yapayalnızım

Ama sen Ablana yardım etmissin. Bence ablan bile bilse ailenle konuşur destek olur sana. Sanmıyorum ki seni o şekilde çaresiz bıraksın

Öncelikle intiharı aklının ucundan bile geçirme lütfen..

Anladığım kadarıyla ailen normalde 50-100 vermeyen, ama bi ev-araba borcu olursa destek çıkan insanlar. Bence borcunu söylemelisin, çünkü hem erkek arkadaşına mahçup oluyorsun, hem kendin zorlanıyorsun, hem de arada annenden 50-100 istemek zorunda kalıyorsun. Bunun yerine borcunu açıklayıp, yardım etmelerini istersen, nası yaptın borcu vs diye ilk etapta kızsalar da, mecburen yardım edeceklerini düşünüyorum..

Yani bence sana karşı bi tavır yok. Sen ev alsaydın, sana da yardım edeceklerdi. Ablan ev almasaydı, ablan para istediğinde geri isteyeceklerdi..

Üzme kendini her sorun zamanla aşılır..

Sanırım ona karar vedim evet. İlk ablama acıklıcam ona para vermeleriyle ilgilş olmadgnı boyle bi borcumun olduğunu.
Süper bak çözümü var herşeyin....Mutlaka bir iki söylensede, senin iyiliğin içindir! kulak asma!ama mutlaka yardımcı olur...kızkardeş candır can....oyyyy ösledim kızkardeşlerimi galiba!

Süper bak çözümü var herşeyin....Mutlaka bir iki söylensede, senin iyiliğin içindir! kulak asma!ama mutlaka yardımcı olur...kızkardeş candır can....oyyyy ösledim kızkardeşlerimi galiba!
aradım söyledim ablama. utanıyosan biz halledelim dedi. E onunda durumu malum ev kredisi oduyor ondan bundan para toplayıp peşinat yaptı. yok kabul edemem senden dedim babamı aradım bakalım doncem sana birazdan dedi umarım cozulur

Sanırım sen odeyemeyecegin borcun altına neden girdin derler diye biraz cekiniyorsun. Bende bi dönem böyle borç batağına girmiştim uykularim kaçtı en sonunda babama söyledim. Keşke bi ablam olsaydı :). Babam tabiki kızdı borcla senin ne işin var diye. Napıyım ölüyüm o zaman bende dedim. Kızdı falan ama yardım etti sağolsun. Bidaha kredimi töbe dedim. Kart bile kullanmıyorum

Hadi inşallah valla bi çıkış yolu bulurlarsa çok sevinicem :))

ohhhh ben bile rahatladım valla!hadi hayırlısı, bak şimdi ablalık yapayım; rahat rahat, bir daha borç yok,kır o kartları

Ailene sikintinin oldugunu söylemezsen sana nasil yardimci olsunlar?
Annen bilseydi sana verdigi paralari geri istemezdi maasini aldigin günlerde mesela..
Veya ailen ablana yardimci olmana musait etmezdi biz hallederiz derlerdi..ablan da öyle..

Yani sen ben iyiyim havasi verirsen ona göre ailenin tepkisi degisir tabiki..
Dertlerini sikintilarini ailene anlatmaktan cekinme hicbirzaman.

Senin suçun neden mi ; büyük ihtimal sürekli gururlu bir duruş sergilemişsin , size ihtiyacım yok gibisinden. Annenden aldığın parayı , geri veriyorsun annende nasıl olsa parası var borcu olsa dahi , tek kişi olduğun için geçiniyor diye düşünüyordur. Açık açık gururu falan bir kenara atıcaksın dicen paraya ihtiyacım var . Sonuçta diğer kardeşlerine veriliyorsa seninde en doğal hakkın. Empati kuruyorum hiç çekinmeden isterdim.

İyi ya rahatladım, çözüldü sayılır
Sende derin nefes al, ders alman gerekeni al gerisini koyver artık
Ha deyince intihar düşünülür mü? Hayat çok güzel

Bu sabahta sağlıkla uyandıysan yeni güne
Derin bi nefes çek
Oh de
El, kol, ayak, hele göz ne büyük nimet
Güneşin doğuşunu izle, çek bi kahve
Herşey ne kadar muazzam oysa, göz herkeste var ama görebilmek farklı bi kavram
Bardağın dolu tarafından bakmayı başarabilirsen, her durumda 'mutluluk' yakalarsın

Sağlığın yerinde, çalışabiliyorsun, ailen hayatta
25 000 nin hakkından gelemez misin ?
İntihar acizlerin işidir, silkelen hadi. Kapı gibi de ablan var artık durumu da biliyor
Sırtın yere gelmez / gelmesin

Bukadar borcunun oldugu bir erkek arkadasinin haberi var sanirim? E haliyle haberi oldugu icin yardimci oluyor anlayisla karsiliyordur senin durumunu.
Onun da haberi olmasa iyice yalnizlik krizlerine sokacaktin kendini herhalde..
Ondan önce ailenin haberi olmaliydi! Düsünüyorum da benim kardesim bu durumda olsa ve hicbirimizin haberi olmasa bize söylemese cok kizardim. Birde kalkacak bana yardimci olacak kendisi borc icinde yüzdügü halde? Bu duruma cok üzülür kirilirdim ben olsam.
Insan hic ailesine dertlerini anlatmaz mi yahu? Erkek arkadasini kendine ailenden daha yakin mi hissediyorsun? Bence ailene olan yakinligini gözlemle ..kendini yalnizliga kendin sürüklüyor olmayasin.
Ailen kendini onlar icin feda etmeni zora sokmani istemez ..borc icindeyken onlara maasini vermeni istemezlerdi eminim sonucta kardesine zor zamanda yardim eden aile sana da eder. Bebege bile aglayinca emzik verilir üzerine düsülür daha ilgili olunur vs.. ailen derdinin oldugu koklayamacaklarina göre söylemelisin..ablan söylemese onlara da yardimci olmazlardi sonucta. Yani kiskaniyor derler vs diye sacma düsüncelere kapilma hic..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…