yapayalnızım

Cakmamarliyn

Guru
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2010
1.657
2.451
358
daha once bukadar yalnız olduğumu hiç hiddetmemiştim. 26 yasındayım annem babam ayrı 2 side emekli fakat 2 tarafında ailesinin maddi durumu iyi, bide evli ablam var. Annem 50 yasını geçti hala ailesinden kalan mallar satılıyor peyder pey eline yüklü yüklü paralar geçiyor ananem yasıyor ama ihtiyacı olmadığı için çocuklarına boluyor parayı.
Babama gelince babaannemin hiç görmediği kardeşi ölmüş. çocuğu hiç olmamış soyu sona erdiği için adını sanını duymadığımız insanlardan miras kaldı eve gelen kağıtla oğrendık. Babannemde yasıyor fakat oda çocuklarına yani babamlara boluyor.
Ablam eniştemle birlikte kendi yağında kavrulan insanlar ev almaya karar verdiler annemde babamda yardımcı oldu bende yardımcı oldum helali hoş olsun bu kısmı sadece benim durumumu anlamanız için yazdım.

ben 6 yıldır calısyorum maasım gerçekten dusuk ay sonuna param kalmadığında annemden 50-100 alsam bile maas aldığım gün geri istiyor veriyorum. suan 25.000 borcun altındayım evet kendı salaklığım belki yettiremedim cunku yönetemedim paramı.

ama bu ailede herkes birbirine destekken ben kimseden 1 lira gormuyorum bu ailenin tek yalnızı ben miyim? artık intihara suruklenıyorum. Nasıl kapanacak bu borç bilmiyorum. Borcun dışında kendımı aşırı yalnız hissediyorum bu hayata bi basıma gelmiş gibi.
oyle içimi dökmek ıstedim sadece.

Neden aienizle paylaşmıyorsunuz?gurur meselesimi?

sordum neden edilmediğini ablam ev aldığı içinmiş. bu borcun altında olduğumu bilmiyorlar ama para sıkıntım olduğunu biliyorlar.

Borcun nasıl olduğu kısmı krediyle ay sonu gelmedikçe cektım şişti de şişti tek kalem değil bu borç kk kartı var telefon taksıdı var krediler var eksi bakıyeler var

Kredi kartı kullanıyorsan ve birden fazlaysa fazla olanları kes, kullanma. Kendine aylık bir plan yap. Maaşın şu kadarı borçlara gidecek, bu ay bu kadar harcayacağım diye.
Liste yap ve o listenin dışına çıkma.
Bir defterin olsun. Her ay başında o deftere elektirik kira gibi sabit giderleri yaz, en azından sabit borcunu bul, sonra her ay 25.000'in ne kadarını ödeyebiliyorsan o kadarını ayır.
İş yerine giderken yemeğini evden götür. İçki içiyorsan bırak, bir süre dışarıda yeme. Kendine sosyalleşmek için de biraz para ayır, bence, o da bir ihtiyaç çünkü ama bu dışarıda akşam yemeği gibi fazla bir meblağ olmasın bana kalırsa.
Bir süre ihtiyaç duymadıkça yeni kıyafet alma.
Kullanmadığın, giymediğin eşyalar varsa satabilirsin, az bir para da olsa yardımı olur, bir fatura ödersin.

bu borç nasıl oldu ben bile anlamadım. nereye gıttı deseler nasıl acıklıcam bılemıyorum korkuyorum
Ama sonu kötüye gidiyor sende farkındasın!ölümü bile düşündürmeye başlamış sana!sürekli faizle daha çok bunalırsın....Kaldıki ailenin parasal olarak durumları iyi ,anladığım kadarıyla sen alınmışsın annene,ve şuanda sana bu duygular çözüm olmuyor görüyorsun...Endişe ettikçe sürekli huzursuz oldukça korkun geçmiyor ki!daha da katlanır!

sordum neden edilmediğini ablam ev aldığı içinmiş. bu borcun altında olduğumu bilmiyorlar ama para sıkıntım olduğunu biliyorlar.

Tamda düşündüğüm gibi
Siz bir araba alsaydınız 25 000 ile size de yardım ederlerdi

Borcun nasıl olduğu kısmı krediyle ay sonu gelmedikçe cektım şişti de şişti tek kalem değil bu borç kk kartı var telefon taksıdı var krediler var eksi bakıyeler var

1000 bile çoktur 50 TL için zorlanan birine
25 000 olmadan keşke ailenize anlatsaydınız faiz işlemeden kapatsaydınız
Bence daha da katlanmadan söylemeniz lazım
Gerekirse ailenize küçük taksitlerle geri ödersiniz, faizden kurtarmış olursunuz

maaşımı aldığım gıbı borçlara yatırıyorum erkek arkadaşım sağolsun butun hayatımı o idame ettiriyor ama utanıyorum. Benı asıl sıkan varlık içinde yokluğum pskolojimi bozan yalnızlığım yoksa hepsi ödenip gider

evet sesimi cıkaramaıyorum ablam alınır diye cok korkuyorum onu kıskanıyorum sanar diye. cunku ınanın ablamla ılgılı değil

Bence bi şekilde paylaşın. Özel sektör sanırım garantisi de yok işten cikarirlarsa mecbur ogrenicekler

Bence bi şekilde paylaşın. Özel sektör sanırım garantisi de yok işten cikarirlarsa mecbur ogrenicekler
keşke çıkarsalar işi de saldım artık çıkarsınlar diye uğraşıyorum desem yeri var. tazminatla kapatırım dıye geçiyor aklımdan 6 yıldır aynı yerde çalışıyorum tazmınatım yuklu olur

isteyenin bi yüzü, vermeyenin iki yüzü demişler. onlar sizin aileniz. durumunuzu net olarak söyleyin. maddi imkansızlıklar sizi bu noktaya getireceğinize anne babanızdan para istemek gerekir. canınızı sıkmayın bu kadar. herşeyin bi çaresi bulunur. intihar da neymiş.

Peki anladığım kadarıyla birden fazla kalem borç varmış. Son bir kredi çekip bütün borçları kapatsan ve krediyi geri ödesen? Hani tek bir yerde olursa tek bir faiz işler sonuç olarak. Ayrı ayrı 3 tane faiz ödemek yerine 1 tane faiz ödemiş olursun.
Derdini anlıyorum. İstersen ailene söyle, böyle böyle sorunlar var de ama ahh kıyamam, çok üzüldüm deyip kenara çekilirlerse daha kötü olursun gibi geldi.
Yardım ederler mi? En azından bir kısmına?

Tazminatla kapatirsin tabiki ama ailenin durumu varmış yani nolur yardım etseler sanki. Ablana vermişler işte sende iste bence cekinecek utanacak bişey yok borç içinde olmanı onlarda istemezler bilseler.

evet sesimi cıkaramaıyorum ablam alınır diye cok korkuyorum onu kıskanıyorum sanar diye. cunku ınanın ablamla ılgılı değil
Abla kıskanmaz da alınmazda ...Olabilir, bazen istemeden borçlar açabiliriz başımıza, ama aile üyeleri ne günler için...Zamanla ödersiniz...İnan düşünceni garipsedim, çünkü kızkardeşim de böyle kredi de zorlanmıştı annemin haberi bile yok bana anlattı,kızdım ama kardeşimden değerli değil ya ...Eminim ablanda aynını düşünür...Bence ilerlemeden bu düşünce seni iyice boğmadan ki başlamış zaten;annene anlat ve yardımcı olsun, zamanla ödersin,yada istihakkından eksiltirsin!

Ederler ama sonrası? Didk didik hesabıma karısırlar basıma kakarla

Sanırım ona karar vedim evet. İlk ablama acıklıcam ona para vermeleriyle ilgilş olmadgnı boyle bi borcumun olduğunu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…