1-vitamin veriyormusunuz ? yoksa ben takıntılımıyım gün içi besinlerden yeteri kadar alıyomudur
gönülsayfam;oğlun benim oğluma çok benziyor yeme konusunda benim oğlumda malesef öyle kütür kütür yemiyor
yani bende blender kullanmadım aslındahep çatalla ezdim isterimki benim oğlumda eline elmayı alıp yesin ama yok ayrıca kahvaltıyı bizde hala bulamaç yiyoruz malesef ben dr a sorduğumda hazır değilse 2 yaşa kadar bulamaç yiyebilir demişti
aslında pütürlüyle sorunumuz yok da oğlum dişlerini kullanmıyor daha çok damağıyla ezip yiyor bizimde sorunumuz bu..çok fazla üstüne gitmek istemiyorum bende,oğluşum bu aralar kilo aldı 10 kilo olduk daha yeni zayıf bir çocuk yani ama şükür sağlığı yerinde
vitamin kullanmıyoruz biz zaten günlük herşeyi yiyorsa hiç gerek yok vitamine bize dr öyle demişti bende sordum vitamin balık yağı vs,beslenmemizi güzel bulup hiç gerek yok demişti
2 ay önce kan tahlili yapmıştık 12.8 didr çok beğendi herşey yer benim oğlum şükür sadece tatlılarla arası yok o da olmazsa olmaz aynı senin oğluş gibi yemeklerini yoğurtla yemeyi çok sever
vitamin mi? o ne? dostum bendeniz sadece D vitaminini kullandım. o da sırf ayıp olmasın diyeçok kısa bir süre de demir verdim, o da doktora yalan söylememek için. çünküm yaz bebekleri oldukları için D vitaminine ihtiyaçları çok azdı. demiri bir ara az çıkar gibi olmuştu, o şekilde kullandım ama onu bile az kullandım. en son doktora gittiğimizde utanarak ve sıkılarak "vitamin kullanmıyorum " dedim. "zaten artık gerek yok. bu saatten sonra ihtiyaçları yok. yemeklerden alırlar gerekenleri"diyerek içime su serpti
dolayısıyla ek vitamin vs yerine normal yemeğe kanalize olmaya çalışınız derim
canım maşallah oğluşuna kan değerleriniz çok güzel bizim 10,9 du oyüzden ferrum veriyorum.vitamin işi kafamı karıştıyor evet besinlerden alıyor ama hep en iyisini istiyoruz ya acabalar kafamı kemiyor.buna şükür diyelim.demek sizde bizimle aynı kaderi paylaşıyornuz hazır değiller ve olduğunda yiyecekler yani kendimi öğle avutuyorum iyi olsunlarda . gel ozaman senin oğlanla benimkini k.k nın pütürlü yemeyen kardeşi yapalım :)
gönülsayfam;oğlun benim oğluma çok benziyor yeme konusunda benim oğlumda malesef öyle kütür kütür yemiyor
yani bende blender kullanmadım aslındahep çatalla ezdim isterimki benim oğlumda eline elmayı alıp yesin ama yok ayrıca kahvaltıyı bizde hala bulamaç yiyoruz malesef ben dr a sorduğumda hazır değilse 2 yaşa kadar bulamaç yiyebilir demişti
aslında pütürlüyle sorunumuz yok da oğlum dişlerini kullanmıyor daha çok damağıyla ezip yiyor bizimde sorunumuz bu..çok fazla üstüne gitmek istemiyorum bende,oğluşum bu aralar kilo aldı 10 kilo olduk daha yeni zayıf bir çocuk yani ama şükür sağlığı yerinde
vitamin kullanmıyoruz biz zaten günlük herşeyi yiyorsa hiç gerek yok vitamine bize dr öyle demişti bende sordum vitamin balık yağı vs,beslenmemizi güzel bulup hiç gerek yok demişti
2 ay önce kan tahlili yapmıştık 12.8 didr çok beğendi herşey yer benim oğlum şükür sadece tatlılarla arası yok o da olmazsa olmaz aynı senin oğluş gibi yemeklerini yoğurtla yemeyi çok sever
selam benim kızıma ne kadar benziyor. kızımda öyle iyi yemez. düzenli israrlı uğraş sonrası yemek yer. her türlü gıdayı vermeye çalışıyorum. sabah kahvaltımız problem bulamaç tarzı şeyleri yemyor. onun için az az birşeyler veriyorum. şekerli hiçbirşey yemez muhallebi falan ondan veremiyorum. kan tahlilleri de iyi çıkıyor.
kızlar vitamin kullanıyormusunuzzz bebişlere ? ben iştah için ve gelişim için faydalı old.düşünüyorum.kg boyumuz iyi çok şükür 4 aydır kg almasakta boyumuz uzujyor.şöyleki doğdu anne süütü almadı mamayla büyüdü 6.ay ek gıdaya başladık ne versem yiyiyor çok şükür hastalık ve diş dönemi hariç .ama şöyleki pütrlü taneli yemez .kahvaltı bulamaç öğlen meyve ikindi sebze yada makarna pilav muhakkak yoğurtlu karışık olucak yoksa yemez.akşam ekmek içli çorba yada muhallecbi sütlaç .
gecede ben yatmadan 01,30 -02,00 gibi 150 cc mama şimdi mamayı azalttı 80 felan içiyor zorlayıncca direnip ağlıyor sanırım artık gece beslenmek istemiyor.bizim günlük rutin böyle .doğumdan itibaren multitabs vit.kullandım 1 yaş sonrası vitamin şurubu aldım diş döneminde faydası oldu iştah açısından bide maşallah sanki daha çabuk büyüdü dişleri yada ben vitaminle kafayı bozuyorum.bugün ecz.gittim kan damlasıı ve vitaminini aldım kıza dedim bu vit.yeterlimi ? kaç aylık dedi.tabi ama aldığında 7 vit.var başka gösterdi onda 17 vit.+çinko+vb bişeyler var boy uzamasına iştahına öz4llikle bu dönem mevsim geçişi bağışıklığın güçlenmesi için bu daha yararlı dedi.benim 5 tl gösterdiği 40 tl düşündüm 5tl aldım eve geldim eşime dedim böyle diye oda git öbürünü al dedi yarın değiştiricem sanırım.balık yağı hiç kullanmadım 1 ay sonra felan onada başlıcam özet bu sizlere sorum şu
1-vitamin veriyormusunuz ? yoksa ben takıntılımıyım gün içi besinlerden yeteri kadar alıyomudur
2-beslenmemiz miz sizce yeterlimi eksikiğimiz varmı
3-süt konusu bi ara gündeme geldi ama şimdi hatırlamıyorum.günlükk 500cc olayı
sabah 1 bardak 120 cc felan gecede 150cc mama işte 300cc desek yoğurt ve peynir hergün eşlik ediyor bize ama gece uykuda almıcak artık buda 1 bardak süt içmiş olucak bu ona yeticekmi ? öğünlerimiz standart geneli saatli ama uzun yolda yada gezmekte sebze yada meyveyi atlıyoz yanıma mama alıyorum o şekil geçiştiriyoz
bide hala bulamaçmı demeyin yeterki yesin diyorum yemek konusunda savaşmak istemiyorum hazır olmadığını düşünüyorum.çubuk lolipop çikolata dışında elinde yemez bunları dişleri çoğaldıktan sonra başladı.pütürdenkastım ben hiç blendır kullanmadım tek prinç tanesini ağzına sokamayız ama yoğurtlu yer
dişlemi çocuklamı alakalı bilmiyorum komsunun kızı 10 aylık dişi yok çubuk kraker eti puf annında silip süpüyor pufu yiyişine hayranımama biz öğle değiliz.uzun olduuu okuyun lütfen tecrübeli annişler fikirlerinize ihtiyacım var
turuncu hoş geldin geçmiş olsun tekrardan inşallah çabucak toparlar kayram.
hejar aras eymene maşallah hep böyle gider iştahı inşallah. kutlama içinde çok teşekkür ederim
planner evlilik yıldönümünüz kutlu olsun(geç oldu kusuruma bakma)
bebeğim gördüm oyuna daldığını Allah kurtarsın ne diyim:)
alyel bir daha büroda oturucam bugün yazmanı yasaklıyorum:))
chihiro hani marmarise bize gelip tatili bedavaya getirecektin:)) bir daha ki yaza inşallah:))
gönül kv olayı birazcık ya bu deveyi güdeceksin yada bu diyardan gideceksin gibi oluyor:)) güdelim adı batasıcıları napcan mecburrr:))
kotamız tam 11 gün önce doldu. karşı komşum desen yok onun yanındakinden bağlanıyorum o da sokak kapısı önünden çekiyor çok azimliyim nete girme konusunda:)))
çok sinirliyim kızlar. malum eşim öğlenleri yemeğe geliyor bisiklet alayım kendime dedi gidip gelmek için. iyi dedim araştırdı dün akşam gidip aldı gel aşağı bakalım dedi indik baktım kadın bisikleti bana almışneden diyorum evlilik yıldönümü hediyesimiş napıcam bisikleti dedim. ece ile binemem. ece olmasa hadi beraber sürerdik e çocuk var. kendi canı istedi diye gidip bana bisiklet almış varmı böyle saçmalık hem öyle ucuzda değil 660tl git iade et dedim tartıştık bana hediye alanda suçmuş. sabır diliyorum kendimeeeeeee
kızlar rana sanırım solak olacak.....her şeyi sol eliyle yapyor...kalemle şahane yapıtlarını solla çiziyor..:) kaşığı solla tutuyor...v.s.vs.
sağına veriyorum hemen soluna alıyor...değişir mi acaba bu durum...
vitamin kullanmıyoruz. kullandığımız tek vitamin c-vit3 tü.. demir damlası da kullanmadım. 14 aylıkken kan tahlili yapıldı. 10 çıkınca sadece 1 ay demir şurubu içti ve bıraktık.
ve bence kafana göre ilaç alma. sonuçta ilaç... çikiroko gibi doğal beslenmeden yanayım
ve kesinlikle eti puf lolipop vs hayran olunacak bişey değil ki... onları yemesin daha iyi bence.. haaaaaaaaa sen hiç mi vermiyosun dersen; sadece yaz tatilinde çubuk kraker yedi (kuzenimin oğlundan görüp) ve 2-3 haftada bir meyveli yoğurt veriyorum onu da hepsini bitiremiyor...
azmine hayranım kuzum.. süpersin..
daha sık çık kapıya o zaman :)
kız ne bisikleti .... aman yok vazgeçtim şimdi beni anlatır şöyle demiş böyle demiş diye.. söylemiyim en iyisi..
nasıl istiyorsa öyle tutsun bence.. benim kız iki elini de kullanıyor. bazı zamanlar sola ağırlık veriyo bazen de sağa. hiç belli olmuyo.. yani belki dönemseldir.. ayrıca
solak olmasının ne gibi bir sakıncası var ki?
kızlar rana sanırım solak olacak.....her şeyi sol eliyle yapyor...kalemle şahane yapıtlarını solla çiziyor..:) kaşığı solla tutuyor...v.s.vs.
sağına veriyorum hemen soluna alıyor...değişir mi acaba bu durum...
Günaydınnnnnn topikkk ahalisi her nerede yaşıyor ve yaşatılıyorsa :))))))))
hafta sonu herkes gezmelere gitmiş sanırım .eee dünde sessizmiş nerdedesiniz huuuuuuuu
bizi merak eden yoksada kısa özet geçiyim bize ne demeyinnnkoca yazı evde geçiripp sonunda açamadığımız deniz sezonunu kapatmaya gittikkk.şansımıza havada güzeldi deniz suyuda soğuk değildi plajda gayet sakindi toplasan 10 aile var yok koca plajda güzeldi bi kaç saatte olsa eğlendikkk .ege nin suyu nekadar tuzluymuşşş aama çok tuzlu ilk gittim burda denize bi iki dalıp su yutunca bogazı bi yakışısı var gittiği yerler belli oluyor resmen bide öğle sulu şaka yapılmıyor bi iki gözümüze su sıçradı abooo açamadıkk valla neyse işte böyle bide benim sevgili kv geldi izmirine hatta biz denize gitccez dedik bizden önce hazırlandııı biz gelmez diodukk ama yanıldık :) neyse güzeldi oda eğlendi hatta hiç çıkmadı denizden ben hiç bukadar denize girmedim dedi ...bi ara oğlanı uyuttum yatırıyorum baktım yavaştan denize doğru gidiooo sanırım torununu beklemek istemedi vınnnn biraz ben biraz babası bekledi uyananaa kadar plaja uğramadı neyse böyle çok kötüyüm dimi kötü gelin 3-4 günde bir gidiyoyoz ziyaretine gayet güler eşim nöbetçiydi baktım öbür torunu almış gelmiş süpriz diye neyse 3 gün kaldı bizde sonunda hadi bize gidelim bugünde bizde kalın dedi eşimdee olurr dedi dedimm olmaz oğlan durmaz beşiğinden başka yerde uyumaz ki zaten öğle azcık alındı gitti zaten yarım saat mesafede ne gerek var dedim kendimce sonra eşimle bozuştuk niye böyle yapıyon die hıııı işte böyleee yok valla bukadar samimiyeti bünyem kaldırmıyor yanlızlığı seviyorummm evimi evimde vakşt geçirmeyi kışın sanırım bizde kalıcakmış evi soğuk diye daha o konuları aklıma getirmiyorumm bile umarrım kışı bizde geçirmez aminn.klasik kv gelin ilişkisi gelinim benim hakkımda ne düşünür onuda bilmiyorum saygısızık vb bişey yapmıyorum elimden geldiğinde iyi geçinip hoş tutmaya çalışıyorum ama aramızda bi duvar var bana yaptığı herşey yapmacıkk geliyorki öğle geçem yıl sevmediğini söylemişti zaten onun üstüne kanka olamayız zaten söylenen sözleri yok sayıp canım cicim yapanlardan nefret ediyorum eee böyle işte uzar gider kismeler yok topik boş kalmasın diye yazdıkça yazdım allah sonumuzu hayır etsinn asıl bomba şu ki yarın memleketime gidiyoyoruz kazasız belasız inşallah 12 saat otabüs yolcuğu ve yolun sonunda canım ailem beni beklerr .
babyceren im seni ve bi kaç arkadşı göremedimm nerelerdesinz bacımm ya merak ettim herşey yolundadır umarım bide bide ben nisan annesiyim topikte başladığımda nisan anneleri yok gibi bişeydi o topik sessizdi
sonr bende mart anneleriyle sohbet ettim onlar aktifti sizden iyi olmasın iyilerdi
sonra onlar fehminin yerine kaydı kismeleer klamadı
bende buraya geldim cvp veren sohbetime eşlik eden arkaşlara ilgi ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.kısacası demem oki bendemi bi uğursuzluk var burasıda sessizleşmeye başladı gittiğim yeri kurutuyomm mu ne ???? arkaşlarım bacılarım kardşlarım dönün lütfen
selammmm:118::118:
nasılsınız kızlarrrbirkaç gündür giremedim ama okudum:)
beni merak eden olmamışbirkaç kişi sormuş thank you
cerenin okulu başladı okul işleriyle ilgileniyodum,bideşeyyyy facede bi oyun var ona daldım biraz
sizleri çok özledimburnumda tüttünüz hanginiz kaçak parfüm kullanıyo bilmiyorum çok agır kokular geldi burnuma
ama oyundan da kopamadım:86:çok hoşuma gitti:86:
ama sizlerin yeri ayrı
çocuklar iyi çok şükürkimse topige ugramaz olmuş nerdesiniz kızlar
akşam yemege misafirim var:18:ne zamandır benden aşür isteyen bi arkadaşım vardı:18:dedim 1 kg et getir yapayım
neyse tabiki şakahiç ben misafirden et istermiyim gittim aldım 1 kg et çok pahalıymış ya:)
arkadaşım gelecek bide annemi çagırdımonunda canı çekmiş sanki benim ev aş evi:))
başka başkaaaa
geçen hafta okul toplantısı var demiştim,hatta gittim ama ben cereni geçen yılda aynı okula gönderdigim için pek dinlemedim ne konuşuyor diyededim ben tecrübeli bir veliyim:))neyse o ara ben telden faceye ve buraya bakıyodum müdüre hanım konuşuyodu..ben pek dinlemedigim için bazı şeyleri anlamamışım kırtasiyeyi okul alacakmış parayı onlara verecekmişiz bende dün gittim hepsini aldım bi dünya para verdim okula götürdüm,şok oldum:)
neyseki mecburen kabul ettilermüdüre bana diyoki''siz toplantıya gelmiştiniz nasıl böyle birşy yaparsınız''
dedim başım çok agırıyodu anlamamışımayy ne diycem kadına facede kk da sörf yapıyodum mu diycem:))
kendimi okulda ögretmeninden azar yiyen çocuklar gibi hissettim
başıma ne işler açtınız görün
neyse kabul etti mecccbuuurrrrr:))
neyse şimdi benim biraz işim var beni lafa tutmayınne mi yapacammmm şeyy yok oyun oynamayacam gerçekten işim var
ya dün gece 2 ye kadar oyun oynadım sonra uyumaya geçtim çağla sürekli uyandı durdu hiç uyuyamadım
zombi gibiyimbide az önce cereni yalnış servise bindiriyodum servis çagrı attı indik bekliyoruz baktım bi servis bizim apt önünde durdu aldım çocugu bindiriyorum amaaann bi baktım lise servisiymiş çocuk ilkögretimi okumadan direk liseye gidecekti ahh bu devlett daha neler görecegizz kahrolsun bu sistem
neyse işim var hoşçakalın:111::111:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?