2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

iyi geceler kizlar bakin Mahir uyandi oda size birseyler yazacakmis kuduruyor bilgisayara dokunabilmek icin bende hevesini kirmiyim dedim ...
Mahir Can diyorki..guyyhffh-=9=-9==--=[#'#burda kut diye yapistirdi bu yuzden bende kaciyorum eyvallah:))
mahirin ne dedigini ben anlamadım:26:dur çağla uyansında bi okutayım o kesin anlar
Banyoyu seven bebek denizide seveR die düşünüp öyle umuyorum ya kısmet...Datça tarafına gıtcez.ıkı aile gıdıcez onlarında bebeişleri var daha rahat ederız herhalde diyoruz ya ona da kısmet
kesin sever:)çağlada banyoyu çok seviyo,havuza gittigimizde sudan çıkmak istemediama cadı ablası yüzüne su atınca korktu çocuk
canım inan haberim bile yok:26:tv yi izleyemiyorum ama şimdi netten bakıyım bende çok üzüldüm..
dörtyolda akrabam yok..uff kötü olmuş yaaa..
Allah rahmet eylesin..2013 bizim memlekete pek hayırlı gelmedi..beterin korusun..sagol cnm..
hayırlı cumalarogluşun iyi kilo almış maşallahçağla bu hareketlilikle bırak kilo almayı kilo bile veriyo..
yat kalk dua et cnm..
şeyybiz ne zaman gelelim iftara
davet etcen dimi
çok yerim haberin olsunhiç doymam oburum ben oburrrrr

kalabalık bir aileymişsiniz :26:
bu arada, Aras Eymen için bir sünnet atraksiyonu yapacak mısınız? fikirlerinizi paylaşır mısınız?

öyleyiz çok şükür dayılar amcalar halalar falan baya kalabalık ama oğlumun teyzesi ve halası yok malesef:26:
bayramda memlekete gitmeyi düşünüyoruz istanbuldaki ve diğer şehirlerdeki akrabalarda köyde olacaklar baya kalabalık olucak yani
orada mevlit vermeyi düşünüyoruz 2 küçük hayvan alarakdöndükten sonrada sünnet kıyafetiyle hatıra kalsın diye resim çektirmek istiyoruz biz böyle düşündük

Tatil fotoğrafları taze taze. Fırından yeni çıktı :)

senin boncuk maşallah erken başladı yürümeye normaldir canım anası gibi hareketli
bizde yürümeden kilo alsaydık yürüyünce en azından stoklardan giderdi
ayıp ediyorsun canım tabii gel başım üstünde yerin var ne zaman istersen
çeşit çeşit yemek yaparım sana ve minnoşlarına
ama balkonumuz yok bilesin

hejarcım balkonunuz yoksa gelmembende mutluya giderim onların kojaman balkonu varhemde malbora içiyo:))))
şu saat oldu bir Allah ın kuluda arayıp iftara davet etmedi
acaba yemek yapmak için biraz daha beklesemmi:18:
birileri ararmı ki

Bu akşam için azraeceye git yaprak sarması var
Ben her zaman beklerim balkona ama ligt içiyorum haberin olsun

o zaman bizde gelelim mutluya hem mutlu çok güzel yemek yapıyor
benimde yemek yapmam lazım off

geçen kim demişti ramazan anılarımızı yazalım diye:26:
aklıma gelmişken ben yazıyım:)
çocukken hani saat 12ye kadar oruç tutardık:)12 olunca annem yemek koyardı bende evde isyan çıkarırdım..
neden akşam daha çok yemek oluyobende orucum bende çok yemek istiyorum diye anneme kızardım:))
çeşit bol olsun isterdim ,hakkım degilmiydi:))

birgünde okuldan gelmişim baktım sofra hazır küçük kardeşim yemek yiyobende orucum oturdum bi güzel karnımı doyurdum..
annem bana bakıyo ama bişey demiyo..doydum kalktım annem dediki''sen oruç degilmisin''evet orucum neden söylemedinnn:18:
''unutarak yedin ya orucun bozulmaz ''dedi:))bilerek ses etmemiş karnım doysun diye:))

yine birgün okuldayım çok susamışım ölüyorummannemin dedigi aklıma geldi''unutursan oruç bozulmaz''
evet dedim evettt unutmalıyım ve su içmeliyimçeşmeye kadar yürürken aklıma başka şeyler getirdim
orucu hiç düşünmedim:)gittim suyumu içtim sonrada dedim ki''aaa ben orucum neyse unutmuşum bişey olmaz''

bi anım daha var yazcam şimdi:)

Bu akşam için azraeceye git yaprak sarması var
Ben her zaman beklerim balkona ama ligt içiyorum haberin olsun
bende lıght severim zatenvalla şimdi izmarit olsa izmarit içesim var o derece yanii:))
azraece canım müsaitmisinsana gelcez sarma yiycezz
doymıycaz doymıycaz yine istiycez
sende vurcan kırbacı vurcan kırbacı
kovcan bizi:)

evet mutluya gidelimo yemek yapmayı cok seviyo:)
bizede aynı sofradan hazırlasın
kadınız haklıyızzzz

Keşke gelsenizAma siz hep kandırıyosunuz benigelicez diyip gelmiyosunuz

Bugünkü menüm:çorba yok, vişne komposto, fırın makarna,kırmızı soğan domates nohutlu salata,yanına da antrikot gibi bisey pisiricem gidince
tatlı: 2renkli puding yaptımçok uğraştım walla

zamanında ortaokuldayken herzamanki gibi orucum:))
o günde beden egitimi dersi yapmışız ölüyorum yorgunluktan
neyse eve gittim iftara 1 saat var annem beni fırına ekmek almaya yolladı
fırın nasıl kalabalıkher gelen ''yemegim ocakta'' ''küçük çocugum evde yalnız'' diyip sıra beklmeden ekmekleri alıp gidiyo
benimde sesim çıkmıyoen öndeyim ama sıra bi türlü bana gelmiyo
önümde tepsi kebabları,lahmacunlar,oruklar,katıklı ekmekler kokularından bayılacammmmm
bi süre sonra kendimden geçmişim gerçekten bayılmışım
gözümü açtıgımda fırıncının kucagındaydım:))gömlegimede katıklı ekmek yapışmış:)
megerse katıklıya baka baka içine düşüp bayılmışım
heryerim yag içindeydi
işte böyle::))

o günden sonra ne zaman fırına gitsem ilk ekmegi bana verdiler
kadınlar itiraz ederse fırıncı şöyle diyodu''bu kız hasta ondan veriyorum''
ekmekkkkksuuuubalkonnnnn

Gelin Ama lüfffen haftaiçi gelin noluuuurrr o zaman 2 kilo veriyorum da sıkıntıya girip
Ayrıca ben yemek yapmayı gerçekten çok severim ama biri çocuğuma baksın lüffeeen 2-3saat
Size çok daha güzelini hazırlayacağımdan emin ol canım:13:Özel yemek takımımda servis yaparım yeterki gelinnn lüffen lüffennn

o günden sonra ne zaman fırına gitsem ilk ekmegi bana verdiler
kadınlar itiraz ederse fırıncı şöyle diyodu''bu kız hasta ondan veriyorum''
ekmekkkkksuuuubalkonnnnn
Hayatım anılarınına bakılıcak olursa sen hiç oruç tutamamışsın ki
Bütün anıların oruçluyken yemek üzerine

o kişi bendim sayın Baby ve Ceren hanımlar

hikayelerinizi de hiç beğenmedik, ya ückağıtçılık oluyor yada korku filmi gibi bayılan çocuklu oluyor hiç "komik" anınız yok mu azizim

90'lı yıllar... Ramazan ayı... sofrada sabırla ezanı bekliyoruz... ezan okunuyor ve orucumuzu açıyoruz... biraz sonra tekrar ezan okunuyor meğer, mahallemizin muzip çocuğu Fatih okumuş ezanı camiye gitmiyorsun diye dalga geçiyorken, bizim akıllı camiye gidip, ezan nasıl okunuyor öğrenmiş ki, yalancıktan ezan okuyup milletin oruç günahına girebileyim

daha da beterini yapıp, mahalledeki çocuklara da öğretmiş bu muzipliği. akşam olunca, her yerden ezan sesleri yükseliyordu. bütün Ramazanı bu korsan ezancılardan yaka silkerek geçirmiştik

bir de, 80'li yıllarda (daha doğrusu sonlarında) akşam ezanı erken okunuyordu ve biz öğlenciydik. biz dersteyken ezan okunduğundan, orucumuzu okulda açıyorduk. çocuk halimizle, sınıfta yemek yerken her tarafı yiyecek artıkları vs kaplardı. hiç düşünmezdik, bu pisliği kim temizleyecek diye. ertesi yıl sabahçı olduk ve her sabah, akşam oruç açan sevgili arkadaşlarımızdan kalan yemek artıkları vs' yi temizlemekle başlıyorduk güne. boşuna dememişler: insan zulmeder, kader adalet eder diye

bir de, küçükken orucu hiç sevmezdim. gece yemek yersiniz, sabah kalktığınızda ağzınızda bir kuruluk, bir yapış yapışlık... iğğğğ. bir de anneniz imsaktan 2 saat önce kalkıyor ve sizi de "gaaak, gaaak (kalk kalk)" diye zorla uyandırıyorsa, değmeyin keyifziliğinize. Ramazanı bu yüzden sevmez, "başımıza gelen birşey" gibi düşünür ve gitmesini dört gözle beklerdim neyse, yıllar geçti ve ben Ramazanın sadece açlık değil, iyilik ayı olduğunu öğrendim. gelmesini dört gözle beklediğim gibi gittiğinde de bir sonrakine ulaşabilir miyiz endişesiyle üzülüyorum...

bugünki menüm:

hacettepe park restoran

biliyorum ki, böyle yerlerde Ramazanda iftarda hep israf yapılır. masa donatılır, yemekler kalır ve çöpe gider
nasıl olsa fikis menü, yesen de yemesen de parasını alırlar. ben de şöyle bir yöntem buldum: paket yapılamayacak şeylerle (soğuk-sıcak mezeler vs) karnımı doyurup, geri kalanları eşimin "Chihiro buraların tarzı böyle. lütfen rezil etme bizi. paket yaptırmak da neymiş. yiyemediğin kalsın karıcığım" der gibi bakışları arasında paket yaptırmak ve eşe de "israfın burası şurası olmaz. israf heryerde israftır. hiç utanmıyorum valllahi, yapsınlar paket. para veriyoruz sonuçta" der gibi bakış atmak

güzel yürekli arkadaşım benim
bu arada limonatayı nasıl yapmıştın senden tarih istiyorum bacım birde vişne suyu tarifi

anılarına koptum özelliklede buna
bacım sen bir daha fırına gitme en iyisi

canım benim ya
bu arada sen geçen 2 kilo verdim demiştin tebrik ederim canım
bende 1 kilo vermişim oldum 57 kilo

çöpe gitmesi çok üzücü ya,bir sürü insan aç yatarken yemekler çöpe gidiyor
bazı yerler paket yapıyorlar aslında

önümde tepsi kebabları,lahmacunlar,oruklar,katıklı ekmekler kokularından bayılacammmmm
çok teşekkür ederim paylaşım için. acıkmıyorum diye kendimle övünen bendeniz, şuandan itibaren önümden geçen tepsileri sayıyorum

bu arada "oruk" nedir açıklayarak bizi onurlandırır mısınız? bir de katıklı ekmek konusuna değinirseniz fevkalade olcek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…