- 12 Ekim 2012
- 1.035
- 2
- 116
cnm yaa benim kızımın da yüzü gözü hep sivilce gibi isilikle doldu çok fena göz kenarları bile hep kızarık kızarıkBu giydirme işinden ben bunaldım canım artık ya..her gittiğimiz doktor "fazla giydirmeyin" diyordu, annem aynen üşür de üşür diye tutturdu.. Bi iki gün çocuğun burnu tıkandı-tabi hemen "ben demiştim" modu..bu kez tekrar giydirmeye koyulduk bugün de doktordan azarı yedik çünkü isilik oldu çocuğun yüzü gözü.Bizim bebeğin sıcağa hassasiyeti varmış, burnu aksın sıcaklık daha zararlı dedi doktor"Giydirmeyin öyle, ev 30 derece fln olursa da klima açın" dedi en son..Bizde gündüz 25-26 derece kısa kollu body alta çorap(doktorun önerisi) gece 24-25 bazen 23e de düşüyor ben de üste uzun kollu zıbın ve uyku tulumu çözümünü buldum
aynen benim de öyle vücudum çok kötü oldu özellikle bacaklarım üst baldırlarım sallanıyo çok çirkin ve daha 10 kilo fazlam var ayrıca da benim sadece bacaklarım çatlamıştı, bide bacaklarımdaki çatlaklarla 10 kat daha iğrenç gözüküyorum , bu çatlaklar için bişey varmı bi çözüm?aa sen şimdiden başladın mı spora, beraber başlayacaktık hani hamilelikte de hareket edememiştim ben önce düşecek korkusu sonra mide bulantıları derken 10 aydır spor mpor yok,pelteye döndüm ben..bacağımın bir tarafına vuruyorum diğer tarafı sallanıyor jöle gibiii
ahh canımm ozaman sende yavaş yavaş başlıcaksın spora bak anca toplarız ben toplayamıyorum popoyuu meselaa..ayy ben hareket ettimde ne olduu totomun büyümesine engel olmadımkiifotolarda bende öleyim şimdi baktığın zaman yine çok kilom yokk ama hiç bişeyim olmuyoo sinir bozucuu hırs yapıcaz keep bunun başka yolu yok....
canım seninde cuman hayırlı olsunn canım bebeğin emdikçe göğsünü boşalttıkça sütün iniyo sancı oyüzdendir iğne batması gibi oluyo dimi ama başka bişi olmasına karşı belki doktorunla konuşabilirsin...
ayyy maşallah ay parçası yaa çok tatlıEki Görüntüle 749312 Eki Görüntüle 749313 çirkin kızımm aslında daha güzel fotoları var teteleri ama makinadaki resimleri atmıyo niyeyese küçültmem gerekiyoo
benim de senin gibi ve artık ped koymuyorum çünkü ped dikişlerimi acıtıyo ve pişik oldum iyice , keşke tamamen kesilse de rahatlasak 19 gün oldu bugün.kızlar birşey soracağım, sorması ayıp sizin kanamalar ne durumda?
benim ilk bir hafta oldu sonra çook azaldı hani damla damla ve kahverengi akıntı şekline döndü normal ped bile koymuyorum günlük ped yetiyor ama illaki hergün var.Hala kesilmedi kaç gün oldu:44:
evet sahalara dönmek lazım, böyle nereye kadarbenimde yarın bir ay olcak ama hala var dediğin gibi günde bir kaç defa günlük ped değiştiriyorum o kadar
bitseydi iyiydi artık
ben en az 5-6ay adet görülmüyor diye biliyorum ama:44:Benim 35. Güne kadar az az devam etti kesildi. 40 kontrolüne gittiğimde yumurtalıklarımın henüz çalışmaya başlamadığını söyledi doktorum. Bakalım ne zaman adet görücem.:44:
çatlaklar için kremler var (chicconunkini almayı düşünüyorum hem fiyatı uygun hem de hamilelik versiyonunu beğenmiştim ben) ama daha kullanmaya başlamadım ben,zaten bir ton şey sürüyorum hem çocuğa hem kendime..şu dikiş kremi bitince başlayacağım..cnm yaa benim kızımın da yüzü gözü hep sivilce gibi isilikle doldu çok fena göz kenarları bile hep kızarık kızarıkama vücudunda yok bişey, sen ne yapıyosun ben ıslak pamukla siliyorum yüzünü belki temizlemk iyi gelir diye ama bir düzelme yok ne zaman geçer acaba
aynen benim de öyle vücudum çok kötü oldu özellikle bacaklarım üst baldırlarım sallanıyo çok çirkin ve daha 10 kilo fazlam var ayrıca da benim sadece bacaklarım çatlamıştı, bide bacaklarımdaki çatlaklarla 10 kat daha iğrenç gözüküyorum , bu çatlaklar için bişey varmı bi çözüm?
evet sahalara dönmek lazım, böyle nereye kadar
ben en az 5-6ay adet görülmüyor diye biliyorum ama:44:
çatlaklar için kremler var (chicconunkini almayı düşünüyorum hem fiyatı uygun hem de hamilelik versiyonunu beğenmiştim ben) ama daha kullanmaya başlamadım ben,zaten bir ton şey sürüyorum hem çocuğa hem kendime..şu dikiş kremi bitince başlayacağım..
ben de ılık su ile siliyorum, bir de doktor her gün yıkayın dedi. Biz bazen günde iki üç kez yıkıyoruz zaten. Çok sıcakta bırakmamak ve giydirmemek gerekiyormuş. 15gün sonra kontrole gideceğiz eğer geçmemiş olursa test ve ilaç faslı başlayacakmış
canım ne olur bırakma kendini..her şeyin çaresi var gün gün azalabiliyor süt artmayacak diye birşey de yok. Bir arkadaş bahsediyordu sütü arttırmak için reçeteli ilaçlar bile varmış, doktoruna bir danış istersen. Olmasın ama ne olur en kötü ihtimalle mama alır bir süre, sen de sağarsın biraz zorluk olur ama şükür gayet sağlıklı bir kızın var..mama,anne sütü neyse ne yine sağlıklı, güzel, zeki bir kızın olacak
evet ya, çok komik adam yataktan yapılı saçla kalkıyor, neden öyle oluyor anlamadık düzeltmeye çalışıyorum elimle olmuyorcanım sen maşallah, çok güzel kilo vermişsin. 18 kiloyu verince kalanı da gider bence. Eski fotoğraflar değil de yeni fotoğraflara bakınca bi tuhaf oluyor bende, sanki bir teyze var fotoda ben değilim o
benm göbeğimi anlatmışsınkilo konusuna gelince 6 kilo vermişim
kiloya da takıntılı değilim verilir gerekirse aç kalınır
ama göbek çok çirkin kaldı
etrafı siyah ve çizgisi var aşağı kadar
içeri çöktü ve buruş buruş değişik bi şey oldu
çok fena
haha dünürüm ben senin oğlana talip olmuştum unuttun heral tabi böyle kızımın tatlı şirin güzel olduğunu bilseydin sen bırakmazdın kızımın peşini neyse damadımız nasıllar göster kızımın resmini unutmasın RABBİM korusun evlatlarımızı babbası okuyor ben kırkımı doldurduğumda okurum tabi teşekkür ederim cnmCanim ne demek bildigim ögrendigim ne varsa tecrübe sahibi oldukca sizinle de paylasiyorum, birde ben hastanedeyken her aklima geleni hem ebelere hemde cocuk doktoruna sürekli sordum 5 gün kalmistim zaten hastane de.. Sezeryan da 5 gün boyunca sen sirf emziriyorsun onun disin da hemsireler bakiyordu bebege ama ben cok fazla agrim olmasina ragmen sabah 6 da istiyordum oglumu gece 1 e kadar kendim bakiyordum eve gelince de hic kimse olmadi yanim da malum, böylesi de cok daha iyi oldu simdi kimseye ihtiyac duymuyorum..
Bebeginin küvetini 39 derece sicak suyla doldur iyice canim icine de rahatlatici guzel bir bebek sampuani dök kafasi disin da tamamen sok vücudunu suyun icine ayaklari kesinlikle küvetine degsin birde ilk suya girer girmez hemen kafasini islat ozaman korkmayip rahatlamaya basliyor :) benim ki suyun icin de uyuyor bazan o rahatladikca ben daha cok rahatliyorum inan
Canim ben her yikamadan sonra veya gazi olup mizmizlandigin mikrodalga firinda 45 sn isitip karnina koyuyorum rahatliyor gercekten eger bulabilirsen tavsiye ederim.. Zaten bildigin kirazin cekirdekleri dolu yastik gibi birsey
Ayy birde bana sor evde sidiklemedik yer kalmadi dikkatle bakiyorum pipisi hafif şiş ve kalkiksa geliyor demek :) artik eskisi kadar degil bezi kapatip o yapana kadar bekliyorum ama bu defa da kakasi var onu hic sinyal göndermeden yaptigi icin hala magduruz :)
Yatagin carsafini belki günlük degistiriyorum ama ne yapalim olsun okadar yeter ki rahatlasinlar da
Pipisinin üzerine mendil koymayi bende yapiyordum ama havaya kalkip bir sekil de yaptigi icin idrarini bu sefer de göbegine doluyor tamamen
Benimki de kusuyor canim cok az bir sekil de emzirme sonrasi normal bir durum arkadasin da dedigi gibi fazla sallama-hemen gazini cikarmaya calisma biraz dik bir halde tutmaya calis
RANANA: dünürüm ayy iyiki de sana talip olmusum masallah ne kadar sirin bir kizimiz var böyle gercekten, bol bol nazar duasi okumayi ihmal etme.. Oglusum da kizimiz gibi esmer uzun saclari var zeytin gözlüm diye seviyorum simsiyah yildiz gibi parlayan gözleri var kuzumun masallah
HKN2013: canim yikamissin cok sükür kizini sevindim :) dedigin gibi bir defa yaptinsa bundan sonra hep yaparsin ama dikkat et yalniz yikadigin zamanlar da eger karni açken yikarsan hayatta rahatlamiyor aksine suyun icinde basiyor cigligi ben o hatayi bir defa yaptim sen yapma :)
inşallah kesilmez bol bol emzir sütün az diye emzirmeyi bırakma birde sütü arttıran çaylar ve besinler ye cnm Rabbim yaardımcın olsun kendini üzmeKızlar sutum kesiliyorgoguslerım kuculdu bugun hep mama verdik mememden sut gelmeyince cıldırmış gibi aglıyor kolik dedi doktor ama anlıyorumki cocuk acmış bunu farkedince iyice morelim bozuldu ve resmen sutum gittikçe azaldı.kendimi motive edemiyorum olmuyor iyice dirayetsiz oldum yalvarırım dua edin en azında 6 ay kızıma sut verebileyim.
sağol cnm seninide cuman mübarek olsun cnm beninde oluyor bazen emzirirken bazende emzirdikten sonra göğüsler boşaldığı için sızlıyor ben anladım birde süt inerkende sızılıyorCumamız hayrolsun arkadaslar..
Dırek konuya gırıyorum fenayım cunkı bı sorum olcak oglum emdıkten sonra emdıgı gogsumde bı sure fena agrı sancı oluyor sızce neden bı bılgınız var mı ?
maşallah maşallah 41 kere tatlım çok güzel bi kız Rabbim analı babalı büyütsün inşallahEki Görüntüle 749312 Eki Görüntüle 749313 çirkin kızımm aslında daha güzel fotoları var teteleri ama makinadaki resimleri atmıyo niyeyese küçültmem gerekiyoo
bnm kusması pek yok hemen kaldırmıorum sindirmesi açısından kusmuor doğal olarak bnm oğlanın duduşlarıda beyaz oldu burştu aynen :)Kizlar sizin bebeklerde emdikten sonra kusuyor m? Doktora sordm normal dedi.bide oglumun dudaklari emmekten renk degistirdi resmen burus burus oldu sizinkiler nasil
bu da benim oğluşumun son halive tabi aramadığımız yer kalmayan nihayet internette bulduğumuz siyah bodysi
Eki Görüntüle 749054
Cumamız hayrolsun arkadaslar..
Dırek konuya gırıyorum fenayım cunkı bı sorum olcak oglum emdıkten sonra emdıgı gogsumde bı sure fena agrı sancı oluyor sızce neden bı bılgınız var mı ?
Tecrubeli anneler ve taze anneler
Bizim evdeki oda sicakligi 25-26 derece. Hava isininca 27-28 derece oluyor.Annemler bebek usur diye kat kat giydirmemi istiyor. Kolsuz body uzerine ince uzun kollu penye, altina corap ve patikli alt. Kisa kollu giydiremiyorum.
Siz nasil giydiriyorsunuz? Oda isilariniz kac derece?
Bebgimin cildi isilik gibi minik minik sivilcelerle doldu. Vucudunda yok sadece yuzunde var. Endise ediyorum :18:
Eki Görüntüle 749312 Eki Görüntüle 749313 çirkin kızımm aslında daha güzel fotoları var teteleri ama makinadaki resimleri atmıyo niyeyese küçültmem gerekiyoo
kilo konusuna gelince 6 kilo vermişim
kiloya da takıntılı değilim verilir gerekirse aç kalınır
ama göbek çok çirkin kaldı
etrafı siyah ve çizgisi var aşağı kadar
içeri çöktü ve buruş buruş değişik bi şey oldu
çok fena
kızlar birşey soracağım, sorması ayıp sizin kanamalar ne durumda?
benim ilk bir hafta oldu sonra çook azaldı hani damla damla ve kahverengi akıntı şekline döndü normal ped bile koymuyorum günlük ped yetiyor ama illaki hergün var.Hala kesilmedi kaç gün oldu:44:
haha dünürüm ben senin oğlana talip olmuştum unuttun heral tabi böyle kızımın tatlı şirin güzel olduğunu bilseydin sen bırakmazdın kızımın peşini neyse damadımız nasıllar göster kızımın resmini unutmasın RABBİM korusun evlatlarımızı babbası okuyor ben kırkımı doldurduğumda okurum tabi teşekkür ederim cnm
inşallah kesilmez bol bol emzir sütün az diye emzirmeyi bırakma birde sütü arttıran çaylar ve besinler ye cnm Rabbim yaardımcın olsun kendini üzme
sağol cnm seninide cuman mübarek olsun cnm beninde oluyor bazen emzirirken bazende emzirdikten sonra göğüsler boşaldığı için sızlıyor ben anladım birde süt inerkende sızılıyor
maşallah maşallah 41 kere tatlım çok güzel bi kız Rabbim analı babalı büyütsün inşallah
kontrollerde doktor bişi demediyse telaş yapacak birşey yoktur canım..bizimki zaman zaman öyle kötü oluyor kiya biz hergün yıkamıyoruz 2 günde bir yıkıyoruzannem yanaşmıyo , üşütürüz diyo aslında yıkamalıyız biliyorum ama poposunu ıslak pamukla siliyorum yüzünü de siliyorum ama doktora götürmedim götürsemiydim ya
Bu arada lazerden randevu almak için aradım , hamileliğim süresince üyeliğimi dondurmuştum ama bebek aylık olmadan randevu veremiyoruz dedinedenini sordum , şuan emzirdiğim için hormonlarım değişik çalışıyomuş ve lazerin hiçbir etkisini göremezmişim etkisiz olurmuş o sebepleymiş
canım peki sen kilo verdin mi?acaba hızlı mı kilo verdin? bilemiyorum tabi, bin tane nedeni vardır-doktor ne diyor? Seni çok iyi anlıyorum, insan ona odaklanıyor..ama yine de arada zihni bir şekil temizlemek lazım.Kızınla birbirinize sahipsiniz en öenmlisi buAcayip doluyum suan ağlıyorum ablama geldim bir sure burda kalıcam ama memelerim O KADAR YUmusadı ve kuculduki umudumu yitirdim sagma makinasına bile cok az geliyor 10 yada 20 cc böyle oldukça kendimi toparlıyamıyorum zaten lohusalık hormonları, rahat bir hayatdan böyle bir tempoya girmek, annelik ve sorumluluk duygusu derken toparlayamıyorum kendimi.Mama ile büyüyen sağlıklı çocukları aklıma getiremiyorum
yakın çekim dolgun göstermiş cnmhele bi ısır yaff yerime maşallah paşaya
evet sahalara dönmek lazım, böyle nereye kadar
ben en az 5-6ay adet görülmüyor diye biliyorum ama:44:
çatlaklar için kremler var (chicconunkini almayı düşünüyorum hem fiyatı uygun hem de hamilelik versiyonunu beğenmiştim ben) ama daha kullanmaya başlamadım ben,zaten bir ton şey sürüyorum hem çocuğa hem kendime..şu dikiş kremi bitince başlayacağım..
gün içinde artıyor ya da azalıyor çocuğun yüzündekiler..ben de ılık su ile siliyorum, bir de doktor her gün yıkayın dedi. Biz bazen günde iki üç kez yıkıyoruz zaten. Çok sıcakta bırakmamak ve giydirmemek gerekiyormuş. 15gün sonra kontrole gideceğiz eğer geçmemiş olursa test ve ilaç faslı başlayacakmış
Tecrubeli anneler ve taze anneler
Bizim evdeki oda sicakligi 25-26 derece. Hava isininca 27-28 derece oluyor.Annemler bebek usur diye kat kat giydirmemi istiyor. Kolsuz body uzerine ince uzun kollu penye, altina corap ve patikli alt. Kisa kollu giydiremiyorum.
Siz nasil giydiriyorsunuz? Oda isilariniz kac derece?
Bebgimin cildi isilik gibi minik minik sivilcelerle doldu. Vucudunda yok sadece yuzunde var. Endise ediyorum :18:
Bu giydirme işinden ben bunaldım canım artık ya..her gittiğimiz doktor "fazla giydirmeyin" diyordu, annem aynen üşür de üşür diye tutturdu.. Bi iki gün çocuğun burnu tıkandı-tabi hemen "ben demiştim" modu..bu kez tekrar giydirmeye koyulduk bugün de doktordan azarı yedik çünkü isilik oldu çocuğun yüzü gözü.Bizim bebeğin sıcağa hassasiyeti varmış, burnu aksın sıcaklık daha zararlı dedi doktor"Giydirmeyin öyle, ev 30 derece fln olursa da klima açın" dedi en son..Bizde gündüz 25-26 derece kısa kollu body alta çorap(doktorun önerisi) gece 24-25 bazen 23e de düşüyor ben de üste uzun kollu zıbın ve uyku tulumu çözümünü buldum
Cumamız hayrolsun arkadaslar..
Acayip doluyum suan ağlıyorum ablama geldim bir sure burda kalıcam ama memelerim O KADAR YUmusadı ve kuculduki umudumu yitirdim sagma makinasına bile cok az geliyor 10 yada 20 cc böyle oldukça kendimi toparlıyamıyorum zaten lohusalık hormonları, rahat bir hayatdan böyle bir tempoya girmek, annelik ve sorumluluk duygusu derken toparlayamıyorum kendimi.Mama ile büyüyen sağlıklı çocukları aklıma getiremiyorum
kızlar benim göğüs uçlarım yara malumunuz.. tam geçiyor gibi oluyor ama oğlum memeyi alana kadar çok uğraştırdığı ve sürekli ucunu emmeye çalıştığı için tekrarlıyor maalesef.. ilk zamanlar oğlum iyi ememiyorken sütümü sağıyordum ama göğüs uçlarımı mahvetti süt sağma olayı.. zaten yara olduğu için gerdirdikçe daha kötü oluyor.. şimdi oğlum 15-20 dk emiyor bir göğsümü ama genelde tam boşalmasa da göğsümü yumuşatıyor şişkinliği gidiyor hatta bazen emdikten sonra elle sıkıyorum ucuna süreyim diye süt gelmiyor.. bende sütümü artık sağmıyorum uyanıksa saat başı uyuyorsa 2 saatte bir emziriyorum çok öyle açlık ağlaması falan yok yani doyduğunu düşünüyorum ya da anne olarak öyle düşünmek istiyorum bilmiyorum :) diyeceğim o ki burada herkes sütünü sağıyor sağmak şart mı sizce yani bende sağmak isterdim ama meme uçlarımı daha kötü yapıyor gibi sağmazsam sütüm artmaz mı ki kızlar?
canım çok teşekkürler alıp hemen deniyeceğim valla bende gaz ilacının ıkınmasını tetikleyip çoğaltığını düşünüyorum tekrar sağolasınn innşş işe yarar bizdede :))canım kimyonlu rezene humananın çayı.. günde 2 fincan içiyorum,bebeğimin gaz ıkınmasını ciddi anlamda azalttı... bebeğe zinco denedik eşimle ama iyi uyutmaktan başka işe yaradığını düşünmüyorum ya da benim kızıma yaramadı...
humanayı denemeni tavsiye ederim... gazsız günler dilerim....
Keşke öyle olsa canım.40ının bitiminde hemen adet görenler var. Mayıs annelerinde adet gören kişiler var okudum.
Ben de aynı sizin gibi 2 saatte bir emzirip yatırıyordum , açlık ağlaması da yoktu. Emdikten sonra uyuyup kalıyordu. Meger uyuması karnı doydugundan degil , sarılıktanmış. Ben de zannediyorum ki bebeğim doyuyor ve de sütüm yetiyor sanıyordum ta ki doktor kontrolümüze gidene kadar. Doktora gittigimizde bilirubine bakıldı. Sonuç 16.5. Doktorumuz 18 ve yukarısı değerler için bebekleri küveze aldıklarını , bu şekilde beslenmeye devam edersek hastaneye yatıs yapabileceğimizi söyledi. Tabi ben şok...Sarılık sonucta çok da vahim bir durum degil ama dikkat edilmesi gereken bir rahatsızlık. Doktorumuz sütümüzün az geldigini takviye yapmamız gerektigini söyledi. Hastaneden gelir gelmez elektrikli süt sagma makinesine öyle bir yapistim ki artik sürekli sagıyorum. Hem emziriyorum hem de biberonla anne sütü veriyorum. Lansinoh gögüs kremi kullanıyorum , gögüs uçlarımda hiç sorun yaşamadım.
Bugün doktor kontrolümüz vardı. Bilirubin 13 e düşmüş. Doktor bebegimi cok güzel besledigimi söyledi. Unutmadan sagma makinesi acaip bir sekilde sütümün artmasını sagladı. Bence sağmak için elinizden geleni yapın
annemin üzerine cisimi yaptim, sacina da bir güzel kustum artik rahat rahat uyuyabilirim
Eki Görüntüle 749629
maşallah sanki büyümüşde küçülmüş nasıl da yakışıklıbu da benim oğluşumun son halive tabi aramadığımız yer kalmayan nihayet internette bulduğumuz siyah bodysi
Eki Görüntüle 749054
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?