Tok evin aç kedisi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben de şöyle bir örnek vereyim, eşimin iş arkadaşının 3-4 yaşlarındaki oğlu, hep beraber yemeğe gittiğimizde köfteye öyle bir daldı ki, annesi mahcup olup “oğlum evde de yiyorsun ya bundan, niye hiç et yememiş gibi davranıyorsun” diyerek açıklama yapmak zorunda hissetti.
Mesela o an bana annesinin o davranışı kompleksli bir davranış olarak gözüktü. Her şey normaldi, biz yemeğimizi büyük insanlar olduğumuz için büyük gibi yedik, o ise çocuk olduğu için çocuk gibi yedi. Annesi öyle demeseydi hiçbirimiz “aaaa çocuğa bak evde hiç et vermiyorlar galiba nasıl saldırdı çocuk cık cık cık” diye düşünmeyecektik.

Benimki evde milyon tane topu olmasına rağmen aşağı indirdiğim de elin topuna koşuyor kendi topuyla insek bile durum aynı komşunun tavuğu komşuya kaz görünürmüş olayı bence bu yaşadıklarımız

3 yaşında bir çocuktan bahsediyorsunuz ve bu onun en doğal hali.. dışarda gördüğü şeyler onun için farklı ve ister.. evet annem top aaa hemde kırmızı bak bizimki de mor gibi..
sizin el alem ne der hastalığınız var herkes size acıyarak bakıyor gibi hissediyorsunuz yada sizin çocuğunuzun elinde başka bir çocuk görünce siz ona acıyarak bakıyorsunuz bilemiyorum..

Duygularınız kizinizla ilgili değil, kendiniz ile ilgili. Kendi bebekliginiz-cocuklugunuzla ilgili tetikleniyorsunuz. Sizi tetikleyen şeyi bulup, duygulariniza odaklanin

Aboo evde çocuğa egmeg bile vermiyiler gııı, sabi dışarlarda saldırii, ekmeğnen doyuriii garnını. Anası olacak garı duddurmuş antin kuntin yemeg, cık cık cık Arkanızdan konuşan Maraşlı teyze grubu , dedikodu örneği görüyorsunuz. Sesleri kulağımda çınlandı, oradaymış gibi yaşadım olayı

canları sağolsun Maraşli deyzelerimin

Benim akülü araban yok amcaa ☹ üzdün ☹ yazık la etmeyin bi kadar şey bebelere

Çocuk çocukluğunu yapıyor.
Utanç duymanız sıkıntı.
Bence siz bir uzmana görünün.

Adem Güneş ve Hatice Kübra Tongar'ın kitaplarını okumanızı ve videolarını izlemenizi tavsiye ediyorum.

Abim de küçükken evde yemek yemez ama karşı komşunun evine cocuklariyla oynamaya gidip de sofra kurulunca resmen saldırırmış yemeklere. Orda yediklerinin aynısı evde de var ama çocuk işte.
Annem bakmış bu böyle olmuyor evde yemek yapıp komşuya götürmeye başlamış, komşu sofrayı kurunca annem de bir çeşit yemek koyarmış cocuklarin sofrasına. Hâlâ daha anlatıp anlatıp güler annemle babam.

Bağırdığımı nerden çıkardınız bağırmadım. Dışarı çıkınca utandırıyor çok. Çıkarmak istemiyorum bu yüzden.
Çocuğundan utanan bir anne.
Çok ilginç.
Böyle devam ederseniz çocuğunuz büyüdüğünde sizden utanır.
Hareketlerinize çeki düzen verin.

kv dem oğlu yemek yesin diye sofra kurup çocukları toplarmış

herkesle birlikte o da çok yiyor diye

Geçen yine komsu çocugunun bisikletine binmek istedi bağırış çağırış herkes duyuyor tabi bu arada bizde de bisiklet var. Komsu en son bisiklet alsanıza cocuga dedi siz olsanız utanmaz mısınız
Yoo. O çocuğun annesi olsam bindir annesi derim ki öyle diyorum.
Eğer izin vermezlerse çocuk işte deyip, gülüp geçiyorum/z.

Ben küçükken misafirliğe gittiğimizde muz bile görsem aa bu ne? diye sorar mışım halbuki evde dolu ama ben sevmez, yemez mişim
Neyse ki anacığım benden utanmamış hiç.
Demem o ki normal. Sallamayın. Diğer çocuğun annesi size acıyarak bakmamıştır. Siz utandığınız için öyle yorumlamışsınızdır.

Son düzenleme:
Yapmayan çocuk var mıdır bilmem ama, benim çocukken evde aynısı olan oyuncağı benim zannedip parkta benim benim diye kızın elinden almaya çalıştığım bir gün olmuş. Bizimkiler bırak kızım aynısı ama o arkadaşının seninki evde deseler de asla inanmamışım. Ben hatırlamıyorum olayı ama annem anlatır anlatır güler. Bir de inanılmaz iştahsızlık problemim varmış ama bir gün yan komşumuz balık kızartmış, balkonlarımızın arasında geçilecek derecede alçak duvar vardı, dişardan tek balkon gibi duran. Kadın balığı bana duvarın üstünden birer birer ağzıma vermiş koca tabak bitirmişim. Çok güleriz buna da. Siz de ileride anlatıp güleceksiniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…