- 10 Nisan 2014
- 43.733
- 116.308
- 798
- Konu Sahibi streshanim
-
Naif saygılı ve kibar insanın adı bazı çevrelerde saf insan allahlık insan zayıf insan görülüyor maalesefValla cevabı bulursanız bana da söyleyiverin Mune hanım. Ben de anlam veremiyorum.
Kaba ve saldırgan olmazsanız sizi ciddiye almıyor insanlar artık. Bir kuyrukta bile biraz sakin görünün, hemen önünüze geçiyorlar. Bağırıp çağırıp olay çıkaran insanların işleri hep yürüyor. Naif insanlar da el elde baş başta kalıyorlar.
Ben evleneli 1 yil olmak uzere ve acik ve net bir sekilde evimde daha yeni evli iken bir baska insanin kalmasini istemezdim. Bunun esimle de alakasi yok acikcasi. Bir insan universite okuyacaksa dayisina bile guvenip yola cikmamali. Ki sanirim okuyacak insanla konu sahibi yakin akraba degiller. 3. Derece kuzen gibi anladim. Yani ne gerek var. Ha yol gosterir yardimci olur insan ama evinde kalmak nedir? Benim kardesim bu sene kazandi, misal hic akraba dusunmedik. Ki onun da okulu gelecek hafta baslayacak. Daha kyk da cikmadi. Onun yerine ev arkadasi vb. yerlere bakiyoruz. Valilikler el atti zaten duruma. Cozum bulunur. 1 aylik evlilerin huzuru kacirilmaz. Kiz tarafi uzun sureli misafir kabul edince erkek tarafi da yollamaya baslar. Ev cok guzel bir kyk yurduna doner. Ama bizim insanimiz degisik. Ben inanamiyorum hala nasil bu kadar kolay sizde kalsin bizim kizimiz dendigine yeni evlilere. Olayi dramatize etmissiniz ama emrivaki ve dusuncesizlik akiyor ogrencinin ve annesinin tavirlarindan.Niye güldüğüm belli bence yazdım ya dizi senaryosu diye:) filmlerde ve dizilerde bile gerçek hayattan esinlenilmistir yazar genelde yani ordakiler, izlenme oranını arttırmak için genelde çarptırılmış olur...Dizide gördük şu, bu komik geliyor. Bir de ben eşimi böyle şeylerden eve genç kız veya genç erkek alarak koruyacaksam olmaz olsun öyle eş ya. Istemem bin kere boşanırım ve bana iyilik olur... Artık eşlerinden neler bekliyor ve hala niye evlilerse diye trajikomik bir duruma gülüyorum napayım.
Sanki ben yazdım. Insan bazen kendi çocuklarindan bile bikiyor.Ev insanın en rahat ettiği tek yerdir . Sokaktaki kimliğimizden çıkarız istediğimiz gibi davranırız . Canımız istemezse sofra kurmayız bir tabağa yemek kor koltuğa gömülüp yeriz. Banyodan havlusuz bile çıkabiliriz o şekilde 1 saat oturabiliriz paramızı takımızı telefonunuzu heryere koyabiliriz sakınmadan . Yemek yoksa pizza söyler ya da ekmek arası bir şey yapar yeriz. İstediğimiz saatte uyur uyanırız istediğimiz tv kanalını izleriz özel telefon konuşmalarımız olabilir eşimizle tartışabiliriz. Eee evde yabancı bir insan olunca nasıl rahat edilecekmiş ben hiç anlamadımeden varsa vallahi bravoo
Aynen öyle. Eşim 1.5 sene idari izinliydi çocuk ta okula gitmedi o ara. Valla yorulduk bıktık dip dibe yaşamaktan. 1 saat bile kişisel özgürlüğümüz yalnızlığımız olamadı. Okul açıldı işe dönüldü de riskli grupta olmamıza rağmen sevindim valla. Evde yabancı bir kızı hiç düşünemiyorum aylarcaSanki ben yazdım. Insan bazen kendi çocuklarindan bile bikiyor.
Ben olayı dramitize etmedim. Siz daha benim alıntı yaptığım cümlenizin ilk başında eşiniz ve üniversiteye başlayacak öğrenci yazmışsınız? Sonra da dizi senaryosuna bağlamışsınız ben ona yazdim..ama şimdi başka yerlerden olaya girip yazdığınız ve benim cevap verdiğim cümlelerinizi çeviren sizsiniz. Yoksa ben de tee en başından aman ne olsun kalsın ya demedim en başından. Ama en azından aaa eş ve genç kız aynı yerde aaa da demedim ki konu sahibi de genç zaten... Benim sizin yazdığınız ilk mesajda karşı olduğum zihniyet belli siz ne kadar yeni evli insanın işinde ne işi var başka birinin deseniz de ilk yazdığınız mesaj ortada isteyen bakar ve görür. Ne diyeyim umarım güvenilir olur eşiniz bir gün.Ben evleneli 1 yil olmak uzere ve acik ve net bir sekilde evimde daha yeni evli iken bir baska insanin kalmasini istemezdim. Bunun esimle de alakasi yok acikcasi. Bir insan universite okuyacaksa dayisina bile guvenip yola cikmamali. Ki sanirim okuyacak insanla konu sahibi yakin akraba degiller. 3. Derece kuzen gibi anladim. Yani ne gerek var. Ha yol gosterir yardimci olur insan ama evinde kalmak nedir? Benim kardesim bu sene kazandi, misal hic akraba dusunmedik. Ki onun da okulu gelecek hafta baslayacak. Daha kyk da cikmadi. Onun yerine ev arkadasi vb. yerlere bakiyoruz. Valilikler el atti zaten duruma. Cozum bulunur. 1 aylik evlilerin huzuru kacirilmaz. Kiz tarafi uzun sureli misafir kabul edince erkek tarafi da yollamaya baslar. Ev cok guzel bir kyk yurduna doner. Ama bizim insanimiz degisik. Ben inanamiyorum hala nasil bu kadar kolay sizde kalsin bizim kizimiz dendigine yeni evlilere. Olayi dramatize etmissiniz ama emrivaki ve dusuncesizlik akiyor ogrencinin ve annesinin tavirlarindan.
Aynen öyle, insanların birbirine tahammülünün kalmaması şiddeti de beraberinde getiriyor, hatta cinayeti.Valla cevabı bulursanız bana da söyleyiverin Mune hanım. Ben de anlam veremiyorum.
Kaba ve saldırgan olmazsanız sizi ciddiye almıyor insanlar artık. Bir kuyrukta bile biraz sakin görünün, hemen önünüze geçiyorlar. Bağırıp çağırıp olay çıkaran insanların işleri hep yürüyor. Naif insanlar da el elde baş başta kalıyorlar.
maddi durumlari yoksa yurt cikmaz mi? tam bilmiyorum ama maddi duruma gore cikmiyor mu devlet yurdu normal olani bu yani.
Yeni nesil çok tuhafıma gidiyor mune hanım. eskiden mahalle arkadaşlarımız vardı ya da okul. Kız erkek birlikte oynardık korurduk birbirimizi. Şimdilerde yeni 10 yaşına girmiş çocuğum yıllardır tanıdığı erkek çocukla oynuyor diye sevgilimi siniz diye okulda sorulmuş. Ayrıca başka bir kız da benim 2 sevgilim oldu senin var mı demiş yok deyince de sen de bir değişiksin demiş çocuğumaBu nesil daha çocuk yaşta böyleyse ergenlikte üniversitede nasıl olur kimbilir? Evden kaçanlar çocuk yaşta anne olanlar uyuşturucu madde kullananlar kötü yola düşen gençlerin haberleriyle dolu tv ve gazeteler. Daha beterleri de olur mu ilerde diye endişeliyim valla.
Maddi duruma bakıyor. Başvuru sırasında eve giren geliri soruyor çünkü. Ben 4 sene kaldım şimdi de kardeşim kalacak. İkimiz de yedek sırası beklemeden direkt yerleştik yurda. Ve gerçekten ev araba gibi maddi varlıklarımız yok. Ben yurtta kalırken hiç öyle zengin, durumu bayağı iyi olup da kyk'da kalan yoktu. Ha onlar mı tercih etmedi beğenmedi de yoksa devlet onları es mi geçti emin değilim ama maddiyata baktığına eminim yani. İstanbulda yurtlar yeterli gelmiyor evet. Kardeşimin arkadaşı 2000. Yedek mesela. Açıkta kalan çok öğrenci var. İnsanlar yurda yerleşemediği için okulu bırakıyorlar. Yurdun yeterli gelmeme durumu diğer illerde de olan bir şey maalesef.Devlet yurtlari maddi duruma bakmiyor o sehirde ikametin olmamasi gerekiyor ancak istanbul kalabalik oldugundan devlet yurdu yeterli gelmiyodur.
Bazen dilim lal oluyor ruhum daralıyor gerçekten. Çıkıp bu durumun müsebbibi olan insanların yüzüne yüzüne bağırmak istiyorum, kemiklerim ciğerlerime batıyor adeta. Yoruluyor gerçekten insan. Sizin mesajınızı alıntıladım ama son cümleniz için. Diğer söylediklerinize değil tepkim.Maddi duruma bakıyor. Başvuru sırasında eve giren geliri soruyor çünkü. Ben 4 sene kaldım şimdi de kardeşim kalacak. İkimiz de yedek sırası beklemeden direkt yerleştik yurda. Ve gerçekten ev araba gibi maddi varlıklarımız yok. Ben yurtta kalırken hiç öyle zengin, durumu bayağı iyi olup da kyk'da kalan yoktu. Ha onlar mı tercih etmedi beğenmedi de yoksa devlet onları es mi geçti emin değilim ama maddiyata baktığına eminim yani. İstanbulda yurtlar yeterli gelmiyor evet. Kardeşimin arkadaşı 2000. Yedek mesela. Açıkta kalan çok öğrenci var. İnsanlar yurda yerleşemediği için okulu bırakıyorlar. Yurdun yeterli gelmeme durumu diğer illerde de olan bir şey maalesef.
Ama yeni evlilik çok önemli ya öyle demeyin.Maddi duruma bakıyor. Başvuru sırasında eve giren geliri soruyor çünkü. Ben 4 sene kaldım şimdi de kardeşim kalacak. İkimiz de yedek sırası beklemeden direkt yerleştik yurda. Ve gerçekten ev araba gibi maddi varlıklarımız yok. Ben yurtta kalırken hiç öyle zengin, durumu bayağı iyi olup da kyk'da kalan yoktu. Ha onlar mı tercih etmedi beğenmedi de yoksa devlet onları es mi geçti emin değilim ama maddiyata baktığına eminim yani. İstanbulda yurtlar yeterli gelmiyor evet. Kardeşimin arkadaşı 2000. Yedek mesela. Açıkta kalan çok öğrenci var. İnsanlar yurda yerleşemediği için okulu bırakıyorlar. Yurdun yeterli gelmeme durumu diğer illerde de olan bir şey maalesef.
Baktığınız zaman her ilde yurtlar var ve aslında bunlar az kapasiteli, yetersiz falan da değil. Normal olan şey yurt sayısı ve kapasitesi. Anormal olan öğrenci sayısının aşırı yüksek olması. Her köşe başında üniversite olunca bu sonuç şaşırtıcı değil maalesef. Yoksa yurt sayısı mantıklı aslında düşününce. Sorun öğrencinin fazla olması. Eh, bu durumu idare edemeyen de belli yani.Bazen dilim lal oluyor ruhum daralıyor gerçekten. Çıkıp bu durumun müsebbibi olan insanların yüzüne yüzüne bağırmak istiyorum, kemiklerim ciğerlerime batıyor adeta. Yoruluyor gerçekten insan. Sizin mesajınızı alıntıladım ama son cümleniz için. Diğer söylediklerinize değil tepkim.
Benim kotam dolu, öğrencim varAllah'ım çok komik ya.Kizi eve almak istemio diye ne okulu bırakması kaldı ne beyin göçü bı el atsın bence bu düşüncedeki hanımlar olaya.Kizi sırasıyla evlerine alsınlar
Ya yeni evlilikten ziyade genç bir kızın sorumluluğunu almak çok riskli bir durum bence. Bir hafta on günlük bişeye benzemiyor bu konudaki hikaye. Burada diğer üyeler de söylemiş. Gençtir, kanı kaynar. Eve geç gelir, eve gelmek istemez, arkadaşımda kalıcam der, konu sahibi annesi değil babası değil baskı uygulasın, belki öğrenci kızla yaşları yakındır kız konu sahibini takmaz, otorite görmez vs sonra yanlış arkadaşlıklar, hatalar vs derken kızın ailesi demez mi konu sahibine e bu çocuk senin evinde kalıyor sana kızımızı emanet ettik vs diye? %100 der. Ergenlik dönemi çok çok zor. Herkes aklı başında, düzgün geçirmiyor. Ha çok yakınındır ne bileyim yeğenindir, halasın ya da teyze falansındır daha yakın bir akrabalık vardır o başka. İşin gözardı edilen kısmı sorumluluk alma konusu bence ve bu konuda kendine güvenmeyen biri evine almak istemez zaten. Mesela ben güvenemem, dinlemez çünkü beni, belki yanlış şeylere bulaşır haberim olmaz sonra vebali de var.Ama yeni evlilik çok önemli ya öyle demeyin.
Hatta evlerimiz kıymetli, aman kızları erkekleri evlere almayalım falan filan.
Çıkmıyorsa yurt okumayacaklar arkadaş, yoksa imkanı çocuk einstein olsa dahi kendi şehrindeki bir şey okusun bize ne yahu!!!
Sonra beyin göçü de bu gençlik nereye gidiyor de, bilmem ne oldu bize selam vermez oldu de, söyle de söyle.
Ne verdiniz ki bu gençlere ne bekliyorsunuz diye haykırasım geliyor ama neyse…
Aynen ben de aynı sebepten ötürü daralıyorum zaten. Katılıyorum çok doğru. Ama bunu gören sadece nasıl biziz anlamıyorum...Baktığınız zaman her ilde yurtlar var ve aslında bunlar az kapasiteli, yetersiz falan da değil. Normal olan şey yurt sayısı ve kapasitesi. Anormal olan öğrenci sayısının aşırı yüksek olması. Her köşe başında üniversite olunca bu sonuç şaşırtıcı değil maalesef. Yoksa yurt sayısı mantıklı aslında düşününce. Sorun öğrencinin fazla olması. Eh, bu durumu idare edemeyen de belli yani.
Bakın, o durumun iki çaresi var. Söylüyorum evimde öğrenci var diye ben çareyi böyle buldum.Ya yeni evlilikten ziyade genç bir kızın sorumluluğunu almak çok riskli bir durum bence. Bir hafta on günlük bişeye benzemiyor bu konudaki hikaye. Burada diğer üyeler de söylemiş. Gençtir, kanı kaynar. Eve geç gelir, eve gelmek istemez, arkadaşımda kalıcam der, konu sahibi annesi değil babası değil baskı uygulasın, belki öğrenci kızla yaşları yakındır kız konu sahibini takmaz, otorite görmez vs sonra yanlış arkadaşlıklar, hatalar vs derken kızın ailesi demez mi konu sahibine e bu çocuk senin evinde kalıyor sana kızımızı emanet ettik vs diye? %100 der. Ergenlik dönemi çok çok zor. Herkes aklı başında, düzgün geçirmiyor. Ha çok yakınındır ne bileyim yeğenindir, halasın ya da teyze falansındır daha yakın bir akrabalık vardır o başka. İşin gözardı edilen kısmı sorumluluk alma konusu bence.
Evimde bir öğrenci kalıyor, okuluna benim evim 5 dk, kendi aile evi 40 dk olduğu için.
Kendisi yeğenimiz, haftada mutlaka 3, sınav dönemleri üst üste 2 hafta kalır.
Hiç sorgulamak aklıma gelmedi.
Keyfi yani, oldukça keyfi bir durum ‘aman kim gitsin trafikte yarım saat şimdi’ şeklinde bir keyfilik.
Çocukluğumda ailesi şehir dışında olan akrabaların çocukları da haftasonu bize gelir, çamaşırlarını yıkar sıcak yemek yer giderdi.
Ben de yatılı okulda okudum, o zamanlar arkadaşlarımın ailelerine giderdim haftasonları, aynı şekilde güzel bir yemek ağırlanma, aile ortamı gördüm.
Ki saydıklarımın hiçbiri mecburi değil bakın, biz böyle gördük böyle yaşadık.
Öğrenciye elinden geldiğince herkes sahip çıkar, bir yarasını sarar.
Uzak yakın farketmez, elinden tutabildiği kadar tutar.
Size güvenerek yazdıklarını hiç zannetmiyorum ama onlar da biz ve toplumumuz gibi elbet kol kanat gerip, bir süre idare edeceğinizi düşünmüşlerdir haklı olarak.
1 aylık ya da 10 yıllık evlilik farketmez, önünüzde yaşayacağınız daha nice yıllarınız olsun ama bu ‘güzel’ özelliklerimizi unutmayın, unutturmayın.
Hele şu dönemde inanılmaz ihtiyacımız var kenetlenmeye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?