2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Walla yengeçimya unutkanlıkt war tabi canım2 aydı sanırım arası tam emin değilim aşı kartı evde akşam bakar yarın söylerim:44efalarca okuyanlar burayı okumasınBenim eltiğin oğlu menenjit geçirmiş küçükken,çok zor bir dönemmiş,karantinalar falan..okulda bütün çocuklar öğretmenler karantinaya alınmış...Dr. bana uzun uzun anlattı ve kendimde araştırıp ikna oldum zaten,ama ailede bu hastalığı geçiren ve ölümden dönen bir çocuğumuz olduğu için çok fazla ısrar ettiler bana.
Hiç düşünmeden yaptırdım.Hiçbir aşıyı gereksiz görmüyorum,aşı candır.Bu benim fikrim tabiRota da oldu Mira.Kendime de hepatit aşımı yenileticem kısa sürede, zamanı doldu eski aşımın:18:

böyle karabatak gibi girip çıkıyorum özür.... ben de aşı konusunda fikrimi söyleyeyim. bizim de menenjit aşımız bitti 2 doz yapılıyor arası da iki ay. ben almanyada yaşıyorum burda menenjit aşısı terciğe bağlı değil zorunlu aşıları devlet karşılıyor. şimdi benim kızımın aşıları bitti taki 6 yaşında olacak tekrardan. rota aşısı tercihe bağlı burda. ben yaptırmamıştım aman alamanyadada böyle salgın olmaz diye nerde daha beter.geldi beni buldu. yaptırmaya karar verdiğimdede artık geçti. kızım başka bir nedenle hastaneye götürdüğümde rota virüsü kaptı ordan 10 gün hastanede yattık. kimsenin başına gelmesin. bende arkadaşa katılıyorum. aşıdan zarar gelmez ama yaptırılmadığında telafisi mümkün olmuyor bazen...

ya arkadaşlar kuzularınızdan köpek dişini çıkaran varmı... ne zormuş nerdeyse 1 aydır çekiyor kuzum bana da çektiriyor. 12 tane dişi var bir azılarda biraz çekmiştik diğerleri okadar değil. ama bu nasıl bir şey anlamadım. neler yaptınız önerileriniz....kızım huysuz iştahsız geceleride uyumuyor. eşimin tabiriyle gece canavar gündüz melek oluyor...

canım ya ne küsüyon bize:))bazen banada cevap vermiyolar ne var bunda:)hepsini kara listeye alıyorum bende
sen küsme gel ben sana yazarım:)sende bana yaz ama
GÜ-NAY-DIN :)

sabah defnoşa günaydın dedirttim.. butun soyleyemiyo da heceleyerek cok tatlı söyledi yaa...

sizlere de onun deyiminle U-NAY-DİNNNN
unaydınnnnn:)maşallah ne güzel konuşuyolar çağla pek konuşmuyo tembel ne olacak:)

hoşgeldin canım..çok ara veriyosun buraya
neyseki netiniz baglanmış en kısa sürede daha ektif olman dilegiyle:)
kayra paşaya geçmiş olsun..kilosuna boyunada maşallah
ne güzel demek eneste yakında bezden kurtulacakacele edipte çocugu korkutmak istemiyorum ben..zamana bıraktım ne zaman isterse wcye götürecem ama yaşı 2 oldugunda kesinlikle bu iş bitmiş olmalı:))
çok geçmiş olsun okurken çok korktum bişey oldu diye:26:
Allah beterinden saklasın,çok dikkat etmemiz gerekiyo kaşla göz arasında birşeyler yapıyo bu ufaklıklar..eşinde iyiki yetişmiş..
canım ya ne güzel şeyler yazmışsın öyleinan seni daha çok sevmeye başladım:)))
o senin kendi güzel bakan gözlerinin güzelligi canım:)(biraz heycandan kelimeyi yazamamış olabilirim)
o senin kendi zekiliginin zekiligi canım
sussam iyi olacak:18:
bizim köpek dişimiz çıkmadı canım..12 dişimiz var bende korkuyla bekliyorum:18:umarım bizi zorlamaz..
sanada kolay gelsin inşallah rahatça atlatırsınız bu dönemi:18:

Son düzenleme:
selammmmmmnasılsınız canlar
ben uykusuzumçağla gece aşırı derecede uyandısürekli emdiii
az önce eşim aradı diyoki gece kendi kendime konuşuyomuşumçağlaya kızıyomuşum
''all memm memmm boynu kopsun şu mememinn''''yeter artık uyumak istiyorum bende insanım''
eşim anlatıyo ben gülüyorum çünkü hiç birşey hatırlamıyorum:))
işla çağla bana kızmamıştır:18:
fotolarımıza yaptıgınız yorumlara çok mersi ama benim sanat eseri fotografımla dalga geçmişsiniz
hiç hoşuma gitmedine var evde gözlük takılmazmıne var yani pencereden dişarı bakamazmıyım
bi daha size foto moto yokbelki özlersininz beni biraz

Benim kızım çıkardı köpek dişleriniHalk ağzından duyduğum en zor çıkan(ağrı sızı yapan) dişlermiş,özellikle yaz aylarında hava sıcakken çıkması daha da zorlarmış bebişleri demişlerdiAma benim bebeğim hemen her diş çıkarma döneminde ateşlendi,özellikle ağzının içi ateş gibi yandı,huysuz ve uykusuz geceler geçirdi(k)Görenlere göre maşallah ne güzel birsürü dişi var dense de ne çektiğimizi bir ben bir Allah bilirYavrumun huysuzlukları yerini incilere bıraktıkça içim açılıyor ama
Bende ne dertliymişim şu dişlerden onu farkettimSizinkilerde biran önce çıkar inşallah
Bol su vermenizi(biraz soğuk) ve gün içinde eline soğuk salatalık havuç vs. vermenizi önerebilirim

benim çok yakın arkadaşım yengeç:18:abowwww ne kadar cimridir bilsen
bazen faceden yazar ama ben pcde degilimdir cevap vermem hemen kafasında 500 tane hikaye kurar:18:
eline geçsem beni bogazlar:))
ama dedigin gibi aklından ne geçiyosa pat diye söylerbende böyle insanları çok severimsenide severim
ben öyle degilimdirkimseyi kırmıyım diye bazen içime atarım
bende koç burcuyuminatçıyımelim çok açıktırakıllıyımçok mütevaziyimdir

Canim arkadaslarim hepinize iyi dilekleriniz icin cok tsk ediyorum,iyiki varsiniz ohooooooo sizlerle degil Kars Selim, Fizana gitmek zorunda kalsam bile eminim bir cirpida gecerdi

MELEGIM, canim benim uzulme demiyecegim cunku taki test pozitif cikana kadar elinde olmadan uzuleceksin ama yuce rabbim yardim edecek ve Mahirimin hicbir sorunu olmadigi belli oldugunda burada beraber sevinecegiz.Senin icin yurekten dua edecegim Melegim,Masal da ilk isitme testini gecememisti ikinci teste kadar on gun doktugum gozyasini ben bilirim seni cok iyi anliyorum.

SEKERSIZYESILCAYIM, canim depresif yazini sana hic yakistiramadim.Ben sana hayranim,sen cok cok cok iyi bir annesin (inanki laf olsun diye yazmiyorum ) Bir yandan kizina daha iyi bir gelecek sunmak icin calisiyorsun, bir yandan ev isleri,ve kalan azicik zamanda da Defnecigimi nasil daha guzel yetistiririm diye okuyor arastiriyor pozitif seyler uyguluyorsun,kizinin herturlu ihtiyacini karsiliyorsun.Arada yaptigin kacamaklar Defnecigime ancak pozitif bir sekilde doner ve buda o acigi kapatir diye dusunuyorum.Koskocaman opuldunuz

ILKIM,canim arkadasim ev almaniza cok sevindim,allahim yuvanizi huzurlu, mutlu, saglikli, beketli kilsin.Besteme gecmis olsun umarim cabuk atlatirsiniz.Bakici teyzenizede umarim hemen alisir ve kalpten diliyorum ki teyzemiz Bestemize gul gibi bakar,uffff burnum sizladi inan( bi yengecte burda hu huuuuu )

BABYCEEN,canim tam olmasa bile azcik hemseri sayiliriz ahh ahhh dusun yani o sicaklardan buralara gelmek insanda nasil bir korku yaratiyo

AZRAECE, ecosuma gecmis olsun,Masalda tam buraya gelmeden bir gun once dizantei oldu ama bir gunde atlattik cok sukur,umarim ecosta sana kotu bir saka yapiyordur ve kandirdiiiiim diye hemen toparlayiverir Masalinda ustu hep acik ya napcaz bende bilmiyorum.

ANNEZEYNEP,Omerimmmmmm yakisikli prensim cok uzuldum ama cok sukur ki ucuz atlatmissiniz,o tatli suratini korusun allahim,Zeynepcim sana da gecmis olsun o korkuyu dusunmek istemiyorum.

DILBEREGE, canim simdiden iyi tatiller bir cirpida gidin gelin Ne guzel olmus Kaancigimla bol bol zaman gecirmen,bak herseyde vardir bir hayir,bu is degisimi minim kuzuya yaradi

GONULSAYFAM, bi yengecte burda var seni anliyorum Ayrica cok zor seyler yasamissin Allahim birdaha gostemesin.

TURUNCU,yeni eviniz hayirli olsun canim,yoklugun cok belli hemen bitsinde isleriniz gel biran once,Kayracigimi optum kocaman.Cok cok gecmisolsun bu arada,mikrobik olmamasina sevindim,cabuk atlatir ins. .

PLANNER,canim kolay gelsin vallahi misafir agirlamak hem guzel hem cok yorucu,neyseki annen var yoksa bebisle oooffffff dusunmek istemiyorum

MINYATUR, benim kizimin 16 disi var teyzesi. Ama cikana kadar neler cektim gel bana sor yani,umarim bir cirpida cikiverir sizinki

hadi beee... ben de en zoru azılar diye biliyodum ve seviniyodum azıları çıkarıyo diye... amanınnnn :18::18::18: köpek dişleri daha beterse yandım ben yandımmmmmmmmmmmm

arada geliyolar işte bana böyle.. boşver.. geçti gitti

bu arada dün gölcükte tesadüfen bi kırtasiyeye girdim ve çok güzel stickerlar ve minik su balonlarından aldım renk renk.. uygulamalarda kullanıcam...

ama dün akşam dayanamadık ve oynadık biraz.. sticker yapıştırdık panoya.. (söylemiştim zaten) bi de balonları şişirip defnoşa verdim. elini gevşetip püff diye sönüşünü izleyip koptu gülmekten.. bi ara da balonu havaya bırakıp kendi kendine ordan oraya uçup sönmesini izledik. gülmekten öldük.. sabah da onunla oyaladım takside.. kuzum benim yaaa... bi balonla bile nasıl da mutlu oluyolar.. kreşe girdik. öğretmeni geldi.. balonu şişirdim ve söndürdük yine.. kahkaha attı :) öpücük atarak uğurladı beni işe

hadi beee... ben de en zoru azılar diye biliyodum ve seviniyodum azıları çıkarıyo diye... amanınnnn :18::18::18: köpek dişleri daha beterse yandım ben yandımmmmmmmmmmmm
Bence öyle düşünme şekersizim,belli olmaz belki bir sabah uyandığında bi bakmışsın ordalar ve bu arada çok keskinler:18:
Walla çocuk konusunda kesin konuşmamak lazımdır,benim uyumayan kızım; dışarı çıkardık aileyle ,1 saat uyurdu beni yalancı çıkartırdıSağo solu belli olmuyo bu minnoşlarınBir bakmışsın çıkmış Defnenin dişleri de ağrısız sızısız ateşsiz inşallah

SLM mayıs anneleri ve datluşları

ALLAH sağlık sıhat afiyet versin kazasız belasız bol neşeli günler hafta sonları işla

geldim ve gidiyom tavşanıma tavuk çorbası yapcam X uyuyolar bne de ne var ne yok bakım dedim hala akıyo burnu hırıltı var olmasa pazartesi dr götürcem :18:
benımde boğazım ağrıo yutkunamıyom off salgımı var yaw çıldırcam üst üste gelio

aman dikkat havalar tuaf sıkı giydirin çoçukları öle kanmayın sıcağa güneşe

görüşürüz kendinize hele çoçuklarınıza çok iyi bakın

Son düzenleme:

ayyy inşallah canım.. bu arada kesinlikle katılıyorum.. sever derim sevmez yer derim yemez.. o yüzden uzun suredir bu sekilde belirtiyorum.. :)

geçmiş olsun daha iyileşmediniz mi yaa

defnoş da sümüklendi :)
biz akşam uzun kollu body lere geçtik artık

Merhabalar,cumanız mübarek olsun inşallah..Bugün facede şu yazı vardı:Cuma,fakirin haccıdır...
Dün okuldan eve sonra da evden alışveriş için gezmeye çıkmıştık.Mutlucuğumun dediği kunduracılara bugün uğrayacağız,önce eve yakın olnlara bakındık.Fakat hepsi yazlık ve de istediğimiz tipler kurban bayramından sonra gelecekmişBirazdan kızım uyanır ve tekra biraz gezineyim,mutlucuğumun dediği yere gideyim bulamazsam internette bir kaç site bepğendim oradan alırım artık.
Bugün fazla mesai yaptık,toplantımız vardı veeee şükür ki arkadaşınız ve sevgili eşi sabahçı olduuukbakıcımızla sabah için anlaşmıştık,12 den sonra bütün günümü Doğacığıma ayıracağım, ne güzelAh bir de sabah ilk 2 saatim boşaltılsa ne iyi olurdu,inşallah.
MELEĞİM,dünkü yazına binaen ;Mahirciğim için endişelenme tatlım,en kısa zamanda yürüyecektir.Bizimkinde içe doğru basma problemi olduğu için doktora bir görünelim dedik.Oyun grubuna katıldığınızda ileriki dönemlerde yürümeyi o da deneyecek ve bir bakmışsın ki pıt pıt pıt yürümüş olacaaakBu arada şu işitme testine kafam takıldı sizin ailede var mı öyle bir sorun?Bir şey daha canım işe ne zaman başlayacaksın?Hadi bir an evvel başla,evde sıkılmışsındır sen şimdi bak çok iyi gelecek sana
ÇİÇEĞİM,hoşgeldiiin arkadaşım.Karsa selamlar...Ne güzel bir aradasınız artık,iki gönül bir olunca her yer seyran olur demişler.Boşverin siz kışını,soğuğunu.Ay merak ettim soğuğu nasıl acaba:26:Masalcığım ne yaparmış,hangi kelimeleri döktürüyor kuzum?Öptüm sizi.
ANNEZEYNEP,geçmiş olsun,Allah beterinden korusun.Bizim doktora sormuştum MENEGOGOK aşısını,doktorumuz 2 yaşından sonra vurulur yaptırabilirsin demişti.Türkiyeye de yeni geldiğini henüz tanınmaya başlandığını belirtmişti.Acaba bizimki mi yeni tanıdı,yoksa bahsettiğim aşıyı farklı mı algıladı,yani 2 yaş sonrası mı öncesi mi anlamadım:44::44:
GÖNÜL SAYFAM,merhaba canım ay ne yazacaktım pardon tatlım vallahi unuttumNeyse selam vermiş oldum di mi

canım arkadaşın yengeç olduğunu sanmam kesin d.tarihi yanlıştır.yengeç yani bendeniz aksine müsrif sayılırız bizde hiç para durmaz birikim felan hak getire bi ara sen biriktirmiştin çok özendim arkadaşımı örnek alıyım dedim amma sonuç 0 kenara koyarım kenarda old.bilirim ve hemen harcarım.para para çeker derler bizde çekim için maselefff şebeke yok :)

arkadaşım kesin yengeç:)noterden onayı var yani
tabi canım her insan bir degil ama şöyle düşündümde çevremde 5 tane yengeç var 5 ide çok cimridir:=)))
sen ve mutlu hariçbide çiçegim hariç

ben bi huyum vardır cebimde 2 kuruş varsa hemen sakız alır bitiririm para batar bana..o biriktirdigim paralar çocukların paralarıydı:18:
kv ve kp bide annemin verdigi harçlıkları topluyorum sonra birikmiş hazır para oluyo:))aman ceren duymasınnn:18:

hiç keyfim yoksebebide yoksadece yorgunummm
canım yemek bile yapmak istemedi eşim sagolsun bişeyler söyledi yedik:)
bu adam batarsa yemek parası koymaktan batacak:)
eşimde çocuklarda evde yokbakkala gittiler
ben evde yalnızım gelin kahve içelimyanındada çikolata yiyelim:125:hemde antepfıstıklı:81:
bu saatte kuaförün aramasını bekliyorumarayacak aşagı inecem ince bir işim var:)))
sonra bıcı bıcı yapacam

aşıdan konuşmuşsunuz bizim çocuk doktoru özel aşıları para tuzagı gördügü için bize rota aşısını yaptırmamıştı..birkaçtane rota aşısı vurulan bagırsak yapışması olan çocuklardanda bahsedince vurdurmaktan vazgeçmiştim..ama cerene vurdurmuştum..
özel aşı kartı bile var..
çağla için bi daha gittigimde soracam aklımda olsun..

İyi akşamlar şekerler bu gün iyiydim attık kendimizi dışarılara
Yavrumda sıkılmıştı evde parka gittik suriyeli bi kadın ve kızı vardı ellerinde bacaklarında tarık buğranın beneklerinin aynısından vardı
Zorla yemek yedirmeye çalışıyo parkta çocuğun dudak kenarlarına ile yayılmış hastaneye götürmesini vücuduna tamemen yayılabiliceğini söyledim..tmm dedi ama içim sızladı çok kötüydü çocuğun hali çok ilerlemiş tarık buğrayada acaba parkta mı bulaştı diye aklıma geldi neyseki ben 1 gün sonrasında götürdümde ilerlemedi ALlah yardımcısı olsun onlarında burada o kadar çok suriyeli varki artık fırın ve market camlarında arapça yazılar var..
Parkta fazla kalmadık açıkçası korktum yeniden kuzumun hastalanmasından
Ordan teyzesine geçtik süt oğluşu görmeye:) sonrada babasının yanına uğradık ve eve döndük

Dilberegecim;hoşgeldin canım özledik seni..ne güzel kaanla bol bol vakit geçirmişsin ikinizin adınada çok sevindim

Çiçekcim;karsa öpücükler gönderiyorum senin orda olduğunu duyunca açıkçası benim kanım kaynadı farklı bi il gezilicek yeni yerler:)havalar soğumadan bol bol gezin canım..şimdi kışın orası ne güzel olur bembeyaz kartpostal gibi ben bir kış bebesiyim çok severim karı:)ailecekte bir aradasınız ohhh miss:)

İlkimcim;eviniz hayırlı olsun huzurla mutlulukla güle güle oturun inş. Umarım bestemde çabucak alışır bakıcı teyzesine ..topalrlan yerleştir biraz yorulucan şekerim ama sonrasında ayaklarını uzatıp oturursun:)

Turuncum; kuzuma çok geçmiş olsun çok yükselmiş ateşi annesi çabucak iyleştirir boncuğu..sende evine yerleşmişsin daha sık uğrarsın artık:)kayranın boyunada maşallahh ne güzel uzamış yakışıklım

Şekersiz; sen süper bi annesin arada bi gelenlere söyle bi daha gelmesinler:) defneninde unadınn diyen ağzını yerim lokum oldular iyice bacaksızlar:)

Annezeynep;ömere çok geçmiş olsun allah korumuş kuzuyu..tarık buğrada her çay içmemizde bardağa yanaşıp karıştırmak istiyodu kendi çayımı soğuttum ıllıkken elini sürmesine izin verdim bi süe sonra ısısı rahatsız etti ufff olur oğlum yanarsın dedim o günden beri bardak ve çaydanlığa yaklaşmıyo..kaşla göz arasında gözlerine kestirdikleri herşeyi yapıyolar allah korusun yavrularımızı

Meleğim;içini ferah tut canım inş mahirn kulağında olumsuz bi şey çıkmaz..dualarım sizinle

Kujumm;tavşan daha düzelmemiş hırıltısıda varsa belki antibiyotik verir dr..sanada geçmiş olsun tatlım seninde boğazın ağrıyomuş siz bizim gibi kurtulamıyosunuz hastalıklardan..sen beni oku üfle bende seni okuyup üfleyim

Baybi;şu anda kuaförde ince iştesindir kolay gelsin şekerim sanada:)

Nagişim sen nerelerdesin yarennur alıştımı bakıcı teyzesine?

Kızlar güzel dilekleriniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Sizi seviyorum

ZEYNEPCİM çok üzüldüm ömerin yaşadıklarına Allahım beterinden korusun çok geçmiş olsun tatlım.

BABYCEREN Allah inşallah gönlüne göre versin tatlım umarım sen de istediğin gibi bi ev sahibi olursun.

ŞEKERSİZÇAY defnoş da sümüklenmiş geçmiş olsun canım umarım ilerlemez. Bazen ben de senin gibi pikopata bağlıyorum o yüzden seni çok iyi anlıyorum. Aklıma iyi şeyler getirerek rahatlıyorum.

TURUNCU hoş geldin canım hem evine hem de buraya.Kayrayla bestoş aynı kilo ve boydalarmış maşallah kuzuya

MELEĞİM dualarım seninle tatlım eminim güzel şeyler olacak.

MUTLUCAN yengeçleri çok severim ben, eşim de yengeç. Kısaca seni seviyorum bebeğem

Kızlar kafam o kadar dolu ki yapacak çok işim var unuttuklarım küsmesin bana hepinizi öpüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…