2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
bayanlar merhaba,oğlumun kakasını temizlerken bezinde bugün siyah iplik gibi küçük küçük parçalar vardı.Çok korktum netten araştırdım,muzdan oluyormuş;öğlende bakıcımız da muz vermiş acaba ondan mıdır gerçekten?başına gelen var mı?

korkma canım muzdan oluyo böyle küçük kurtcuk gibi

biz de ek gıdaya geçtik,ben sabah 9:30 gibi emziriyorum akşam 4 e kadar yokum,doktorumuza buna uygun bi liste verin dedim,beklemiş sütü pek sevmiyo bebişim çünkü,gerçekten de kokusu falan değişiyo,biz şöyle yapıyoruz,sabah emiyo beni 2-2.5 saat sonra kahvaltısı var,ister benim sağdığım süt isterssen ıhlamur falan da olur,2 adet bebe biisküvisi (doktor 4-5 tane fazla,gerek yok ,2 yi geçme dedi)biraz peynir,çeyrek yumurta sarısı (ben 2 günde 1 vermeye başladım ağır gelir belki diye)azcık pekmez karıştırıyorum,zaTEN KÜÇÜK bi kase oluyo,onu yiyor,ondan 2-2.5 saat sonra ara öğün yarım çay bardağı meyve püresi ya da yoğurt ondan 2-2.5 saat sonra sebze püresi ya da çorba ve ya kaşık maması da olabilir,eğer ben eve gelmediysem devamında yine bir ara öğün olabilir ya da çorba ve arkasından tahıllı mama vs,ama ben genelde gelmiş oluyorum ve akşamları sadece emziriyorum emziryorum,eğer evdeysem de bu saatleri kaydırıyorum aralarda emziriyorum falan,eğer porsiyonları küçük tuıtarsan hem seni emer hem de yer,mesela pirinç unlu mamalarda arkasında 5 yemek kaşığı falan diyo,çok fazla miktar olarak mümkün değil yyiemez,ben yemek kaşığıyla 1 kaşık yapsam yetiyo belki 2 kaşık,doktoruma sordum o ölçülere bakma sen bebek yediği kadardır miktarı dedi,o nedenle kendin bebeğine göre düzenle,bir de her gün hepsini vermek zorunda değilsin,bir gün çorba yer mesela,belki meyveye yer kalmaz seni emdiğinden,ertesi gün çorba vermezsin de muhallebi verirsin vs,zaten asıl 7. aydan sonra başka şeyleri daha fazla yemek isticeklermiş doktorumuz öyle dedi,şu anda "ek" gıdaya geçtik biz yani yine önemli olan anne sütü,yediği kadar ver bence

Tum annelerın korktugu sey.ama yasamayan da dusmeden buyuyen bebek de yoktur.gecmıs olsun dikkat edelım.

benim oğlumunda kakasında söylediğin şeyler oluyor canım muz yediği zaman....

slm tatlı bebişlerin güzel anneleri kaç gündür yazamıyorum yeni fırsat buldum. halıları yıkatmaya vermiştim temizlik yapayım biraz dedim amaaa nerde oturdum ağladım sinirimden ....

herkese teşekkür ediyorum arkadaşlar..nasılsınız? biz çok şükür daha iyiz, kızımın 2 gündür kakası normal gibi, ama iştahı hala yok, çok şükür daha iyi olacak, kızlar kızıma yiyecek ne vereceğimi şaşırdım, ek gıda işi canımı sıkıyor, birde iyice iştahsız oldu yemiyor..

kızlar ya bebeğimin kakası bu aralar yeşil renkli. ama ishal değil bebeğim rahat. enfeksiyon olabilir mi acaba bu durumu yaşayan var mı her yeşil kaka enfeksiyon belirtisimi

selam kızlar nasılsınız bakalım?bugün doktora gideceğiz 6. ay aşılarımız var efe grip oldu benden kaptı pek morali yok bu günlerde.

slm kızlaaarrr biz bugün 6 aylık olduk ama ek gıda hiç yemek istemiyoruz ne çorba ne meyve püresi ne cicibebe hiç bişey yemiyo sadece devam sütü ve kaşık maması başka tat olduğu zaman ağzını kapatıyo asla açmıyo zorla soktuğumdada öğürüyo şar diye çıkarıyo hepsini ne yapıcam bilmiyorum:26::26:

iyice acıkmasını beklesen ya da kaşık mamasına katıp yavaş yavaş miktarını artırsan :44:

kızlar bugün 6. ay aşımızı olduk,3 tane bacaktan bir de ağızdan çocuk felcini damlattılar,uyuyoz bakalım,yaşına kadar başka aşısı yokmuş sevindim

selam kızlar nasılsınız bakalım?bugün doktora gideceğiz 6. ay aşılarımız var efe grip oldu benden kaptı pek morali yok bu günlerde.

gecmiş olsun canım havalar serinledi bende nasıl koruyacagımı şaşırdım bizim ev serin ona göre giydiriyorum dışarıda çıkınca hava sıcak şaştım kaldım

kızlar bugün 6. ay aşımızı olduk,3 tane bacaktan bir de ağızdan çocuk felcini damlattılar,uyuyoz bakalım,yaşına kadar başka aşısı yokmuş sevindim

kıyamam yazık minacık canları 3 tane inşallah ateş filan olmaz canım gecen ay bizi ahsen çok yordu aşıdan sonra

Son düzenleme:

Ay cok kotu ya.3 tane ne demek.cok zor olmustur.simdiden sızısı dustu icime.17 gun sonrada bizim asımız var.

kızlar ya bebeğimin kakası bu aralar yeşil renkli. ama ishal değil bebeğim rahat. enfeksiyon olabilir mi acaba bu durumu yaşayan var mı her yeşil kaka enfeksiyon belirtisimi

Bir ara emirhandada vardı yeşil kaka.huzursuzlugu yoktu bende korkmustum hastamı diye.ama fazla besledıgimdenmiş.iştahı iyi diye cok sık yedirdigimi farkettim.azaltınca normale dondu.

geçmiş olsun bizimde cuma günü çağırdılar inşallah kolay atlatırız bugun 6. ayımızı doldurduk bende 6.ayın şerefinee ıhlamurun içine 2 cicibebe yarım yumurta sarısı azcık peynir bi çay kaşığı pekmez koyup kahvaltı hazırladım oğluma yicek aslında bbiberona girse hiç hayır demicek ama kaşıkla sevmıyorr cicibenin ekmeği var bisküvi yerine onu koycam ozaman daha az şekerli olur çok şekere alıştı kuzum

Canım bence hiç zorlama dahada tiksinir emziriyorsan iyi. Benim arkadaşım 1 yaşına kadar yedirememişti ara ara dene belki alır..

Çok geçmiş olsun canım bu aşılar benim kabusum bizimde yarın ve duru grip ikisi ağır olacak ne yapacağız bilmiyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…