mama olayına herkes o kadar karşı ki. verdirtmiyorlar. şimdi ağladığımı duyunca annem babam gerekince ver demeye başladı. bu seferde ben vermek istemiyorum. çocuk doktoru vermeyin demişti. önceden rahatça veriyordum. şimdi çok zorda kalmadıkça vermiyorum.
bu gece 15 cc lik yaptık. yetmedi sanırım gene çok ağladı. yine bi 15 lik yaptık mecburen. arada hep emmişti ama. yeterince çekemiyor mu anlamıyorum. yada başka bi sıkıntısı oluyor ben anlamıyorum.
ne kusuru bakması. bu söylediklerinin farkındayım ama işte yapamıyorum. herşeyi yapıp hala ağlayınca çaresiz klıyorum. kendimi kötü hissediyorum. bir göbeği düşse ve yıkamaya başlasak sanki daha rahatlayacak gibi hissediyorum ama bakalım.
bir süt anne iyi olur aslında benim obura :) yarın doktora gideceğim. mastit göğsümden de emzirebilirsem yeter sanırım ama bakalım.
doktora götürdün mü canım, acaba götürsem mi diye düşünüyorum, ya da ne yapmak lazım acaba? kusma yok ara ara uykusunda ağlıyor ama gaz gibi gözüküyor. bu arada bugün 20 günlük oldu Alya Göksu'm.
[Canim kutunun üzerin de ringelblumen salbe yaziyor.. Bende cok ise yariyor cok rahatim allaha sükür sadece ilk 2 gün gögüs ucundan dolayi agrim oldu bugün 19. Gün cok sükür daha hic agrim sizim yok
QUOTE=enesibel;30983658]Göbek derken kızlar bebişleriniz göbeklerini naptınız nereye gömdünüz?
Ben kabeye yolluyorum ramazanda bi komşu mekkeye umreye gidiyor dedimki medineye gömermisin tgabiki götürürüm dedi ayy nasıl duygulamnım bedenlerinden bir parcası bile orda olması çok güzel bence
enesibel çok geçmiş olsun, bu da hepimize ders olsun..biz de konuşuyorduk bu gün bırakmayalım düşebilir diye. Bizimki gayet dönüyor,ayakları ile güç alıp sürünüyor. 10 sn bile bırakmamak lazım ama insan çaresiz bırakıyor bazen..Allah korumuş seninkini aklına kötü şeyler getirme, dönmüştür yattığı yerde
anammmm canımmm seninki çok vahim bi durum olmuş ya canım gecmiş olsun ne diyeyeim içimden gülmek geldi kusura bakmada
bi hikaye aklıma geldi 2 kuma varmış evde mutfakta corba yaparlarken biri tuz atarmış digeride gelir buna tuz atmamıştık diye bide o tuz atarmış o misal seninkide
inan cok üzüldüm şuan yanlış anlama ama bizde öyle derler 40 lı kadın ve cocuk çöpün kenarından gecmez hatta çöp atılan arsalardan yürünmez.40 lı beebgin bezi akşamdan sonra çöpe atılmaz flan filan derler.
drlerya çöpte 3 harfliler yaşar diye.ama sen yinede kalbini ferah tut.hep koca karı lafı ama eskileride bazen dinlemek gerekiyor gercekten.
bende gecen gün oglum akıl almaz şekilde yere düştü bana komşular sadakanı geciktirdigin için oldu dediler
başkasıda üç harfliler 40 lı cocukla ugraşır dediler flanda filan daaa......
ayy masallahhh canimm ne kadar büyümüs degismiss cok daha yakisili olmus buuyaramazlık yapma oğlum diyorummm
pışıııııkkkk diyorrr
canim geceleri bir defalik mama ver doysun oglusun rahat uyusun emzigi kesinlikle kullan senin icin cok rahat olcak :))mama olayına herkes o kadar karşı ki. verdirtmiyorlar. şimdi ağladığımı duyunca annem babam gerekince ver demeye başladı. bu seferde ben vermek istemiyorum. çocuk doktoru vermeyin demişti. önceden rahatça veriyordum. şimdi çok zorda kalmadıkça vermiyorum.
bu gece 15 cc lik yaptık. yetmedi sanırım gene çok ağladı. yine bi 15 lik yaptık mecburen. arada hep emmişti ama. yeterince çekemiyor mu anlamıyorum. yada başka bi sıkıntısı oluyor ben anlamıyorum.
ne kusuru bakması. bu söylediklerinin farkındayım ama işte yapamıyorum. herşeyi yapıp hala ağlayınca çaresiz klıyorum. kendimi kötü hissediyorum. bir göbeği düşse ve yıkamaya başlasak sanki daha rahatlayacak gibi hissediyorum ama bakalım.
bir süt anne iyi olur aslında benim obura :) yarın doktora gideceğim. mastit göğsümden de emzirebilirsem yeter sanırım ama bakalım.
Pozitif olmak ve sürekli 24 saat yiyip içmek. Geceleri bile süt yapan çaydan içiyorum ve bol su içiyorum. Yatana kadar karnım ağrıyana kadar yiyorum. Evi bok götürse dünya patlasa aldırmamak. Mümkün mertebe herşeye rağmen dinlenmek ve bol bol amaaan bosver demek. Kulağa zor gibi geliyor ama zor değil. Stres çok etkiliyor. Yorgunluk açlık hepsi çok kötü. Fazla kiloları düşünmüyorum. Zaten yavaşta olsa kilolar çok yememe rağmen gidiyor. Aslında oğlumdan başka hiçbirşey düşünmüyorum. Birde bol bol göğsümde yatırıyorum. Beyin bebeği hissedip süt salgılarmış. Kucağıma almaktan çekinmiyorum. Zaten bol bol kucakta olsun dedi emzirme danışmanı. Kucağımdayken emziğini emiyor sütüm birikinti hemen veriyorum.
canim sanada cok gecmiss olsunnnn ucuz atlamisiniz sizdeee rabbim korumussscanım yaa çok geçmiş olsun,senin durumunu okudum içim eridi aradan birkaç saat geçti benim meleğimi de pusetinden ben düşürdüm resmen takla attı bebeğim, çok şükür şimdilik bişeyi yok ama aklım gitti 2 saat uyutmadım bugünde sık uyanıyo Allahtan.Ama ağlama şekli değişti bebeğimin.sadece gaz sancısı çok olduğunda avaz avaz ağlardı şimdi her ağlaması öyle,nasıl korktuk meleğimle gözünden yaşlar geldi. umarım ikisininde bişeyciği olmaz korkularıda geçer.:26::18:
canim göbegi düstüyse nedne banyo yaptirmiyorsunn kanamasi olabilri normal birsey bu korkma birde pudra dök kurutuyor göbegi hemen :))merhaba kızlar ara ara giriyorum bakınıyorum ama yorum yazamıyorum kızım fırsat vermiyor umarım herkesler iyidir
yeni doğum yapan anneleri tebrik ederim hala yapamayanlar var onlarıda allah bir avazda kurtarsın inşallah
bizim göbeğimiz 5 günlükken düştü ama hala iyileşmedi iki kere doktora götürdük gümüş nitrat sürdü bizde evde alkolle temizliyoruz ama yinede aynı bugün 11 gün oldu ve hala kızımı banyo yaptıramadım bu nedenden ve boynu ufaktan isilik oldu kuzumun ne yapacağımı şaşırıyorum pazartesi başka bir doktora götürecem
birde kaka sorunumuz var kakası cıvık olduğu halde yaparken zorlanıyor kızarıyor kendini kasıyor bu şekilde sorun yaşayan varmı
Göbek derken kızlar bebişleriniz göbeklerini naptınız nereye gömdünüz?
Ben kabeye yolluyorum ramazanda bi komşu mekkeye umreye gidiyor dedimki medineye gömermisin tgabiki götürürüm dedi ayy nasıl duygulamnım bedenlerinden bir parcası bile orda olması çok güzel bence
canim göbek düsünce birsey yapmaya gerek yok bizimki4. gün düstü sadece hastanede pudra dökuyordu hemsireelr 3. gün ciktik daha evde hic bir müdehale yapmaya gerek kalmadan düstü puda döktük ogun bir dahada dökmedim birsey yapmadim ertesi günde yikadikm hemen :))) sende saece pudra dök bir iki gün yeterli :))Canim ekstra bi sey yapmama gerek var mi doktor babusol vermisti onunla temizlemeye devam edeyim mi ayy cok heyecan yaptim
sonunda bende kızıma kavuştum dün.3135gr 50cm kızım.halen ağrılarım olsada annelik muhteşem bir duyguymuş.
[Canim kutunun üzerin de ringelblumen salbe yaziyor.. Bende cok ise yariyor cok rahatim allaha sükür sadece ilk 2 gün gögüs ucundan dolayi agrim oldu bugün 19. Gün cok sükür daha hic agrim sizim yok
Oglumun göbegi gece düsmüstü bende bir mendilin icine sarip altini degistirdigim minderin yanina biraktim sabah bir kutuya koyar sonra nereye gömecegime karar veririm diye, sabah esim benden önce uyanip altini degistirmis oglumun bezini cöpe atarken göbegini de bezin icine koyup atmisbirde üstüne evde ki cöpü cikarip cöp kutusuna atmis gelmis cok üzüldük ama gitti bikere malesef
Kizlar suan hepimiz zor bir sürecten geciyoruz bardaga hep bos kismindan bakip kafamiz da kurup kurup kendimizi strese sokmayalim.. Ben de sezeryan oldum esim disin da ilk haftadan buyana kimse olmadi yanim da hic anlamadigim bilmedigim seyleri bile baskalari nasil yapiyor diye kendimi gaza getire getire yaptim ve hala yapiyorum allaha sükür.. Günde belki 3-4 saat uyuyorum oglumu uyuttugum gibi birde evin okadar isini yapiyorum üstüne sürekli bebegi görmeye gelenler oluyor kalkip birde tatli börek falan yapiyorum kendime sürekli cok sütüm geldigini bukadar sütü ne yalacagimi söyleyip duruyorum ki sütüm suan oglumu doyurucak kadar geliyor öyle aman aman bir durum da degil..
Yavrularimizi kucagimiza aldik sagliklari yerin de cok sükür gaz sancisiymis, aglamasiymis falan bunlar sükür edilecek seyler
Bakin bugün öglen annem aradi söyledi 28 yasin da uzaktan tanidik bir bayan son 2-3 yildir cocuk sahibi olabilmek icin ugrasiyordu 3 ay önce ikizleri oldu ama ikisi de 3 aydir hastanede doktorlar büyüdükce önce körlük baslar ve cok uzun yasamaya bilirler demis kadin artik nasil bir bunalima girdiyse hergün hasteye sagdigi sütünü vermeye gidiyormus 2 gün önce yine gidip bebeklerini gördükten sonra kendini yük treninin altina atmis okadar cok üzüldüm ki henüz 3 aylik 2 tane yavru ve psikolojisi alt üst kucagin da 2 hasta bebekle geride kalan bir baba..
Yatip kalkip isyan etmektense her halimize sükredelim tek derdimiz süt olsun bebegin gaz sancisi, sariligi olsun
bende anne sutuyle besliyorum iyi yani superr :)) ama benm gozumde bi kilo almamis gibi sanki ilk dogdundaki resimlerie bakiyorum aradaki farki oyle anliyorum.. minnacik daha 2.ay tombis olurlarmi aceba :)) soyle opmek istiyorum muck muck oglusumu.. benm oglanda gece 00:53de dogdu seninkidemi oylee kiz 1 haziranda dogmasini cok istedimm gunduz dogsadi 31 mayis olcakdii hic istemedim o tarihde dogsun1 haziranda dogmasi icin ikinmadim ebe bilee oyle istedi hihihi
Kizlar biz coktan uyandik baska kim var sabahin korunde uyanan
Bizim kaç gündür aynı, 4 buçuktan itibaren ayaktayız :)
Günaydın hanımlar... Çarşamba günü son kontrolümde doktorum pazartesi gününe kadar bebek gelmezse suni sancıyla doğumu başlatırız demişti. Bende korkuyla pazartesiyi bekliyorum suni sancı olmasın kendi sancımla doğ
kızlarrr şarıl şarıl suyum geldi...
Benim için dua edin kızlar çok korkuyorum şimdi doktorumla eşimi arıycam... Üstüm başım su içinde bu arada
Hayırlı olsn allh analı babalı büyütsünArkadaşlar 21 haziran 16:50 de kızımıza kavuştuk.Sabah sancım tuttu 7 de hastaneye gittik.Biraz erken gitmişiz epey sancı çektim ama herşeye değdi.Kızımı görünce hepsini unuttum.Allah herkese hayırlı doğumlar nasip etsinn,herkesin bebeğini kucağına almayı nasip etsin.çok harika bir duyguymuş.
Gözünüz aydın.19.06.2013 sabah 8.28 oğlum dünyaya geldi şükürler olsun ki:) hayattaki herşeyden daha önemli daha anlamlı AŞK işte :) şimdi 9 günlük oldu bile yanımda misler gibi uyuyo Allah'ım ona sağlık uzun ömürler versin...(hepimizinkine)
diyorum ki iyi ki sezeryanla dünyaya getirmişim. Saolsun dr. Bahar Çağlar bana hiç acı çektirtmedi doğumda doğumdan sonra.
burdan ona tekrar teşekkür ederim ve herkese tavsiye ederim. (medipol hast.)
şimdilik bu kadar yazabilirim çünkü minik rüzgarımı uyandırıp emzirmem lazım:)
doğum yapan yada yapıcak olan tüm arkadaşlara ve bebeklerine sağlıklar diliyorum...
Hakkınızda hayırlısı canım belki kendi sancın gelir.Günaydın hanımlar... Çarşamba günü son kontrolümde doktorum pazartesi gününe kadar bebek gelmezse suni sancıyla doğumu başlatırız demişti. Bende korkuyla pazartesiyi bekliyorum suni sancı olmasın kendi sancımla doğ
Benim için dua edin kızlar çok korkuyorum şimdi doktorumla eşimi arıycam... Üstüm başım su içinde bu arada
Çok üzüldüm allahım şifa verir inş.kızlar biliorsunuz sahra bir kaç gün önce dogum yapmıştı biz faceden yazışıyorduk.bana bebegin morardıgını söylemişlerdi ve hemen acile hastane gittiklerini söylemişlerid ve bebegini müşade altına almışlardı gece.
bir iki gündür yazışamıyordukki kendisi bu sabah bana mesaj atmış dememkki bebegi hastaneden hiç cıkarmamışlarki demişki
kendilerini ve bebegi ordudan samsuna başka bi hastane sevk etmişer. bagırsaklarında gelişmeyen bir yer varmış ve acil ameliyat edilcekmiş.ama hemde bebek enfeksiyon kapmış .enfeksiyon kaptıgı için acil müdehalede edilemiyormuş
ne olur bebegim için bana dua etsinler yazmış
çok üzüldüm agladım ne olur kızlar dua edelim
rabbim ya şafi adıyla şifasını versin inşallah.daha bi kaç günlük bebek ameliyata gircek allahım sen melegimizi koruuuuu
SAHRA SEN İÇİNİ FERAH TUT DUALARIMIZ SENİNLE İNŞEALLAH
Bence yok ama doktorun verdiyse de bilemem hastanede pansuman yapmışlardı kızıma ondan sonra iyi olduCanim ekstra bi sey yapmama gerek var mi doktor babusol vermisti onunla temizlemeye devam edeyim mi ayy cok heyecan yaptim
ve aleyhim selam CNm ac olsa oğlun ağlar memene yapıdır veya mamayı yer demek ki sütun yetiyor bencede başka birsey verme emzir çok uyuyorsa ondan sarılık olabilir yarım saatte bı kaldırıp emzir inşallah gecer zaten 11 de düşük bu saatten sonra yükselmez düşerslm kızlar oğluşumun sarılığı 13 ten 10 a düşmüştü bugün 8.günümüz 11.5 a çıkmış.. doktorumuz emzirdikten 1 saat sonra mama ver dedi anne sütü yetiyor mu diye ama benim anlamadığım 1 saate kadar acıkır zaten çocuk yani nasıl anlıycam yetmediğini bugün emzirdim kendi memeyi 20 dk sonra bıraktı arkasından 5 dk sonra mama vermeyi denedim ilk kaşığı aldı ağzında tuttu yutmadı sonrada dışarı attı.. yetiyor gibi geliyor bana aç olsa memede sinirlenir yada sık ağlar herhalde ama öyle bişeyleri yok.. ben napayım ne zaman vereyim boşuna da mama vermek istemiyorum değerimiz çok yüksek değil ama bu sarılık neden yükseldi ki.... bana bi akıl verin kızlar..
oğu ne güzel adına çok mutlunildum CNm tebrik ederim Rabbim anali babali büyütsün hayırlı evlat eylesin inşallahsonunda bende kızıma kavuştum dün.3135gr 50cm kızım.halen ağrılarım olsada annelik muhteşem bir duyguymuş.
Anladım CNm tabi yine yaparlar bana doktorum dedi kanama olursa tekrar gel yine iğne yaparız dedi çok ciddi değil ama yine de kanadıgi zaman doktora götür çok gecmis olsun inşallah en kısa zamanda iyileşirsağol canım amin allah hepimizin evletlerını analı babalı büyütsün k vitamini doğduğunda yaptılar bacaktan tekrar yaparlarmı bilmiyorum doktor günde bir kez alkolle temizle dedi canım o nedenle yapıyoruz pazartesi başka bir doktora götürecem hayırlısı olsun
teşekkürler tavsiyelerin için canım allah senin bebeğinide sana bağışlasın yanından ayırmasın canım
Dünürüm nasılsın napiyor bizim damat iyiler mı gorusemiyoruz sen yogun ben yogun Rabbim senin de yardımcın olsun Rabbim başka sıkıntı vermedin bende senin gibi yanlizim herseyiyle ben ilgileniyorum kızımın amabiyledi daha iyi bosver :)Canim karanfil çicegi merhemi yaziyor.. Burda eczaneler de satliyor sor bulursun büyük ihtimal
Günaydın CNm inşallah suni sancıya gerek kalmaz yavrun kendiliğinden geliverir hakkınızda hayırlısı olsun Rabbim kolay doğumlar basıp etsinGünaydın hanımlar... Çarşamba günü son kontrolümde doktorum pazartesi gününe kadar bebek gelmezse suni sancıyla doğumu başlatırız demişti. Bende korkuyla pazartesiyi bekliyorum suni sancı olmasın kendi sancımla doğ
Ayy kuzum ya kıyamamış Rabbim sahra arkadasımıza sabırlar versin yavrusuna da Safi ismiyle acil şifalar versin kimseye yaşatmasın Rabbim bizi evlatlarimizla sinamasin insallahkızlar biliorsunuz sahra bir kaç gün önce dogum yapmıştı biz faceden yazışıyorduk.bana bebegin morardıgını söylemişlerdi ve hemen acile hastane gittiklerini söylemişlerid ve bebegini müşade altına almışlardı gece.
bir iki gündür yazışamıyordukki kendisi bu sabah bana mesaj atmış dememkki bebegi hastaneden hiç cıkarmamışlarki demişki
kendilerini ve bebegi ordudan samsuna başka bi hastane sevk etmişer. bagırsaklarında gelişmeyen bir yer varmış ve acil ameliyat edilcekmiş.ama hemde bebek enfeksiyon kapmış .enfeksiyon kaptıgı için acil müdehalede edilemiyormuş
ne olur bebegim için bana dua etsinler yazmış
çok üzüldüm agladım ne olur kızlar dua edelim
rabbim ya şafi adıyla şifasını versin inşallah.daha bi kaç günlük bebek ameliyata gircek allahım sen melegimizi koruuuuu
SAHRA SEN İÇİNİ FERAH TUT DUALARIMIZ SENİNLE İNŞEALLAH
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?