Yeni evlilerin evine yatılı ögrenci

Yok yok Mune hanım, 90'lı yıllarda çocuktum falan ama yine de bu kadar değildi ya. İyice azıttı insanlar artık.
Yaşadığım yer İstanbul değil ama belada oradan çok da geri kalmaz. Ben de korkuyorum artık.
Her gün aynı yerden bisikletle geçip, geçerken de bana ağıza alınmayacak şeyler söyleyen bir sapık vardı bundan bir 5-6 yıl önce. Tipine baksan yaşlı başlı, kötü bir bisikleti var, gariban dersin.
Ortamımız aynen Müge Anlı'nın stüdyosuna gelenler gibi, ne eksik ne fazla. Millet boşuna kınıyor, toplumumuz aha böyle. Geri kalan şanslı azınlık sadece.

sana güvenerek mi yazmış ?

Bölümü ne merak ettim

Eşim istemiyor kusura bakma uzun süreli yatılı misafir de geç

Wallahi inanamiorum.Herkesin tanıdığı bazı üyeler var resmen and icmisler konu sahiplerini dibine kadar haksız bulmaya,konuları sabote etmeye,ortalığı karistirmaya.Ozel hayatlarında bayağı mutsuzlar sanırım.Yazik.Evine alsın,kıza yazık bilmem ne yazan bir kişi bile evine alırsa adımı değiştiririm ister yeni evli,ister eski hiiic farketmez.Bu kabul edilebilir bı durum değil.Esime söylemem bile direk hayır derim.Siz de öyle yapın bence.

Vov ne kadar değişik bir tespitte bulunmuşsunuz, ne kadar değişik bir bakış açısı vay be nasıl şaşırdım

Esinizle ayni evde kadin ogrenci? Bundan kac tane dizi senaryosu yaptilar. Size guvenip kimse yola cikmasin. Hem gereksiz guvensizlik ortami hem de ne alaka yani bana mi sormus yazarken.

Aklima daha once kocasi komsunun kpss calisan kizkardesi ile iliski yasayan matruj hanimin hikayesi geldi.Hele ayni evde ben olsem boyle bir seye asla izin vermem. Ev cok mahrem bir alan. Esiniz niye evde dogrudan akrabasi olmayan biriyle yasasin? Bu kizin annesi hic mi bunu dusunmuyor?

Hicbir sey olmasa bile ev hayatiniz akraba diline dusecek. Gerek yok asla. Bir suru uygulama var ev arkadasi arayanlar icin. Oralardan arkadas bulsun siz de ara sira onun evine gidin ziyarete. Kendi eviniz mahremdir.

Dizi senaryosu??

Dizi senaryosu??
Gulunecek ne var? Biz de okuduk ama hic akraba evine gitmedik. Hele erkek kuzenlerin oldugu bir eve bile gitmedim annemsiz babamsiz. Niye elin adamiyla ayni cati altinda uyuyayim? Insanin yol gostermesi baska uzun sureli misafir etmesi baska. Bu gelen kisi erkek de olsa ayni seyi derdim: uygunsuz. Ogrencinin annesi bence emanet edebilir ama yatili misafir olarak emrivaki cok cok uygunsuz bir sey. Hele 1 aylik evlilerin yanina. Yani bosu bosuna konu sahibine gerilim yaratmis.

Niye güldüğüm belli bence yazdım ya dizi senaryosu diye:) filmlerde ve dizilerde bile gerçek hayattan esinlenilmistir yazar genelde yani ordakiler, izlenme oranını arttırmak için genelde çarptırılmış olur...Dizide gördük şu, bu komik geliyor. Bir de ben eşimi böyle şeylerden eve genç kız veya genç erkek alarak koruyacaksam olmaz olsun öyle eş ya. Istemem bin kere boşanırım ve bana iyilik olur... Artık eşlerinden neler bekliyor ve hala niye evlilerse diye trajikomik bir duruma gülüyorum napayım.

Annenize soyleyin yada babaniza siz yuz goz olmayin damada ayip olur onlar daha yeni evli huyunu suyunu bilmiyoruz cocugun olmaz oyle sey desinler. Uzuldum cocuga ama siz alternatifleri olmamalisiniz. Akli mantigi olan biri 1 aylik evli insanada yatili ve suresiz gidermi yahu

Ya zaten adamın k.çı başı ayrı oynuyorsa önünde sonunda takar o boynuzu. Eve gelecek kızı engelledin gelmedi, koca kurtuldu demek olmuyor. İş yerine yeni biri gelir, gittiği restoranda birini görür, olmadı bir kasiyeri gözüne kestirir, yolda görür çevirir birini vs. Ha bu arada kocam da azıcık akıllıysa aynı evin içinde aşkı memnu çevirmeye kalkmasın lütfen. Bu kadar zekasız biriyle evlenmiş olmayayım lütfen. İnsan gider en alakasız ortamdan birini bulur, erkek ismiyle falan kaydeder, hatta olmadı ikinci bir telefon taşır. Karaktersizlik bile zeka gerektiriyor yav.

Devlet yurtlari maddi duruma bakmiyor o sehirde ikametin olmamasi gerekiyor ancak istanbul kalabalik oldugundan devlet yurdu yeterli gelmiyodur.

Ev insanın en rahat ettiği tek yerdir . Sokaktaki kimliğimizden çıkarız istediğimiz gibi davranırız . Canımız istemezse sofra kurmayız bir tabağa yemek kor koltuğa gömülüp yeriz. Banyodan havlusuz bile çıkabiliriz o şekilde 1 saat oturabiliriz paramızı takımızı telefonunuzu heryere koyabiliriz sakınmadan . Yemek yoksa pizza söyler ya da ekmek arası bir şey yapar yeriz. İstediğimiz saatte uyur uyanırız istediğimiz tv kanalını izleriz özel telefon konuşmalarımız olabilir eşimizle tartışabiliriz. Eee evde yabancı bir insan olunca nasıl rahat edilecekmiş ben hiç anlamadımeden varsa vallahi bravoo

Wallahi ben de birilerinin konuyu yine özel hayatlarında mutsuzlara getirmesine inananamiorum.

Kimse kızı yanına al da senin kızın olsun dememiş zaten. Bazı üyeler konu sahibine akrabasına en azından yol gösterebileceğini söylemiş. Bu konuda da fikir ayrılığında olan çok insan oldu ve herkes fikirlerini söyledi. Olabilir, insanlar her zaman aynı fikirde olmak zorunda değiller ayrıca. Ben kimsenin al 4-5 yıl bu kıza sen bak dediğini görmedim ama yorumlar hep böyle söylenmiş gibi yapılmış.

Devlet yurtlari maddi duruma bakmiyor o sehirde ikametin olmamasi gerekiyor ancak istanbul kalabalik oldugundan devlet yurdu yeterli gelmiyodur.
Devlet yurtları maddi duruma bakıyor bu arada. O şehirde ikameti olmayanlar arasında da sıralama yapılıyor. Maddiyat dışında etkenler de var tabii.

Beni üzen ne biliyor musunuz? Eskiden okumuş insan sayısı azdı, ki İstanbul nüfusunun çoğunluğunu iş için Anadolu' dan göç etmiş kişiler oluştururdu, hala da öyle ama herkes İstanbul'da yaşamanın getirdiği atmosfere ayak uydurur, eskilerin İstanbul beyefendisi hanımefendisi dediği bir tavra bürünürdü, size çok küçük bir örnek vereyim neredeyse her evde ister fabrika işçisi ol, ister tüccar adabı muaşeret kitabı olurdu, okul eğitimi yanısıra ailelerimizden nasıl davranmamız gerektiğine dair eğitim de alırdık, o adabı muaşeret kitabı okunmazsa olmazdı.
Ölüye diriye, yaşlıya gence saygı vardı.
Şimdi okumuş insan sayısı çok ama af buyurun ne toplumda nasıl davranacağımızı biliyoruz, ne saygı var, ne de okumuşluğun verdiği bir bilgelik var, sanki cehalet ve kötülük çok daha artmış gibi.

Bizim dönemimizde olsa okumuşluk yoktu, dedeler nineler falanca şehrin falanca köyünden göç etti, eh çocukları da aileden ne gördüyse öyle yetişti derdim ama şu an böyle bir savunma yapamıyorum çünkü eskiye nazaran daha çok insan okula gidiyor, en az 1 üniversite bitiren kişi sayısı az değil, medya var, internet var, sosyal paylaşım platformları var.

Bize neler oluyor bilmiyorum

Valla cevabı bulursanız bana da söyleyiverin Mune hanım. Ben de anlam veremiyorum.
Kaba ve saldırgan olmazsanız sizi ciddiye almıyor insanlar artık. Bir kuyrukta bile biraz sakin görünün, hemen önünüze geçiyorlar. Bağırıp çağırıp olay çıkaran insanların işleri hep yürüyor. Naif insanlar da el elde baş başta kalıyorlar.

Yeni nesil çok tuhafıma gidiyor mune hanım. eskiden mahalle arkadaşlarımız vardı ya da okul. Kız erkek birlikte oynardık korurduk birbirimizi. Şimdilerde yeni 10 yaşına girmiş çocuğum yıllardır tanıdığı erkek çocukla oynuyor diye sevgilimi siniz diye okulda sorulmuş. Ayrıca başka bir kız da benim 2 sevgilim oldu senin var mı demiş yok deyince de sen de bir değişiksin demiş çocuğumaBu nesil daha çocuk yaşta böyleyse ergenlikte üniversitede nasıl olur kimbilir? Evden kaçanlar çocuk yaşta anne olanlar uyuşturucu madde kullananlar kötü yola düşen gençlerin haberleriyle dolu tv ve gazeteler. Daha beterleri de olur mu ilerde diye endişeliyim valla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…