geçmişi okudum bu saate kadarbaya değişik konular gündemde ve hepinize de katılıyorum kızlar , ben de alıngan oldum hiç laf kaldıramıyorum bebişimin cinsiyetini soruyolar bende doktor %70 kıza benzetti diyorum , busefer o daha değişir diyolar açıkçası içten içe ben de gıcık oluyorum, bebişime bişey almaya kalkışamıyorum önüme duruyolar daha erken diyip duruyolar e öyle dedikleri zamanda içimi bi korku soruyo sanki bişeyler alınca bebişimi kaybedecekmişim de (Allah göstermesin) aldığım kıyafetlere bakıp bakıp kahrolacakmışım gibi hissediyorum keşke demeseler hiç bişey ve de gaz verseler bize demi , bir de eşim , kardeşim beni hiç anlamıyo sanki bazen çok iyi davranıyolar bazen de çok acımasız olabiliyolar belim çok ağrıyo hatta bel kemiklerim kıtır kıtır ufalanıyo gibi oluyo ki bel fıtığım tetiklendi hamilelikle ama bunu dile getirdiğimde öfler pöfler duyuyorum bırakın naz yapmayı ağzımı açsam hemen abartıyomuşum , tek hamile benmiymişim ve ben den iş bekliyolar en zoruma giden de bu ben ev hanımı da değilim polisim zaten işim zor ki olsam da değişmez sonuçta canımızdan can katıp bir mucizeyi taşıyoruz içimizde ama işte benim hem erkek kardeşim hem eşim , hamile olduğumdan beri yardım ettikleri herşeyden ellerini eteklerini çektiler yani durum böyle neyse yazıp da iyice sinirlenmeyeyim daha fazla
diğer konuya gelince bende bebişim doğduktan sonra kendimi salıp eve kapatmayı hiç de düşünmüyorum 40ı çıksın kuzumun, hemen memlekete tatile gitcem denize de gitcem minik kuzumla neolmuş yani, ben geçen yaz marmarise tatile gittiğimde dünyanın bi ucundan gelen ingiliz, fransız, alman, rus turistler minicik bebekleriyle tatile gelmişlerdi ve gayette eğleniyolardı.
Benim bir önceki muayenemle 5 hafta olacak arasında. Zaten 8.aya kadar ayda bir randevu veriyorlar. BEnce sorun olmaz. Bebeği özlüyorsun orası muhakkak da napalım dayanacağız artıkgunaydın.ben 16.haftamda gıttım en son cınsıyetı bellı oldu doktor bana bırakıyor gelmeyı bana esasında 20 gun sonra gel dedı ama ben 20.haftamı doldurup gıtmek ıstemıstım.1,5 ay bebısımı gorememıs olacagım.ayrıca ıdrar kan testlerım tekrarlanacak rutın olarak.bebegımı gormeden nasıl yaparım bır bucuk ay kafam karıstı sımdı ıyıce.
Benim bir önceki muayenemle 5 hafta olacak arasında. Zaten 8.aya kadar ayda bir randevu veriyorlar. BEnce sorun olmaz. Bebeği özlüyorsun orası muhakkak da napalım dayanacağız artık
Kadıköydekine ben gitmeyi düşünüyorum ama havalar soğudu. Belki daha sonra düzeldiğinde gidebilirim.
Ben de bugün İKEA ya gittim. Bebek beşikleri ve odası için, oradaki mobilyalar hantal değil hafif ve uygun fiyatlı.
Çok güzel bir cibinlik beğendim renkli, beyaz beşik, duvar rafı, ünite ve dolap beğendim yalnız beşik sallanmıyor özellikle tercih ettim zaten..
Henüz almadık ölçülerini kontrol etmek lazım.Nevresim takımları oyuncaklar felan vardı güzeller tarz olarak bana uygun ama tekstilde kaliteli gibi gelmedi bana..
Günaydınnnnn hanımlarrrr nasılsınız umarım herkesin keyfi yerindedir?
Başına gelen varmı kızlar bilmiyorum ama geçen gün minibüste ayakta duruyordum birden bir ateş bastı 2 dakikaın içinde elim ayağım boşaldı midem ağzıma geldi oyle panik oldum ki acaba bişey mi oldu diye bu kar kışta şıpır şıpır terlemeye başladım. ha kustum kusucam derken oturan bi beyi kaldırdım oturdum 5 dk sonra kendime geldim( ilk kez oldu bi r daha da olmadı . evham yapmak istemedim bişey mi oldu diye üzerine gitmedim doktora da sormadım .. oluyor mu boyle hamileliğimde hiç mide bulantısı da geçirmediğim içn korkuyorum açıkçası
Nerdeyse her sıcak olduğunda öyle oluyorum fazla ayakta kalıp dolaştığımda...Resmen kanın yoğunluğunu beynimde hissediyorum..Hatta menepozlu gibiyim diyorum :) hemen ilk bulduğum yere oturuyorum
ilk gebelikte normal canım ve hatta bebeğini kucağına verdikleri o ilk anlarda da bu devam edecek bi yabancılayacaksın olayı. Ama sonra geçiyor ertesi güne falan bambaşka bir duygu ve ruh haline bürünüyorsun. Herkes karnını falan severdi bana da konuş onunla falan derlerdi çok saçma bulurdum karnımla konuşmayı ama şimdi ikinci bebeğime hamileyim onunla konuşuyorum. Annelik gerçekten öyle acaip bişey ki yaşamadan anlamaya imkan yok. Allah bu duyguyu herkese tattırsın. Normal hayatını kısıtlamak için bi sebep yok aynen devam et ama sigaraya dikkat et. Bırakamıyorsan bile mümkün olduğunca azalt sonra bebişte en ufak bi rahatsızlık çıksa ona bağlar bi de vicdan azabı çekersin. Her şeyini tamamen çocuğuna adamış bir annedense kendi hayatını da yaşayan bir anne bence daha sağlıklı çocuğun sosyal gelişimi için.
merhaba kızlar bende hafta sonu gıttım dr cinsiyet belli kızım olacak inş. sağlıklı olsunda tek isteğim.sıvı alma işlemine doktor 100% bakılacak dedı bu hafta sonua dgru yada yılbası yanı 31 aralıkda mutlaka alınması gerekıyormus.4lünün normal çıkma olasılığı yokmuş ama yinede yaptırdım düzene werdım cumartesı bugun yarın cıkar sonuc sonucu burdan paylaşırıım
Bu konuda bülbül'e katıldığımı söylemeliyim. Herşeyini bebeğine adamış ve kendine ait bütün isteklerinden vazgeçmiş bir anne modeli zaten sağlıklı olmaz ne anne ne de çocuk için. o yüzden bebeğin doğduğunda kendi isteklerinden tamamiyle vazgeçmek zorunda olduğunu düşünme. Anne olabilmek kadına verilmiş çok büyük bir nimet. Ve çok istemesine rağmen çocuk sahibi olamayanlar var ki bu durumda sen de bu lütfa sahip olanlardansın. Bebeğini kendine bir yük gibi görme, üzerinde çok da düşünme. Çekirdek tanesi kadar birşeyden yaklaşık 50 cm 3000 gram bir bebek çıkaracaksın. İçinde bir can büyüyor. Bu mucizenin tadına var şuanda. Geçen mayısta doğum yapmış bir arkadaşım eylülde bebeğiyle 4 günlük tekne turuna çıktı. başka bir arkadaşım 3 yaşındaki bebeğini sırtlayıp Maldivlere ailecek tatile gittiler. hani bütün bunları neden söylüyorum benim de ilk çocuğum yaşamadım daha önce ama yaşayanlar var sonuçta. bu biraz senin neyi nasıl yapmak istediğinle ilgili. 2sinin bebeği de maşallah öyle tatlı ki. Çok da mutlu mesut büyüyorlar. Çünkü ANNELERİ ve BABALARI MUTLU. Amaaaaa sigara konusunda bu kadar ılımlı olamayacağım. Neden dersen ben de içiyordum hatta bebek doğsun hastanenin yangın merdiveni boşluğunda ilk sigaramı ve latte'mi içeceğim anı hayal ediyorum bazen deli gibi. Ama bu meret zaten normalde de bize zararlı. Bi de o minik içimizde dünyaya tutunma mücadelesi veriyor. Zararı olursa sonra çok üzülürsün. Ben bu konuya şöyle yaklaşmıştım. Evet ben sigara içmeyi seviyorum ama şuanda içmemem bebeğim ve benim için daha iyi bunu da kabul ediyorum. Peki içmemem daha iyiyken ben bu sigarayı bırakamıcaksam bu durumda ben keyiften değil sigara beni esir aldığı için içiyorum. Hayır bunu asla kabul edemem, karakterim sigaraya yenilecek kadar zayif olamaz dedim ve hamileliğim boyunca içmemeye karar verdim. Belki çok cocukca ama bende işe yaradı. Bu arada ben de 31 yaşında, öyle aylarca çocuk denemesi yapan ve her ay reglisi gelmesin die dua eden arkadaşlarımızın grubundan değilim. İdrar testinde çift çizgiyi görünce saçmalamayın yanlıştır bu daha neler diyip testi bi köşeye atmıştım. Bizimki de gayet plansızdı yani. Neyse çok konuştum çok anlattım. Umarım bu hassas zamanında seni kıracak birşey söylememişimdir. Yanlış birşey varsa şimdiden affola :)))
kızlar bende cuma günü doktora gittim bebeğimi gördüm. yanımda erkek kardeşimde vardı ultrasonda bebeği görmek istedi odaya onuda aldı doktor. daha önce zaten cinsiyeti için erkek demişti ultrasonda bakarken ben cinsiyetini size ne söylemiştim diye sordu gülerek bende bilmem hatırlamıyorum dedimsonra gülerek eveet ne demişler kız halaya oğlan dayıya benzermiş şunun pipiye baksanıza aynı dayısı demez mi gülsek mi utansak mı şaşırdık sonra doktor ekranda pipisini işaretledi üzerinede kocaman pipi yazdı bilgisayarda ve dayısına verdi al bunu sakla dedi her şey gayet normal gidiyordu ki doktor bebeğimin baş çevresin de daralma olduğunu söyledi. doktorun bana gösterdiği ve anlattıklarından anladığım kadarıyla rahimin şekli resmen bir sekiz gibi olmuş ve sekizin üst yuvarlağını düşünün kafası orada ama o yuvarlak küçücük kalmış. sekizin alt yuvarlağı yani boyundan aşağısı bacaklarına kadar kocaman bir yuvarlak. bebeğimin kafasını hareket ettirmesi için çok az bir mesafe kalmış.doktor iş yerinde yada evde genelde oturma şeklimi sordu otururken göbeğini içine alarak kambur oturuyorsun dedi ki evet aynen öyle oturuyorum.ayaklarını uzatacaksın ve yatar pozisyonda oturacaksın dedi tabii bilgisayar başında bu nasıl mümkün olacak bilemedim. ayrıca bu daralma rahimin içinde bulunan magnezyum eksiğiyle ilgili olabilir dedi. magnorm diye bir ilaç verdi bir hafta kullandıktan sonra perşembe günü mutlaka gelmen gerekli dedi. rahimde açılma var mı bakıcaz aksi takdirde bebeğini 7. ayda alıp küveze koymamız gerekli yani erkek doğum riski var dedi kızlar ben bir akşam önce de rüyamda bebeğimi görmüştüm yeni doğmuştu çok tatalıydı ama minicik kafası vardı anormal değildi ama ufacık minik minik birşeydi. demek ki başıma böyle birşey gelecekmiş. ayrıca benim kasık ağrılarım bundan dolayıymış.
gunaydin annisler,sendromlu bir pazartesi ise basladik.cuma cabuk gelir umarim.sigara konusu gundem haliba bugun.ben bebegimi ogrenince sigarayi biraktim.10 yildir ismisligim vardi.bir anda biraktim pat diye.iki yakin arkadasim azaltmadilar bile.dogum yaptilar bir tanesinin bebegi haftada bir hasta oluyor bronsiti var.ve genital organinda problem vardi ameliyat oldu.bunlari moralini bozmak icin soylemiyorum.sadece bilmeni istedim.saglikli doganlarda vardir bilemicem sadece bildigimi soyluyorum.hic birakamicam diyorsan nacizane tavsiyem sigaranin markasini degistir ve kendine saatler koy.5 saate bir tane gibi..insallah icenler birakir.
birde pasif icicilik olayina dikkat edin arkadaslar.eslerinize yada arkadaslariniza misafirlere falan izin vermeyin.ben vermiyorum acikcasi .
kizlar alinganlik olayi ne boyutta sizde.bende tavan yaptibu yuzden anti sosyal olmak uzereyim.esim mudahae ediyor gorusmek isteyen arkadaslara gitmicem deyince kapatma kendini diyor.bilemedim napim. alinganim bir taraftan bebegimi uzmek istemiyorum.alindigim seylere de bir kac ornek vereyim.mesela 16. haftada cinsiyet ogrendim.ilk bebegim zaten.hep sey diyorlar daha degisir kendini kaptirma.ki bebegimin cinsel organinin fotosu var net bi sekilde.sonra aksamlari yuruyus yapicaz esimle diyorum,son 2 ay olurmusmus yuruyus.erkenmis..yok bebek dogduktan sonrakendime bakamazmisim.simdi son demlerimi yasiyormusmusum.anlamiyorum ne ilgisi var.normalde makyajimi toplamda 2 dakikada yaparim.bir fon kac dakikani alir..ne bilim iste,,bunlari yakinlarinizdan duymak iticigeliyor:18:
geçmişi okudum bu saate kadarbaya değişik konular gündemde ve hepinize de katılıyorum kızlar , ben de alıngan oldum hiç laf kaldıramıyorum bebişimin cinsiyetini soruyolar bende doktor %70 kıza benzetti diyorum , busefer o daha değişir diyolar açıkçası içten içe ben de gıcık oluyorum, bebişime bişey almaya kalkışamıyorum önüme duruyolar daha erken diyip duruyolar e öyle dedikleri zamanda içimi bi korku soruyo sanki bişeyler alınca bebişimi kaybedecekmişim de (Allah göstermesin) aldığım kıyafetlere bakıp bakıp kahrolacakmışım gibi hissediyorum keşke demeseler hiç bişey ve de gaz verseler bize demi , bir de eşim , kardeşim beni hiç anlamıyo sanki bazen çok iyi davranıyolar bazen de çok acımasız olabiliyolar belim çok ağrıyo hatta bel kemiklerim kıtır kıtır ufalanıyo gibi oluyo ki bel fıtığım tetiklendi hamilelikle ama bunu dile getirdiğimde öfler pöfler duyuyorum bırakın naz yapmayı ağzımı açsam hemen abartıyomuşum , tek hamile benmiymişim ve ben den iş bekliyolar en zoruma giden de bu ben ev hanımı da değilim polisim zaten işim zor ki olsam da değişmez sonuçta canımızdan can katıp bir mucizeyi taşıyoruz içimizde ama işte benim hem erkek kardeşim hem eşim , hamile olduğumdan beri yardım ettikleri herşeyden ellerini eteklerini çektiler yani durum böyle neyse yazıp da iyice sinirlenmeyeyim daha fazla
diğer konuya gelince bende bebişim doğduktan sonra kendimi salıp eve kapatmayı hiç de düşünmüyorum 40ı çıksın kuzumun, hemen memlekete tatile gitcem denize de gitcem minik kuzumla neolmuş yani, ben geçen yaz marmarise tatile gittiğimde dünyanın bi ucundan gelen ingiliz, fransız, alman, rus turistler minicik bebekleriyle tatile gelmişlerdi ve gayette eğleniyolardı.
Arkadaşlar folik asidi kaçıncı haftaya kadar içtiniz yada hala içen varmı.
Bugün kontrole gittik, her şey yolunda dedi doktorumuz.
Cinsiyetine bakmak istedi ama bebeğimiz bacaklarını birbirine kitlemiş göstermedi.
Ölçümler yapılınca yine haftasının önünde çıktı, 18 haftalık görünüyor.
Doktorumuz da bizi acil olarak başka bir hastaneye 3'lü teste yönlendirdi.
Testimiz için ölçümler yapılırken doktor amcamız "oğlunuz geliyor" dedi.
Yüzde kaç diye sordum..
%99.9 sizin oğlanın pipisine bakıyorum şu an da dedi :)
Geri kalan %0.1 yanılma payı da göz hakkı dedi:)
Babamız havalara uçtu hamileliğimi duyduğunda böyle sevinip heyecan yapmamıştı :)
Çok istiyordu erkek olmasını gönlüne göre oldu.
Bense cinsiyet konusun da hala bir şey konduramıyorum bebeğime, bebeğim çünkü kız erkek önemli değil
Sadece eşimin sevincini paylaştım, sağlıklı olduğunu duymak bana fazlasıyla yetmişti zaten..
Canım ben folik asiti 12. haftaya kadar içtim. sonra PRevit diye bir ilaç verdi onunda içinde folik asit ve onun gibi bir sürü vitamin vardı. 15. haftada previte devam et diyerek birde demir ilacı verdi. bu ikisine devam edilcek dedi. 20. haftada kontrole gidicez bakalım o zaman bıraktırır belki bi tanesini
kızlar herkes vitamin kullanıyor mu bana doktorum vitamin filan vermedi 3. ay kontrolümde tabii 4. ay kontrolümde başka doktora gittim kan ilacı verdi ama kendi doktorum 5. ayda başlarız dediği için almadım kan ilacını 5. ay kontrolümde kendi doktorum yazar bana sanırım
illaki içmek gerekiyor mu vitamin filan :44::44::44:
Canım doktorum bana vitamin ilacı felan vermedi
bi kan ilacı ile demir hapı verdi onlarıda yutamıyorum zaten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?