Yeni evlilerin evine yatılı ögrenci

Naif saygılı ve kibar insanın adı bazı çevrelerde saf insan allahlık insan zayıf insan görülüyor maalesef

Ben evleneli 1 yil olmak uzere ve acik ve net bir sekilde evimde daha yeni evli iken bir baska insanin kalmasini istemezdim. Bunun esimle de alakasi yok acikcasi. Bir insan universite okuyacaksa dayisina bile guvenip yola cikmamali. Ki sanirim okuyacak insanla konu sahibi yakin akraba degiller. 3. Derece kuzen gibi anladim. Yani ne gerek var. Ha yol gosterir yardimci olur insan ama evinde kalmak nedir? Benim kardesim bu sene kazandi, misal hic akraba dusunmedik. Ki onun da okulu gelecek hafta baslayacak. Daha kyk da cikmadi. Onun yerine ev arkadasi vb. yerlere bakiyoruz. Valilikler el atti zaten duruma. Cozum bulunur. 1 aylik evlilerin huzuru kacirilmaz. Kiz tarafi uzun sureli misafir kabul edince erkek tarafi da yollamaya baslar. Ev cok guzel bir kyk yurduna doner. Ama bizim insanimiz degisik. Ben inanamiyorum hala nasil bu kadar kolay sizde kalsin bizim kizimiz dendigine yeni evlilere. Olayi dramatize etmissiniz ama emrivaki ve dusuncesizlik akiyor ogrencinin ve annesinin tavirlarindan.

Sanki ben yazdım. Insan bazen kendi çocuklarindan bile bikiyor.

Sanki ben yazdım. Insan bazen kendi çocuklarindan bile bikiyor.
Aynen öyle. Eşim 1.5 sene idari izinliydi çocuk ta okula gitmedi o ara. Valla yorulduk bıktık dip dibe yaşamaktan. 1 saat bile kişisel özgürlüğümüz yalnızlığımız olamadı. Okul açıldı işe dönüldü de riskli grupta olmamıza rağmen sevindim valla. Evde yabancı bir kızı hiç düşünemiyorum aylarca

Ben olayı dramitize etmedim. Siz daha benim alıntı yaptığım cümlenizin ilk başında eşiniz ve üniversiteye başlayacak öğrenci yazmışsınız? Sonra da dizi senaryosuna bağlamışsınız ben ona yazdim..ama şimdi başka yerlerden olaya girip yazdığınız ve benim cevap verdiğim cümlelerinizi çeviren sizsiniz. Yoksa ben de tee en başından aman ne olsun kalsın ya demedim en başından. Ama en azından aaa eş ve genç kız aynı yerde aaa da demedim ki konu sahibi de genç zaten... Benim sizin yazdığınız ilk mesajda karşı olduğum zihniyet belli siz ne kadar yeni evli insanın işinde ne işi var başka birinin deseniz de ilk yazdığınız mesaj ortada isteyen bakar ve görür. Ne diyeyim umarım güvenilir olur eşiniz bir gün.

Aynen öyle, insanların birbirine tahammülünün kalmaması şiddeti de beraberinde getiriyor, hatta cinayeti.
Yol vermedin deyip otoban ortasında el frenine asılarak yol kavgasına girdiği kişinin boğazına yapışanlar, sıra beklerken küfürleşip birbirini bıçaklayanlar.

Kadına bakış açısı dahi çok değişti, eskiden de kadına bakış açısı muhteşem değildi ama genelde kimse yan komşusunun eşine, kızına kötü gözle de bakmazdı bakıyorsa da belli etmezdi çünkü toplumda kabul görmeyeceğini bilirdi.

Şimdi yan komşunuzla göz göze gelmeye çekiniyorsunuz çünkü 15 yaşında çocuğa bile kafayı takabiliyor, ya çok bilindik örnek Karaböcek kardeşler, kardeşi ablasının eşiyle kaçtı diye ortalık yıkılmıştı o dönem, şimdi tvde açıp bakıyorsun her yerde benzer olay, çok afedersiniz kimin eli kimin cebinde belli değil, kadın erkek fark etmeksizin birine bırakın çoluğu çocuğu kedinizi köpeğinizi emanet edemez olduk ya satar ya başka bir şey yapar diye.

Bunların hepsi yaşanıyor, belki hepsi İstanbul'da olmuyor ama yaşanıyor, konu nereden nereye geldi benim yüzümden ama bunca şey yaşanırken konunun farklı bir boyutunu anlatmak istedim sadece.

maddi durumlari yoksa yurt cikmaz mi? tam bilmiyorum ama maddi duruma gore cikmiyor mu devlet yurdu normal olani bu yani.

Devlet durdu neye göre çıkıyor ben hiç anlamadım.
Annesi babası jinekolog olan ve para içinde yüzen arkadaşıma devlet yurdu çıkmıştı, orada kaldı.
Babası doktor olan başka bir arkadaşım da üniversitenin 3. senesinde yurda yerleşti.
Benim annem öğretmen, babam özel sektör çalışanıydı. Ben öylesine yurda başvurdum diye babam kızmıştı bana, "durumu olmayan insanlar var, sen niye başvurup boşuna yer işgal ediyorsun" diyerek ki yurt sıralamam 1000 küsuruncu yedek olarak çıktı. İstesem de yerleşemezmişim zaten. İstanbul kadar büyük bir şehir de değildi.

Hâlâ benim zamanımdaki gibi mi bilmiyorum ama bu yurt işi neye göre belirleniyor anlayamadım ben. Orada bile torpil dönüyorsa diyecek söz yok.

ceycey ay uyuşturucu demeyin, uyuşturucu yaşı neredeyse anaokulu yaşına düştü, daha kızım ilkokula giderken bile uyuşturucuyla mücadele seminerlerine gidiyordum o vakitler uyuşturucu kullanımı 10 yaşına düştü deniyordu, o zamanlar çocukların dikkatini çekecek albenili şekerlemeler gibi yapılıp satılıyordu, şimdi küçücük çocukları görüyorum belli çekmiş, ama tiner ama hap bir şeyler kullandığı belli oluyor çocukların.

Çocuk parkları bile sigara içen ilkokul çocuklarıyla dolu, bu çocukların aklına daha ilkokul çağında evlenmeyi de kim sokuyor bilmiyorum, biz o çağlarda en fazla doktorculuk oynardık, ortaokul lisede parkta salıncağa biniyordum yahu, en uçuk hayalim fanı olduğum Michael'la dans edebilmekti, boy boy posterlerini toplardım, bilmiyorum vallahi sizlere dua etmekten başka bir şey gelmiyor elimden

Evimde bir öğrenci kalıyor, okuluna benim evim 5 dk, kendi aile evi 40 dk olduğu için.
Kendisi yeğenimiz, haftada mutlaka 3, sınav dönemleri üst üste 2 hafta kalır.
Hiç sorgulamak aklıma gelmedi.
Keyfi yani, oldukça keyfi bir durum ‘aman kim gitsin trafikte yarım saat şimdi’ şeklinde bir keyfilik.

Çocukluğumda ailesi şehir dışında olan akrabaların çocukları da haftasonu bize gelir, çamaşırlarını yıkar sıcak yemek yer giderdi.
Ben de yatılı okulda okudum, o zamanlar arkadaşlarımın ailelerine giderdim haftasonları, aynı şekilde güzel bir yemek ağırlanma, aile ortamı gördüm.

Ki saydıklarımın hiçbiri mecburi değil bakın, biz böyle gördük böyle yaşadık.
Öğrenciye elinden geldiğince herkes sahip çıkar, bir yarasını sarar.
Uzak yakın farketmez, elinden tutabildiği kadar tutar.
Size güvenerek yazdıklarını hiç zannetmiyorum ama onlar da biz ve toplumumuz gibi elbet kol kanat gerip, bir süre idare edeceğinizi düşünmüşlerdir haklı olarak.
1 aylık ya da 10 yıllık evlilik farketmez, önünüzde yaşayacağınız daha nice yıllarınız olsun ama bu ‘güzel’ özelliklerimizi unutmayın, unutturmayın.
Hele şu dönemde inanılmaz ihtiyacımız var kenetlenmeye.

Ben olsam böyle bir şeyi kabul etmezdim. Evliliğin senesiyle ilgisi yok bunun. Başkasının çocuğunun sorumluluğunu almak istemem.
18-19 yaşında genç bu. Gece eve geç gelmek isteyecek, arkadaşında kalmak isteyecek, sevgilisi olacak, onda kalmak isteyecek vs... İsteyebilir, hakkıdır istesin. Ben de yaptım bunları. Ama başkasının çocuğu benim evimde kalıyorsa bu sorumluluğu almak istemem.

Nasıl çözersiniz bilemedim. Burada önerilen şekilde burs ve ev konusunda yardımcı olabilirsiniz belki.
Çok yoğun olmayacağı, nispeten rahat okuyacağı bir bölümse hem çalışıp hem okuyabilir. Bu konuda da yardımcı olabilirsiniz. Güvenilir bir yerde iş bulunabilir. Sizin maddi durumunuz uygunsa siz de ayrıca destek olursunuz.

Devlet yurtlari maddi duruma bakmiyor o sehirde ikametin olmamasi gerekiyor ancak istanbul kalabalik oldugundan devlet yurdu yeterli gelmiyodur.
Maddi duruma bakıyor. Başvuru sırasında eve giren geliri soruyor çünkü. Ben 4 sene kaldım şimdi de kardeşim kalacak. İkimiz de yedek sırası beklemeden direkt yerleştik yurda. Ve gerçekten ev araba gibi maddi varlıklarımız yok. Ben yurtta kalırken hiç öyle zengin, durumu bayağı iyi olup da kyk'da kalan yoktu. Ha onlar mı tercih etmedi beğenmedi de yoksa devlet onları es mi geçti emin değilim ama maddiyata baktığına eminim yani. İstanbulda yurtlar yeterli gelmiyor evet. Kardeşimin arkadaşı 2000. Yedek mesela. Açıkta kalan çok öğrenci var. İnsanlar yurda yerleşemediği için okulu bırakıyorlar. Yurdun yeterli gelmeme durumu diğer illerde de olan bir şey maalesef.

Bazen dilim lal oluyor ruhum daralıyor gerçekten. Çıkıp bu durumun müsebbibi olan insanların yüzüne yüzüne bağırmak istiyorum, kemiklerim ciğerlerime batıyor adeta. Yoruluyor gerçekten insan. Sizin mesajınızı alıntıladım ama son cümleniz için. Diğer söylediklerinize değil tepkim.

Ama yeni evlilik çok önemli ya öyle demeyin.
Hatta evlerimiz kıymetli, aman kızları erkekleri evlere almayalım falan filan.
Çıkmıyorsa yurt okumayacaklar arkadaş, yoksa imkanı çocuk einstein olsa dahi kendi şehrindeki bir şey okusun bize ne yahu!!!

Sonra beyin göçü de bu gençlik nereye gidiyor de, bilmem ne oldu bize selam vermez oldu de, söyle de söyle.
Ne verdiniz ki bu gençlere ne bekliyorsunuz diye haykırasım geliyor ama neyse…

Baktığınız zaman her ilde yurtlar var ve aslında bunlar az kapasiteli, yetersiz falan da değil. Normal olan şey yurt sayısı ve kapasitesi. Anormal olan öğrenci sayısının aşırı yüksek olması. Her köşe başında üniversite olunca bu sonuç şaşırtıcı değil maalesef. Yoksa yurt sayısı mantıklı aslında düşününce. Sorun öğrencinin fazla olması. Eh, bu durumu idare edemeyen de belli yani.

Allah'ım çok komik ya.Kizi eve almak istemio diye ne okulu bırakması kaldı ne beyin göçübı el atsın bence bu düşüncedeki hanımlar olaya.Kizi sırasıyla evlerine alsınlar
Benim kotam dolu, öğrencim var
İstanbul’da olsaydım emin olun kotamın boşaldığı günlerde ona kapımı açardım.
Şurada misafir gelecek 2 çay koyup iş yapacağız diye eve insan almayıp telefonları açmayan, anca dışarıda sosyalleşebilen, kimseyle görüşmeyen, kocasının hanımcığı, çocuğunun love love love pembiş sunum anneciği bacılarla karıştırmayın.

Neyse, iyi ki varız

Ya yeni evlilikten ziyade genç bir kızın sorumluluğunu almak çok riskli bir durum bence. Bir hafta on günlük bişeye benzemiyor bu konudaki hikaye. Burada diğer üyeler de söylemiş. Gençtir, kanı kaynar. Eve geç gelir, eve gelmek istemez, arkadaşımda kalıcam der, konu sahibi annesi değil babası değil baskı uygulasın, belki öğrenci kızla yaşları yakındır kız konu sahibini takmaz, otorite görmez vs sonra yanlış arkadaşlıklar, hatalar vs derken kızın ailesi demez mi konu sahibine e bu çocuk senin evinde kalıyor sana kızımızı emanet ettik vs diye? %100 der. Ergenlik dönemi çok çok zor. Herkes aklı başında, düzgün geçirmiyor. Ha çok yakınındır ne bileyim yeğenindir, halasın ya da teyze falansındır daha yakın bir akrabalık vardır o başka. İşin gözardı edilen kısmı sorumluluk alma konusu bence ve bu konuda kendine güvenmeyen biri evine almak istemez zaten. Mesela ben güvenemem, dinlemez çünkü beni, belki yanlış şeylere bulaşır haberim olmaz sonra vebali de var.

Aynen ben de aynı sebepten ötürü daralıyorum zaten. Katılıyorum çok doğru. Ama bunu gören sadece nasıl biziz anlamıyorum...

Bakın, o durumun iki çaresi var. Söylüyorum evimde öğrenci var diye ben çareyi böyle buldum.
Benim yöntemim ailesine ‘ben asla karışmam, tüm sorumluluk sizde, gelir gelmez arayıp sormam nerede olduğu sizi bağlar’ dedim, kıza da ‘bana ne olursa olsun bilgi vereceksin, aramızda gizli bir şey olmayacak ve ailenden gizleyebilirsin ama benden asla, bu güveni zedelersek ilişkimizi yürütemeyiz’ dedim, sınırlarını çizdim.

Gece geç gelmek istiyorsa bu eve gelemez, üzgünüm onu ailesine haber verip arkadaşında kaldığı günde yapabilir ve kalmadığını da ben söylerim zaten ailesine.

Ya da tam tersi tüm sorumluluk üstlenilecek, kurallar konulup çiğnenmeyecek, sınır aşılırsa aile bilgilendirilip ilişki kesilecek yurt misali.

Bana mı tuhaf geliyor yoksa memur çocuğuyum ondan mı, bizlerde hep öğrenci olurdu, biz de kalırdık, böyleydi yani her zaman.
Yok neymiş koca varken eve kız mı alınırmış, kız kadar başlarına taş düşsün!!!
O koca denen canlıdan şüphe duyulsun önce.

Ya ama bu çok büyük sorumluluk değil mi? Ya da ben anne olmadığım ve olmayı da düşünmediğim için mi bana öyle geliyor acaba :)

Ben üniversite hazırlıkta özel yurtta kaldım, cuma ctesi 24.00'tü giriş. Diğer günler 23.00.
Ben yine daha akıllı uslu sayılırım Ama başkalarının sırf 2-3 saat geç gelebilmek ya da 1 gece hiç gelmemek için ne yalanlar söylediklerini hatırlıyorum da beni alıp 18 yaşında birinin başına koysan şener şen gibi topuklarımı totoma vura vura kaçarım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…