KURUYEMİŞLİ BOL VİTAMİNLİ KAHVALTI (1+)
1-5 çay bardağı süt
1 adet haşlanmış tam yumurta
5 adet fındık
3 adet ceviz
3 adet hurma
5 adet çekirdeksiz güneşte kurutulmuş beyaz üzüm
2 adet güneşte kurutulmuş kayısı veya muz
1 dilim tam buğday unlu ekmek
1 kibrit kutusu büyüklüğünde tuzsuz peynir
Önce sütü biraz sıcak olacak şekilde ısıtıp blender kabına koyun. ardından diğer malzemeleride ekleyerek blenderda bebeğin sevdiği pütürü ayarlayın.
Afiyet olsun...
Canım benim hiç resim çekmez olur muyum çektim tabi ama sofrayı kurma aşamasındaDaha komposto kaşarlı mantar vs. eklendi süslendi iyice,,çok şükür herşey yetti kızlar 10 erkek oldukları için yendi hemen hepsi,,zaten yensin diye yapılmıyor mu Akşam 12 de gittiler,,kocişte sağolsun yardım etti toparlamama Limonatamı da beğendiler Gazlı içeceğe karşıyım ramazanda
Eki Görüntüle 757368 Eki Görüntüle 757369 Eki Görüntüle 757370
Sağol meleğim,aslında migrenim yoktur.Herhalde oruçtan olsa gerek..Gene de tutmaya devam,zaten yeterince ibadet etmiyorum(vicdanen çok rahatsızım bu konuda,özellikle namazı kastediyorum)bari bu görevimi yerine getireyim.Rabbim kabul eyler inşallah.Hamilelikten önce okulumuzdaki din kültürü öğret. arkadaşım bana kur an dersi veriyordu,artık çat pat okumaya başlamıştım.Bakara suresindeydim bitiremeden hamileliğime yoğunlaştım tamamenGecmis olsun cnm umarim migremin yoktur bazen oructan dolayi benimde tutuyor bugun hele susuzluktan oldum resmen az disari cikardim oglumu eve geldigimde hasatim cikmisti yaw kizlar burda sicaklik 32 derece biri bana cok fena saka yapiyor :)) gibi
Oyy cnm ne cok sey var icinde once okudugumda kendimiz icin verdigini sandim sonra bir baktimki bebek icin... aslinda cok zengin icerikli bir icecek olmus fakat benim oglum artik pure turunde olan hicbirseyi yemiyor ve icmiyor hatta o gun ona shake milk yani meyveli sut yapayim dedim ama nafile meyveyi elinde eze eze doke doke yemek istiyor...ceviz ve kuru kayisiyida yemeklerine ozellikle kahvaltida vermeye calisiyorum cnm..
Ellerine saglik yarasin ins kuzum Dogayayi...
merhaba arkadaşlar,
dün annem cenazeye gittiği için, Orhan Cemal'le evde kaldım.
çocukluk arkadaşımı trafik kazasında kaybettim... hem aynı köylüydük hem de aynı semtte oturuyorduk...
o asıl yurduna gitti ve biz emr-i hak vaki olana kadar buradalardayız...
böyle...
Günaydın
Akşam yine zor bir gece geçirdik kızlar3kez ağlayarak uyandı minnoşum ve en son sabaha karşı yanıma aldım,,
son günlerde ağzı çok sulu,sabahta hafif ateşle uyandı,her zamanki diş çıkarma dönemindeki kaka şeklinden
yine gelen dişler var gibi geldiSanırım azı dişimizin biri yolda
Ramazan başından beri 2kg. vermişimKilo veren var mı başka:13
merhaba arkadaşlar,
çocukluk arkadaşımı trafik kazasında kaybettim... hem aynı köylüydük hem de aynı semtte oturuyorduk...
böyle...
kızlar nihayet yazabiliyorum size. belim yine çok kötü olunca eşim izin aldı işten. hep yatacaksın deyip nete girmemi yasakladı hatta bir ara vınnı sakladıancak duşa wc girince sizi okuyup çıktım. bugün fizik tedaviye başladım. bende kansızlık çıkınca dün eceye de baktırtalım dedim ve kansız olduğunu öğrendim çok üzüldüm her anne gibi. herkes bana kilosu iyi diyordu ben ece iştahsız dediğimde biliyorum kilosu iyide yemiyor çocuk işte doktor sebebi kansızlıktır dedi ve şurup verdi ferro zinc diye nette bulamadım pek fazla bilgi bu şurupla ilgili sabah verdim eceye yarım saat sonra kustu bizimde var üzerimizde bir şeyler ya Rabbim beterinden korusun. neşe ablam buradayken mutfağın koca pimapen kapısı 3 yerinden kırılıp koptu Allahtan neşe ablam tuttu yoksa çocukların üzerine düşecekti regl oldum bugün eşim yok ağrımda var bugün bitmez bana
merhaba arkadaşlar,
böyle...
Günaydın
Akşam yine zor bir gece geçirdik kızlar3kez ağlayarak uyandı minnoşum ve en son sabaha karşı yanıma aldım,,
son günlerde ağzı çok sulu,sabahta hafif ateşle uyandı,her zamanki diş çıkarma dönemindeki kaka şeklinden
yine gelen dişler var gibi geldiSanırım azı dişimizin biri yolda
Ramazan başından beri 2kg. vermişimKilo veren var mı başka:13:
Tahta mumluklarım vardı 3lü akşam Mira ayağıma onu düşürdü,bende canımın acısıyla bağırdım ay ayyy diye,
kuzum çok korktu ağladı ay ayyy diyealındı bana
Yarın iftara davetliyim kız kıza,,bende kızımı alıp gidicem inşallah
Bizden haberler böyle teyzelerinegüzel günler
Selam kızlar,
Dün ve bugün pek giremedim.. Bir boşuk buldum hemen yazıyorum..
Biliyorsunuz 16 sı evlilik yıldönümümüzdü.. Eşim acaba unuttu mu diye sizinle paylaşmıştım.. Evet maalesef unuttu
akşam saat 8 civarı aradım.. Napıyorsun, nerelerdesin dedim.. daha dışardayım biraz geç kalıcam dedi.. İyi peki dedim.. neyse bişey dieyecektim ama önemi kalmadı dedim.. Ne diyeceksin diyor.. eve gelince söyleyeceğim dedim.. Yok olmaz söyle merak ettim diyor.. Yok dedim eve gel öyle söyleyeceğim.. Hayırdır yoksa?? (hamile falan olduğumu sandı)
Hayır değil dedim..
Bugün günlerden ne dedim..
Biliyorum bugünü dedi.. ama bilmiyor sırf zaman kazanmak için yaptı... Hemen hızlıca düşündü ve unutmamaıştım diye kıvırmaya başladı..
Ben unutmamıştım eve gelince yemekten sonra çıkarız diye düşündüm.. diye kıvırmaya başladı.. yemekten sonra çıkıp ne yapacağız dedim.. Dondurma yeriz demez miiiespiriye vurmaya çalıştı ama yemezlerr.. Çok kızdığımı anlad.. Gelirken bir demet çiçek almış.. Hiç ellemedim bile.. kendi koymuş vazoya.. Sürekli surat astım..gece de söylendim durdum.. Küstüm... Ertesigünü de bütün içimdekiler dolu dolu bir mail yazdım gönderdim.. Akşam yine yanaşıyor ama hala izin vermiyorum.. Annesi de bizde onun yanında da somurtuyorum.. Kadıncağız soramıyor da ama bişeyler olduğunun farkında..
Neyse burası böyle gelelim Kaan'a
İlk defa akşam ateşlendi.. Azı dişlerimiz geliyor.. Mira gibi bizde bütün geceyi huysuz geçirdik, emiyor uyumuyor, uykulu emmek istemiyor, ağalamaklı, inleye sızlaya sabah ettik.. Sabah kayınvalidem sağlık ocağına götürmüş .. evet dişlerden demiş doktor.. Ben gece calpol ve biraz zaman geçince yarım fitil koymuştum.. ama doktor artık yarım fitilin yetersiz olacağını söylemiş.. tam fitil verebilirmişim..
Kayınvalidelerden şikayet sırası;
Sürekli Kaan'ı tıka basa yediriyor... söylüyorum ama beni dinlemiyor.. Kaan 3 akşamdır her akşam yemeğinden sonra kusuyor.. İlk akşam hemen kucağınıza aldınız karnına bastırdınız ondandır dedi.. ikinci akşam Kaan zeytin çekirdeği yuttu :) ondandır dedi.. Akşam hiç birşey yok öyle yemek yerken birden kustu.. E anne şimdi oturuyor kimse de ellemedi bişey de yutmadı şimdi niye kustu dedim.. verecek cevabı olmayacağını düşünmekle hata etöişim tabi.. Midesini mi üşüttük acaba dedi.. Pess dedim.. patates yemeği ile yoğurt yediriyordu.. baktım yoğudun tadına yoğurt ekşiısınsın diye 2 saat önce dolaptan çıkarıyormuş.. laf olsun diye 2 saat demiyorum gerçekten 17:30 da çıkartmış yoğurdu 20:00 de yemek yediriyor yoğurt ekşimiş.. Dedim öyle yapma o soğuk dolaptan çıkınca da yer.. ekşimiş al bak tadına dedim.. Hay allah o zaman be yarın yoğurt vermiyeyim diyor.. Verme değil sıcak verme dedim.. offf sinirlrim tavan yapmış durumda..
İş dersen şurda kaldı 2 hafta...Austosta dinlenmeye çok ihtiyacım var.
Selam kızlar,
Dün ve bugün pek giremedim.. Bir boşuk buldum hemen yazıyorum..
Biliyorsunuz 16 sı evlilik yıldönümümüzdü.. Eşim acaba unuttu mu diye sizinle paylaşmıştım.. Evet maalesef unuttu
akşam saat 8 civarı aradım.. Napıyorsun, nerelerdesin dedim.. daha dışardayım biraz geç kalıcam dedi.. İyi peki dedim.. neyse bişey dieyecektim ama önemi kalmadı dedim.. Ne diyeceksin diyor.. eve gelince söyleyeceğim dedim.. Yok olmaz söyle merak ettim diyor.. Yok dedim eve gel öyle söyleyeceğim.. Hayırdır yoksa?? (hamile falan olduğumu sandı)
Hayır değil dedim..
Bugün günlerden ne dedim..
Biliyorum bugünü dedi.. ama bilmiyor sırf zaman kazanmak için yaptı... Hemen hızlıca düşündü ve unutmamaıştım diye kıvırmaya başladı..
Ben unutmamıştım eve gelince yemekten sonra çıkarız diye düşündüm.. diye kıvırmaya başladı.. yemekten sonra çıkıp ne yapacağız dedim.. Dondurma yeriz demez miiiespiriye vurmaya çalıştı ama yemezlerr.. Çok kızdığımı anlad.. Gelirken bir demet çiçek almış.. Hiç ellemedim bile.. kendi koymuş vazoya.. Sürekli surat astım..gece de söylendim durdum.. Küstüm... Ertesigünü de bütün içimdekiler dolu dolu bir mail yazdım gönderdim.. Akşam yine yanaşıyor ama hala izin vermiyorum.. Annesi de bizde onun yanında da somurtuyorum.. Kadıncağız soramıyor da ama bişeyler olduğunun farkında..
Neyse burası böyle gelelim Kaan'a
İlk defa akşam ateşlendi.. Azı dişlerimiz geliyor.. Mira gibi bizde bütün geceyi huysuz geçirdik, emiyor uyumuyor, uykulu emmek istemiyor, ağalamaklı, inleye sızlaya sabah ettik.. Sabah kayınvalidem sağlık ocağına götürmüş .. evet dişlerden demiş doktor.. Ben gece calpol ve biraz zaman geçince yarım fitil koymuştum.. ama doktor artık yarım fitilin yetersiz olacağını söylemiş.. tam fitil verebilirmişim..
Kayınvalidelerden şikayet sırası;
Sürekli Kaan'ı tıka basa yediriyor... söylüyorum ama beni dinlemiyor.. Kaan 3 akşamdır her akşam yemeğinden sonra kusuyor.. İlk akşam hemen kucağınıza aldınız karnına bastırdınız ondandır dedi.. ikinci akşam Kaan zeytin çekirdeği yuttu :) ondandır dedi.. Akşam hiç birşey yok öyle yemek yerken birden kustu.. E anne şimdi oturuyor kimse de ellemedi bişey de yutmadı şimdi niye kustu dedim.. verecek cevabı olmayacağını düşünmekle hata etöişim tabi.. Midesini mi üşüttük acaba dedi.. Pess dedim.. patates yemeği ile yoğurt yediriyordu.. baktım yoğudun tadına yoğurt ekşiısınsın diye 2 saat önce dolaptan çıkarıyormuş.. laf olsun diye 2 saat demiyorum gerçekten 17:30 da çıkartmış yoğurdu 20:00 de yemek yediriyor yoğurt ekşimiş.. Dedim öyle yapma o soğuk dolaptan çıkınca da yer.. ekşimiş al bak tadına dedim.. Hay allah o zaman be yarın yoğurt vermiyeyim diyor.. Verme değil sıcak verme dedim.. offf sinirlrim tavan yapmış durumda..
İş dersen şurda kaldı 2 hafta...Austosta dinlenmeye çok ihtiyacım var.
Hafta sonu misafirim olucak buyuk ihtimalle bu yuzden menu hazirlamaya calisiyorum bu konuda fikirlerinize acigim :)) hamarat anneler size sesleniyorum
Çok şükür hepiniz iyiymişsinizselamnasılsınız kızlar...
ben çağla ve ceren çok iyiyizeşimde iyi:)
2 gün baş agrısı çektim çok kötüydübugün daha iyiyim ama çok susadımmm
yavaş yavaş geliyolar bana
çok sinirliyimaz önce sinirimi cerenden aldım
yanlış okumadıysam mira ateşlenmiş:26:kıyamam ya hep dişler bu çocugu mahvediyo:26:
Allah dermansız dert vermesin cnm..öpüldünüz..
chihiro dostum çok kötü olmuş :26:başınız sagolsun..mekanı cennet olsun inş.
elifçim nazik davetin için çok teşekkür ederim..2 çocuklu bir bayanı iftaramı davet ediyosun:)eminmisin:))
İnşallah birdaha yaşamayın canımCanım benim.. seni çok iyi anladım akşam.. İlk defa ateşlendik bizde.. çok zor bu azı dişleri.. Uyumak istemiyor, emmek istemiyor, mız mız mız sabah kadar.. ateş hep 38,5 -37,8 aralarındaydı.. sabah düştü çok şükür.. Miramı da kocaman öp.. inşallah hemen patlar dişlerimiz
Canım ne kadar sürecek bilmiyorum ama 20den ağızlarındaki diş sayısını çıkar işte o kadar dişten mızmızlık göreceğiz sanırım:18:Birde normal zamandaki yaramazlıkları var,,etti mi sana 50 kez dahaCnm cok gecmis olsun neden boyle oluyorlar ki benim oglanda dun nerde ise gece hic uyumadi deli etti beni ve babasini adamcagiz sifir uyku ile sabah ise gitti bu cocuklar sizi bilememde benimki beni yiyip bitiyor resmen...rabbim daha beterlerinden korusun ne yapalim elimizden cok birsey gelmiyor malaseff..
Kilo konusunda sanki bende de bir azalma var ama daha tartilmadim :)) ins vermisimdir bende
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?