2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Oyy cnm ne cok sey var icinde once okudugumda kendimiz icin verdigini sandim sonra bir baktimki bebek icin... aslinda cok zengin icerikli bir icecek olmus fakat benim oglum artik pure turunde olan hicbirseyi yemiyor ve icmiyor hatta o gun ona shake milk yani meyveli sut yapayim dedim ama nafile meyveyi elinde eze eze doke doke yemek istiyor...ceviz ve kuru kayisiyida yemeklerine ozellikle kahvaltida vermeye calisiyorum cnm..
Ellerine saglik yarasin ins kuzum Dogayayi...

Cnm esine de lutfen seni bizden ayirmasin ..hem bel agrina iyi geliriz biz dimi :)) cok gecmis olsun seker arkadasim umarim fizik tedavinden sapasaglam cikarsin..

Bu neee allahim ne guzel bir sofraya dusmusler yatsin kalksinlar sana dua etsinler hepsi ..ozellikle basta esin cunku senin gibi hamarat hatunla evli oldugu icin cok ama cok sansli...Bu arada orucumu halan acmadim ama resimdeki herseyi agzim sulanaraktan da olsa inceledim nefis terbiyesi boyle olur herhalde hepsi yummy yummy olmus bittim resmen hatta eridim eheuehueh

Gecmis olsun cnm umarim migremin yoktur bazen oructan dolayi benimde tutuyor bugun hele susuzluktan oldum resmen az disari cikardim oglumu eve geldigimde hasatim cikmisti yaw kizlar burda sicaklik 32 derece biri bana cok fena saka yapiyor :)) gibi
Sağol meleğim,aslında migrenim yoktur.Herhalde oruçtan olsa gerek..Gene de tutmaya devam,zaten yeterince ibadet etmiyorum(vicdanen çok rahatsızım bu konuda,özellikle namazı kastediyorum)bari bu görevimi yerine getireyim.Rabbim kabul eyler inşallah.Hamilelikten önce okulumuzdaki din kültürü öğret. arkadaşım bana kur an dersi veriyordu,artık çat pat okumaya başlamıştım.Bakara suresindeydim bitiremeden hamileliğime yoğunlaştım tamameninşallah devam ederim tekrar.
tatlım sen bir de buranın sıcaklığını görsengerçi yaşadın en kallavisinden değil mi

Tatlım aslında bu tarifi Doğaya vermiyorum,kilo sorunum olsaydı yararlanırdım.Arkadaşlar için fikir olur diye paylaşıverdim
aSLINDA SENİ GÖZLEMLEDİM DE GERÇEKTEN KURALCI BİR ANNESİN,BENCE BABASINDAN YÜZ ALIYOR BİZİM KÜÇÜK PRENS

Günaydın
Akşam yine zor bir gece geçirdik kızlar3kez ağlayarak uyandı minnoşum ve en son sabaha karşı yanıma aldım,,
son günlerde ağzı çok sulu,sabahta hafif ateşle uyandı,her zamanki diş çıkarma dönemindeki kaka şeklinden
yine gelen dişler var gibi geldiSanırım azı dişimizin biri yolda

Ramazan başından beri 2kg. vermişimKilo veren var mı başka:13:
Tahta mumluklarım vardı 3lü akşam Mira ayağıma onu düşürdü,bende canımın acısıyla bağırdım ay ayyy diye,
kuzum çok korktu ağladı ay ayyy diyealındı bana
Yarın iftara davetliyim kız kıza,,bende kızımı alıp gidicem inşallah
Bizden haberler böyle teyzelerinegüzel günler

merhaba arkadaşlar,
dün annem cenazeye gittiği için, Orhan Cemal'le evde kaldım.
çocukluk arkadaşımı trafik kazasında kaybettim... hem aynı köylüydük hem de aynı semtte oturuyorduk...

o asıl yurduna gitti ve biz emr-i hak vaki olana kadar buradalardayız...
böyle...

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Süha Miral, televizyon, bilgisayar, mobil telefon gibi eşyalarla erken dönemde tanışan bebeklerde konuşma yeteneğinin daha geç geliştiğini söyledi.
DİL GECİKMESİ YAŞANIYOR
Televizyon, bilgisayar, mobil telefon gibi teknolojik aletlerin artık yardımcı bakım hizmeti verenler gibi kullanıldığına işaret eden Miral, "Bu eşyalarla bebekler kendilerine zarar vermeden oyalanıyor ama son zamanlarda dil gecikmesi yaşayan çocuk sayısında da artış var" dedi.

Çocuğun öğrenebilmesi için tüm duyularını kullanması gerektiğinin altını çizen Miral, şöyle konuştu:

"Bilgisayar görme duyusuna hitap ediyor. Bebeğin gözünün önünden anlamlandıramadığı çok görüntü geçiyor. Öğrenmeyi etkileyen dokunma gibi duyular ise hiç kullanılmıyor. Bu da gelişimin zora girmesine neden oluyor. Çocukların gelişmesi için deneyimlemeye ihtiyacı var. Özellikle de insan ilişkisini deneyimlemesi gerekiyor."

"ÖĞRENME SORUNUNA NEDEN OLABİLİR"

Geç dönemde konuşmanın da akademik yaşamda öğrenme sorununa neden olabileceğini ifade eden Miral, insan beyninin en hızlı geliştiği çağ olan 0-3 yaş arasında dil kullanımının sağlanması gerektiğini vurguladı.

Süha Miral, ilkokulda başarısız olan öğrencilerin geçmişinde konuşma güçlüğü görülebildiğini de söyledi.

Bebek 1,5 yaşına geldiğinde hecelemiyor, 2 yaşına geldiğinde fazla kelime kullanmadan konuşamıyorsa uzmana başvurulması gerektiğini dile getiren Süha Miral, "Anne ile bebek ya da bakım hizmeti veren ile bebek arasındaki ilişki doğduğu andan itibaren büyük önem taşıyor. Konuşma yeteneği kazanması için bebekler 3 yaşından önce televizyon, bilgisayar ve mobil telefon ile tanıştırılmamalı. Ten teması ve göz ilişkisi, küçük anlatımlar konuşma konusunda bebeği cesaretlendirir" diye konuştu.

Birlikte şarkı söyleme etkinliğinin de bebeklerin konuşma yeteneği için büyük önem taşıdığını kaydeden Miral, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bence çocuğun temel güven duygusunu kazanabilmesi için dünyaya güvenebilmesi ve güvenlikli ve huzurlu bir ortamda yaşaması gerekiyor. Özellikle aile içi şiddet çok etkili olabiliyor. Duygusal, fiziksel veya cinsel şiddet ailenin diğer bireyleri arasında da olsa gelişimi tehlikeye sokar ve ruhsal sorunlar yaşanmasına neden olur. Çocuklarımız sevgi ve saygı ilişkisinin hakim olduğu ortamda büyüme hakkına sahiptir."

Başınız sağolsun.Mekanı cennet olsun...

Tünaydın. Yağmurlu bi izmitten hepinize selam olsun. Dün gece evimize geldik cok sükür. Valla tatil gezmek vs bi yana insanın evi gibisi yok. Bi yığın işim var. Bi yerden baslamam lazım. Hepinizi öptüm ben kaçtım. İşler beni bekler

selamnasılsınız kızlar...
ben çağla ve ceren çok iyiyizeşimde iyi:)
2 gün baş agrısı çektim çok kötüydübugün daha iyiyim ama çok susadımmm
yavaş yavaş geliyolar bana
çok sinirliyimaz önce sinirimi cerenden aldım
yanlış okumadıysam mira ateşlenmiş:26:kıyamam ya hep dişler bu çocugu mahvediyo:26:
Allah dermansız dert vermesin cnm..öpüldünüz..
chihiro dostum çok kötü olmuş :26:başınız sagolsun..mekanı cennet olsun inş.
elifçim nazik davetin için çok teşekkür ederim..2 çocuklu bir bayanı iftaramı davet ediyosun:)eminmisin:))

Selam kızlar,
Dün ve bugün pek giremedim.. Bir boşuk buldum hemen yazıyorum..
Biliyorsunuz 16 sı evlilik yıldönümümüzdü.. Eşim acaba unuttu mu diye sizinle paylaşmıştım.. Evet maalesef unuttu
akşam saat 8 civarı aradım.. Napıyorsun, nerelerdesin dedim.. daha dışardayım biraz geç kalıcam dedi.. İyi peki dedim.. neyse bişey dieyecektim ama önemi kalmadı dedim.. Ne diyeceksin diyor.. eve gelince söyleyeceğim dedim.. Yok olmaz söyle merak ettim diyor.. Yok dedim eve gel öyle söyleyeceğim.. Hayırdır yoksa?? (hamile falan olduğumu sandı)
Hayır değil dedim..
Bugün günlerden ne dedim..
Biliyorum bugünü dedi.. ama bilmiyor sırf zaman kazanmak için yaptı... Hemen hızlıca düşündü ve unutmamaıştım diye kıvırmaya başladı..
Ben unutmamıştım eve gelince yemekten sonra çıkarız diye düşündüm.. diye kıvırmaya başladı.. yemekten sonra çıkıp ne yapacağız dedim.. Dondurma yeriz demez miii espiriye vurmaya çalıştı ama yemezlerr.. Çok kızdığımı anlad.. Gelirken bir demet çiçek almış.. Hiç ellemedim bile.. kendi koymuş vazoya.. Sürekli surat astım..gece de söylendim durdum.. Küstüm... Ertesigünü de bütün içimdekiler dolu dolu bir mail yazdım gönderdim.. Akşam yine yanaşıyor ama hala izin vermiyorum.. Annesi de bizde onun yanında da somurtuyorum.. Kadıncağız soramıyor da ama bişeyler olduğunun farkında..

Neyse burası böyle gelelim Kaan'a

İlk defa akşam ateşlendi.. Azı dişlerimiz geliyor.. Mira gibi bizde bütün geceyi huysuz geçirdik, emiyor uyumuyor, uykulu emmek istemiyor, ağalamaklı, inleye sızlaya sabah ettik.. Sabah kayınvalidem sağlık ocağına götürmüş .. evet dişlerden demiş doktor.. Ben gece calpol ve biraz zaman geçince yarım fitil koymuştum.. ama doktor artık yarım fitilin yetersiz olacağını söylemiş.. tam fitil verebilirmişim..

Kayınvalidelerden şikayet sırası;

Sürekli Kaan'ı tıka basa yediriyor... söylüyorum ama beni dinlemiyor.. Kaan 3 akşamdır her akşam yemeğinden sonra kusuyor.. İlk akşam hemen kucağınıza aldınız karnına bastırdınız ondandır dedi.. ikinci akşam Kaan zeytin çekirdeği yuttu :) ondandır dedi.. Akşam hiç birşey yok öyle yemek yerken birden kustu.. E anne şimdi oturuyor kimse de ellemedi bişey de yutmadı şimdi niye kustu dedim.. verecek cevabı olmayacağını düşünmekle hata etöişim tabi.. Midesini mi üşüttük acaba dedi.. Pess dedim.. patates yemeği ile yoğurt yediriyordu.. baktım yoğudun tadına yoğurt ekşi ısınsın diye 2 saat önce dolaptan çıkarıyormuş.. laf olsun diye 2 saat demiyorum gerçekten 17:30 da çıkartmış yoğurdu 20:00 de yemek yediriyor yoğurt ekşimiş.. Dedim öyle yapma o soğuk dolaptan çıkınca da yer.. ekşimiş al bak tadına dedim.. Hay allah o zaman be yarın yoğurt vermiyeyim diyor.. Verme değil sıcak verme dedim.. offf sinirlrim tavan yapmış durumda..

İş dersen şurda kaldı 2 hafta...Austosta dinlenmeye çok ihtiyacım var.

Canım benim.. seni çok iyi anladım akşam.. İlk defa ateşlendik bizde.. çok zor bu azı dişleri.. Uyumak istemiyor, emmek istemiyor, mız mız mız sabah kadar.. ateş hep 38,5 -37,8 aralarındaydı.. sabah düştü çok şükür.. Miramı da kocaman öp.. inşallah hemen patlar dişlerimiz

Başınız sağolsun chihiro hanım..

Canım çok geçmiş olsun.. dikkat et kendine.. Ececiğimde kansızlık çıktı demek.. Bizde de çıkmıştı.. Ferro Sanol şuruba başladım ben, pekmez, kırmızı et vs şu anda full takviye şeklinde gidiyoruz.. bakalım ağustosta tekrar tahlil yaptıracağız..
Aslına bazen çok mu takılıyoruz diyorum... Bizim bebekliğimizde ne vitamin varmış ne şurup, hiç birimizin de evinde haftada 3 gün bize özel kırmızı et, ciğer vs ğiştiğini sanmıyorum.. Çok şükür zekamız da fazlasıyla yerinde yani.. bizim bıdıkların da bence sağlıklı olsun lar da bu kandaki değerlere artık çok kafa yormak istemiyorum..

cok uzucu bir durum gercekten allah topragini bol ve rahmet eylesin...basiniz sagolsun cnm..

Cnm cok gecmis olsun neden boyle oluyorlar ki benim oglanda dun nerde ise gece hic uyumadi deli etti beni ve babasini adamcagiz sifir uyku ile sabah ise gitti bu cocuklar sizi bilememde benimki beni yiyip bitiyor resmen...rabbim daha beterlerinden korusun ne yapalim elimizden cok birsey gelmiyor malaseff..
Kilo konusunda sanki bende de bir azalma var ama daha tartilmadim :)) ins vermisimdir bende

Esinin hatirlamamasi iyi olmamis ama eminimki ilerleyen zamanlarda esin bu konuda telafi edici seyler yapacaktir yani oyle umuyorum..

Kaana cok gecmis olsun cnm ins cabucak atlatirlar dis cikarma durumlarini...
Kv ler konusunda fazla tecrubem yok ama ev duzeniminin bozulmasi konusunda bende cok hassasimdir bu yuzden sana sonuna kadar hak veriyorum cnm hele bebekler icin olmasi gerekenler olmayinca insan gercekten cildiriyor...ins tez zamanda kv herseyi kapar ve uygular..

Esinin hatirlamamasi iyi olmamis ama eminimki ilerleyen zamanlarda esin bu konuda telafi edici seyler yapacaktir yani oyle umuyorum..

Kaana cok gecmis olsun cnm ins cabucak atlatirlar dis cikarma durumlarini...
Kv ler konusunda fazla tecrubem yok ama ev duzeniminin bozulmasi konusunda bende cok hassasimdir bu yuzden sana sonuna kadar hak veriyorum cnm hele bebekler icin olmasi gerekenler olmayinca insan gercekten cildiriyor...ins tez zamanda kv herseyi kapar ve uygular..

Hafta sonu misafirim olucak buyuk ihtimalle bu yuzden menu hazirlamaya calisiyorum bu konuda fikirlerinize acigim :)) hamarat anneler size sesleniyorum

Hafta sonu misafirim olucak buyuk ihtimalle bu yuzden menu hazirlamaya calisiyorum bu konuda fikirlerinize acigim :)) hamarat anneler size sesleniyorum

PEYNİRLİ DEREOTLU KEK
Malzemeler:

•3 yumurta
•1 çay bardağı bardağı sıvıyağ
•1 çay bardağı süt
•1 su bardağı kaşar rendesi( ben yarısına çeçil peyniri doğradım)
•1 kase beyaz peynir
•1 demet dereotu
•1 paket kabartma tozu
•Aldığı kadar un
•1 tatlı kaşığı tuz
PEYNİRLİ DEREOTLU KEK in yapılışı:

1.Yumurta, süt ve sıvıyağı tel çırpıcı ile iyice karıştıralım.
2.Kaşar rendesini (ya da hangi peynir kullanıyorsanız onu) parçalanmış beyaz peyniri ve kıyılmış dereotunu ekleyelim.
3.Un, tuz ve kabartma tozunu ekleyip, iyice karıştıralım. (kek hamurundan daha koyu kıvamlı olacak)
4.Kalıbımızı yağlayalım ve harcı boşaltalım.
5.180 derecede ısınmış fırınımızda kızarana kadar pişirelim

Çok şükür hepiniz iyiymişsiniz Bende bugün işe geç kalınca telaşla tel.imi evde bırakmışım,forumdan yazmasan akşam arayacaktım durumunu sormak için
Sıkıntı yaptı demek kızıma ağrısı sızısı,,ateş geldi buldu yine teyzesiMira iyi şimdi
Bu arada isim çalışmalarımız devam ediyor,,en kısa sürede yollıcam bebiceren derken videosunu
İnşallah birdaha yaşamayın canımBende ilaç vermedim bu sefer,kendi kendine inmişYazın zor olur diyorlardı diş çıkarmak,,gerçekten daha zor çünkü zaten sıcak birde diş ateşi
Eşin resmen unutmuş kızdım onaDilerim, ağustosta mükemmel bir tatille affetirir kendini
Kv'ni de boşwer gidecek o gidecek
Bu arada yoğurt dedin de be artık kızıma ayran da veriyorum bazen çok seviyor
Canım ne kadar sürecek bilmiyorum ama 20den ağızlarındaki diş sayısını çıkar işte o kadar dişten mızmızlık göreceğiz sanırım:18:Birde normal zamandaki yaramazlıkları var,,etti mi sana 50 kez daha
Mahiri tek büyütüyo olmanın ,gurbette olmanın da extra yoruculuğu da var senin üzerinde
Ama oğlun zehir gibi maşallahvee ballllve kaymakkküçükken yaramaz olan büyüyünce uslu olurmuş diyip
teselli bulmamızı öneriyorum sana canım:13:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…