Tok evin aç kedisi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bağırdığımı nerden çıkardınız bağırmadım. Dışarı çıkınca utandırıyor çok. Çıkarmak istemiyorum bu yüzden.
iyi de bacım utanilcak bisey yok ki, bütün dünyada çocuk büyütmüş her kadın bilir ki 3-5 yaş arası her çocuk, ultra zengininden fasfakirine kadar hepsi bunu yapar, çocuk siz zor durumda kalın diye özellikle yapmıyor, ilgisini çekiyor sadece, siz komplex yapmışsınız bunu ama yapmayın, dikkatini dağıtın, hatta ilgisini çeken neyse konuşun rengini filan, hatta siz o 9 yaşındakini terslemek yerine kızınızla yanına gidip muhabbet kursaydıniz belki sizin gözetiminizde 2 dk beraber oynayip sıkilacaktı, bunda utanacak hiç bir sey yok

Bizim sitede ki bütün çocuklar böyle, benim 26 aylık kızımda dahil. Umursamayın , herkes biliyor zaten çocukların huyunu. Yanınızda ufak bir çanta olsun, bir kaç oyuncak, atıştırmalık vs. Kızınız başka çocuğun oyuncağını isterse, o çocuğa kızım bakabilir mi sende onun bu oyuncağına bakmak istersin belki falan deyin. Yada atıştırmalık çıkarın, çocuklar yerken kızınız baksın onların eşyalarına. Bizim sitede bir tane ruh hastası var, onun dışında hepimiz bu şekilde idare ediyoruz.

diğer çocuğu terslediniz mi? biri sizin çocuğu terslese ne hissedersiniz? hem de böyle bir konudan dolayı! adı üstünde işte; çocuk bunlar

ben doğdugundan beri kızıma kendi anlayışıma uygün olarak şeker beyaz un ve prinç yedirmedim, uzak tutabildiğim sürece bilmedi tatlarini, muadili organik olan veya rafine olmayan gıdalar kullandım, bu süreçte ne zaman dışarda yemek yesek beyaz ekmege saldırdı resmen....bak bildiğin beyaz ekmek...gorenler çocuga ekmek bile vermemişler demiş midir bilemem ama hiç de utanmadım yani. iyi ki de öyle yapmışım diyorum şimdi

Son düzenleme:
Kusura bakmayin ama sorun sizde , neden utaniyorsunuz hic anlamadim?
Her cocuk bunu yapar , onemli olan sizin davranisiniz burda

Eger o oyuncaktan evinizde varsa , evet canim top senin evdeki topuna benziyor eve gidince oynariz deyin gecin
Arabaysa ve almayi dusundugunuz bir oyuncaksa , evet kizim araba sana da almamizi ister misin deyin

Benim kizim da yapiyor , eger alamayacağım birseyse de evet kizim ama senin de evde sunlarin bunlarin var gidjnce oynariz beraber diyorum
Cocugun yaptığında utanilacak birsey yok ama sizin verdiginiz tepki ve hisleriniz tuhaf gercekten

Ay yapmayın Allahaşkınıza. Çocuk bunlar adı üzerinde çocuk. Yeni şeyler gördüklerinde çocukça tepkiler verirler. Şımarıklıktan filan değil, sadece çocuk oldukları için, heyecanlı ve hevesli oldukları için, tam bir kaşif oldukları için böyle davranırlar. Siz onun annesisiniz, onun tepkilerinden utanırsanız kendisini duygusal olarak yalnız hissedecektir.
O “aaa toooop” dediğinde siz ondan daha heyecanlı bir şekilde “eveeet ne kadar güzel mavi bir tooop” deyin bakın nasıl neşesi yerine geliyor.
Arkadaşının elinde gördüğü bir şey için ağlıyor mu? Bırakın ağlasın. Sarılın ona doya doya o ağlarken. “Evet, bu araba çok ilgini çekti ama senin değil, bu yüzden alamadık. Üzgünsün anlıyorum” deyin.
Toplumsal kodlamaları bırakın lütfen, o an çocuğunuzun hislerine odaklanın sadece. Kim ne düşünürse düşünsün, çocuğunuzdan daha mı önemli? Onun bu günleri bir daha gelmeyecek. Ve onun çocuksu heyecanını öldürmeye çalışmanız, duygularını baskılamak istemeniz ona yalnızca zarar verir.
Kim ne düşünürse düşünsün, siz toplumun ne diyeceğini düşündüğünüz için utanıyorsunuz. Önceliği çocuğunuza vermeniz, onu anlamaya çalışmanız gerek.
Kaldı ki kimse de öyle sefil gibi filan göründüğünüzü düşünmüyor eminim. Siz kendinizi o psikolojiye sokmuşsunuz.

Olsun sohbet etmiş olacaksınız ama kızacak herkes size çünkü çocuğunuzun yaptığında anormal bir şey yok
Geçen yine komsu çocugunun bisikletine binmek istedi bağırış çağırış herkes duyuyor tabi bu arada bizde de bisiklet var. Komsu en son bisiklet alsanıza cocuga dedi siz olsanız utanmaz mısınız

İyi de evde yüz çeşit top olsa çocuk bu yine ister.
Komşunun tavuğu kaz hesabı.
Çocuğa cikismaniz son derece saçma olmuş, anası orda olsa o da size cikissa alın size cümbüş...

Geçen gün bir anne çocuk, çocuğun elinde oyuncak araba var geçerken bizimki arabaaa diye bağırdı. Annesi resmen bize acıyarak baktı utandım.

acıyarak nasıl baktı

cidden sizin böyle hissetmenizin altındaki sebebi bulalım

yokluk içerisinde mi büyüdünüz ya da çok mu iyiydi maddi durumunuz

mesela eşim dedi ki geçen gün 40 yaşında adam

biz ilkokuldayken zengin kızların renk renk pasteli vardı kimseye vermezdi bizim de dağılmış az renkli boyalarımız vardı

aynı yaştayız, biz ilkokuldayken de vardı ve benim ailem alabilecek konumda oldukları halde almazlardı

babam resim öğretmeniydi o boyaların renk tonunu beğenmez karmen kırmızısının iyi olduğu bir markadan alırdı

bunu da anlatırdı

ben eksikliğini hissetmemiştim ama o hissetmiş

şimdi oğlumuz eksiklik hissetmesin diye uğraşıyor ama onunda özendiği şeyler oluyor

zira istemenin ve sahip olmanın sınırı yok

Geçen yine komsu çocugunun bisikletine binmek istedi bağırış çağırış herkes duyuyor tabi bu arada bizde de bisiklet var. Komsu en son bisiklet alsanıza cocuga dedi siz olsanız utanmaz mısınız
Hayır, ben komşuyu utandırırdım

Yoo neden utanayım ki. Evde bisikleti olmasa dahi utanmazdım. Çünkü türlü sebeple herkes çocuğuna her şeyi alamayabilir.
Alım gücüyle ilgili bir travmanız mı var? Bir şeyleri almamak, alamamak, evde varken dahi bir taneye daha arzu duyulması bence asla utanacak bir şey değil. Yoksa yoktur. Varolana şükür, olmayana çaba; vira bismillah der yoluma devam ederim

Kucuk cadiya bak gostere gostere oynuyor

Ablam misafirlige gitmis (zengin hir yemek kulturu vardir aslinda)cocuklar arkadasinin yemeklerine saldirmis resmen ahhahaha yerin dibine gecmis oda ay ne gulmustuk ..sahsen buna aciyarak bakan anneye sasirdim cocuklar yapabiliyor boyle seyler dunyanin oyuncagi olsun baskasinin elindeki dikkatine cekebiliyor canini sıkma bence

sizde de varsa çocuğunuz alıp gel biz de seninkini alalım arkadaşın bisikletine binilmez diyecektiniz

evet senin baban almamis ama almama sebebini de anlatmis, o sebeple sen cok takilmamissin.

Biz esimle benzer maddi gecmise sahibiz, ama onda da coktur bu sekilde icinde kalma durumlari,
bende ise daha azdir,
yine benim ailemde daha cok konusuruz maddi meseleleri,
onun ailesinde daha ustu ortulu.

konu sahibinin utanmasi bu sebeple bana da degisik geldi.
Hayat uzun bir yol, insanin ekonomik durumu eger ki memur degil ise cok da stabil olamayabiliyor,
bugun cok kazanip cok harcarken yarin kemer sikmam gerektiginde bundan utanmamayi cocuklara da ogretmek gerekiyor.

Hahaha
Oğlumu hatırladım, bizimki de koca ekmeği ısırdığı çok oldu, elde bütün ekmekten bahsediyorum
Bizde de beyaz un olmaz pek.

Bir kerede arkadaşında sürpriz yumurta gördü, ben hiç yemedim bundan dedi çocuğun annesine, doğru söylüyor yemedi dedim
Şeker un vs kısıtlı çünkü.

Bir gün de akülü araba gördü, bir gün benim de olacak demi dedi.

O an biraz buruldum itiraf ediyorum
Ertesi gün gittik aldık, onunda oldu

Ben çocukken evimiz oyuncakçı dükkânından beterdi. Onlarca barbie bebek , bir sürü mutfak eşyası şeklinde oyuncak ayılar tavsanlar maymunlar... neler neler..
Bir gün misafirlige gittik benle yaşıt kuzenim var ve çok fakirler bir tane plastik bebeği var aldım onu bagrima bastım nasıl ağlıyorum bu benim olacak diye.. annem ne kadar utanmıştı.. şu an düşününce ben de utanıyorum ama çocukluk işte.. bence birçok çocukta var bu hele her istediği olan simartilan çocuklar da daha fazladır.

Yaa ama annesi çok tatlııı

Bak ya küçük Emrah misali... Çok tatlı maaşallah.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…