2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557

arkadaslar evet son gunlerde bende cok alıngan oldum sankı herkes bana laf sokuyor sanıyorum.sanırım hamılelıkten.cınsıyet konusuna gelınce doktor bana ıkı kere erkege benzıyor dedıkten sonra kız dedı sok oldum cunku allah var esımle ıkımız kız olsun ıstedık.cunku esımın ılk evlılıgınden oglu var.bunu bılenler bana hep bulantın olmadı senın kesın erkek bu dedıler bır kerede kız olur demedıler.artı benım ılk uc ay dusuk tehlıkem vardı kanamam vardı sımdı yolda yuruyunce senın dedıgım gıbı kasıklarıma agrı gırıyor.gecen ablama gıttım yuruyerek 20 dakıkalık yol yurudum ama agrı gırdı kasıklarıma bana dedıgı su amaann sende abartıyosun ben ıkısındede yurudum dokuz ay hıcbısı olmadı dedı.yanı ablam bole dıyosa el herseyı der.oysa onun hıcbır problemı yoktu dusundugu an hamıle kaldı.ben 1,5 yıl hamıle kalamadım uztelık rahım kalp seklınde oldugunu ogrendık amelıyatlar oldum.buna ragmen bana bunu dıyebıldı.boyle benım ruh halımde olan arkadaslara dıyorum bosveeeeeerrr hamılelıgınızın keyfını cıkarın gobegınız cıkmasada sole yayıla yalıla oturun kımse benden ve bebegımden onemlı degıl deyın.senınde dedıgın gıbı banada cocuk olunca gezemessın dıyorlar salarsın kendını bak bıze dıyorlar.hıcbırı onemlı degıl ısteyen ıstedıgını yapamasın esıme hep dıyorum atacaz cocugumuzu arkaya yıne gezecegız.farklı olmayacak hayatımızın artık ıkı degıl 3 ksıı yollara dusecegız dıyorum.lutfen moralınızı bozmayın arkadaslar hayatımıza bır can katılıyor onun mutlulugunu yasayın kımseyıde takmayın.

Benim bir önceki muayenemle 5 hafta olacak arasında. Zaten 8.aya kadar ayda bir randevu veriyorlar. BEnce sorun olmaz. Bebeği özlüyorsun orası muhakkak da napalım dayanacağız artık

Günaydınnnnn hanımlarrrr nasılsınız umarım herkesin keyfi yerindedir?

Başına gelen varmı kızlar bilmiyorum ama geçen gün minibüste ayakta duruyordum birden bir ateş bastı 2 dakikaın içinde elim ayağım boşaldı midem ağzıma geldi oyle panik oldum ki acaba bişey mi oldu diye bu kar kışta şıpır şıpır terlemeye başladım. ha kustum kusucam derken oturan bi beyi kaldırdım oturdum 5 dk sonra kendime geldim ( ilk kez oldu bi r daha da olmadı . evham yapmak istemedim bişey mi oldu diye üzerine gitmedim doktora da sormadım .. oluyor mu boyle hamileliğimde hiç mide bulantısı da geçirmediğim içn korkuyorum açıkçası

Bencede tekstil kaliteli değil ama ikea nın oyun halısı hoşuma gitmişti...Beşikde güzel aslında ama sallanmasını tercih ederim o yüzden ona benzer e-bebekde var ve sallanıyor.Oda yapacağım için ilkönce masko gibi yerlere bakıcam...

Nerdeyse her sıcak olduğunda öyle oluyorum fazla ayakta kalıp dolaştığımda...Resmen kanın yoğunluğunu beynimde hissediyorum..Hatta menepozlu gibiyim diyorum :) hemen ilk bulduğum yere oturuyorum

Nerdeyse her sıcak olduğunda öyle oluyorum fazla ayakta kalıp dolaştığımda...Resmen kanın yoğunluğunu beynimde hissediyorum..Hatta menepozlu gibiyim diyorum :) hemen ilk bulduğum yere oturuyorum

o zaman demek ki bende de oyle oldu. havasız bi de sıcaktı bunaldım oyle ( daha bakalım neler görecez

kızlar günaydın demeden paldür küldür konuya girdim nasılsınız bebişler nasıl
karmaşık duygular içinde olan arkadaşlarımız varmış hepsi geçer kızlar o bebişleri kucağınıza bir alın o ağlamasın diye siz ağlıycaksınız

gezme konusunda bizler şanslıyız kızlar yazın doğacaklar bişeycik olmaz vurun omuzunuza alın gidin bebişinizi bende öle yapacam çünküüü

nazlanma konusunda ise bizde durumlar tam tersi annem ablam üstüme düşüyolar derleryaa benimkiler hakkaten düşecekler eşimde hamilelik nasıl bişey bilmediğinden ay desem nolduu diyoo ama 2. ye bu kadar nazlamazlar herhalde tadını çıkarayım

hemde ne kadar saçma geliyor konuşmak normalde soft içiyordum (en serti) ligt.a düşürdüm,bugünde ligt.tan bi hafifi var ona düşürmeye çalışıcam, bide süper ligt var ki ona düşürmeyi başarsam içiyorum demem kendime,oranları 0.1 lerde falan. o vicdan azabını duyacağım kesin, bi de üstüne yine etraf ve babası senin yüzünden muamelesi yapacaklar ki en stres yaratan o.

umarım güzel haberlerini alırız canım.

yoo kesinlikle kırıcı değil yazdıkların ve seni gerçekten içtenlikle kutluyorum sigara konusunda. işe yarayan her yol güzel bence,yani çocukça falan değil.

umarım zamanında ve sağlıkla doğar bebeğin.sanırım oturma ve yatma şeklimiz gerçekten çok etkiliyo onları. umarım ilaçlar ve oturma şeklin düzelince geçer sıkıntılarınız.

çok şükür azalttabildim en azından. sakıncalarını tabiki bilyorum ama gel gör ki olmuyo. alınganlık, tahammülsüzlük tabi kide had safhada.üstelik sadece etrafımdakilere değil kendime de. daha önce anne olan tanıdıkları hiç anlamıyorum,sanki onlar bu günlerden geçmedi, ne kadar desteğe ihtiyacımız var bilmiyorlar. hadi destek olmadın niye can sıkıyorsun ki!!!

çok şükür kardeşlerimden yana öyle sıkıntılarım yok. anlaşılan senin yerine onları korku almış, bebek olunca bizle hiç ilgilenemez, ihtiyaçlarımızı karşılayamaz, bizden yardım bekler, şimdiden yardımlarımızı keselimde bizden bişi beklemesin diye(yaa kusura bakma sanırım can sıkıcı konuştum ama çok sinirlendim onlara) eşime gelince benim hiç mide bulantılarım olmadı(daha doğrusu kusmayı beceremem ben,arada vurup geçiyordu,sürekli çıkaran arkadaşlarla konuştuğumuzda aynı hisleri tarif ettiler ama ben kusamadığım için yok sayıyorum)sadece ısınan yemek kokusu yada pişerken kokusunu aldığım yemeği yiyemedim yani aç gezdim. eşim bunu çok dikkate almıyordu,onun için herşey güllük gülistandı,sanırım naz yaptığımı falan düşünüyordu dışardan yemek yiyelim diye(ben dışarda yemek yemeyi çok severim, o da bunu bilir)ta kii birgün ildışına çıkan arkadaşımdan (dürümüyle ünlü bir yer var gittiği yerde)dürüm isteyip getirdiğinde ısıttığımda kokuyu aldım ve yiyemedim bunu görünce kocamın kafasına DANK etti naz olmadığı. ondan sonra sormaya başladı güzdüz çalıştığın yerde ne yiyorsun yiyebildin mi diye. evde elini hiç bişiye sürmesen bikaç gün ne bilim yemek yapmasan ev temizlemesen mesela , yatıp uyusan kötüyüm diye. mecbur yapmak zorunda kalacaklar yada eğer becerebiliyorsan (ben hiç beceremem :26: ) bir kaç gözyaşı döksen kimi erkek sadece ondan anlıyo çünkü (mesela benimki)(ben o durumdayken evde yemek yok diye söylenmeye başlamıştı, en son sinir krizi geçirdim ben aç geziyorum senin derdin kendi karnın diye)yani bi denesen diyorum belki akılları başlarına gelir. tabi bu benim naçizane fikrim yazdıklarımdan kırılmanı istemem, kötü birşey yazdıysam şimdiden özür dilerim.

yorumlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim. keşke daha önce paylaşsaydım bunu. moral oldunuz bana

Arkadaşlar folik asidi kaçıncı haftaya kadar içtiniz yada hala içen varmı.

canım doktorum bana 3. aya girince bıraktırdı. artık gerek yok dedi. mide bulantıların geçtiğine göre folik asit ihtiyacını yediğin içtiğin besinlerden karşılaya bilirsin dedi.

Arkadaşlar folik asidi kaçıncı haftaya kadar içtiniz yada hala içen varmı.

Canım ben folik asiti 12. haftaya kadar içtim. sonra PRevit diye bir ilaç verdi onunda içinde folik asit ve onun gibi bir sürü vitamin vardı. 15. haftada previte devam et diyerek birde demir ilacı verdi. bu ikisine devam edilcek dedi. 20. haftada kontrole gidicez bakalım o zaman bıraktırır belki bi tanesini

Kuzum hayırlı uğurlu olsun oğlişinnn sağlıcakla gelsin inşallahh

kızlar herkes vitamin kullanıyor mu bana doktorum vitamin filan vermedi 3. ay kontrolümde tabii 4. ay kontrolümde başka doktora gittim kan ilacı verdi ama kendi doktorum 5. ayda başlarız dediği için almadım kan ilacını 5. ay kontrolümde kendi doktorum yazar bana sanırım
illaki içmek gerekiyor mu vitamin filan :44::44::44:

Canım doktorum bana vitamin ilacı felan vermedi
bi kan ilacı ile demir hapı verdi onlarıda yutamıyorum zaten

mnsroz; canım ben baktım birkaç tane araba internetten, tecrübe edilip tavsiye edilenlerden sık kullanılanlarımda ekli :)
Onları görselleriyle birlikte paylaşırım, bazılarını mağazalarda da denk gelince kontrol etmiştim.

cano.n0; Ben de desty ve bulbul e katılıyorum. Ben de karnını seven, onunla konuşan, müzik dinleten bir anne adayı değilim bu tür şeyler biraz da yapı meselesi. Başkalarının verdiği tepkilere bakarak coğunluk gibi olmadığında kendini kötü hissetme ama farklı olduğunu bil.Ben de hala içimde birşey var modundayım :) Ne cinsiyeti için ne de muayene günü uyuyamayanlardan heceyan yapanlardan değilim. Herkes birşey söyler önemli olan senin ne düşündüğün. İyi ve doğru olduğunu düşünüyorsan kendi bildiğini yapacaksın. Seni kısıtlamayacak aksine senle paylaşacak böyle düşün.. Ben bebeğimi arabasına atıp her yere giderim modundayım :) hatta başka kimse gelmesin bebeğimle gezerim diye düşünüyorum:) Ama yine de bazı şeyler yapı meselesi diğerleri gibi değilsen farklısındır ve farklılıklar güzeldir. Üzülme..
Kendimi anne olarak düşünemediğim için eşime hep bana oyun arkadası geliyor diyorum :))
Sigarayı da başta kendin için bırakmalısın zaten, ben de hamileliğimi öğrendiğimde bıraktım ama zaten bırakmak istiyordum bahanem oldu.

sevcey; Hayırlı olsun kızın, ismi de pek güzelmiş :) Maşallah
Ben de bu hafta itibariyle hareketlerini ayırt edebilmeye ve hissedebilmeye başladım. Tuhaf geliyor :)

bdamlagozbebegm; Hemen tarif edeyim; Ben çalışırken kendi yerimi yaptığım için aldığım bazı aksiyonlar vardı :)
Örneğin bir çöp kovasını masanın altından ayaklarını uzatabileceğin yer olarak düşün, sandalyene sırt desteği mutlaka koy, pc yi yaklaştır klavyenide masada en uca koy yada kucağına al.. kendini masaya olabildiğince yaklaştırırsan klavyeyi kucağına almaya gerek kalmıyor. :) Kendini de yani totonu sandalyeden biraz kaydır.. Benim kullandığım bir yöntemdir :) Rapor almak da ayrı bir secenek tabii. Allah sağlık versin umarım sorunsuz kucağına alırsın

minnos1; Benim doktorum detaylı ultrason için birşey söylemedi geçen cuma kontrolüm vardı 3'lü testimi yaptırdı. Bu çarşamba sonucla birlikte tekrar gidicem belki yönlendirir. Ben de tetenozu sormadım gittiğimde sorucam.

Mesajlar uzundu, fazla yer kaplamamak adına hsmeyye'den format araklaması yapılmıştır :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…