaya bi ara bebek uyuyo diye hoşgeldinize çıkarım geri dönerim gelen gidene kadar odama, bu insanların artık öğrenmeleri lazım bebek bi yere kaçmıyo vakti gelince gider görürsünüz, ne bu acele anlamıyorum, benim derdim bebeğim ve benken kim benden kendisiyle ilgilenmemi beklerki ? Ayrıca bu sayedede saçma sapan tecrübelere maruz kalmıycam inşallah. Yok şu yüzden ağlıyodur, yok aynısı eltime oldu, yok bende şunu yaşamıştım hiiiiiç dinleyemem. Tavsiye ederim konuşun büyüklerinizle, 9 aylık yorgunluğun stresin üzerine sokmasınlar sizi hengamaye kendinize geldiğinizde bebeğinize alıştığınızda keyfini çıkara çıkara yapın mevlidinizi

Hıçkırık nasıl anlıyorsun. Allah Allah hiç dikkat mi etmedim acaba
Canım ritmik bir pıt pıt oluyor. 3-5 sn arayla zıplama gibi oluyor. 15 dk kadar sürüyor ortalama. Otururken arkana yaslanınca ya da yatarken daha çok hissediliyor canım. Belki de farketmiyorsundur. Ben de hep poposunun denk geldiği yerde hissediyorum mesela :) hıçkırınca çarpıyomu napıyo bilemedim

Valla dün renkli dobler çekimim vardı. Doktor günün en hareketli bebeği ilan ettim dedi maşallah dedi durdu adam. Hiç durmuyor özellikle ceviz ve sütten sonra el kol canım yanıyor çok. Eşimde hocam çok hareketli bir sıkıntı olmaz demi dedi. Dr da doğumdan sonra onu size soracağız dedi:):):):) Ama işiniz var dedi:) Evet güzelim maalesef içerde nasılsalar dışardada öyle olacaklarbizi parmaklarında oynatacaklar

Benimde dün detaylı ultrasanda dr aynısını dedi normal değerlerin az biraz üstünde ama bu durum bebeklerde çok rastladığımız bir durum. isterseniz doğumdan sonra gelir tekrar muayene olursunuz ürolojide dedi. Ama tecrübelerime dayanarak diyebilirim ki kendiliğinden geçen bir durum dedi. Bizde üzerinde durmadık açıkcası. Doğumdan sonra dr ne der ona göre takipte kalırım. Ama için ferah olsun güzelim endişe etme hiç.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…