2013 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

kahvaltı yapmam lazım ne yıceme karar veemıyorum :) hatta mutfaga gırmeden kahvaltı yapmanın yollarını arıyorum. mutfak cok kokuyor bana her yerın koktugu gıbı. ekmek bıle kokuyor .imdaaat

Hayirlisiyla kalp atislarinida duyarsin insallah. Bencede sat 7 haftalik olmasina ragmen seninkide daha kucuktur. Benim oyuzden 1hafta fazladan beklemistik belki bebek olusurda kalp atisinida duyariz diye. Ama yine olmayinca almak zrunda kalindi cunku daha fazla beklemem beni riske sokacaktii neyse hayirlisi boyleymis diyelim,...
Dedigim gibi asla kotu seyler dusunme besenme dikkat et, biliyorum o bekleyis cok stresli ama napalim sakian olucaz artik. Burdan haberlerini bekliyorm canim

Merhaba kizlar...

Ben bu sabah yine doktora gittim..Dun Bebisimin kalp atislarini tam duyamamistim heyecandan..Esimde cok gorup duymak istiyordu..O nedenle bugun burda dun gittigim yere degilde, baska bir doktora gittik..Ultrasonda bakti..Kalp atislarini bugun duyduk ..Esimde bende cok sevindik..6+6 gunlukmus..Ben anlamadim..Hesap yapinca SAT 15 Aralik'a denk geliyor.Oysa benim SAT 13 aralik..Obur yandan bi kere gec dollenme olmus olmasi lazim..isin icinden cikamadim..

Fakat moralimi bozan birkac sey oldu..Doktor belin agriyor mu diye sordu..Evet dedim..Bel agrim bu aralar cok..
Doktor,bebek dusebilir dedi..o an icimden bir parca koptu gitti,gozlerimde yaslar goz kapagimi kapatsam duscekti..
10 gun yat dinlen..yurume bile,ayaga hic kalkma dedi..Hatta hastanede yatmami bazi anlizlerin yapilmasi gerektigini soyledi..
Yonlendirdigi hastane ve doktor da dun gittigim yer.
Tamam dunki doktor bana progestan yaninda da E vitamini kapsulu verdi..Bunlari 10 gun kullan ,dedi..Bebek iyi dedi ama..hic oyle yat sakin kalkma falan demedi.. Gel hastenede de yat demedi.
Esim metanetli olmami ve guzel seyler dusunmemi soyluyor ama gel gorki benim gozler surekli aglamakli..Icimden surekli dua ediyorum...Ama yinede moralim bozuldu ..
Simdi is yerindeyim..kucuk bir isim var ..Ondan sonra 10 gun yatcam evde..Tabi gerektiginde destek atmak sartiyla yattigim yerden..
Kizlar sizde dua edin ne olur..( Allah herkesin ,her bekleyenin,her boyle seyle karsilasanin yuzunu guldursun..Bebegine guc kuvvet saglik versin..Elimize almayida nasip etsin Rabbim...

Tuğra ve Cool gecmis olsun kizlar
Allah bir daha evlat acisİ vermesin sabır diliyorum (

Ben de 8. Haftayı persembe tamamliycam ama sabah degil aksam bulantı oluyor ikiz olmasına rağmen bulantım az
Artik bundan sonra baslar mı bilemem annemin de hic olmamis kiz anaya ceker derler :)

Cumartesi ikinci kontrolum var ilkine 6. Haftada gittim

Günaydın güzel hamişler. Bende bu sabah doktora gittim kontrolümüz vardı benim ikiz gebelikti ama artık tek gebelik. Bebeğimi gayet net gördük kafasını gövdesini hatta kalp atışlarını dinledik çok güzeldi artık bir ay sonra 12. haftada görüşelim dedi doktor o zaman ense kalınlığına bakıcaz dedi darısı başınıza inşallah artık 8+1 günlük olmuşuz. inşallah sorunsuz bir şekilde devam ederde kuzumun biri gitti biri dünyaya gelsin inşallah.

Canım Allahın izniyle bişey olmaz inşallah rahat olmaya çalış eşinin dediği gibi. Zaten şu dr. larıda anlamadım gitti yaa kalp atışını duyurduğun anne ve babaya böyle bişey pat diye söylenir mi düşebilir falan, yatıp dinlenmenizi tavsiye ediyorum dersin zaten ne duygularla gidiliyor yanlarına.. Özellikle jinekologların hastalarına çok hassas davranmaları gerekiyor dua canım bol bol..

sen içini ferah tut, bu 10 günü kendine zehir etme,
maalesef olacağın önüne geçilemiyor zaten, ama iyi düşün iyi olsun
doktorlardaki para kazanma amacını hepimiz biliyoruz, abartmış da olabilir tabi
ama sen yinede tabi 10 gün dikkat et

Canim o nasil Dr oyle bel agrisi hamilelikte olan bir sey bende de oluyor zaman zaman
Kanama n var mı ultrasonda kanama alanı mı gormuş de oyle demiş
Kafanı takma bir sey olmaz insallah
Olacağa da biz müdahale edemeyiz napalim

Bebeğini kaybeden arkadaşlarımıza Allah sabır versin.Geçmiş olsun...Allahım tekrar hayırlı bebekler nasip eder inş.

kızlar bnm gibi kisti olan var mı. sanırım benim kistim hiç küçülmüyor. her gittiğimde farklı ölçü veriyorlar. yok 4.5 cm diyor. küçülmüş o zaman oh diyorum. 10 gün sonra gidiyorum 5.5 diyor anlamadım gitti. bebeğime bi zarar gelmesinden korkuyorum

Canim benim, inan bana hurafe degil..Soyle soyliyim: Oncelikle Annem bana hamileyken cani nar istemis..nari bulamamislar koyluk yerde..en son biri istanbuldan tesadufen getirmis..annemde o heyecanla yerken kollarina falan dusmus..Nar taneleri annemin neresine dusmusse benim oralarimda kirmizi nar taneleri var suan :)
bir arkadasimda hamileyken boyle seylerin hurafe olduguna inandigindan denemek istedi..Kurumus gul yapragini goguslerinin arasina koydu 1-2 gun ..Simdi kisinin gogusleri arasinda bayagi bildigin kurumus gul lekesi var :)
Son olarakda yengemin yengesi ,hamileyken ciger dograrken eliyle yuzunun sag tarfindaki teri silmek istemis..Komple sag tarfi dusun..Simdi oglunun (ki cocuk artik 23-24 yasinda) sag tarafi cigerin elde biraktigi renk kadar koyu..oyle cok abarti degil..

Ben suna inaniyorum ki anne ne hissediyorsa bebk ona gore sekilleniyor..Mesela boyle seylere inaniyorsa olabiliyor demekki..Yada inanmiyorsa olmuyordur..Olana hem sahidim hem yasayanim hemde cok duydum.

Birde Annem bana hamileyken,beni cok dusurmeye calismis..abim elinde 6 aylik oldugunda,koy yeri..babam askere gitmis falan..Annemde istememis..kendini merdivenden de atmis,balkondan asagiya dogru sarkitmis kendini..50-60 kilo yuk tasimis..ve bunlari 9 ay boyunca yapmis..
Sonuc ? ben dumemis sikica tutunmusum..Allah'a sukur hic bir saglik problemi de yasamadim..Tek sorun cok inatciyim..Inadim yuzunden cok sorun yasamisimdir..

Oyle yani..Bebek anneye gore sekilleniyor galiba :)))

Ah be guzelim ..diyorum iste burdakiler doktor bile degil ama el mahkum olunca guvenmekten baska caren yok..sonucta burda da cocuklar dogup buyuyor diyorsun..sakinna goze cop batar diyorsun katlaniyorsun..

Benim kanamam yok...Progestani da dunki doktor ben korkuyorum dedim diye vermisti..Oyle soyledi bana..Kahverengi leke oluyordu ama oyle cok degil en fazla 2 damla gunde..3-4 gun olunca gitmistim dun..
Olur dedi o..Iliskiye girdiysen olur dedi..adet olcaksan olur dedi..Sonra ultrasonda bakti ..Iste o zaman kalp atisi var dedi.Iyi dedi..

Simdi bana bugun verilen ultrason kagidinda 8.9 mm gozukuyor bebek..normal mi bu..6+6 ya gore..
Bugungu doktor cok geride dedi..Neyden bahsettigini anlamadim..Zaten zor anlasiyoruz dil yuzunden..ufff.

canım bu benim ilk gebeligim. progestan filan hiçbişey kullanmıyorum sadece folikasit alıyorum. doktorlarım bana da vermediler ilaç. herkesin bünyesi aynı değil. kalbini ferah tut. çok şükür kanamam yok. ara ara kasık agrılarım var ama o da normalmiş cünkü rahim büyüdükce onu tutan baglarda geriliyormuş. o baglarda kasıklara baglıymış.

Merhaba

Bende katılabilir miyim aranıza Eylül annesi olacağım bende kısmetse

hoşgeldinnnn sefalar getirdin yeni kana ihtiyacımız var bence. güzel haberlerini bekliyoruz. kaç haftalıksın?

slm canim sen turkmenistandamisin komsuymusuz ya bende ozbekistandayim turkmenistan buradan daha geri diye duymustum bende Allah yardimcin olsun.

aaa bende azerbaycandayım kızlarr ne işimiz var bizim buralarda yaaa. ne doktorları doktor ne memleketi memleket.... yaşayan bilir vallahi

((( çok üzüldüm Allah yardımcın olsun yeni gebelikmiydi?
5. Haftaya yeni girmiştik...

geçmiş olsun canım kanamanmı oldu ?
Kanamam oldu hayatım hemde çok hafif pembe ama pipiriklendim ve hemen dr.a gittim. Dr. bile yanıldı ama ateş ölçme yöntemi yanılmadı kızlar, kana baktık ve 4.5'a düşmüş...

Sakın ha takılma, ben takılmadım, bugün iş yerime bile geldim, sorumluluklarım var. Bir şirkette satış ve dış ticaret müdürüyüm. Dün çok üzüldüm ama bugün daha iyiyim. Cuma günü ne olursa olsun metanetli ol. Hakkımızda hayırlısı olsun de hep. Benimde tek tesellim kalp atışlarını duymadan bunu yaşadım o zaman daha bi acı olurdu sanırım. Benim ilk gebeliğimdi. Bu Polyannacılık oluyo ama olsun. Bişi öğrendim HAMİLE KALABİLİYORUM... Şükürler olsun ya RAB. Lütfen sende sonuç ne olursa olsun şükret...

çok üzüldüm canım allah en kısa zamanda nasip eder inşallah allah sabır versin
Amin şeker, ailem çevrem sizler hepiniz ayrı ayrı desteksiniz, ananem dün beni ilk güldüren oldu. Eğer bi kadın düşük yaparsa o düşen bebeğin 1 ayağı içerde kalırmış, hemen üstüne hamilelik olurmuş. Eski kadın ama ne dese doğru çıkıyo, yine olur güzel kızım diyip durdu. İnşallah yine olur...

bebeğini kaybeden arkadaşlarımıza allah sabır versin,geçmiş olsun...rabbim hayırlısıyla tekrar bebek nasip etsin..
Amin canım, Allah sizinkileri bağışlasın, sağlıcakla kucağınıza alın...

üzülmemeye çalış,
ileriye bak herzaman,
sana bunları unutturacak sağlıklı hamileliğin ve bebeklerin olacak inşallah
Bebeklerin dileyen yüreğine sağlık arkadaşım, saolasın...

Allah saglıklısını hayırlısını nasıp etsın canım.çok geçmi olsun . hersey bizim için nasibimizde ne var . bilmyoruz ama Allahtan hayırısını dilemekten baska caremız yok.
Rabbim ol derse oluyo, gerisi hava civa... Hakkımda bu hayırlısıymış demek ki.

Canım çok geçmiş olsun zor bir durum hayırlısıyla daha sağlıklı gebelikler gör inşallah.
Saol, Allah'tan hep sağlıklısını hayırlısını diledim. Dr.umda bu sağlıksız olduğu için tutunamadı Yelizcim, daha ileriki dönemlerde belki biz sonlandırmak zorunda kalcaktık dedi. Bu gerçekten bana ilaç oldu. Rabbim hayırlısını nasip etsin hepimize, tek duam bu...

Canim cok uzuldum cok gecmis olsun
Saol canım, saol...

Bebeğini kaybeden arkadaşlarımıza Allah sabır versin.Geçmiş olsun...Allahım tekrar hayırlı bebekler nasip eder inş.
Bana son 8 günlük hamileliği tattırdığı için minnettarım o bıcırığa... Kısmetten öte yol yok....

HEPİNİZDEN ALLAH RAZI OLSUN... Sizleri üzmek istemezdim, ama hayatın gerçekleri metanetli olmalıyız... Ananem hep der, sevinçleri paylaştıkça çoğalır, üzüntülerde azalır... Hem sevincimi çoğalttınız zamanında, şimdide üzüntümü bi nebze olsun azalttınız. Kimin başına ne gelirse lütfen metanetli olsun. Ben geleyim aklınıza. Eşim 50 yaşında bense 36... Zamanımız kısıtlı artık bizim, Rabbim hepimiz hakkında hayırlısını nasip etsin...

İYİ Kİ VARSINIZ!

Sen progestanı eksik etme canım
İş yapma yat dinlen kafanı ferah tut bebekle konuş :))
Doğacagına inan
Mm bilmiyorum benım 6 haftalık iken ultrason resminde Crl sanırım bastan popoya ölçüm 0.38 cm yazıyor
Buna gore senınkı de normal sayılır bence
Bunlara takılmamak lazım bazen bebek önden gidermiş bazen geriden
Benım arkadasımın bir hafta gerıden geliyordu bebek saglıklı doğdu
Kardeımın de 2 hafta önden gidiyor sıpa

Yelizcim geçmiş olsun canım

Ama ben hamile kaldıgımdan beri bakıyorum atesıme 35.5 bile oldu genelde 36.5 sadece yüzümde yanma var
Yani ates konusunu tam anlaymadım
Dr bana tesını ölç yükselirse hemen gel enfeksiyon olur dedı o yüzdm günlük hatta saat bası ölçüyorum
Hiç 37 olmadı bile

arkadasım suan hamıle olan 5 aylık arkadasm var ılk aylarda kanması olmus progestan kullanarak bebegını buyutuyor bır sıkıntısı yok sükür. sende dert etme ama bu sinir bozucu dr ye de guvenme . baska bır dr yede gözukebılırsın . ama progestanı mutlaka kullanmalısın.

Merhaba arkadaşalar

Sabahtan beri takip ediyorum yazdıklarınızı

Bende 1 aylık hamileyim.

Kısmetse eylül de doğacak.

Bebeğini kaybeden arkadaşlara Allah sabır versin.

Bende bulantı, kusma hiçbirşey yok. Sadece iştahım kesildi.

Doktor 15 gün sonra yine çağırdı. Sadece folik asit kullanıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…