Geçenlerde vişne reçeli yapmıştım daha doğrusu becerememiştim canım,,onları kavanozlara koydum vegüzel yürekli arkadaşım benim
bu arada limonatayı nasıl yapmıştın senden tarih istiyorum bacım birde vişne suyu tarifi
anılarına koptum özelliklede buna
bacım sen bir daha fırına gitme en iyisi
canım benim ya
bu arada sen geçen 2 kilo verdim demiştin tebrik ederim canım
bende 1 kilo vermişim oldum 57 kilo
demek biz gelirsek sıkıntıya girip 2 kilo vereceksin öylemiGelin Ama lüfffen haftaiçi gelin noluuuurrr o zaman 2 kilo veriyorum da sıkıntıya girip
Ayrıca ben yemek yapmayı gerçekten çok severim ama biri çocuğuma baksın lüffeeen 2-3saat
Size çok daha güzelini hazırlayacağımdan emin ol canım:13:Özel yemek takımımda servis yaparım yeterki gelinnn lüffen lüffennn
Hayatım anılarınına bakılıcak olursa sen hiç oruç tutamamışsın ki
Bütün anıların oruçluyken yemek üzerine
hikayeleriniz gerçekten çok komik gülmekten çatladım resmeno kişi bendim sayın Baby ve Ceren hanımlar
hikayelerinizi de hiç beğenmedik, ya ückağıtçılık oluyor yada korku filmi gibi bayılan çocuklu oluyorhiç "komik" anınız yok mu azizim
90'lı yıllar... Ramazan ayı... sofrada sabırla ezanı bekliyoruz... ezan okunuyor ve orucumuzu açıyoruz... biraz sonra tekrar ezan okunuyormeğer, mahallemizin muzip çocuğu Fatih okumuş ezanı camiye gitmiyorsun diye dalga geçiyorken, bizim akıllı camiye gidip, ezan nasıl okunuyor öğrenmiş ki, yalancıktan ezan okuyup milletin oruç günahına girebileyim
daha da beterini yapıp, mahalledeki çocuklara da öğretmiş bu muzipliği. akşam olunca, her yerden ezan sesleri yükseliyordu. bütün Ramazanı bu korsan ezancılardan yaka silkerek geçirmiştik
bir de, 80'li yıllarda (daha doğrusu sonlarında) akşam ezanı erken okunuyordu ve biz öğlenciydik. biz dersteyken ezan okunduğundan, orucumuzu okulda açıyorduk. çocuk halimizle, sınıfta yemek yerken her tarafı yiyecek artıkları vs kaplardı. hiç düşünmezdik, bu pisliği kim temizleyecek diye. ertesi yıl sabahçı olduk ve her sabah, akşam oruç açan sevgili arkadaşlarımızdan kalan yemek artıkları vs' yi temizlemekle başlıyorduk güne. boşuna dememişler: insan zulmeder, kader adalet eder diye
bir de, küçükken orucu hiç sevmezdim. gece yemek yersiniz, sabah kalktığınızda ağzınızda bir kuruluk, bir yapış yapışlık... iğğğğ. bir de anneniz imsaktan 2 saat önce kalkıyor ve sizi de "gaaak, gaaak (kalk kalk)" diye zorla uyandırıyorsa, değmeyin keyifziliğinize. Ramazanı bu yüzden sevmez, "başımıza gelen birşey" gibi düşünür ve gitmesini dört gözle beklerdimneyse, yıllar geçti ve ben Ramazanın sadece açlık değil, iyilik ayı olduğunu öğrendim. gelmesini dört gözle beklediğim gibi gittiğinde de bir sonrakine ulaşabilir miyiz endişesiyle üzülüyorum...
zahmet edip google amcaya sormsaydınız o size orukla katıklıyı gösterirdiçok teşekkür ederim paylaşım için. acıkmıyorum diye kendimle övünen bendeniz, şuandan itibaren önümden geçen tepsileri sayıyorum
bu arada "oruk" nedir açıklayarak bizi onurlandırır mısınız? bir de katıklı ekmek konusuna değinirseniz fevkalade olcek
Oyyy anacim pisiyorum London London olali boyle sicaklik gormedi :))
Cnm cim inan sicaklardan oluyordur yoksa ne oldu bu sipalara birden dimi!
Bende uykusuzluga hic gelemiyorum cnm...dun gece 12 den sonra inan saat basi aglayarak uyandi gelde bu sekilde uykunu al alabilirsen bende cok muzdaribim bu konuda dert bitmiyecek belki ama rabbim daha buyuk dertler vermesin ins..
Çook uzun bi aradan sonra döndüm güzel annelerim hepinizi ayrı ayrı çok özledim.Tam 4 ayımı kuzucumla geçirdim.Ama doyamadım çok kötüyüm nasıl alışıcam bilmiyorum.Sizler neler yaptınız bu arada herkescikler ve minik kuzucukları iyilerdir inşallah.Bu arada Babyceren cim ramazan biterbitmez bekliyorum hemen bi iki foto ve annişleri kıskandırıcaz
selamnasılsınız..
ben iyi sayıllırımbiraz uykusuzum o kadar
gece çok geç yattım sonrada sahura kalkamadım su içemedim sarılamadım damacanaya
ya kızlar benim sütüm azaldı:26:susuzluktanmı açlıktanmı:44:çağla zaten yemek yemiyo sürekli memmmm memmmm istiyo..
emziriyorum ama doymuyoki yarım saate bir yine bluzumu acıp memmm diye bagırıyo:44:
eşimde çağlaya üzüldügü için bana oruç tutmamamı ima etti..yani bende kıyamıyorum ama büyüdü artık yemege agırlık verelim istiyorum..ama diştenmidir sıcaktanmıdır nedir yemek yemiyo aç kalıyo
bana akıl verin dostlarım
teyzem aradı akşam iftara gelin dediohhh yaşasın yuppi dedim:))keşke herkes bizi iftara çagırsa hergün bir yerde yesek
ne güzel ourdu aşırı derecede Allahımdan bunu diliyorum..çok amin çok bismilllahh:))
az önce skype açıyım dedim tıkladım şu yazı geldi''oruç açın''
Allahım dedim bu negözlerimi açtım kapattım megerse ''oturum açın'' yazıyomuş
işte böyleee
ohhh misss
görüşürüzzz
günaydın kızlar
dün saat 16:00 gibi babam geldi hadi hazırlanın bize gidiyoruz iftarı bizde yapın dedi:))
apar topar hazırlandık gittik tas kebabımıda yapmıştım ama bugün yicez artık
benim oğlan daha yürümüyor adımda atmıyor sadece tutunuyor
annem diyor ki geçen gün dr da dinlemiş benim oğlum gibi bir çocuk varmış beyninde sorun çıkmış
bana diyor ki dr a götürün belki beyninde sorun vardırmoralimizi bozmaya yetti daha öncede dra götürdüğümüzde dr
ayaklarında hiç bir problem yok sadece isteksiz demişti..bütün gece uyumadım gerçekten böyle birşey olabilir mi
zorla insanın kafasına birşey taktıracaklar yani,çok keyifsizim herkes oğluma takmış durumda benim iyi bakamadığımı düşünmekte
takmamaya çalışsamda bir zaman sonra insanın canına tak ediyor..
bu arada oğlum 1 haftadır uyyyyyyyyyyy demeyi öğrenmiş nerden öğrendiyse karadenizlide değiliz ki:)))
konuşuyo konuşuyo uyyyy diyo çok komik ve tatlı oluyor
neyse kızlar şimdi markete gidiyoruz oğlumla gelince geçmişi okurum artık
mutlu annem ne yaptın dünü merak ediyorum doğrusu ama eminim sen halletmişsindir
iyi geceler
akşam üstü 2 kaza geçirdikceren kolidorda koşarken duvarı görmemiş burnunu vurmuş
bi baktım kanlar akıyo..eşimi aradım dedim doktoramı gitsek neyse bekleyelim geçmesse giderizde dik kapattık
daha cerenin aglaması kesildi 5 dakika bile geçmeden gümm diye bir sesçağla televizyonluga çıkmış
1 metreden daha yüksek yerden düştü
Allahım elim ayagım boşaldı resmen..aglamaktan nefesi kesildi yüzüne su serptimde nefes aldı çocuk
alnı mosmor ve kafasının arkasını elledi sürekli..çok canı yandı..benimde içim yandı
bi anda başım agrımaya başladı halada agırıyo..
3 saat uyutmadım neyseki kusma ,bilinç kaybı yok..şimdi uyudu daha..
işte böyle
eşim aldı biraz gezdirdi keyfi yerine geldi..bütün gün koltuk tepelerinde geziyo hatta masanın üstüne bile çıkıyo
her zaman tetikteyim hatta kaç defa düşerken havada yakaladım ama bi gün böyle olacagını biliyodum
yüksekten ilk düşüşümüzüde yaşadık..
gece sürekli kontrol etcem..
Cnm cok gecmis olsun cok uzuldum kuzulara nazarmi degdi acaba bol bol oku annesi guzellerime goz aliyor demek..
Benim oglanda babasi oyalanirken ben iftar aciyordum o sirada yatagimiza bir guzel kustu hersey batmasi bir yana beni aldi bir telas acaba usuttumu diye simdi uyuttum koydum yerine ins haslanmamistir...butun gun taslarin uzerinde yuvarlanip duruyor bizimki yurumeyi daha bilmiyor ama koltuk yatak sepha ne varsa tirmaniyor ve cambaz gibi hareketlerde buluyor yani isimiz cok zor rabbim hepimize sabir ve kazasiz gunler nasip etsin ins...en cokta boyundan buyuk yataktan poposunu ters verip asagiya bir inisi var yuh diyesin geliyor bu kadar cesareti varda bu cocugun neden yuremeye yeltenmez anlamadim gitti..
Canım geçmiş olsun çok üzüldüm...Nazar değmiş resmen prenseslerineAllah beterinden korusun,,inşallah hepiniz iyisinizdir
şimdi?
Allah razı olsun meleğimÇok şükür yolunda gitti herşey,,ama çok yoruldum,tek başıma servis yaptım ya bide o çok yordu,
neyseki bitti gitti,,Allah gelenlerden de razı olsun,ramazanın bereketi+misafirin bereketi olunca herşey oldu bitti maşallah
Canım benim hiç resim çekmez olur muyum çektim tabi ama sofrayı kurma aşamasındaDaha komposto kaşarlı mantar vs. eklendi süslendi iyice,,çok şükür herşey yetti kızlar 10 erkek oldukları için yendi hemen hepsi,,zaten yensin diye yapılmıyor mu Akşam 12 de gittiler,,kocişte sağolsun yardım etti toparlamama Limonatamı da beğendiler Gazlı içeceğe karşıyım ramazanda
Eki Görüntüle 757368 Eki Görüntüle 757369 Eki Görüntüle 757370
kızlar nihayet yazabiliyorum size. belim yine çok kötü olunca eşim izin aldı işten. hep yatacaksın deyip nete girmemi yasakladı hatta bir ara vınnı sakladıancak duşa wc girince sizi okuyup çıktım. bugün fizik tedaviye başladım. bende kansızlık çıkınca dün eceye de baktırtalım dedim ve kansız olduğunu öğrendim çok üzüldüm her anne gibi. herkes bana kilosu iyi diyordu ben ece iştahsız dediğimde biliyorum kilosu iyide yemiyor çocuk işte doktor sebebi kansızlıktır dedi ve şurup verdi ferro zinc diye nette bulamadım pek fazla bilgi bu şurupla ilgili sabah verdim eceye yarım saat sonra kustu bizimde var üzerimizde bir şeyler ya Rabbim beterinden korusun. neşe ablam buradayken mutfağın koca pimapen kapısı 3 yerinden kırılıp koptu Allahtan neşe ablam tuttu yoksa çocukların üzerine düşecekti regl oldum bugün eşim yok ağrımda var bugün bitmez bana
merhaba arkadaşlar,
dün annem cenazeye gittiği için, Orhan Cemal'le evde kaldım.
çocukluk arkadaşımı trafik kazasında kaybettim... hem aynı köylüydük hem de aynı semtte oturuyorduk...
o asıl yurduna gitti ve biz emr-i hak vaki olana kadar buradalardayız...
böyle...
Selam kızlar,
Dün ve bugün pek giremedim.. Bir boşuk buldum hemen yazıyorum..
Biliyorsunuz 16 sı evlilik yıldönümümüzdü.. Eşim acaba unuttu mu diye sizinle paylaşmıştım.. Evet maalesef unuttu
akşam saat 8 civarı aradım.. Napıyorsun, nerelerdesin dedim.. daha dışardayım biraz geç kalıcam dedi.. İyi peki dedim.. neyse bişey dieyecektim ama önemi kalmadı dedim.. Ne diyeceksin diyor.. eve gelince söyleyeceğim dedim.. Yok olmaz söyle merak ettim diyor.. Yok dedim eve gel öyle söyleyeceğim.. Hayırdır yoksa?? (hamile falan olduğumu sandı)
Hayır değil dedim..
Bugün günlerden ne dedim..
Biliyorum bugünü dedi.. ama bilmiyor sırf zaman kazanmak için yaptı... Hemen hızlıca düşündü ve unutmamaıştım diye kıvırmaya başladı..
Ben unutmamıştım eve gelince yemekten sonra çıkarız diye düşündüm.. diye kıvırmaya başladı.. yemekten sonra çıkıp ne yapacağız dedim.. Dondurma yeriz demez miiiespiriye vurmaya çalıştı ama yemezlerr.. Çok kızdığımı anlad.. Gelirken bir demet çiçek almış.. Hiç ellemedim bile.. kendi koymuş vazoya.. Sürekli surat astım..gece de söylendim durdum.. Küstüm... Ertesigünü de bütün içimdekiler dolu dolu bir mail yazdım gönderdim.. Akşam yine yanaşıyor ama hala izin vermiyorum.. Annesi de bizde onun yanında da somurtuyorum.. Kadıncağız soramıyor da ama bişeyler olduğunun farkında..
Neyse burası böyle gelelim Kaan'a
İlk defa akşam ateşlendi.. Azı dişlerimiz geliyor.. Mira gibi bizde bütün geceyi huysuz geçirdik, emiyor uyumuyor, uykulu emmek istemiyor, ağalamaklı, inleye sızlaya sabah ettik.. Sabah kayınvalidem sağlık ocağına götürmüş .. evet dişlerden demiş doktor.. Ben gece calpol ve biraz zaman geçince yarım fitil koymuştum.. ama doktor artık yarım fitilin yetersiz olacağını söylemiş.. tam fitil verebilirmişim..
Kayınvalidelerden şikayet sırası;
Sürekli Kaan'ı tıka basa yediriyor... söylüyorum ama beni dinlemiyor.. Kaan 3 akşamdır her akşam yemeğinden sonra kusuyor.. İlk akşam hemen kucağınıza aldınız karnına bastırdınız ondandır dedi.. ikinci akşam Kaan zeytin çekirdeği yuttu :) ondandır dedi.. Akşam hiç birşey yok öyle yemek yerken birden kustu.. E anne şimdi oturuyor kimse de ellemedi bişey de yutmadı şimdi niye kustu dedim.. verecek cevabı olmayacağını düşünmekle hata etöişim tabi.. Midesini mi üşüttük acaba dedi.. Pess dedim.. patates yemeği ile yoğurt yediriyordu.. baktım yoğudun tadına yoğurt ekşiısınsın diye 2 saat önce dolaptan çıkarıyormuş.. laf olsun diye 2 saat demiyorum gerçekten 17:30 da çıkartmış yoğurdu 20:00 de yemek yediriyor yoğurt ekşimiş.. Dedim öyle yapma o soğuk dolaptan çıkınca da yer.. ekşimiş al bak tadına dedim.. Hay allah o zaman be yarın yoğurt vermiyeyim diyor.. Verme değil sıcak verme dedim.. offf sinirlrim tavan yapmış durumda..
İş dersen şurda kaldı 2 hafta...Austosta dinlenmeye çok ihtiyacım var.
evet biraz kıskanıyo çağla eline ne alsa gidip onu çekiyo..aslında çokta seviyo,geçen arkadaşın kızı çağlaya kızdı,cereni görmeliydiniz
çağlayı öyle bir korudu ki şaştım kaldım
kujumun dedigi gibi şunları evlendirelimde rahat edelim
puzzle var canım hemde 3 tane kocaman olanlardan2 gün oynadı attı kenara..
ev oyuncaktan geçilmiyo..ne isterse almışız sanırım hata yaptık:26:
aslında çok akıllıdır çok duygusaldır ama neler oluyo anlayamıyorum:44:
inşallah en kısa sürede düzelir yoksa ben delirecemmmm
Muhahaha hadi o zaman fan grup olalim guzelleselim :))
Kesinlikle bizlerinde rahatlamaya cok ihtiyaci var bende soyluyorum bizim herifede o halan ayni tantanada ama benim bir kulagimdan girip digerinden cikiyor
güzelleşelim melegimben herşekilde varım
şu herifleri fazla kafamıza takmayalım:)en iyisini kujum yapıyo vallapaso terlik atıyo
rahatlıyo valla:)
demek sende depresyonunu üşüttün:26:
ne olcek bizim bu halimiz
senin eşinide kujuma havale edelim:)o hakkından gelir..
çokmu canın acıyo ya:26:ilaçlar fayda etmiyomu:26:
az önce balkona gittim geldim kk beni siteden atmış
cerenin yaş gururbuyla ilgili sorunları okuyodum offf aynı benim cadı..demek sorun benim kızımda degilmiş,sorun yaşındaymı:))
yavrum benimmm
senın kocayıda aynı marangozun atölyesien davet ediyom ya ne genişliktir asılmamıssa git as aman bacım 2 öpcük vercemde o çamaşırları gökyüzüne asar kesin işlerine gelince yapmıcakları şey yoktur x lerinbenim odun söyleniyor çamaşırları asmışmış ben hastaymışım ağrım varmış ama pc başındayken hiç öyle gibi durmuyormuşum ah kujum benimkine terlik değil odun at lütfen iyi geceler sizee
koş koş ramazan topu gibi patlatma şimdi milleti MONŞERben kaçıyorum arkadaşlar
ocakta deneyim var, taşmayan makina başına gideyiiiiim
:
planner tatilden sonra gelmedi hiç buraya nerelerdesin kuzum ya,ilkim,uğurböcüğü,annezeynep,siyahlale bir ses verin yahu
hayırlı cumalar kızlar
hava serin gibi bugün rabbime şükürler olsun ramazanı nasılda rahatlaştırıyor bize
bugün oğluma pınardanın verdiği tarifle kahvaltı hazırladım yedi bitirdi şükürler olsun hemde hiç umudum yoktu çünkü
oğlumun tatlıyla arası pek yok yemez genelde ama bunu sevdi neyse arada veririm kuzuma artık
bugün tarttım 2 ayda 500 gr almış hiç yoktan iyidirama sanki boya gitmiş gibi duruyor..
dün eltimlere davetliydik,bugün evdeyiz yemek yapacam ne yapacağımıda bilmiyoeum biraz düşünmem lazım
herkese hayırlı cumalar.
talay sen hastanede çalışıyordun dimi? ecenin tahlil sonuçlarını mail atmışlardı bana benim pc açmadı dosya uzantısı fp3 müş bende netten indireyim dedim virüs bulaştıbenim x kudurdu tabi bu kaçıncı bulaştırman diye:) nasıl açcam ben bu dosyayı ya
bugün neşe ablamlar buradan ayrılacaklar diye oturdum bu belimle bir tencere sarma sardım varınca yerler diye. onlarda bebekleri uyumayınca erken çıkalım yola demişler bizide rahatsız etmemek için uğramamışlar nasılsa bayramda izmirde görüşürüz diye. saat 9 da aradım nerdesiniz diye demezlermi izmire varıcazçok üzüldüm ya o kadar da uğraşmıştım
bende lıght severim zatenvalla şimdi izmarit olsa izmarit içesim var o derece yanii:))
azraece canım müsaitmisinsana gelcez sarma yiycezz
doymıycaz doymıycaz yine istiycez
sende vurcan kırbacı vurcan kırbacı
kovcan bizi:)
evet mutluya gidelimo yemek yapmayı cok seviyo:)
bizede aynı sofradan hazırlasın
kadınız haklıyızzzz
ayne yaw ama bu yediklerini neresine koyyo merak etimHayatım anılarınına bakılıcak olursa sen hiç oruç tutamamışsın ki
Bütün anıların oruçluyken yemek üzerine
selam
Akşam üstü çağlanın uykusu geldi yatırıyorum yatmıyo,kaldırıyorum durmuyo
1 saatten fazla ugrastım yok bi türlü sakinleşmedi sonra eşim geldi aldı salladı çağla hanım kıyametleri kopardı
tam 1 saat kesintisiz agladı..canı yanıyo gibiydi ama anlam veremedim:26:
arka dişi acayip şişmiş ondanmı bilemiyorum..hemen yarım fitil yaptım eşim dişarı çıkardı sustu..
sonra eve geldi keyfi yerindeydi..daha az önce uyudu
işte böyle
Canım öncelikle hoş geldin,nerelerdesin?Azıcık buralara da uğraKızlar doğum izni bittiğinde kadın doğum uzmanının heyet raporu vermeye yetkisi varmış. Yine bu forumda oluduğuma göre 2,3 ay heyet raporu alan bile olmuş sanırım. Kanun maddesinede baktım doğum izni bitiminde kd drunun duruma göre rapor verebileceği süreyi uzatanileceği yazıyor. Benimse 15 ağustosta başlama yapmam gerekiyor. 30 temmuza randevu aldım doktorumdan gidip konuşacağım bu heyet raporu işini. Bebeğimde zaten alerji çıktı sadece anne sütüyle besleniyor. Et süt tamamen yasak yemiyorum. Bebeğinde ek gıdalara geçişi farklı oluyor süt ve süt ürünleti yemeyecek alerjisi geçdne kadar. 3 aylık bebişimi bırakıp işe başlamak hiç istemiyorum ücretsizede ayrılamıyorum borcumuz çok. Bu şekilde kadın doğum uzmanından heyet raporu alan yada bu konuda bilgidi olan var mı?
Çok sevindim canım,verdiğim tariflerin bebişlere faydalı olması beni çok mutlu ediyor.Umarım iştahla yemeye devam eder.mutlu annecim sofra mükemmel ötesi olmuş çok çok güzel herşey
masaya bakarken bile doydum ben
pınardacım senin şu kahvaltı tarifini bugün deneyip verdim kuşuma hiç yiyeceğini ummuyordum ama yedi çok şükür
çok teşekkür ederim tatlım şifa olsun kuzuma inşallah..
azraece bel ağrıların hafifler umarım ilaçlarla ama seninde dinlenmen gerekiyor ev işlerini falan düşünme boşver sağlık herşeyden önemli
şekersizyeşilçay nerelerdesin yahu seni göremedim kaç gündür
babyceren size nazar değdi kuzum ya yavrulara çok çok geçmiş olsun tabi sanada şimdi iyisiniz dimi gerçi kaç gün geçmiş :))
chihiro başınız sağolsun ölümlü dünya işte,malesef biz bunu birisinikaybettiğimizde daha çok anlıyoruz mekanı cennet olsun
köşeminderi iyi tatiller olsun inşallah bol bol enerji depolayıp gelin
planner tatilden sonra gelmedi hiç buraya nerelerdesin kuzum ya,ilkim,uğurböcüğü,annezeynep,siyahlale bir ses verin yahu
geçen kim demişti ramazan anılarımızı yazalım diye:26:
aklıma gelmişken ben yazıyım:)
çocukken hani saat 12ye kadar oruç tutardık:)12 olunca annem yemek koyardı bende evde isyan çıkarırdım..
neden akşam daha çok yemek oluyobende orucum bende çok yemek istiyorum diye anneme kızardım:))
çeşit bol olsun isterdim ,hakkım degilmiydi:))
birgünde okuldan gelmişim baktım sofra hazır küçük kardeşim yemek yiyobende orucum oturdum bi güzel karnımı doyurdum..
annem bana bakıyo ama bişey demiyo..doydum kalktım annem dediki''sen oruç degilmisin''evet orucum neden söylemedinnn:18:
''unutarak yedin ya orucun bozulmaz ''dedi:))bilerek ses etmemiş karnım doysun diye:))
yine birgün okuldayım çok susamışım ölüyorummannemin dedigi aklıma geldi''unutursan oruç bozulmaz''
evet dedim evettt unutmalıyım ve su içmeliyimçeşmeye kadar yürürken aklıma başka şeyler getirdim
orucu hiç düşünmedim:)gittim suyumu içtim sonrada dedim ki''aaa ben orucum neyse unutmuşum bişey olmaz''
bi anım daha var yazcam şimdi:)
Süpersinzamanında ortaokuldayken herzamanki gibi orucum:))
o günde beden egitimi dersi yapmışız ölüyorum yorgunluktan
neyse eve gittim iftara 1 saat var annem beni fırına ekmek almaya yolladı
fırın nasıl kalabalıkher gelen ''yemegim ocakta'' ''küçük çocugum evde yalnız'' diyip sıra beklmeden ekmekleri alıp gidiyo
benimde sesim çıkmıyoen öndeyim ama sıra bi türlü bana gelmiyo
önümde tepsi kebabları,lahmacunlar,oruklar,katıklı ekmekler kokularından bayılacammmmm
bi süre sonra kendimden geçmişim gerçekten bayılmışım
gözümü açtıgımda fırıncının kucagındaydım:))gömlegimede katıklı ekmek yapışmış:)
megerse katıklıya baka baka içine düşüp bayılmışım
heryerim yag içindeydi
işte böyle::))
Geçenlerde vişne reçeli yapmıştım daha doğrusu becerememiştim canım,,onları kavanozlara koydum ve
sulandırarak kompostoya çevirdim.Benim tarifimden evde yapmak istesen şu şekilde oldu
yaptığım ölçüye göre değil azaltarak söylüyorum sana:
1 gün önceden yarım kilo vişneyi saplarından ayıkla yıka ve yarım kilo şekere yatır buzdolabına at,
ertesi gün altını aç kaynasın kısık ateşte,kaynamaya başlayınca içine bikaç tane limontuzu da atabilirsin evde varsa
yoksa birkaç damla limon sık altını biraz karıştır kapat.Şanslıysan bu tarif olur sana vişne reçeliAma benim gibi
ramazana denk geldiysen ve tarifin sulu olursa(vişneden dolayı)elinde 2 kavanoz sulu vişne reçelin olur(benim 10 kavanoz var)
Kavanozun yarısını sürahiye boşalt üzerine soğuk su ekle ve karıştır,,oldu sana vişne kompostosuiftarda üzerine 1-2 taze nane yaprağı atarsan muhteşem bişey çıkar ortaya kendimden biliyorum Yada iftarlarda vişne suyu olarak da servis edilebilir
limonata tarifim evde ama benzer bir tarif buldum senin için:
3 adet limon
1,5 su bardağı toz şeker
2 – 2,5 litre su
Öncelikle limonların kabukları rendenin ince tarafıyla rendelenir. Geniş bir kaba alınan kabuk rendeleri 1,5 su bardağı şeker ile yoğurulmaya başlanır ve sarı bir öz suyu çıkana kadar yoğurulur. Bu karışıma kabuğu rendelenen limonları dilimleyip ilave ediyoruz ve bir süre daha yoğuruyoruz. İyice özlenen bu karışım üzerine kapak kapatılıp birkaç saat bekletilir. Beklettikçe içindeki şeker eriyor ve limonda tüm rengini veriyor. Sonra sulandırılarak çoğaltılır. İnce bir süzgeçten geçirilir ve soğutulup servis edilir. Afiyet olsun…
(Ben 3 limon ve 1,5 bardağı şekerden 2 litre çıkarıyorum. Şeker zevkine göre daha da sulandırılabilir.)
Bu arada elinin altında her zaman öz bulunabilir çünkü dolapta 1 minik pet şişe kadar yer kaplıyor ve acil durumda süper oluyor canımServis ten önce taze nane ekliyoruz yine.
selamcicişler nasılsınız:)
dün gece bir rüya gördüm hepimiz aynı evde toplanmışız yemek yapıyoruz:))
ne güzel olurdueskiden bbg evi vardı:)o evlere hepimizi 2 aylıgına koysalar
mutlu mutfakta yemek yapardı
pınarda ve melegim çocuklara sabah kahvaltısı hazırlardı:)
annezeynep çocukların ögle çorbasını yapardı(bol vitaminlisinden):))
dilberege ve hejar çocukları öglen havuza sokup oynatırdı
cikirokkoya bi oda ayarlardık orda deney yapardıkapısınada şöyle yazardık''yaklaşmayın içerde chihiro var''
turuncu bize yaş pasta yapardı
ilkim bulaşıkları makineye koyar kaldırırdı:))
köşeminderi evi süpürsün:)
elifim bebesiyle ilgilensin:)(memleketlime torpil geçtim)
şekersiz ütü seni bekliyo şekerim:))
kujum ortada dagılan terlikleri toplasınhepsini sen fırlatıyosun toplaaa
zada çok fazla duşingen yaptıgı için banyo ona ait:)
azraece,tatlıcadı ve şekerimşerbetimin beli agırdıgı için onlar hep uzanıp dinlenecekler
bebelerinede diger arkadaşlar bakacakbenmii şeyy bendee:44:
beli agıran arkadaşlarım sıkılmasın diye onların yanında oturup dedikodu yapcam
ne güzel olurdu dimi:))
bide camlar var:26nlarıda nagiş silsin:))
tatlıcadı .yaktığı tencereyi ovalaya ovalaya ofluyordur
Beybiceren,ayna karşısında kırmızı rujları deneyip tekrar siliyordur
çağla kırmızı rujumun kapagını açıp parmaklamışrujum pert olmuş
sende fazla varsa bana yollasana
çok üzüldüm yaaahemde bi dünya para vermiştim
5 veya 7.5 liraya almıştım hatırlayamadım
kesin diştendir canım kesin:))Dün gene iftar davetindeydik(sıra bana da gelir elbet:18:)
Doğa kızım peşimi hiç bırakmıyor,mutfak,banyo,wc benle her yerde...Galiba 9.dişi ben geleceğim yer açın diyor,onun huzursuzluğu var.Gece boyu hep salladım,tam uykuya dalıyorum gene mızıldayıp sallamamı istiyor,dolayısıyla bugün 7 den beri ayaktayım.Neyse yemeğimi yaptım,bugün menüde;etli havuçlu bezelye,bulgur pilavı ve salata var.Pilav yapmadım daha,erken diye.Çorba ne yapsam ne yapsam:18:mercimek,yoğurt,ezo gelini ardarda yaptığım için farklı bir şey arıyorum:26:
Meleğimin bugün müydü misafirleri acaba:26:Umarım kolay geçer hazırlığı...
kırmızı ruj kullanmıyosanda alıp yollasan ne olur yaniCanım benim ben kırmızı ruj kullanmıyorum ki,olsa dükkan seninBenim renklerim mercan,kahve tonları,pembe tonları...
rujlar sana kurban olsun tatlım sen yeterki istekesin diştendir canım kesin:))
çağla dün bizi mahvettiaglaya aglaya uyudu diyebilirim neyseki gece çok uyanmadı
menü güzelmişbulgura bayılırım çorbayı boşver bu sıcakta içilmiyo..
kırmızı ruj kullanmıyosanda alıp yollasan ne olur yani
demek mercandemek pembeee güzelmiş
bende degişik renkler baksam iyi olacaksıkıldım kırmızıdan
ama banada yakışıyo
rujlar sana kurban olsun tatlım sen yeterki iste
canım saç renginden dolayı mercan sana çok uyacaktır..hem kırmızı özel günler hariç sürüldüğünde yaşını daha olgun gösterir,dudaklarını da dolgun gösterir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?