ben içine kısa kollu yada kolsuz zıbınını giydiriyorum üstüne de uzun kollu ayaklı tulumlarından ya da ikili takımlarından giydiriyorum. kayserinin havası çok değişken olduğu için üşütür diye korkuyorum. yine yanına yedek alıyorum çok sıcak olur terlerse değiştirmek için.
Kızlar uykusuzluk hakkaten cok kötü birsey dün gece kızımın sancısı vardı sanırım uyuyanadik gündüz bı ara yattım bir iki saat kadar ama gece uykusunu tutmuyor sersem gibi oluyor insan esim pazara gitmişti bizde kizimla balkondaydik kızımı uyuttum tam balkon serin diye oraya yatırdım esim geliyor baktım elleri dolu oruç oruç yermemiş bıde gidin yardım edin dedim kapıyı açık bırakmıştım merdivenlerden ellerindeki poşetleri aldım tam çıkıyorduk ki Kapi şak diye yüzümüze kapandı ceyran yaptı anahtar var ana işin kötüsü kapının arkasında kalmış anahtar açamadık ben bı telaslandim kızım içerde kaldı çarşıdan biraz uzak evimiz gideyim anahtarci çağırayım dedi yok o kadar vaktimiz yok kızım içerde telefon ac gelsinler dedim neyse esim telefon açtı acil adamı çağırdı ben başladım ağlamaya esın tmm yok bisey ağlama kızımız iyi olsun da sorun değil dedi bir anlık dalgınlığın sonu neyse adam 15 dakkika sonra geldi kapıyı açtı icti girdim kızım uyuyordu Allahtan iste bugün ki maceramız((
Oz be oz kendi annem
Simdi siz izmirdesiniz. Ben konyadayim burada hava ne kadar sıcak olursa olsun evler soğuk oluyor. aslında ben de tereddütdeyim. Nasıl giydireceğimi tam karar veremedim. Evin içini 26 derece. Ben Terliyorum, oğlumda kafadan terliyor. ama annem çocuk uyanıkken bile üstünü örtüyor.
of keep offf
sence isilik midir onlar
macera atlatmışsınız canım, geçmiş olsun ben olsam ben de çok fena yapardım eşimi ama dediğin gibi o da üzülmüştür eminimDün bebişim(28 günlük) ve eşimle ev bakmaya gittik,taşınmayı düşünüyoruz.çokta beğendik günümüz güzel geçiyordu.akşam misafir gelecekti çok yakın arkadaşlarımız.onlarında 1 yaşını birkaç ay geçmiş erkek çocuğu var.neyse ben sofrayı hazırlıyorum eşime dedim bebişime göz kulak ol,anakucağında uyuyordu yavrum.eşim ve bayan arkadaşımız bebişimizin başında konuşurken çocuk kaşla göz arasında 1,5 lt lik su şişesini benim bebişin kafasına geçirAllahtan içinde yarım litre falan su vardı.o anda yavrum tabi ağlamaya başladı içli içli ayyy içim cızzz etti bi kötü oldum.bişey diyemedim aldım arka odaya gidip sakinleştirdim.yatırdım kamerayı da kurduk çektik kapısını oda uyudu tekrar zaten ama bakıyorum kafasına anormal durum yok.hemşire arkadaşımızı aradım durumu anlattım şişlik varmı huzursuzluk var mı, olursa dr a götürün dedi.bide çocuk dr umuzu aradık bıngıldağa gelmemiş anladığm kadarıyla büyük bir travma değil anormal birşey görürseniz kusma vs. hastaneye gidin dedi.içim rahatladı.yavrumada kimse gelmeden banyo yaptırmıştım akça pakça kızım gazınıda çıkarmış uyuyordu,uyandırmadım o kalkana kadar.biz yemeğimizi yedik sohbet ettik ama aklım fikrim bebişimde.bu arada eşime güzel bir fırça kaydım.ben gözümden sakınıyorum o kadar uykusuz kalıyorum dikkat ediyorum sen gözünün önündeki çocuğa sahip olamadın diye... ohh içimin yağları eridi çocuğumun kafasını kırıyorlardı ya nasıl sakin olayım.tabi o da ağladı ağlıcak :44: arkadaşlarında ne rahat demeyin onlarda çok üzüldüler.sus pus oldular, resmen omuzları çöktü.dedim çocuk o, sonuçta aklı ermezki.Allahtan elinde sert bi cisim yoktu.çünkü bizim ev küçük çokta yayıntı var ortalıkta.tehlikeli bölge yani.düşündükçe ağlayasım geliyor Allahım korudu yavrumu.ha bu arada bizim salon Fransız balkon.balkon demirleride aralıklı.onların çocuklarıda biz sohbet ederken balkona çok yaklaştı kapısına.ayyy içim kalktı çığlık attım çocukta korktu misafirlerde.felaket tellalı gibi yazdım hepde öyle düşünürüm,en kötüsünü.kazalarda bunlardan oluyor zaten dimi?!Allahım sen koru evlatlarımızı bize bağışla YaRabbi
kızlar dr kilosu az sık sık mama ver diyeli iki gündür yani veriyoruz
aama çok kötü ki miray beni emmek istemiyo
ne cabuk farkediyolar allahım inanılmaz
aventin anne memesine yakın olan biberounu almıştm
daha zor akan bişey var mı
çay kaşığyla mı versem?
aynı şey bana da dr.browns un geniş ağızlısı ile oldu, ondan alma canım, biz silikon ilaç kaşıkları ile verdik bir günde aldı yine memeyidr browns geniş ağızlı alıyorum o zaman
sağolun kızlar hemen alayım
Yelek fln giydiriyor msn.bugun bi foruma gidesim var ama bi turlu karar veremedm ne giydirecegime.gecenlerde gittim buz gibiydi klimalar dan
Kızlar bizim kırkımız çıktı bu aradabu günümüze şükürler olsun geçen sene bu zamanlar acı içinde bebek hasreti çekiyordum şimdi oğluşum yanımda
geçmiş olsun cnm, beklemeden ikinci bir doktor görüşü alın bence,inşallah herşey yolundadır da içiniz rahatlarMrb hazirn anneleri bende haziran annesiyim bebegm 19 gunluk size bisey danismk istiyorm aranzda yasayn varmi yada tanidk biru varsa oda olur bebegmn norml kontrolu yapilrkn cocuk doktoru kuyruk sokumunun tam birlesmedigni soyledi zamanla kapanr onemli degl ama siz yinede bir ay sonra bir beyin cerrahna gostern dedi cok tedirgnim spina bifida diye bir rahtsxlik var aslinda bizumki ona benzemiyoda korkuyorm yonede aranzda boyle bisey yasayn oldumu aslibda 2012mayis annelerndn biri ayni seyi yasams ona sordm cvp atmams galiba artk aktf degl yardmci olabilrsenz sevinirm
Cnm sicak kompres yapip bol bol sag... eger gecmezsede vakit kaybetmeden dr. Gorun.bnmde oyle olmustu.mastit dedi doktor.antibiyotik verdi. Ihmal edilirse apseye donusebiliomus.o da emzirmeyi kesmeye kdr gidebiliomus.dikkatet tatlm.gecmis olsun.
saolun kızlar baya bi sağdım ama içerde hala bi top gibi bişi var ağrı var aman yaa emzirmekte meseleesanada günaydın CNm insan bir anda panik oluyor kimsenin basına gelmez inşallah sagol CNm
Ve aleykum selam CNm hoş geldin
Yok niye kızalım haklidin biz bir tanesine yerdmiyoruz 3 tanesini düşünemiyorum bile Allah yardımcın olsun
Hani uslu olsalar uyusalar o kadar zor olmaz senin için ama neyse Saglik olsun Rabbim acılarını göstermedin bugünlerde gecer elbet
Ayy canlarım benim nasılda minnaciklar ya Allahım korudun yavrularını cok gecmis olsun neyseki Artık seninleler iyi bak onlara annesi bizim yetimize de op kolla Rabbime emanet olun güle güle
Ayy kötü olmuş CNm ya cok gecmis olsun nasıl korkmustur yavrucak ya küçük bir cocuk olunca dikkat etmemiz lazım ne yapacagı belli olmaz benim yeğenim 10 yasında bebeği benden kıskanıyor onunla bile yalnız bırakmıyorum kızımı ne yaacagi belli mı olur
Rabbim beterinden saklasın tekrar gecmis olsun
CNm benim bende de 3 gündür oluyor sağıyorum ama acısı kolay kolay gitmiyor rl degdiremiyorum ne çektim be bu göğüslerden 20 gün acısından furamafim tam gitti derken yine başladı
Seninde süt folmustur CNm ılık bir duş da masaj yap sonrada sag gecmis olsun
Mrb hazirn anneleri bende haziran annesiyim bebegm 19 gunluk size bisey danismk istiyorm aranzda yasayn varmi yada tanidk biru varsa oda olur bebegmn norml kontrolu yapilrkn cocuk doktoru kuyruk sokumunun tam birlesmedigni soyledi zamanla kapanr onemli degl ama siz yinede bir ay sonra bir beyin cerrahna gostern dedi cok tedirgnim spina bifida diye bir rahtsxlik var aslinda bizumki ona benzemiyoda korkuyorm yonede aranzda boyle bisey yasayn oldumu aslibda 2012mayis annelerndn biri ayni seyi yasams ona sordm cvp atmams galiba artk aktf degl yardmci olabilrsenz sevinirm
yelek değil de battaniyesini al yanına üzerine örtersin şapkada tak olmazsa. ben daha avm lere başlayamadım 40ımızın çıkmasını bekliyorum :)
yatakta yerleri değiştik eşimle gece kalkıp kalkıp bakıyor bebesine:)derin nefes alsa kusup boğulacak sanıyor.bende diyorum ama biran önce 3-4 aylık olsa diye.en azından şu akşam huzursuzlukları falan biter.Butun esler ayni sanirim. Esi yanimda degil aama burada kaldiginda cocugun normal olan soluk alisverisini bile sorun zannetti
Simdi herkes 40 bi ciiksa, 3 ay bi gecse diye zaman geciriyoruz. ileride su okul bi bitse universiteden bi mezun olsaya kadar gider bu ve hic bitmez
annem çok becerikli bir hatun zaten onun yüzünden kendime güvenim yok ya:)neyse herkes doğuştan anne olmuyor ya.ilk birkaç gün zorlanır alışırım diye umuyorum...sağolasın canım evet sendede aynı durum beni en iyi sen anlarsın..birde kızımın kıskançlık sorunları herşeyin tuzu biberi 4 yaşını bitirdi henüz..bebeğe hediye gelentüm kıyafetleri denemeye çalışıyor olmayınca sinir krizlerine giriyor..bana kızıyor kapılar çarpılıyor bebek ısırılıp çimdikleniyor..sabırr sabırr..ilk bebekte acemi oluyorsun bazı şeylerde onun zorlukları oluyor,şimdide bu sorunlar işte..Allah yardımcımız olsun...
canım içgüdüsel olarak 40 yıllık anne gibi herşeyi yapacaksın emin ol..annene güveniyorsun şimdi ama o zman sana daha çok cesaret gelecek..ilk annelikte bunları hissetmen normal hepimiz yaşadık..benim annem bile yanımda değildi..eltim gelirdi arada ama herşeyi ben kendim yaptım..
hoşbulduk ranacım..amin inşallah..kızın çok tatlı maşallah annesi..büyümüş bile..evet biz 2 ayımızı doldurduk...bakıyorum yeni doğduğu resimlerine bayağa bayağa büyümüş oğlum..zaman ne çabuk geçiyormuş meğer..doğum yapmak için daha dün gün sayarken
ayyy korku filmi gibi.çok geçmiş olsun canım.daha dikkatli ol bundan sonra...Kızlar uykusuzluk hakkaten cok kötü birsey dün gece kızımın sancısı vardı sanırım uyuyanadik gündüz bı ara yattım bir iki saat kadar ama gece uykusunu tutmuyor sersem gibi oluyor insan esim pazara gitmişti bizde kizimla balkondaydik kızımı uyuttum tam balkon serin diye oraya yatırdım esim geliyor baktım elleri dolu oruç oruç yermemiş bıde gidin yardım edin dedim kapıyı açık bırakmıştım merdivenlerden ellerindeki poşetleri aldım tam çıkıyorduk ki Kapi şak diye yüzümüze kapandı ceyran yaptı anahtar var ana işin kötüsü kapının arkasında kalmış anahtar açamadık ben bı telaslandim kızım içerde kaldı çarşıdan biraz uzak evimiz gideyim anahtarci çağırayım dedi yok o kadar vaktimiz yok kızım içerde telefon ac gelsinler dedim neyse esim telefon açtı acil adamı çağırdı ben başladım ağlamaya esın tmm yok bisey ağlama kızımız iyi olsun da sorun değil dedi bir anlık dalgınlığın sonu neyse adam 15 dakkika sonra geldi kapıyı açtı icti girdim kızım uyuyordu Allahtan iste bugün ki maceramız((
eşim ve kayınvalidem hiç avutamıyor çocuğu.kayınvalidem oğlunu nasıl büyütmüş bilmem.daha bebeği doğru tutmayı bile bilmiyor.annem gidince bebek tek benim elime kalacak.bizim kızda akşam 7-8 gibi bir başlıyor huzursuzlanmaya gece 12-1 e kadar devam ediyor uyumadan sürekli ağlıyor ıkınıyor sıkılıyor kollarım kopuyor.bazen çok çaresiz hissediyorum kendimi.o yüzden korkuyorum ama allah ona göre sabrınıda vericek inşallah.ozaman sende burnunu sürtür canim annene git bak nasil özlüyecek sizleri
canimya allah yardimcin olsun ama dedigin gibi gececek bu günler birazcik sabirr :)) bebegini karninin üsütüne yatirip sritina vurarak pispisla hem cabuk gazini cikartiyorr hemde uyuyor eger uyumayio aglamaya devam ederse daha cok ozaman kaldir gazini cikartmaya caliss dik tutarak karnini senin karnina poposundan bastirarak biraz SIKICA SERTCE TUT sirtina vur cikartioyr ozaman eger aglamiyorsa yada sadece mizmizlaniyorsa karninin ustunde pispislamaya devam et bizde bu yöndem cok ise yariyorr hem daha rahat uyuyor hemde daha uzun uyuyor :)))
oyyyy masallah yerim ben onun bakislariniiii cok tatli ya buu allah nazarlardan koruusn :))
canim tebrik ederim gözün aydin allah anali babali büyütsün bu yakisikli oglunu masallah süphanallah rabbim nazarlardan koruusn insallah :)
benim kizimda ilk haftalarinda cok yapiyordu bunu iki ayagini bir pacasina sokmayi basariyorduusimdi büyüdükya sigmiyorr artik
gecmis olsun canimm nazarin dinle irkla alakasi yok hatta yabancilarin nazari daha kolay ve daha siddetli olabilyiormuss diye duymustum disari cikmadan oku üflee özellikle ayetelüsürüyü okumadan cikartmaa bende unutuyuorum bazen ozamanda birisi kizima bakarsa yada birsey derse ozaman okumaya basliyorum icimden:26:
pisik mantar olabilir sanirim canim neden dersen gecenlerde benim kizda pisik olmustu eczaneden krem istedim bir kirem verdi üzerinde mantar icinde diye yaziyordu :))
hosgeldin canimm masallahh cocuklarin cok guzel poz vermislerr rabbim korusun insallah ikisinde :))
gecmis olsun canim allah analibabali büyütsün masallah oglusunda cok tatli allahim korusun insallah :)))
canim benim dedigim kremi neden almadin damla nasil birsey bilmiyorum ama kremin cok faydasini gördum ay gecen tugok da sormustun kremin adini unuttum yazmayi 3 kez niyetlendim yazim diye unuttum :26:ben yazim burayada bir daha mykoderm mund gel
canim korma alisacaksin sende simdi annen oldugu icin ona güveniyorsun o gidince kendin bak kirk yillik anne gibi herseyi yapacaksin endiselenmee bu korkuyu hepimiz yasadik bakamiyacaz yapamiyacaz diye ama öyle bir yapiyorsunki sanki 10 tane cocuk buyutmus gibi
canim pamukcuk olabilir damagina dogru konrtol et eger oralardada kucuk kucuk beyazliklar varsa pamukcuk olmjustut eger önüne gecilmezse dikkat edilmezse tehlikeli olabiliyormuss :))sen doktora götur süphe ediyorsan eger
gecmis olsun canim büyük bir badere atlatmisiniz rabbim beterinden saklasin neyseki kizin uyanmamiss uyansa zaten kesin sesini duyardiniz ve daha cok endiselenirdin :)) bunla gecmis olsun canim benim :)) bir daha anahtari almadan yada kapininönune birsey koymadan cikma ders olsun sana bu :))
selam güzel anneler çok uzun bir aradan sonra ben geldimm herkese hayırlı ramazanlar diliyorum
ahh kızlar hepiniz uykusuzluktan gazdan sancıdan bahsetmişsiniz beni düşünün ve biraz olsun rahatlayın
zaten bana uyku hiç yok çünkü kuzularım uyumuyor en fazla 1.5 saat falan oda biri uyursa diğeri uyanık oluyor bazen 3ü aynı anda çığlığı basıyor hepsini uyurken bulmak çok zor sürekli alt değiştir mama yedir gazını çıkar kusarsa üst değiştir banyo yaptır süt sağ derken ne zaman sabah ne zaman gece anlamadan geçiyo saatler gerçekten tek çocuk kolaymış be kızlar bana kızmayın ama::)) ben en zorunu gördüğüm için belkide kolay geliyodur
ama neyse bugünümüze şükür sağlıklı olsunlarda onların bir bakışları bir kokuları herşeyi unutturuyor
doğum hikayemi yazamadım ama kısaca bahsediyim
04 mayısta sancılarımın artması üzerine hastaneye gittim hemen nstye aldılar sancılar fazlasıyla çıktı hemen yatış yapıldı serumlar iğneler derken 2 gün yattım drum sürekli gelip kontrol ediyordu her saat başı nstye alıyorlardı 06 mayıs sabahı artık oturup ağladım alın beni ameliyata diye:) dayanamadım çok zorlanıyodum artık drum geldi ve halimi görünce hemen hazırlan alcam seni ameliyata dedi sabah 8.30 da ameliyata girdim genel anestezi oldum 08.42de biricik kızım dünyaya gelmiş SERRA' m 1980 gr sonra 08.43 te oğluşum ALİ EYMEN'im 2010 gr en sonda 08.44 te TUNCAY EFE'm 1820 gr dünyaya merhaba dediler tabi hemen küveze almışlar ben 45 dk sonra çıkmışım ameliyattan. anne çok acıyo diye papağan gibi tekrar edip durmuşum:) kendime geldiğimde ilk sorduğum şey hepsi iyimi oldu drum geldi hepsi gayet sağlıklı merak etme gözetim altında olmaları daha ii dedi 1 saat sonra gidip kuzularımı gördüm o an ağladım o kadar miniklerdiki savunmasızlardıki küvezde öylece halsizce yatıyolardı içim cız etmişti kucağıma bile alamamıştım koklayamamıştım onları( neyse ben ertesi gün taburcu oldum yavrularım 10 gün küvezde kaldılar hergün süt sağıp götürüp görüyordum onları 10 günün sonunda kızım ve bi oğlum eve çıktı diğer oğlum enfeksiyon kaptığı için 13 gün daha kaldı sonra oda çıktı şükürler olsun saatlerce kokladım sevdim onları hasret giderdim şuanda çokta zorda olsa Rabbime mucizelerimi bana bağışladığı için defalarca şükrediyorum onları çok seviyorum evimize neşe kattılar hayatımıızı renklendirdiler canlarım benim iyiki varlar
işte böyle kızlar hepinizin o tatlı bebeklerini kocaman öpüyorum hepinize kolay gazsız bol uykulu bol sütlü günler diliyorum hoşçakalın...
Bizimkiside sarı bademde turuncaya kaçıyor normal CNm sanırım bebeğin 10 gunluktu bizimde hafif sarılığımız vardı 1 ayda atlattık 15- 20 güne kadar gecer merak etme artık düşmeye baslar
Ve aleykum selam CNm hoş geldin evet bayağı yoktun CNm biz iyiyiz sen nasılsın tabi bir tanenin bı sıkıntısı iki tanenin iki sıkıntısı olur Allah yardcin olsun CNm maşallah iki aylık oldunuz ya biz bir ayımızı yeni doldurduk :)
Kizlar sizin bebeklerinizin de kakasinin rengi degisiyor mu bazen sari bazen sarı yeşil bazen turuncu gibi oluyor sadece anne sütü veriyorum 31 gunluguz
Canm ben severdim eltimi de elti sevilmezmiş..
Kv mi arayıp bebek hiç gelişmemiş demiş kadının kafasına da dert etmiş yazık
Gerçi bi onunla kalsa yine iyi görümceler tanıdıklar herkese demiş aslında aklı başında bir kadın ama anlamadım ki..
Kendi gelini de hamile ve erkek bebek olsun çok istiyordu 4.5 aylık oldu hala cinsiyetini öğrenmedik diyor muhtemelen kız bebek ondan söylemiyor. Eşime diyorum acaba bizimkine çamur mu atıyor o erkek de ne oluyor falan diye kendince ayy ne saçma şeyler ya hiç böyle şeylerle uğraşacağım aklıma gelmezdi valla. Ben hala değer veriyorum ona ama o gittikçe saçmalıyor. en son eşimi arayıp sana çok üzülüyprum evde bir tek oruç olan sensin falan demiş iftarlarda nasıl yapıyorsun yazın sana demiş. ben malum oruç tutamıyorum ki tutsam hoşuna gidecek herhalde daha 40ım çıkmamış.. Ben normal zamanda bile haftada 2 gün niyetli olmaya çalışırım ama bu ramazan da böyle oldu işte..annemelr burdalar ve babam da annem de ilaç kullanıyor rahatsızlar onu da hep millete söylemiş anladığım kadarıyla yazık bizim oğlan tek başına oruç çok üzülüyprum ona diye. Londrada o kadar sıkılmıştım halbuki ama şimdi dönmeyi iple çekiyorum resmen takmayayım diyorm ama hergün bir falsosu çıkıyor ortaya Rabbim onun içine merhamet versin ve yaptığının yanlış olduğunu görsün diye dua ediyorum hep..
Kızlar bizim kırkımız çıktı bu aradabu günümüze şükürler olsun geçen sene bu zamanlar acı içinde bebek hasreti çekiyordum şimdi oğluşum yanımda
Canim dün cok fenaydi yumurtaliklarinin etrafi-alti, poposu kipkirmizi bir haldeydi arastirdim biraz bu almanlar bebegin poposunu bildigimiz sivi yag siliyorlarmis bebegin kakasinda ki, idrarindaki zarar veren asidin tene bir zarari olmuyormus ozaman dünden beri bu sekilde temizleyip ardindan bepanthen krem sürdüm cok sükür sabah baktim hic birsey kalmamis.. Bu yag isini bir süre deneyecegim bakalim be kadar faydalicanm o mantar değildir pişiktir muhtemel pişik öle bi anda olabiliyo benm kızda öle oldu ve resmen göz göz açıldı çok kötüydü biraz düzeldi allahtan bence senin yabancıların nazarı değmiş ben çok inanıyorum bu nazara...saçlarını gösterme bi daha bakkk
Kızlar uykusuzluk hakkaten cok kötü birsey dün gece kızımın sancısı vardı sanırım uyuyanadik gündüz bı ara yattım bir iki saat kadar ama gece uykusunu tutmuyor sersem gibi oluyor insan esim pazara gitmişti bizde kizimla balkondaydik kızımı uyuttum tam balkon serin diye oraya yatırdım esim geliyor baktım elleri dolu oruç oruç yermemiş bıde gidin yardım edin dedim kapıyı açık bırakmıştım merdivenlerden ellerindeki poşetleri aldım tam çıkıyorduk ki Kapi şak diye yüzümüze kapandı ceyran yaptı anahtar var ana işin kötüsü kapının arkasında kalmış anahtar açamadık ben bı telaslandim kızım içerde kaldı çarşıdan biraz uzak evimiz gideyim anahtarci çağırayım dedi yok o kadar vaktimiz yok kızım içerde telefon ac gelsinler dedim neyse esim telefon açtı acil adamı çağırdı ben başladım ağlamaya esın tmm yok bisey ağlama kızımız iyi olsun da sorun değil dedi bir anlık dalgınlığın sonu neyse adam 15 dakkika sonra geldi kapıyı açtı icti girdim kızım uyuyordu Allahtan iste bugün ki maceramız((
Aman ne bileyim iste bunlar nazari bilmediklerinden birsey olmaz saniyordum ben hep bundan sonra daha dikkat etmeye calisirim ama bu sac varken oglusta biraz zor.. Göz göre göre cocugu nazara yediriceksin kazi saclari diyen cokta ailede iste ben kiyamiyorum simdilik kendimgecmis olsun canimm nazarin dinle irkla alakasi yok hatta yabancilarin nazari daha kolay ve daha siddetli olabilyiormuss diye duymustum disari cikmadan oku üflee özellikle ayetelüsürüyü okumadan cikartmaa bende unutuyuorum bazen ozamanda birisi kizima bakarsa yada birsey derse ozaman okumaya basliyorum icimden:26:
pisik mantar olabilir sanirim canim neden dersen gecenlerde benim kizda pisik olmustu eczaneden krem istedim bir kirem verdi üzerinde mantar icinde diye yaziyordu :))
Canim cok gecmis olsun allah korumus nasil korkmustur kim bilir kiyamam bende suan kücük cocuklari olan misafiri bu yüzden hic kabul etmek istemiyorum inanDün bebişim(28 günlük) ve eşimle ev bakmaya gittik,taşınmayı düşünüyoruz.çokta beğendik günümüz güzel geçiyordu.akşam misafir gelecekti çok yakın arkadaşlarımız.onlarında 1 yaşını birkaç ay geçmiş erkek çocuğu var.neyse ben sofrayı hazırlıyorum eşime dedim bebişime göz kulak ol,anakucağında uyuyordu yavrum.eşim ve bayan arkadaşımız bebişimizin başında konuşurken çocuk kaşla göz arasında 1,5 lt lik su şişesini benim bebişin kafasına geçirAllahtan içinde yarım litre falan su vardı.o anda yavrum tabi ağlamaya başladı içli içli ayyy içim cızzz etti bi kötü oldum.bişey diyemedim aldım arka odaya gidip sakinleştirdim.yatırdım kamerayı da kurduk çektik kapısını oda uyudu tekrar zaten ama bakıyorum kafasına anormal durum yok.hemşire arkadaşımızı aradım durumu anlattım şişlik varmı huzursuzluk var mı, olursa dr a götürün dedi.bide çocuk dr umuzu aradık bıngıldağa gelmemiş anladığm kadarıyla büyük bir travma değil anormal birşey görürseniz kusma vs. hastaneye gidin dedi.içim rahatladı.yavrumada kimse gelmeden banyo yaptırmıştım akça pakça kızım gazınıda çıkarmış uyuyordu,uyandırmadım o kalkana kadar.biz yemeğimizi yedik sohbet ettik ama aklım fikrim bebişimde.bu arada eşime güzel bir fırça kaydım.ben gözümden sakınıyorum o kadar uykusuz kalıyorum dikkat ediyorum sen gözünün önündeki çocuğa sahip olamadın diye... ohh içimin yağları eridi çocuğumun kafasını kırıyorlardı ya nasıl sakin olayım.tabi o da ağladı ağlıcak :44: arkadaşlarında ne rahat demeyin onlarda çok üzüldüler.sus pus oldular, resmen omuzları çöktü.dedim çocuk o, sonuçta aklı ermezki.Allahtan elinde sert bi cisim yoktu.çünkü bizim ev küçük çokta yayıntı var ortalıkta.tehlikeli bölge yani.düşündükçe ağlayasım geliyor Allahım korudu yavrumu.ha bu arada bizim salon Fransız balkon.balkon demirleride aralıklı.onların çocuklarıda biz sohbet ederken balkona çok yaklaştı kapısına.ayyy içim kalktı çığlık attım çocukta korktu misafirlerde.felaket tellalı gibi yazdım hepde öyle düşünürüm,en kötüsünü.kazalarda bunlardan oluyor zaten dimi?!Allahım sen koru evlatlarımızı bize bağışla YaRabbi
Gecmis olsun hayatim ben 1 defa gece 1 defa gündüz kesin sagiyorum gündüzleri okadar dolmuyor ama gece 3 saatte ikiside tamamen dolu oluyor zaten onun acisini hissedip hemen uyaniyorum sagip birazini ogluma biberonla veriyorum geri kalanini da buzluga atiyorum, sagmak icin gögsünün tamamen dolmasini bekleme emzirdikten sonra günde 2-3 defa sag bencezor bi güne daha günaydınn bugün sabh kalktığımda sağ göğsümün koltukaltına doğruu bi şişlik hissettim ve bastıramıyorum ağrı yapıyoo anlamadım şimdi sağıcam bakalım inşallah işe yarar
slm kızlar nasılsınız bakalım bugün. inş hepimiz rahat huzurlu bi gün geçiririz. kızlar siz kanguru kullanıyor musunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?