2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Geçenlerde vişne reçeli yapmıştım daha doğrusu becerememiştim canım,,onları kavanozlara koydum ve
sulandırarak kompostoya çevirdim.Benim tarifimden evde yapmak istesen şu şekilde oldu
yaptığım ölçüye göre değil azaltarak söylüyorum sana:
1 gün önceden yarım kilo vişneyi saplarından ayıkla yıka ve yarım kilo şekere yatır buzdolabına at,
ertesi gün altını aç kaynasın kısık ateşte,kaynamaya başlayınca içine bikaç tane limontuzu da atabilirsin evde varsa
yoksa birkaç damla limon sık altını biraz karıştır kapat.Şanslıysan bu tarif olur sana vişne reçeliAma benim gibi
ramazana denk geldiysen ve tarifin sulu olursa(vişneden dolayı)elinde 2 kavanoz sulu vişne reçelin olur(benim 10 kavanoz var)
Kavanozun yarısını sürahiye boşalt üzerine soğuk su ekle ve karıştır,,oldu sana vişne kompostosuiftarda üzerine 1-2 taze nane yaprağı atarsan muhteşem bişey çıkar ortaya kendimden biliyorumYada iftarlarda vişne suyu olarak da servis edilebilir

limonata tarifim evde ama benzer bir tarif buldum senin için:
3 adet limon
1,5 su bardağı toz şeker
2 – 2,5 litre su
Öncelikle limonların kabukları rendenin ince tarafıyla rendelenir. Geniş bir kaba alınan kabuk rendeleri 1,5 su bardağı şeker ile yoğurulmaya başlanır ve sarı bir öz suyu çıkana kadar yoğurulur. Bu karışıma kabuğu rendelenen limonları dilimleyip ilave ediyoruz ve bir süre daha yoğuruyoruz. İyice özlenen bu karışım üzerine kapak kapatılıp birkaç saat bekletilir. Beklettikçe içindeki şeker eriyor ve limonda tüm rengini veriyor. Sonra sulandırılarak çoğaltılır. İnce bir süzgeçten geçirilir ve soğutulup servis edilir. Afiyet olsun…
(Ben 3 limon ve 1,5 bardağı şekerden 2 litre çıkarıyorum. Şeker zevkine göre daha da sulandırılabilir.)
Bu arada elinin altında her zaman öz bulunabilir çünkü dolapta 1 minik pet şişe kadar yer kaplıyor ve acil durumda süper oluyor canımServis ten önce taze nane ekliyoruz yine.

Son düzenleme:
demek biz gelirsek sıkıntıya girip 2 kilo vereceksin öylemi
ben gelmeyecem
Hayatım anılarınına bakılıcak olursa sen hiç oruç tutamamışsın ki
Bütün anıların oruçluyken yemek üzerine

hikayeleriniz gerçekten çok komik gülmekten çatladım resmen
hayatımda bu kadar gülmemiştim
zahmet edip google amcaya sormsaydınız o size orukla katıklıyı gösterirdi
neyse sizin için ben zahmet ettim buyrun bakın
Eki Görüntüle 760003

selam
Akşam üstü çağlanın uykusu geldi yatırıyorum yatmıyo,kaldırıyorum durmuyo
1 saatten fazla ugrastım yok bi türlü sakinleşmedi sonra eşim geldi aldı salladı çağla hanım kıyametleri kopardı
tam 1 saat kesintisiz agladı..canı yanıyo gibiydi ama anlam veremedim:26:
arka dişi acayip şişmiş ondanmı bilemiyorum..hemen yarım fitil yaptım eşim dişarı çıkardı sustu..
sonra eve geldi keyfi yerindeydi..daha az önce uyudu
işte böyle

allah kolaylık versin meleğim bencede sıcaklardan herdak banyoya sokmak farz oldu ben öle yapyom

uyku uyku uyumayınca başka bir şey oluyorum bende

hoşgeldin çıtır anne işla resim koymuşsundur bakcam büyüktunmu fıstığımızı

kıyamam bacım yaw bencede yemeye ağırlık ver bol bol su iç emzirmeye devam etceksen ah keşke benım tavşanımda memmmm deseydi

açlık sana neler gördüroyo yaw

annende ne korkutuyo senı yaw

yok bacım benım tavşanda yürümüyo totosunu illa bana taşıtcak ee napak geç yürücekler demek allah sağlık bersinde varsın 2 yaşında yürüsünler

yerim oluşunun uyyyyyyyy diyen dudişlerini

geçmiş olsun bacım bende çok korkuyom tavşan yürümüyo ama aynı koltuk sehba tepelrinde her an tetikteyim X çok geniş düşe kalka büyücek dio gaddar uyus

amin meleğim kazasız günler nasip etsin mevlam bi kere yürüselerde belki tırmanmaktan vaz geçerler:26:

herşey süper gözüküyor bacım vesselam beceriklisin maşallah hele limonataya hayran kaldım eline koluna sağlık

çok geçmiş olsun yaw off kocaya bak vııın saklamış pisss sen bu herifi hep duşa sok bacım

eceyede geçmiş olsun benım tavşandada çıktı kansızlık kan ilaçı veriyom aç karna sonra vitamın veriyom tok olarak ilk başlarda kusuyolar am apes etme alışıo 3 gün sonra filan merak etme kullan neşe ablanada çok geçmiş olsun abooo nasılda kopmuş kapı yaw :18:
ah bacım biter kesin düşün öle ne günler atlatık biz

allah rahmet eylesin bacım

bütün erkekler neden böle odun soba olcakta yakacaksın bunları verme yüz öldürme süründür

geçmiş olsun oluşuna işla tezden çıkar ateşsiz dişleri

kayınvaden yaşlı kadın bişe demek istemiyom sen hakkından gelirsin kesin

he bacım erkenden yapalım yuvalarını az rahata erelim yokmu topikte beşik kertiği yapmak isteyen erkek anişleri duyun sesini

Muhahaha hadi o zaman fan grup olalim guzelleselim :))
Kesinlikle bizlerinde rahatlamaya cok ihtiyaci var bende soyluyorum bizim herifede o halan ayni tantanada ama benim bir kulagimdan girip digerinden cikiyor

yok yok bu herifler bizi çökertmeden önlemimizi almamız lazım

oh sefam olsun atıom rahatlıyom ne yapım daş olsa çatlatır benım X

tşkr baby bacım bende meleğimin eşinii iyi bir marangazo havale ediyorum yontulması için

kız bu site benıde atıo söleylimde atmasın yazıktır bize

senın kocayıda aynı marangozun atölyesien davet ediyom ya ne genişliktir asılmamıssa git as aman bacım 2 öpcük vercemde o çamaşırları gökyüzüne asar kesin işlerine gelince yapmıcakları şey yoktur x lerin

ben kaçıyorum arkadaşlar

ocakta deneyim var, taşmayan makina başına gideyiiiiim
koş koş ramazan topu gibi patlatma şimdi milleti MONŞER

:
planner tatilden sonra gelmedi hiç buraya nerelerdesin kuzum ya,ilkim,uğurböcüğü,annezeynep,siyahlale bir ses verin yahu

kız bneı neden merak etmiyon bakım küstüm sana

afiyet şeker olsun baluşuna yarasın

oh oh boylu poslu datlularımız var ne güzel benım tvaşanda öle ilerde işla basketbolcu felan olur

kıyamam yaw of faydası olmuyomu fizik tedavisinin :26:

sarma sarmış bile otur afiyet le ye bacım benım yerimede

cizzzz izmarit duymamış olum

ah ah yakın olsada gidip yesek ziyan olmasa dolmalar güzelde sarmıştır bacım kesin
aklıma o malum türk filmi geldi sezerciğin

Hayatım anılarınına bakılıcak olursa sen hiç oruç tutamamışsın ki
Bütün anıların oruçluyken yemek üzerine
ayne yaw ama bu yediklerini neresine koyyo merak etim :44:

o fya allah kolaylık versin sana ve hepimize dolaşmak iyi gelmiş demekki datluna babacı senın kızda uyusunda büyüsünler yaw bizde rahatlayalım

sahur yaptık yatcaktım pc açtım bi kuvvetle işla hepiniz iyisinizdir giramiyorum iş güç iftardan iftara gityoz bizede geliolar çok yoruluyorum oraya buraya koş sızıp kalıyorum valla galiba bu ramazan böle geçecek tatile gitmek istiyom yaw

tavşanım iyi 6 dişi çıktı saçları uzatı az bi palmıye yaptım geçen :111: pazar günüde sıfıra vurcam saçlarını kel olcak işla saçları bakalım kaç grm gelcek

ALLAHA emanet olun ösleyin benı anacım :111:

Son düzenleme:
selamcicişler nasılsınız:)
dün gece bir rüya gördüm hepimiz aynı evde toplanmışız yemek yapıyoruz:))
ne güzel olurdueskiden bbg evi vardı:)o evlere hepimizi 2 aylıgına koysalar
mutlu mutfakta yemek yapardı
pınarda ve melegim çocuklara sabah kahvaltısı hazırlardı:)
annezeynep çocukların ögle çorbasını yapardı(bol vitaminlisinden):))
dilberege ve hejar çocukları öglen havuza sokup oynatırdı
cikirokkoya bi oda ayarlardık orda deney yapardıkapısınada şöyle yazardık''yaklaşmayın içerde chihiro var''
turuncu bize yaş pasta yapardı
ilkim bulaşıkları makineye koyar kaldırırdı:))
köşeminderi evi süpürsün:)
elifim bebesiyle ilgilensin:)(memleketlime torpil geçtim)
şekersiz ütü seni bekliyo şekerim:))
kujum ortada dagılan terlikleri toplasınhepsini sen fırlatıyosun toplaaa
zada çok fazla duşingen yaptıgı için banyo ona ait:)
azraece,tatlıcadı ve şekerimşerbetimin beli agırdıgı için onlar hep uzanıp dinlenecekler
bebelerinede diger arkadaşlar bakacakbenmiişeyy bendee:44:
beli agıran arkadaşlarım sıkılmasın diye onların yanında oturup dedikodu yapcam
ne güzel olurdu dimi:))
bide camlar var:26nlarıda nagiş silsin:))

Canım öncelikle hoş geldin,nerelerdesin?Azıcık buralara da uğraBen kadın doğumcumdan heyet istedim vermedi(hastane prosedürünü mazeret gösterdi)Sonrasında 2 defa heyet raporu aldım 2 farklı kalp doktorundan. Hamileliğe bağlı sağ bacakta damar sıkışması nedeniyle yürümekte sıkıntı çekmekle ilgili bir teşhis kondu bana(bu semptom genellikle doğum sonrası bayanlarda yaşanırmış).Sağolsunlar 35 er gün rapor aldım ve dönemi kapattım.Bildiğin bir kalp doktoru varsa öncesinde bir görüş derim.
Çok sevindim canım,verdiğim tariflerin bebişlere faydalı olması beni çok mutlu ediyor.Umarım iştahla yemeye devam eder.

Süpersin okuyunca nasıl güldüm anlatamamSeni görmesem bu yemeklerden sözeden arkadaşımı da çoook kiloludur herhal diye düşünürdümSen çok iyi yaşa emi

Canım benim okuyunca ağzım sulandı resmenHemen bir koşu yapacağım ve iftarda ilk limonatayı içeceğim

tatlıcadı .yaktığı tencereyi ovalaya ovalaya ofluyordur
Beybiceren,ayna karşısında kırmızı rujları deneyip tekrar siliyordur

tatlıcadı .yaktığı tencereyi ovalaya ovalaya ofluyordur
Beybiceren,ayna karşısında kırmızı rujları deneyip tekrar siliyordur

çağla kırmızı rujumun kapagını açıp parmaklamışrujum pert olmuş
sende fazla varsa bana yollasana
çok üzüldüm yaaahemde bi dünya para vermiştim
5 veya 7.5 liraya almıştım hatırlayamadım

Dün gene iftar davetindeydik(sıra bana da gelir elbet:18:)
Doğa kızım peşimi hiç bırakmıyor,mutfak,banyo,wc benle her yerde...Galiba 9.dişi ben geleceğim yer açın diyor,onun huzursuzluğu var.Gece boyu hep salladım,tam uykuya dalıyorum gene mızıldayıp sallamamı istiyor,dolayısıyla bugün 7 den beri ayaktayım.Neyse yemeğimi yaptım,bugün menüde;etli havuçlu bezelye,bulgur pilavı ve salata var.Pilav yapmadım daha,erken diye.Çorba ne yapsam ne yapsam:18:mercimek,yoğurt,ezo gelini ardarda yaptığım için farklı bir şey arıyorum:26:
Meleğimin bugün müydü misafirleri acaba:26:Umarım kolay geçer hazırlığı...

Canım benim ben kırmızı ruj kullanmıyorum ki,olsa dükkan seninBenim renklerim mercan,kahve tonları,pembe tonları...

çağla telefonumu haşat etmeden gittim oyuncak telefon aldım
hemde ıphoneçok ucuzmuş yaww:)millet ne diye hava atar anlmadım4 lira verdim aldım..
5 tl istedi ama ben pazarlık yapmassam dayanamam1 lira cepteakşam onunla dondurma alırım:)))
1 liraya dondurmamı olur demeyinolur olurrr:)abi çocuk yiycek koy 1 liralık diyosun veriyolar:)))
bugün yemek yapmıcamceren 1 haftadır tutturmuş avm ye gidelim diye
iyi dedik bu akşam gidelim hatta orda bişeyler yeriz
halimde yokhavada sıcak
bu arada benim fotograf makinesi bozulduyenisini nasıl alcam çok pahalı
artık bizden mahrum kalacaksınız:))
yok biz sensiz yapamayız dersenizpamuk eller cebe

kesin diştendir canım kesin:))
çağla dün bizi mahvettiaglaya aglaya uyudu diyebilirim neyseki gece çok uyanmadı
menü güzelmişbulgura bayılırımçorbayı boşver bu sıcakta içilmiyo..
Canım benim ben kırmızı ruj kullanmıyorum ki,olsa dükkan seninBenim renklerim mercan,kahve tonları,pembe tonları...
kırmızı ruj kullanmıyosanda alıp yollasan ne olur yani
demek mercandemek pembeeegüzelmiş
bende degişik renkler baksam iyi olacaksıkıldım kırmızıdan
ama banada yakışıyo

rujlar sana kurban olsun tatlım sen yeterki iste

canım saç renginden dolayı mercan sana çok uyacaktır..hem kırmızı özel günler hariç sürüldüğünde yaşını daha olgun gösterir,dudaklarını da dolgun gösterir

öylemi diyosuntamam bugün mercan rengi ruj alıcamişlaa yakışır:)
benim kırmızılarda mat zaten bide fazla sürmem fazlasını peçeteyle silerim
dikkat çekmeyi sevmem
sadece biraz renk versin anladınmı şekerim
bide benim duduklarda uzun süre ruj kalmaz çünkü yalarım

ZERDE

ZERDEMalzemeler
6 su bardağı su
1 su bardağı şeker
Yarım çay bardağı pirinç
2 tatlı kaşığı gülsuyu
2 yemek kaşığı nişasta
2 tatlı kaşığı kuş üzümü
2 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
2 yemek kaşığı çekirdeksiz kuru üzüm
1 çay kaşığı zerdeçal (aktarlardan yada marketlerden temin edebilirsiniz)
Üzeri için: Tarçın, hindistancevizi

Püf Noktası
Gülsuyunu damak zevkinize göre ayarlayın. Pirinçler iyi haşlanacak

Tarifin Hazırlanışı

Sıcak suda pirinçleri ve ayrı bir kapta üzümleri 10 dk beklet.
5 su bardağı suyu tencerede kaynat pirinçleri ekleyip şişene kadar pişir.
1 su bardağı suda nişastayı incelt. Kısık ateşte, sürekli karıştırarak şekeri ve erittiğimiz nişastayı tencereye ekle.
En son zerdeçal ve gülsuyunu koyduktan sonra tencereyi kapat.
Kapattıktan sonra üzümleri ve dolmalık fıstığıda katıp karıştır.
Kaselere boşaltıp buzdolabında donmaya bırak.
Servis edeceğin zaman üzerini tarçın ve hindistancevizi ile süsle.

canım istedi bugün,olmadı mutlaka yarın yapacağım..Yok yok bne iyisi mi bugün yapayım.

iyi gecelerrryine kimse yok
ayak dabanlarım şiştiavm gezdik hemde 4 saatsonra lunaparka gittik
çarpışan arabaya bindimhızlı trene ve zıpzıpa:122:
çağla nasıl kahkaha attıızıplamayı çok sevdi:122:
dişarıya çıktıgımızda çağlanın su içmesi sorun oluyodu bende ona matara aldım:)
çok hoşuna gitti:)pipeti var hüüpp çekiyo daha çok su içiyo:)
ha pınardacım kendime mercan ruj aldımeşim fiyatını görünce korktuama aldım çünkü çok yakıştı:)
zaten mercan bi sana bu kadar yakışıyo bide banabaşka bi renk daha aldımbide göz kalemi bidee pudraaa:)))
eşim çıldırdııııilk defa kozmetige bu kadar para harcadım:18:
makyaj uzmanı göz etrafımdaki morlugu kapatıcıyla kapattıama dediki''göz çevreniz yorgunluk ve uykusuzluktan morarmış ama
sizede çok yakışmış''''bu iki çocugu sizmi dogurdunuz,genç kız gibisiniz''
sanırım iyi bir satıcıişini biliyo:)))

ha bide dün demiştim ya çağla çok agladı diye evet sebebini bulduk çünkü yeni bir dişimiz daha patladı
sanırım yarında bir tane patlıycak çok şişmişş:18:
11 dişli canavar olduk
sizinkilerin kaç dişi var:44:rekor kimde:26:sanırım mirada

1 üye 0 ziyaretçi
çookkk korkuyorummmmm:18:ışıkları açınnnnn:18:sesss verinnnn:18:
bende gidip yatıyım bari:18:dış kapıyı kitliyorum yarın açarım
gelen olursa anahtar paspasın altında

Kulağımın çınladığını hissettim buraya geldimm
Gördüm ki beybim ve pınarda kulaklarımı çınlatmış:)
Yine kayboldum ortalıktan ama sizlerdende haberim var ziyaretçi olarak fırsat buldukça takip ediyorum

Beybim fıstıklarıma geç kalınmış geçmiş olsun dileklerimi ve öpücüklerimi gönderiyorum

Mutlum sofrana bayıldımm ellerine kollarına sağlık hamarat arkadaşım

Dilberegecim evlilik geçmiş evlilik yıldönümünüz kutlu olsun:)yavrunuzla nice seneleree

Azraececim bel ağrın geçmemiş allah şifa versin canım

Bu arada benim kuzumunda 2 azı dişi çıktı çok ihthsız ve bi kaç gün ishl oldu azı dişleri çok zorladı kuzumu çok huzursuz hala..
Tam ishali durdu bu günde burnu akmaya başladı şu anda ayağımda burnu tıkalı yavrumun uyuyamıyo
Kocişim memleketine gitti annem bende kalıyo annemde gözünde katarakt vardı ameliyat oldu hastaneye git gel günler akıp gitti
Bi kaç gündürde oruç tutamıyorum regl oldum 7 gün sonraya kaldı

Beybim makyaj malzemelerin hayırlı olsun şekerim benimde göz altım için kapatıcı almam lazım daha önce aldım beğenmedim ablama verdim:)senin aldığının markası ne?güzel kapatıyomu göz altını?

Daldan dala atlayarak bi mesajımında sonuna geldim:)hepiniz öpüldünüz

Bi dala. Dha atlıycam yazmayı unuttum önümüzdeki bi kaç hafta içinde taşınıyoruz..üstümde çok gürültü yapan bi şahıs vardı defolup gitsede kurtulsam diye söyleniyodum taşındı gitti şimdi bi üst kata tşınıcaz :)toparlan yerleştir birz yorulucm ama katlanıcaz artık
Şimdilik bu kadar:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…