2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Günaydınn bu gün son tatil günü çalışan annelerimize yarın işe başlamak zor gelicek
Bu gün tarık buğra erken uyandı çünkü dün erken uyudu saat 9 du uyuduğunda
Bizim gece kuşumuz geç yatıp geç kalkar genelde..dün 1 kez öğlen uykusuna yatınca erkenden yatırdım
2. Uykuya geçmek için mızmızlandı ama oyladık kuzuyu
Sizlerin bebişleri günde kaç kere ve kaç saat uyuyo?tarık buğra 2 kez 2 şer saat uyuyo..2. Uykusunda 3 saatte uyuduğu oluyo
Sonrasında yatması 23:00 ı buluyo..

Hastalandığından beri dün ilk defa gezmeye çıkardık tarık buğrayı artık geçti benekleri..2 gündürde hava serin istanbulda bu gün burnu akıyo
Dün bisiklet aldık oğluma kış geliyo artık ev uzun bi koridorumuz var sürer diye düşündüm ama bizim sıpa bisiklet yerine arkadaki küçük sepete girmye çLışıyo:)
Bi tanede pantolon aldık,1 tanede gömlek,1 tanede alt eşofman, 1 tanede pijama takımı yeni sezon kıyafetlerde fiyatlar uçuyo:)
Babası 1 taned puzzle aldı ama parçası çokfazla ve küçük parçalardan da oluşuyo tarık buğra henüz yapamaz..dün denedik gelişi güzel koydu önüne gelen yer sonrasında tek tek bana verdi ben yerleştirdim:)

Az önce kaptan kaba aktarmaca oynadık içerisine minik toplarını koyduk..2. Aktarmadan sonra kabı kafasına geçirdi oyunumuz bitti:)
Uyandığında pet şişeninin içine renkli pipetler atıcaz bakalım sevicekmi

Babyceren;çağlayı sütten kesmeyi düşünüyomuşsun anladığım kadarıyla henüz sende hazır değilsin bence biraz daha sabret canım kendini hazırla ikiniz birden üzlmeyin..artık anne sütü yeterli olmaz kuzuma yemeklerinide yese arada emse ne güzel olur
Artık iyice bilinçlenmeye başladılar inş kuzum çok ağalamadan atlatırsınız bu dönemi
Ceren içinde ben olsam bu sene 1. Sınıfa başlatırdım..ceren fiziksel olarak kendinden büyük olanlarla arayı kapatacaktır,ayrıca kendini rahat ifade edebilen özgüveni olan bi çocuk bence üstesinden gelir fıstık

Bu arada ben kujumun alıntılarını okuyamadım çok uzun olduğu için ıpadde sayfa donuyo açılmıyo:) hamile olma ihtimalin varmış şekerim hadi hayırlısı olsun test yaptın mı??

Sabah sabah ne çok yazdım yaa:)

tatlıcadım günaydın:)) tarık buğram güle güle giysin cicilerini. hastalığınızıda atlatmışınız kısa sürede çok şükür.

demin annemleri uğurladık herkes ağlayınca ecede ağladı çamaşır yıkayıp ütü yapmalıyım. annemlerle kışlık hazırladım iyi oldu valla gelmeleri.

cumaya eskişehire gidicem hava soğuk oluyormuş ona göre gel dediler de ecenin hiç mevsimlik bişeyi yok burada sezon daha başlamadı nasıl olacak bilmiyorum hasta olmadan gelsek bari.

bebeğim çağla için zor olacak eminim ama sen onun iyiliği için yapacaksın bunu önemli olan bu bence unutma.

kujum sizin içinde hayırlısı olsun. nasıl x mene kendini emanet ediyon kız ben güvenemem asla:)) sende daha yeni iyileşmiştin neyse sonucu bende merak ediyorum merakla:))

Sağol teyzesii
Yavrumm dayanamadı demek ki sizlerin ağlamasına:) aklıma bizim eski halimiz geldi
Biz 3 kız kardeşiz en büyük ablam evliyken bize kalmaya gelirdi döndüğü zaman hep beraber salya sümük ağlardık yeğenlerimde başlardı ağlama
Hlbuki aramızdaki mesafe 1,5 saatlik yoldu ne ağlıyosak o kadar:)şu anda birbirimize çok yakınız hala anlatıp güleriz
Ecem şimdi ananneyi dedeyi teyzeyi arar evde gelmeleri,kalabalık olmak güzelde vedalaşmadan sonrası kötü ailen içinde zor olur eceye alışınca..
Kışlıklarınızıda afiyetle yiyindarısı benim başımaa

kızlar yine ben geldim ve sorular ve sıkıntılarla geldim ( oğluşumun odasını ayırdık doğduğundan beri park yatakta bizim odamızda yatıyodu artık vaktidir deyip bi heves oda takımları aldım ve beyefendi odasında uyumaya başladı ama huyu çok değişti geceler ağlayarak uyanıp sallanmak istedi sonra da kucakta uyumak istedi hala gece uykusuna kucakta geçiyo ilk gün herşey normaldi bu söylediklerim sonradan oldu ayakta sallanmasına razı değilken kucağa alışıyo napıcam bilmiyorum kulak enfeksiyonu çıktı doktora götürdüm acaba ondan mı yoksa odadan mı kaynaklanıyo huysuzluğu anlamadım gündüz iki kez uyurdu şimdi bire iniyo sanırım öğleden sonra özellikle direniyo uyumamak için ne odaymış ya mahfetti tüm düzeni neredeyse 1 hafta olcak tekrar yanıma da almak istemiyorum bakalım nolcak, kızlar bir sorunum daha var umarım bu konuda yardımcı olursunuz bana ben bu ay doktorun tavsiyesiyle doğum kontrol hapına başladım reglin ilk günü başlamam gerekiyormuş öyle de yaptım ama normalde ilk günler azar azar sonradan yoğun bi şekilde olan reglim 2-3 gün koyu lekeler şeklinde devam edip kesildi ve sabahları bulantım oluyo bu ay bi kaza da oldu sanırım ,acaba hamile olma durumum olabilir mi yoksa ilacın yan etkisi mi bilmiyorum kafam çok karıştı evde test yaptım negatif çıktı kan tahlili sonucu da yarın çıkacak çok endişeliyim ne düşünsem bilmiyorum.
sizler nasılsınız son sayfayı okuyabildim sadece babyceren çağlayı sütten kesiyormuşsun canım Allah yardımcın olsun eğer hamileysem en büyük korkum da bu benim umarım ikinizde en hafif şekilde atlatırsınız bu süreci...
biangelkujumunda hamilelik riski varmış hayırlısı olsun ya sonucu merak ediyorum...
tatlıcadı tarık buğra hastaymış canım geçmiş olsun yeni cicileriniz de hayırlı olsun güle güle kullansın yakışıklı, yarın benim de okul başlıyoı of of yine ayrılık vakti geldi(
azraece ecemiz çok duygusalmış kıyamam ya anlıyo kuzular herşeyi geçen gece yusuf emre beni o kadar yordu ki uyutma esnasında artık ağlamaa başladım ve o da ben ağladıkça ağladı çok kötü hissettim kendimi ruh halimiz onlara yansıyo resmen , inşallah bir daha ne sen ne de kuzun ağlamak zorunda kalmazsınız...
meleğim34 babyceren için uzmanlara danışma düşünceni çok takdir ettim çok incesin bunu hep gözlemliyordum zaten ama bir daha kanıtladın gerçekten önceki sayfalara bakamadım umarım mahir de iyidir, kendinize iyi bakın...

canım hakkında hayırlısı dogum kontrol hapı hiç kullanmadım bilmiyorum ..
oda konusunda iyi yapmıssın yoksa hiç alısmıcak bak ben hala geciremedim ama yakındır odasında yatırcam bezdiriyor meme agzında uyumak için bir cıksın baslıyor aglamaya ben her yerim tutulmus yada bas agrısıyla uyanıyorum migrende var hepten pert oluyorum kısmetse memedende kescem yapamıyorum artık gecen gün denedim ama tüm gece agladı dayanamadım verdim ama 18 ayı bitirelim kesmeye karar verdim nasipse bence oda ayırmakla cok iyi yaptın inş daha fazla zorlamadan alısır odasına hayırlı olsun odanız buarada

evet hamilelik riskleri baslamıs şmdi kısın daha cok baslar havalar soguycak sırnaşmalar artacak göbişler fırlıycak
hamile kalanları şimdiden tebrik ederim
testlerinizi yapın ve topigimizee bildirin biangelkujum niye gelemedin hala sonuc ne naptın hemen anlat bakımmm :118:

Tatlicadi tarik bugraya cok gecmis olsn bak iyilesmis bidigin.elhamdulillah.cicilerinizi guzel guzel giysin yakisiklim. Boy aldi gidiyor he.istahi da duzelir ins. Bebemin. Cok opuyrm cnm

Slm fistigim. Bu ara aktiflerdensin hay masallah. Enesimin resmini gordm. Gercekten cok ama cok buyumuas ve degismis sari şekerim. Iyi bakmissin kuzumuza. Arkadaslarin da dedigi gibi cocukluktan cikmis. Ah su migren basa bela. Cok sukur bende de var ama buaralar hafif nuksediyor cekilmez birsey.
Insallah sende istediğin gibi kisa zamanda cozersin bu oda konusunu gerçek ten cok onemli. Bende ayni odada yatiriyorumama kizima yapabileceğim bir bos oda var o oda da petek yok ve balkon mevcut. O yuzden beklemedeyim.bir kendi evim olursa o zaman yapabilecegim sanirim.
Anne ve babadan ayrilmalari gerek ozel var sonucta öptüm

Ortmenim slm:40
Nasilsin iyisin umarım uzun süredir gözükmüyor dun herşey yolunda dir inşallah. Yusuf emre yerini yadirgamis yavrum ama baslamisken sakin geri atmaderim ben. Insallah akisacaktir.

Regl konusunda kaza varsa korkmakisin cunku ben kizima hamile kaldimda iki gun leke seklinde gekdi ve kesildi. Insallah hakkinda hayirlisi olur cnm.

Bebislerimiz gerginliklerimizi hissediyorlar ve biz bu durumdayken onlar daha çok huysuzlaniyor olabildigince hic yansitmamaliyiz. Kiyamam ben kuzuma.

Insallah sende en kisa surede yoluna koyar yusuf emreyi bu duruma alistirabilirsin. Seni ve dogum gunu arkadasimizi cok optum cnm.

Beybim cnm Allah yardimcin olsun. Bu sekkilde yioranmak da zor caglanin yemek yememesi de. Almasi gereken onca vitamin orotein vs. Var. Ama bu bagimlilik nasil cozulur diye cok dusunme. Kararini ver ve verdikten sonra geri donme. Atlatirsiniz Allahin izniyle. Kolay olmayacak ama ikiniz icinde en iyisi bu ozellikle cagla. Daha kucuk ne de olsa alisacaktir akillidir benim kizim.

Bende yaren nuru yalanci memeden kestim bu 3. Gun ve gece. Uykuya dalislarimiz acayip zorlasti. Koynumda uyuturken uzun suredir ik demeden uyurdu benimle. Simdi ninni eşliğinde sallama yontemi. Gerci babannesi de ayakta salliyor. Uyumk istemiyor hnm. Bende sakinlestire Re k bir saat zarfinda uyutuyorum.

Simdi geceki sut seanslarini kaldirmam gerek. Gece bir yeni uyudugu yada uyumadan once iciyor 250. Birde ya saat bir iki/ yada uc dort. Yani aksamdan sabaha 500 ml. Iciyor. Birde salkama mevzusunu da kesmek istiyorum. Nasil yapacam bilmiyorum. Siz de bu konuda bana bir fikir verin.

Bu arada bugun iki muz iki kutu krem peynirli yumurta ceviz bir kofte iki minik kutu meyceli yogurt harici hazirladigim hicbir.menumu yemedi. Sanirim beni begenmiyor of tum kqprisi bana bu kizin...

canım çok sağol hayırlısı artık olursa da baş göz üstüne :)
şu memeden kesme olayı beni de çok korkutuyo çok sık emmiyo tamam ama her uyku öncesi mutlaka emer bir de memm dedi mi illa emicek yoksa ortalığı yıkıyor eğer hamileysem en büyük sorun bu olcak sanırım oda sorunu bitmeden meme sorunu başlıcak sen de bir an önce sıkıntısız bir şekilde odasını ayırırsın inşallah canım ya bu arada haklısın kış geldikçe kazalar artacağa benziyor yansın ufolar gelsin bebişler
selam canım pes etmemeye çalışıyorum bakalım ne kadar dayanıcam bu duruma ya belirtiler var ama işte doğum kontrol hapının yan etkiside ıolabilir çünkü bulantı en sık yan etkilerindenmiş bakalım ya hayırlısı olsun artık napalım, gerginlikleri kesinlikle hissediyorlar ama bazen kopu veriyo ipler işte inşallah bir daha yaşamayız böle bişey yarennur nasıl canım doğum günü arkadaşımız iyidir annesini hiç üzmüyodur umarım bir de senin iş yerinde sıkıntılar vardı yanlış hatırlamıyorsam noldu hallettin mi canım inşallah düzelmiştir.

Sslm cnm. Bu vedalasmalar cok zor. Uzun zamandir vedalasma yasamiyor oldugum gibi yasamak da istemem. Cunku zor oluyor. Annenlerden Allah razi olsun. Sik sik gorusuyorsunuz ve olabildigince yaninda olmaya cqlisiyorlar. Bu gerçekten cok iyi.

Ecosum da farkinda ortamdaki duygusalligin. Uzuntuyu hissedebiliyorlar ve buna teoki veriyorlar akilli bidiklar. Kizimda aglayanlara hic dayanamaz. Vicdanli kuzular bunlar...

Eskisehire de gidecen he. Valla pek yerinde sabit kalmiyosun şekerim. ins. Istedihin gibi tamamlarsin ziyaretini. Seni de cekik gozlumu de cok optum.

canım yarama tuz basmışsın bu sallama mevzusu beni de mahfediyor ama bi kez denedim o kadar çok ağladı ki dayanamayıp aldım yine salladım bu gidişle kendi kendine uyumayı öğretemiycem diye korkuyorum sanırım biraz da geç kaldık, uyku danışmanıyla görüştüm 2 hafta için 600 tl istedi onu da eşim kabul etmedi sallamaya devam yani
yarennurun iştahını 2 muz kapatmıştır bence canım yusuf emre de muzu çok seviyor ama günde yarım muzdan fazla vermemeye çalışıyorum yine de yedikleri hiç yoktan iyidir bence sıcakların da etkisi olabilir iştahsızlıklarında umarım bir an önce düzelir güzel kuzucuk...

Haklısın cnm. Biz de insaniz tabiki. Ins ipleri olabildigince kopartmayiz.

Derin nefes al ve o anlarda varliginin buyuk nimet oldugunu hatirlat kendine.

Yaren nur iyi öksürük var bizde hala devam. Gunde birkac kez
Ac kez.
Bunun dışında da kres olayimiz var sen bu konuda ne dusunuyorsun. Ben kizimi diger cocuklarin disi

Yanında cok kucuk buldm ve besleme konusu en buyuk derdim. Birkac gun yarim gün olarak deneyeceiz. Hem onları gozlemleyip hem de kizimin alisma durumuna bakacam. Ama kres fikrinden sogudum.

Aklimin kosesinde hala kv. Var. Hicbir duru. Ic acici olmazsa gerekirse kizimi gonderecegim bu defa kendisine. Yani net karar veremedigim bir donemdeyim babynin dedigi depresyon umu usuttim sanirim. Kizamiyorum kizima canima ya.Ahhh anne olmak ahhh. Icim rahat etmis olsa verecem denemeden olmayacak öyle görünüyor.

Is mevzuu da beni sinir eden sonradan havalanan eski comezlerim gonderildi. Firmam bize sen lazimsin dedi. Ama gitmeleri icin ekstra birsey yapmadm ben. Aramiza katilan 4. Bayanla hergun ariza cikardiklari icin tum hersey gozonune serilip kasindiklari icin gonderildiler.
Eski duzenime kavustum diyebilirim. Kisaca boyle sagol tatlim

[MENTION][/MENTION]
Nasil olacak cnm bende bilmiyorum. Normalde gunde bir miz en fazla hicbirsey yemedigi icin aksam yemegini de yemediginden ikinci muzu vrrdim. Zoru benimle babannesi hic zorlanmiyor. Dun mesela kardesimdeydik cat pat dustu en az 20 defa dustu abartmadan. Ben düşünce hiii ayyy falan demiyorum. Neyse bir kerede dustugunde annem kiz kardesim ayyy falan dediler o da aglamaya basladi ama numaradan ağlıyor ve gozunden yas da geliyor. Tiyatrocu kizim ya. Aglamalarini o kadar iyi biliyorum ki. Neyse odadan ciktim sustu. Tekrar girdim birkac dk sonra. Bir daha numaradan ohuu ohuu seklinde aglamaya basladi. Bana kapris yapiyor. Tum beklentisi benden. Ama yapma dedigimde de inatla devam yani. Bugun o kadar hayir dememe ragmen inadindan buzdolabinin gergin fisini cekiyordu.

Bak ozledim sevgilimi ya. Uyuyor bir bucuk saat oldu galiba. Evlat cok baska cok. Bir de bi sirinlik olsun guldureyim yada kizmasinlar diye suratini degistirdigi adami mest eden mimikleri var. Gozunun önüne gelmistir belki..

canım biz ilçede oturduğumuz için kreş falan yok buralarda ama olsaydı ve tabi iyi bi kreş olsaydı bakıcıdansa oraya gönderirdim galiba, bu sene tam alt komşuma bırakacakken kaynım bizim oturduğumuz siteye taşındı ve eltime bırakmaya karar verdik şimdiye kadar gözlemlediğim kadarıyla merhametli ve çocuklarla diyaloğu iyi umarım iyi olur, senin için babaanne de iyi olur aslında ama biraz fazla şımartır diye düşünüyorum istemediğin davranışlar oluşuncada müdahale etmen zorlaşır anneanne babaanne falan kıyamıyor toruna hakkınızda hayırlısı olsun canım yarennur için en iyisine sen karar verirsin annelik içgüdüsü sonuçta
yusuf emre de herkesin yanında uyumlu benimle başbaşayken kaprisli bi çocuk oluyor, 1 kase çorbayı ben zor içirirken birilerini gördümü tüm yemekleri hiç zorlanmadan yiyor ayrıca hayırdan anlamasına rağmen işine gelmedimi duymazdan geliyor çok fena bunlar ya o halleri canlanmaz mı yaa yerim ben onu nasıl tatlı olmuştur şimdi benim için öp onu annesi tabi uyanınca

Hayirli olsun cicileriniz bizde bugun puzzle aldik tahtadan ve 5 adet sekili olandan ...uzerindeki sekiller ...itfayiye, ucak , araba, ambulans ve vapur seklinde...

Bisikleti pedallimi aldiniz bizimde minik arabamiz var ama ayaklarini yere koyarak kendi gidicek sekilde,,uzerinde de bir dunya muzikal ve araba sesine ait seyler var korno , benzin alma ve motor sesleri gibi...hayirli olsun gule oynaya binsin ins..

Oda konusunda biraz daha sabir cnm bizimkide zorlandi ama alismalari lazim...
Uyku konusunda biz cok kotuyuz oglum gun icinde pek uyumaz nasil dayandigi konusunda da hic fikrim yok aksam 9:00 gibi yatar sabahta 5:35 veya 5:45 te kalkar..bir yerde okumustum artik gunduz uykulari bire indirilmeli diye belki ozaman daha verimli gece uykulari olur..
Kulak enfeksiyonu bebekler icin gercekten kabus hastaliklar biri cnm, eger o sorunu varsa uyuyamasi normaldir...yani oda degil mesele..
Dogum control haplari duzensizlik yapiyor cnm bana kalirsa senin sorunun vucudunun hapa karsi tepkisi benimde olmustu..hatta her kulladigim control meteryalleri bende ayni durumu yaratti..

Yok valla ince degilim cok siskoyum hatta balina gibi oldum:)) ama yinede guzel fikirlerin icin cok tsk ederim beni mahcup ettin

Ilahi Beykoz nerden gelir aklina boyle seyler guldurdun gizz yine beni :)) beykoz dumen konustu :))
Kisin demek daha verimli bebek icin him :)) mumkundur tabiki...

Cnm benim o kadar sut icerse yemek yemez kanimca..bizimkide sutu cok ictiginde yemegi kesiyor..gunde 300 cc ideal olan bende bunu gecirmeyeye calisiyorum cok nadir yakaliyoruz bu oranida.. bizde ters orantili gelisiyor durum; sut artarsa yemek azaliyor..

iyi geceler can arkadaşlarım
azraece_annenler gitmiş Ayrıldıgınız gibi kavuşun canım..kışlıklarınıda afiyetle yersiniz inşallah..bu konuda en tembeli benim çünkü bezelye dışında buzlugumda hiç bir şey yok
tatlıcadı_tarık bugranın tamamen iyleşmesine çok sevindim cnm..Allah bi daha yaşatmasın..cicileride hayırlı olsun.bende bugün cadılara eşofman altı altım:)3 tane cerene,2 tane çağlaya:)lcw da altlar 10 liraydı:))ucuz bulmuşken kaptım bende..
ay sana başka ne yazacaktım unuttumneyse şimdilik bunla idare et:)
edaack_hoşgeldin canımoğluşunun odasını ayırmakla çok iyi etmişsin canım,huysuzluguda kulak agrısındandır diye düşünüyorum..sakın kararından vazgeçip tekrar yanına alma..ceren 3 yaşına kadar bizle uyuduhatta çağla dogunca tekrar yatagımıza geldi,neyseki 4 aydır çağlada cerende odasında yatıyo..tabi bazen yanımıza geldikleri oluyo ama olsun ne yapalım:)
ayrıca hamile oldugunu sanmıyorum dedigin gibi kullandıgın ilacın yan etkisi olmalı..hem hamileysen yaptıgın testte çıkardı dimi canım..
yinede Allah hayırlısını versin..
nagişim_yaren nur emzigi bırakıyomuş oh hadi gözünüz aydın,benim kızlarım hiç emzik almadıgı için çok özenmiştim..ama bide bıraktırması sorun iyikide alışmamışlar diyorum şimdi..inşşallah yaren nurda hemen alışır tatlım..
kreş işinide dedigin gibi yap bakalım yarım gün gönder baktın olmadı içine sinmedi yapacak bi şey yok kv baksın en azından gözün arkada kalmayacak canım..bu arada anneni neden düşünmüyosun canım:26:yaren nur hiç durmuyomu annende..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…