geriden gitmekle alakası yok canım,mesela ceren 2 yaşına kadar wc ye bile girmedi.bi anda ögrendi..
normalide 2 yaş zaten..şimdi çağla bir kaç defa wc ye gitti diye ögrendi demek degil ki..
dedigin gibi her çocuk farklı:)mahirim şu an belki başka şeylere merak salmıştır annesi
günaydın anne kuşlar ve yavru kuşlar
güzel bir hafta geçirmemiz dileğiyle
Rabbim yuvamızdan sağlığı huzuru mutluluğu bereketi eksik etmesin inşallah..
dün annemlere gittik orada komşumuz vardı kızı var daha 5,5 aylık ve emekliyor,kendi başına oturabiliyor
yatar pozisyondayken oturur pozisyona gelebiliyor,eliyle bişeyler kemiriyor (dişi yok daha) o kadar şaşırdım ki
küçücük ama herşeyi yapıyor ayakta tutunca adım adıyormaşallah subhanallah tebareallah
oğluşum dahada bir dillendi sürekli bişeyler anlatıyor konuşuyor tabii biz anlamıyoruz daha
yürüme konusu hala aynıkendi kendine oyunlar yapıyor otururkrn poposuyla kendini kaydırıyor istediği şeyi alıyor
eşim bugün yeni işe başladı hayırlı olur umarım bizim için daha tazminatınıda alamadı bu haftaiçi vereceklermiş umarım doğrudur:26:
neyse hepinizi öpüyorum şimdilik daha sonra uğrarım yine
yok canım söylemiyo ama wc ye götürdügümde itiraz etmiyo
oraya ne yapılacagını çok iyi biliyo:)
üstüne düşüpte korkutmak istemiyorum yavaş yavaş alışsın acelemiz yok..
az önce gelen arkadaşın küçük çocugu 2 buçuk yaşında ve hala bezleniyodu..
çocuk asla kabul etmiyomuşaglayıp duruyomuş..bezsiz yapamıyo..
neden böyle olmuş bilemiycem belkide korkmuştur:26:bende bundan çekiniyorum canım..
defnoş ne alemde:)yapıyomu wc ye..
aferin kuzuma..
canım ben defneyle giremedim henüz wc işine.. hep birlikte olsak başlardım ufak ufak ama kreşle konuşmuştum henüz cok kucuk olduğunu söylediler.. e tek başıma da haftasonu çalışsak haftaiçi kreşte kafası karışsın istemiyorum. ama bazen (sürekli peşimde dolandığı için) tuvalete girdiğimde yanıma geliyor. kucağıma çıkmak istiyo ben çiş yaparkentuvalete çiş yapılacağını öğrendi artık sanırım. aslında düşünüyorum klozet adaptörü almayı. hatta bir de ayrıca wc var evde. onun klozet ve lavabosunu ona göre olanlarla değiştirmeyi de düşünüyorum seneye yaza başlarız sanıyorum eğitime.. okuldaki tuvaletler de çocuklar için olduğundan teşvik olur belki..
bugün izmirin kurtuluş günüymüş izmirli değilim ama kutlamak istedim.bu arada chirico ne zamandır yok merak ettim hem onu hemde orhan cemali
ii geceler kızlar?umarım herkes iyidir?var mı önemli haberler buralarda bakıyım....ben uzn zamandır takip edemiyorum..en son ramazanın son haftası yazmıştım...tatile çıkmadan önce...oğlum tatilde çok sıkıntı yaratmadı ama dönüşte hastalandı...hava değişikliği,üşütme falan,deniz suyu çok soğuktu..bi de dişlerden iştahsızlık...8 dişi vardı...tam sayamadım ama 6 kesin 7,8 de olabilir..azı ve köpek dişleri hepsi birden patlayınca bayağı zor bi yaz tatili geçirdik...yeme düzeni diye birşey kalmadı ...buna da şükür..ve oğlum iki haftadır çok şükür ellerini bırakıyor ve de 5,6 adım atıyor...yürümeye çok hevesli...çok mutlu oluyor...ama daha çoook yolumuz var...bu kadar oldu ya gerisi de galir inşallah...malum seminerler başladı..ben de işe başladım yani okula...3 gün dersim 2 günüm boş,hafta sonuyla 4 gün evdeyim...bebek olunca günümü boşaltmada sıkıntı yaratmadılar..bizden haberler böyle...aklıma gelenler şimdilik bu kadar....neysem grşrz inş....
çok şükür begen butuno geri gelmiş:)artık herkes beni begenebilir,elinizi korkak alıştırmayın basın:))
bu arada benden başka kimse yok
yarın toplantım var erken yatcamne toplantısımııııı tabikide veli toplantısı
bugün bana gelen arkadaşım beni kandırdı sanırım tekrar öss ye geçecemtabi adı hala öss ise:))
2 yıllık çocuk gelişimi oku dedi:)valla ciddi ciddi düşünüyorum hadi hayırlısı
bu konu hakkında bilgi sahibi insanlardan bilgi bekliyorum:)
ya bide benim işletme girişim var ama çıkışım yok acaba hala ögrencimiyimdir ben:26:
1.sınıfta bıraktım nasıl ögrenecem onu:44:
bilen varmı
çok şükür begen butuno geri gelmiş:)artık herkes beni begenebilir,elinizi korkak alıştırmayın basın:))
bu arada benden başka kimse yok
yarın toplantım var erken yatcamne toplantısımııııı tabikide veli toplantısı
bugün bana gelen arkadaşım beni kandırdı sanırım tekrar öss ye geçecemtabi adı hala öss ise:))
2 yıllık çocuk gelişimi oku dedi:)valla ciddi ciddi düşünüyorum hadi hayırlısı
bu konu hakkında bilgi sahibi insanlardan bilgi bekliyorum:)
ya bide benim işletme girişim var ama çıkışım yok acaba hala ögrencimiyimdir ben:26:
1.sınıfta bıraktım nasıl ögrenecem onu:44:
bilen varmı
yok melegim ben af falan istemiyorum vazgeçtim,ben 4 yıl okuyana kadar 2 yıl okurum daha iyi..Eee hadi hayirli ola toplantin cnm..gule gule git gel ins.
Oss kalkti valla sen Ygs sinavina girceksin sekerim eger halan degismemisse tabii ben artik burdaki sinavlari biliyorum GCSE ve level A gibi :)) cnm kararina sonuna kadar katiliyorum cok iyi dusunmussun..senin Isletme giris kaydin silinmistir muhtemelen ama habire af cikiyor bir bak bakalim belki afdan yararlanabilirsin..
Unuttum yazmayi begen butonu bende halan gozukmuyor ama uzerine tiklama yerine gelince beliriveriyor cok karizmatik olmus ama begendim ,,,yapana nasil begen basabilirim acep :))
ii geceler kızlar?umarım herkes iyidir?var mı önemli haberler buralarda bakıyım....ben uzn zamandır takip edemiyorum..en son ramazanın son haftası yazmıştım...tatile çıkmadan önce...oğlum tatilde çok sıkıntı yaratmadı ama dönüşte hastalandı...hava değişikliği,üşütme falan,deniz suyu çok soğuktu..bi de dişlerden iştahsızlık...8 dişi vardı...tam sayamadım ama 6 kesin 7,8 de olabilir..azı ve köpek dişleri hepsi birden patlayınca bayağı zor bi yaz tatili geçirdik...yeme düzeni diye birşey kalmadı ...buna da şükür..ve oğlum iki haftadır çok şükür ellerini bırakıyor ve de 5,6 adım atıyor...yürümeye çok hevesli...çok mutlu oluyor...ama daha çoook yolumuz var...bu kadar oldu ya gerisi de galir inşallah...malum seminerler başladı..ben de işe başladım yani okula...3 gün dersim 2 günüm boş,hafta sonuyla 4 gün evdeyim...bebek olunca günümü boşaltmada sıkıntı yaratmadılar..bizden haberler böyle...aklıma gelenler şimdilik bu kadar....neysem grşrz inş....
Ama gercekten komik bende koptum resmen..eskiden wc ler boyle idi annelerimiz bu sekilde tutuyordu bizleri cok sukur simdi daha kolay isimiz...teknolojinin gozunu seviyim hemi :))
kadının surat ifadesine koptum:)çok kızgın eger çocuk s.çmassa dayak yiyecekmecburrrr s.çacak
bazen bizimde gittigimiz yerlerde böyle wc ler oluyo cereni çogu zaman böyle tutmuşumdur,ama şimdi ayaklarını koyup yapabiliyo alıştı:)
aklıma gelmişken yazıyım:)zamanında cerene tuvalet egitimi veriyodum,ilk 3 gün yer yere yaptısonra çiş demeye başladı,oh dedim kurtuldum ama zaman zaman yine altına yaptıgı oldu..bi yerde okumuştum çocuga kızmayın sevecen yaklaşın korkutmayın falan yazıyodu..dedim tamam kızmıycam ''tamam kızım üzülme bişey olmaz bi daha tuvalete yaparsın'' hep böyle dedim..baktım ben yumuşak oldukça çocuk dahada yapmaya başladı dedim ki''eger bi daha yaparsannnnn seniiii öcülere verecemmmmmm ''
bi dahada yapmadıdemek ki bazen çocugu korkutmak işe yarıyo
ahh canım yaa ilk işe başlarken ki hallerim geldi aklıma...biz de aynı şeyleri yaşadık ama şuan ben de <feyzanur da gayet alıştık..hiç merak etme canım sen de alışacaksın Beste cikte..ooo yaşınmak zor iş ben iki oda değiştirdim şaftım kaydı allah kolaylık versin...Merhaba Güzel Anneler
Nasılsınız umarım keyifler yerindedir.
Ben bugün ilk defa besteyi bıraktım bakıcıyla, giderken uyuyodu beni görmedi.
Sonra bakıcıyı görünce biraz mızmızlanmış oda oda gezip anne demiş beni aramış.
Ben de okula gidine kadar ağladım bu arada. Sonra susmuş kuzucuğum çok fazla problem olmamış ama benim içimde fırtınalar koptu diyebilirim. Sulu göz oldum çıktım çocuğum olduktan sonra. Kadına 1 de gelirim demiştim, halbuki 11 de çıkacaktım okuldan sonra geldim kapı dinledim. Bi problem yoktu biraz dinledikten sonra kapıyı çaldım, kucağında kuzumla geldi bakıcı teyze.(Bakıcıya müdürden izin aldım dedim) Beni görünce yüzünde güller açtı prensesimin kafasını omzuma koydu öptü durdu beni. Annelik tarifi mümkün olmayan bi duygu, Allahım isteyen herkese nasip etsin.
Bu arada cuma günü taşınıyoruz bir de onun telaşıyla uğraşıyorum inşallah hayırlısıyla atlatırım şu zamanları
aferin benim çağlama yaaa çok akılı çok annesi mşllh kuzuma...hemen o sendromdan çıkıyorsun baybim bak çocuk eğitime hazır ...az önce çağla yine çömeldi ki kokuda çıkmıştı ne yaptıgını anladınız:)
dedim ki ''aşkımmmmmm verene kurbanbundan sonra kaka tuvalete yapılacak''
baktım wc ye yürümeye başladıoturtmam için bana tutundu..zaten yapacagını bezine yapmış hiç altını açmadan öyle oturttum:)
baktım yine ıkınıyosonra peçeteyi gösterdi aldık sildik:)
sanırım çağlaya yavaştan başlatmam lazım ama dedimya bende ''üşenmişlik sendromu''var
çok üşeniyorum:)
ooo o günlerde gelecek meleğim hatta o günler gelince şimdiki üğzüldüklerin aklına gelecek boş yere üzülmüşüm diceksin ...Masallah Enes pasamiza...ins boyle devam eder cnm...Enes sanki bu konuda kolay kivarama girecek gibi bence sen devam et gule oynaya yaptirmaya...
Bizde oglum yurusun oyle baslayalikm diyoruz hatta hafta sonu kenef alicaktik ama dedim hele bir yurumeye baslasin sonra alirim ...yurumeyen cocuk nasil oturup kalkcak ve gidip gelcek dimi...
Masallah Caglama..ben bu konuda cok burukum yaa...simdi benim oglan neden boyle hep geriden geliyor gelisim konusunda diyecem ama sanki sonrasini duyar gibiyim her cocugun gelisimi farkli, tabikide ama ne bilem bende isterem banana yaaa...
evet canım hepimiz aynıyız anneyiz sonuçta seni çok iyi anlıyorum bak Feyzanur da daha yeni başladı yürümeye..dişlerimiz altta iki tanecik sadece uçları gözüküyor ve kilomuz çok geri...işte napacaannnn hepsi farklı meleğim...sağlıklı olsunlarda hepsi sırayla gelecek hiç üzme kendini ne kulak ne yürüme bişeyciği kalmayacak mahirimizin...bak göreceksin...Hakli olabilirsin cnm ama bende ne biliyim ozeniyorum iste ...birazda sabirsiz insanim galiba ondanda olabilir...halbuki cocuklari kiyaslamak kadar kotu birsey yok ama gelisim basamaklari var uzmanlar tarafindan da belirlenen simdi bunlarida goremediginde insan bir telas aliyor..
evet evet çok haklısın canım ..çocuğa eğitime başlayınca aynı düzenin devam etmesi gerekiyor yoksa verilen eğitimin hiçbir hükmü kalmıyor...ben şeymanur da yaşamıştım bu problemi kesinlikle çok doğru düşünüyorsun canım...aferin kuzuma..
canım ben defneyle giremedim henüz wc işine.. hep birlikte olsak başlardım ufak ufak ama kreşle konuşmuştum henüz cok kucuk olduğunu söylediler.. e tek başıma da haftasonu çalışsak haftaiçi kreşte kafası karışsın istemiyorum. ama bazen (sürekli peşimde dolandığı için) tuvalete girdiğimde yanıma geliyor. kucağıma çıkmak istiyo ben çiş yaparkentuvalete çiş yapılacağını öğrendi artık sanırım. aslında düşünüyorum klozet adaptörü almayı. hatta bir de ayrıca wc var evde. onun klozet ve lavabosunu ona göre olanlarla değiştirmeyi de düşünüyorum seneye yaza başlarız sanıyorum eğitime.. okuldaki tuvaletler de çocuklar için olduğundan teşvik olur belki..
yok melegim ben af falan istemiyorum vazgeçtim,ben 4 yıl okuyana kadar 2 yıl okurum daha iyi..
tabi by fikrimden vazgeçmessem:)eşime söyledim diyo ki''aman sende bi kursa gidecem dersin,bi sertifika alacam dersin,bi öss dersin''moralimi bozdu evet çok çabuk fikir degiştiriyorum ne yapıyım
bendede öyle melegimüstüne gelince beliriyor şu altına girdigimizde yanan lambalar gibi:)
bende begendim..demek dün gece bizi bu yüzden dişarı attılarflorasanları degiştiriyolardı:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?