2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
hmmm

pasta?

börek?

hmmm

bilemedim şimdi bak....

kabul etsem mi acaba?

sanki sopa elimden düşer gibi oldu...

hayır hayır zeynep..hayır bebem..
nedirki pasta denilen börek denilen şeyi yapmak...

Petuuuuş içine ne girdi yavrum...
işkence çeşitlerini de bilirmiş :))

bu arada menzil girmiyo bu aralar.
ne oldu ki haber var mı?
ev tşıyo olabilir mi??

ayyy bilmom walla dedem hep derdi nar çubuğunu alcan ama öyle direk vurmucan suya sıslıcan bi gece öyle vurcan die
anılarım depreşti birden..
menzilde ev taşıo olablir haberim yok ama bugünlük gosenay doldurdu zabah yokluğunu

bide örtmenler kıskanmasında hemen...
patron çıktı eee o çıkınca bizde çıkabiliriz..18:15 olmadan çıkıcam bugün...
olyyyyyyyyyyyyyy....
8 dakika erken çıkıom...düşünebilyomusnuz 8 dakika

mucikosssss

ben de yarın son nöbetimi tutacağım hayırlısıyla :))

benim canım 50 grlık yuklemede 17o cıktı 2. teste yani 100 grlıkta ilk saat gene yuksek ıkıncı saatte dusmustu o yuzden ailedede sker olmadıgı ıcın diyet verdi bide ben sekerden hızlı kılo aldım dr ondan suphelenıp hemen ıstedı zaten

Arkadaslar bise sorudan seker testi yaptırdım .aclik92 sekerli suyla 175 çıktı 1saatlik.dortor 100 ml önermeden direk diyetisyene gönderdi.diyete başlatıldı ...tabi bende hizlinkilo alınışa var. Sizce normal mı

Ppp

bence iyi yapmıs 100 glık bence gereksız benımde 50 grlık yuksek cıktı 100 grlık ıstedı gene sonuc deısmedı diyet verdi ...

bu hamilelik şekeri sadece hamileliğe özgü birşey mi acaba doğumdan sonra geçiyor mu

Bnm annem yetişti asureye miş gibi de oldu kazanla yaptı 2 günde bitti 2 aydr burda haftaya c tesi gidiyo bakalım ne yapcam o gidince

Bnm annem yetişti asureye miş gibi de oldu kazanla yaptı 2 günde bitti 2 aydr burda haftaya c tesi gidiyo bakalım ne yapcam o gidince

benim de annem uzakta apartmanda yaptı bir çok kişi ama yok bir türlü beğenemiyorum anneminki gibi değil..ben de hiç yapmadım ilk defa deneyeceğim

canım bende şuan 24+2 haftadayım cumaya kontrolüm var bakalım benimki nekadar olmuş yazarım inşallah 20 haftalık iken 393 gr dı şimdi nekadar bilmiyorum

KIzLar, yardımınıza ihtiyacım var

22+6 yız. Severek evLendik, zamanın geLdiğine karar verdik ve şimdi bir oğLumuz oLacak. Ancak bana hiç karnımda bebek varmış gibi geLmiyor. KontroLLer, öyLesine sağLIk taraması gibi geLiyor, ultrasonda zaten bir şey anLamıyorum. doktor buLuşmaLarında kötü bir şey duyacağım diye endişe ediyorum ama milletin lafını baz aLıyorum. Yani şöyLe; zayıfım, çöp gibi. Ve bebekte oLumsuz bir şey çıkarsa beni suçLayacakLarı için, iyi oLsun diyorum. Bir başka hamile gördüğümde, "Ne güzeL, kaLbinin aLtında bir kaLp daha atıyor." diyen ben neden şimdi bu denLi duygusuzum. OnunLa konuşmaya çaLışıyorum ama kendimi çok yapmacık buLuyorum. HareketLerini hissetmeye başLayınca normaLe dönerim dedim ama şimdi içimde tekmeLer atıyor, bağırsak hareketi gibi geLiyor. İşin biLincinde değiLim sizin anLayacağınız.. Durumun tuhaf yanı, okuL öncesi öğretmeni ve Çocuk Gelişimi Uzmanıyım, yıLLardır anneLere doğumu anLattım, bebeği tanıttım. Ama şimdi bu denLi normal yaşamam çok garibime gidiyor.. ÇOk şükür diyorum, hiç bir sağlık probLemi oLmadan gebe kaLdım, kıymetini biLmeLiyim diyorum. Alah'ım, böyLe düşündüğüm için beni cezaLandırma onun kaybıyLa diye dua ediyorum. Puf, işin içinden çıkamıyorum. Yavrum, annesiyLe hiç iLetişimi oLmadı diyor, üzülüyorum. OnunLa konuşmanın, annenin ruh haLinin onu ne denLi etkiLediğini de biLiyorum ama geLin bir de bana anLatın.. KoLa, nescafe gibi şeyLerin tüketimini gebeLikte azaLtırım, anneLik içgüdüsü beni dürter diyordum, o da yok. NormaL yaşantımıa devam ediyorum. Ama çok üzgünüm. Hala tık yok bende, aramızda ciddi bir bağ oLmayacak mı diye? Kendimi zorLamak istemiyorum, normaL yoLLa gerçekLeştirmek istediğim doğum oLayına odakLanıyorum; o zaman herşey güzeL oLacak diyorum. Hoş, doğum korkusu da yok Of of, nasıL düzeLip anneLik kavramını tanımLayabiLeceğim? Ne zaman karnımda bir insan yavrusu oLduğunu anLayıp, işin biLincine varacağım?

afiyet olsun canım... ben de aşure yaptım ama dr otker
Sağol canım... İyi ki de yapmışım misafirlerim geldi, hem de habersiz hepsi. Bir çift, bir aile dostu karı-koca, bir de annemle komşusu.. Yorulduk baya bi, 3 kere çay demledim bardak yetişmedi artık. :)
bu sene doğru dürüst aşure yiyemedim bende tarifni aldım netten yapcam eve gidince
Oldum olası sevemedim ben de aşureyi. Yapan olunca bir kaşık alır, kaçarım hemen

selam kızlar, bende inşallah nisanda ikinci çoçuğumu yapacam.
ilk çoçuğum erkekti ama bunun cinsiyetini hala öğrenemedik.
heyecandan içim pırpır ediyo, ciciler alamıyorum yaaa (
yarından sonra başka bir dr a randevu aldım inşallah artık öğrenirim.
bi kızımın olmasını çok ama çok istiyorum, çok seviyorum kızları süslemeyi yaaa

canım ben psikoloji okudum yıllarca öğrencilik yıllarımda bile çok düşkündüm.rehber öğretmenlik yaptım,derneklere üyeydim çok kadın dinledim sayısız anne ve aslına bakarsan çok benzer seyler dinledim ve okudum.tek değilsin merak etme.işin güzel tarafı önce bunu kendine sonrada başkalarına itiraf edebiliyor olman.ancak esine sakın itiraf etme çünkü bu çok büyük bir risk olur.ilerde yüzüne vurur kendisini sevmediğini düşünür ve en önemlisi kendini senin nazarında değersiz hisseder çünkü onun cocuğunu tasıyorsun.annelik kadına bahsedilen kutsal bir vazifedir öylesine kutsaldır ki anneliğin değerlerini yok sayan kadın toplumdan dışlanır adeta tabudur annelik farkındaysan. bak bende yaşadım söyle; ilk dört ay kabus gibiydi. herseyden nefret ettim önceleri herkesin bahsettiği o bağı kuramadım kendimden süphe ettim insanlara sordum kimi aaa nasıl oolur dedi kimi normal daha çok küçük dedi.ama tabi sonra o essiz duyguyu yaşadım.benim karşılastığım anne adaylarından bahsedeyim sana ..bir tanesinin yaşamayı istediği ve hayatında yarım kalan o kadar çok şey vardı ki bebek fikri ona cazip gelmediği için bebeğiyle o bağı kuramadı. sanki yaşamak istediklerini yaşamak için bir umudu vardı da bebek o umudu da elinden almıştı.taki doğana ve kokusunu hissene kadar bu gecici bir durumdu.en çok karşılasılan durumda esini sevmeyen kadınlardır hepsi için söylemiyorum ama bi çoğu annelik duygusunu tam anlamıyla yaşayamaz anne olmaktan mutlu değildir ama bebeği sever.ancak bu ihtimal yok sanırım severek evlendim demissin ama hala esini seviyormusun doğru insanmı senin için diye sorucam ama aslında sebeb bu olsaydı sorduğun sorunun cevabını çok rahat kendin verirdin dimi..bir diğeri biraz aykırı düşünürdü.. evlendiğimde illa çocuk doğurmam mı gerekir derdi ve illede kendi çoçuğuma bakmam ..sahipsiz bir çocuğa annelik edilemez mi bu daha büyük bir erdem değil mi diye düşünürdü.her çocuk onun gözünde aynıydı..eşi onu zorlayıp kendi çocuğunu doğurdu. sonraları hala söylemde düşünceleri değişmemişti yanlız kendini bile kandırmayı beceremiyordu..
bunun gibi bir sürü sebeb sayabilirim bunlar en çok rastlanan sebebler ancak seninki farklı sanırsam.kişilik olarakta insanlara bağlanmaktan korkan,zorlanan biri olabilir yada hayata bakışı farklı rahat bir kişiliksin belkide..ama ne olursan ol kendini sakın suçlama herkes aynı değil ve sen kötü anne değilsin emin ol.bence sende benim gibi ilk zamanlar o bağı kuramadın ve kendini zorladın ve suçladın zamanla bu zorlama sanki sende bir anormallik varmış hissiyatı yerleştirdi beynine ve kendine söyleye söyleye kendini buna inandırdın..yazdığın seyleri okuyan insan derin bir vicdan azabı yaşadığını anlamakta pek zorlanmaz.ama rahat bırak kendini...ben çok görüp şahit oluyorum çocuklarına tapan ve çocuğunun her istediğini yapıp,her istediğini alan tavizde sınır tanımayan anne ve babalarr iyi anne baba olduklarını düşünürler kendilerince ama çocuklarını en büyük kötülüğü yaparlar.şimdiki çocuklar mutlumu bizim çocukluğumuzdaki kadar ??git alışveriş merkezlerdeki oyun alanlarına çocukların yüzlerine bak gülmüyorlar bile inaçı ve sınır tanımazlar anne ve babaları parmağında oynatıyorlar.ben ana sınıfınada rehberlik yaptım ordanda biliyorum....senin bebeğinle arandaki o bağ mevcut ama herkesin yaşadığı sekilde değilde başka bir şekilde yaşıyorsun belkide kimbilir.bence iyi bir anne olacaksın ve eminim çok dürüst bir çocuk yetiştireceksinnn seni tanımıyorum ama sözlerinden anladığım kadarıyla dürüst bir insansın:)yada sıkıldın çocuklardan sorumlulukları çok fazla dimi öyle anne olmak laylaylom bişi değil öyle geliyoo başlangıçta ama değil cok ciddi ve zor bişeyy aynı zamanda sen bunu diğer insanlardan daha net bilirsin çünkü bir çoğuyla hergün birliktesin ve gerçekten zor yaşadığım için biliyorum ki ben bir kaç saat onlarlaydım sen sürekli yanlarındasın.bir iki çocuğa bakmak gibi değildir ki kendi çocuğuna tahamülün daha fazla oluyoo ve çocuğunu tanıyorsun huyunu biliyorsun.ama senin günlerin anne babaların çocuklarının yetiştirirken yaptığı hataları düzeltmekle geçiyoodur eminim hemde bir gün değil hergün bu psikoloji seni yıpratmış çocuk düşüncesini farklılastırmış olabilirkii bu çok normalll:)kendini suçlama emin ol bebeğini kucağına aldığında,
kokusunu içine çektiğinde ve sana gülümsediğinde bu duygu ve düşüncelerinin yerini bambaşka hisler ve düşünceler alıcak.ve sende kendi doğana teslim olacaksıınn her dişi varlık gibbiii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…