Tok evin aç kedisi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çocukla çocuk olmayın lütfen.

Kızım altı yaşında oda aynı. Her gördüğünu istiyor, oyuncak, kiyafet,kitap. Bende ona "herşeye sahip olamazsın, herşeyi almam sana diyorum açık ve net. Ayda bir kez oyuncak alırız.
Evde olmayan bir oyuncak seçer.

Bazen bu oyuncak pahalı,ona bu parayı vermemde derim. Paranın ve eşyanın kıymetini bilsin.

Benim kızımda yapıyor buna benzer şeyler. Misafirlikte önündekileri ya da benim tabağımdakileri yemeyip; elalemin tabağına gidiyor ki ikramlar da aynı ikramlar. Çocuklar ilginçler.

Davranışı anormal olan biri varsa o da sizsiniz.
3 yasinda cocuk birseyler istiyor veya disardaki şeyler ilgisini cekiyor diye "eyvahh herkesleer beni fakiiir sanacak" korkusu neyin kompleksidir bilemem ama var birşey.

Sizin cocugunuz da hep 3 yaşinda kalmayacak ve şuan nasil heraketlerini kontrol edemiyorsaniz ilerde de her hareketini kontrol edip yaninda bulunamayabilirsiniz. Başkasi da sizin cocugunuzu tersler.
Kendi egosal sorunlarinizi kucuk cocuklara saldirmadan cozmeye calisin.

Benim kızımdane görürse isterdi.hatta kuzenine bayramlık elbise alacaktik.kızımın var diye ben almadım.kızım başladı mağazada ağlamaya.bence istiyorum,bende giyeceğim.kuzenide onu teselli ediyor.seninki daha güzel diyorama nafile. Mağazada herkes bize bakıyor.dışarı çıktık,dışarıda da 1 saat ağlamıştır. daha neler neler.bir gün markette öyle bir ağladı ki sanırsın çocuk kaçırıyorum. Hem herşeyi isterler hem paylaşmazlar
Evden çıkmadan onunla.neleri yapabileceği neleri yapmayacağı konusunda antlaşma yapabilirsiniz

Buna benzer davranışlar kızımda hiç yaşamadım çünkü tembihlerdim dışarı çıkmadan paramız ile yiyecek alacağız deyip oyuncak alırsak paramız yetmeyeceğini ama oyuncaklara bakabileceğini söylerdim oda söz verirdi oyuncak istemeyeceğini,
Eğer alacak isem o gün bir oyuncak seçebileceğini söylerdim , şükür doyumsuzluk hiç yaşarmamıştı bana ben oyuncak alışverişinden çok kalem, kitap , boyama defterlerinde yoğunlaştım

İyide tutturmuyormuş kızınız,bakıyormuş sadece ve aaa top aa araba vb cümleler kuruyormuş ne var ki bunda?
Gidip elinden mi alıyor,benim mi diyor hayır sadece bakıyor ve siz sefil hissediyorsunuz.
Hiç kendini yere atıp ağlayan,tutturan çocuk görmediniz sanıyorum.

Sığmıyor :))
1 sene sonra sattık akülü arabayı.
Hadi ya
Üzülmedi mi peki, bir sene de aldı mı hevesini ☺
Bizim de alalı bir sene oldu ama daha baya biniyor yani, hatta kardeşi de kullanır diye satmayı hiç düşünmedik.
Küçük bir kileri var bizim bebek arabasını akülü araba ivir ziviri oraya koyuyoruz.
Ama koyup cikarması zor oluyor tabi.

Aklıma bi arkadaşın anısı geldi.

Arkadaşın 3_4 yaşlarında bir erkek çocuğu var çok iştahsız.

Bigün çocuğu evde yedirip avm ye gidiyor. Avm nin en üst katı da yemek katı. Orda yürürken bir masada bir kadın tek başına yemek yiyor.

Çocuk gözlerini dikip kadına bakıyor ve kadınla gözgöze gelince elini göğsüne vurup "açım aç" diyor.

Arkadaş şok. Rezil etti beni demişti.

Güldük geçtik. Çocuk işte.

Biraz üzüldü ama istediği prenses bisikleti alınca unuttu hemen :)

Çocuğunuzun davranışları gayet normal bence.. öyle yaptığında dikkatini başka yere yönlendirebilirsiniz.

Ayrıca başka birinin çocuğuna kızarak önüne bak filan demeniz çirkin bir üslup olmuş nihayetinde o da bir çocuk!

Hahaha buna çok güldüm o an gülünmüyor tabi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…