selam arkadaslar 5+4olmus bebek...biraz tehlike gördü 10gün rapor verdi...birde iğne verdi 3gün aralıkla vurunacagım...size tavsiyem lekelenmeleri ciddiye alın.doktor önemli değil diyor ama gidin dayanın kapısına:)
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Cumlemisdenn canımmmayyyyy Allah hepinizden razı olsun.
çok geçmiş olsun dikkatli olalım benimde azıcık bugün geldi. anladım ki hızlı ve ani hareket etmemek gerekiyor.
sende dikkat et . Allah korusun
Canm bnn dıkkatlı ol sende canm sıkma canını su 3 ayı bi atlat ondan sonra allhın izniyle bişicik olmaz
Biz hergun dua edıyoruz bebişlerimize
Rabbimn izniyle sag salim alırız inş kucagımıza
Oyyy kıyamamm ya canm hosgeldin aramıza dıkkat et sende kendine
Bu arada bilgilerini SILA_M a özel msj at canm
Herkeste aynı etkıyı yapmıyo canm kullan sen dr verdıyse
He teyzesıı cokk küçükk yahuu
Canım cok geçmiş olsun dıkkat et kendine canm bol bol dınlen
İnan dınlenmk cok ıyı gelıyor gercekten
Hoşbuldum canım inşallah devamı gelir hayırlısıyla pek bilmiyorum bu portalı kullanmayı, bilgilrndirdiğin için de teşekkür ediyorum
İLK 3 AY
Gebeliğin başlangıcına, embriyonun rahim duvarına tutunmasından itibaren salgıladığı beta-hCG hormonu ve vücutta yarattığı etkiler damgasını vurmaktadır. Bu hormonun etkisi ile önce halsizlik, yorgunluk, çabuk yorulma, uykuya meyil, göğüslerde hassasiyet, hafif bulantı ve karında şişkinlik hissi gibi genel değişiklikler ortaya çıkar. Gıdalarla tüm vitaminlerin yeterince alınabilirken, folik asit ihtiyacı tam olarak karşılanamamaktadır. Bu nedenle dikkat edilmesi gereken nokta, folik asit vitamininin eksik edilmemesidir. Aslında folik asit takviyesine gebelikten yaklaşık 3 ay önce başlayarak bebekte gözlenebilecek sinir sistemi anomalilerin önüne geçilebilmektedir. Eğer erken başlanmadı ise folik asit desteği için en ideal olanı içerisinde 800-1000 mg folik asit barındıran bir multivitamin kullanmaktır. Gıdalar seçilirken süt ürünlerine mutlaka ağırlık verilmeli, her gün mutlaka süt, yoğurt ya da peynir tüketilmeli ve pastörize olmasına dikkat edilmelidir. Çiğ et barındıran gıdalar tüketilmemeli, hijyenik açıdan riskli gıdalardan uzak durulmalıdır. Gebeliğin tüm dönemleri için geçerli uyarı, gebelikte sıvı ihtiyacının fazla olmasından dolayı bol sıvı alımının ihmal edilmemesidir. Su ve doğal meyve suları gibi sıvıların bol tüketimi oldukça faydalıdır. Gebeliğin erken döneminde, özellikle 6-12. haftalar arasında sabahları bulantı ve kusma yaşanabilir. Kahve, yağlı ve aşırı baharatlı yiyecekler, sigara kokusu, parfüm gibi bazı kokular bu şikayetleri arttırır. Çoğul gebeliklerde daha da sıkça görülen bu şikayetler bazen gebeliğin ilk habercisi olabilir. Üç gün süre ile hergün üç kezden fazla kusma ya da sürekli kusma olması yeterli besin almanızı engelleyerek kilo kaybına ve bebeğin de beslenmesinin bozulmasına neden olur. Böyle bir durumda hastanede kısa süreli bir misafirlik ile serum, mineral ve vitamin desteği gerekebilir.
Gebelik süresince damarların genişlemesine bağlı olarak kan basıncının da düşmesiyle yorgunluk, baş ağrısı, bulantı ve hatta bayılmalar olabilir. Kalp atışlarındaki hızlanma, daha fazla kanın daha hızlı şekilde damarlarda dolaşmasına neden olur; böylece bebeğin oksijen ihtiyacı karşılanır ve vücut ısısı da artar. Bazen yaşanan burun tıkanıklığı veya burun kanaması ile dişleri fırçalanırken diş etlerinde kanama olması da bu nedenledir. Bu dönemde hipotansiyon yönünden dikkatli olmak gerekir. Oturulan yerden veya yataktan hızlıca kalkmak ve gün içerisindeki çok yoğun aktivite, efor hipotansiyonu şiddetlendirebilir, başdönmesi ile bayılma görülebilir. Bu açıdan hareketleri biraz yavaşlatmak, gebelik öncesi hızlı hareket alışkanlıklarını sınırlandırmak ve başdönmesi hissedildiğinde en kısa sürede istirahat oldukça önemlidir.
Düşük riski özellikle ilk 10 hafta içerisinde daha yüksektir. Bu dönemde gözlenecek bir kanama halinde, hemen istirahata geçerek doktorunuza haber vermeniz gerekir. Kahverengi leke tarzı kanamalar sık görülür. Asıl korktuğumuz açık kırmızı renkli kanamadır. Doktor kontrolünü takiben mutlak istirahat gerektirir.
İlk 3 ay içerisinde bebeğin tüm organlarının gelişmesinden dolayı özellikle bu dönemde kullanılan tüm ilaçların, doktorun kontrolünde olması gerekir. Gerekmedikçe çok sayıda vitamin kullanımından, gereksiz antibiyotik veya ağrı kesici kullanımından kaçınılmalıdır. Düşük riski halinde bazı gebelerde faydalı olabileceği düşünülerek kullanılan progesteron içeren hap ve iğnelerin de tüm gebeliklerde, “Aman düşük olmasın” zihniyetiyle kullanımından kaçınılmalıdır.
Bu dönemin son haftasında (12-13. haftalar) bebeğin ilk anomali taraması yapılacaktır. Ultrasonografide bebeğin ense bölgesinin, burun kemiğinin ve genel ölçümlerinin değerlendirilmesi ile kanda yapılacak bazı hormon ölçümleri sayesinde bebeğin anomali taşıma riski belirlenir. Doktorunuza önemli ipuçları vermesi açısından bu inceleme kesinlikle atlanmamalıdır.
İnş canım allah saglıklı bir ewlat saglıklı bi hamilelik ve dogum basip etsin inş
şimdi yeni hamileyiz ya ne yesem internete bakıyorum faydalı mı zararlı mı diye
canım ANANAS istedi eşim birazdan getirir.
internette bi baktım bazısı faydalı diyor bazısı düşüğe sebep oluyor diyor napim ben şimdi
canım geçmiş olsun. dinlen iyice.
dikkat edin lutfen dinlenin bol bol canim azcik sabir sonrasinda gecicek hepsi insallah.çok geçmiş olsun dikkatli olalım benimde azıcık bugün geldi. anladım ki hızlı ve ani hareket etmemek gerekiyor.
sende dikkat et . Allah korusun
evet canim bencede lekelenmeleri dikkate alin sende dikkatli ol canim insallah bidaha sorun yasamassin ...selam arkadaslar 5+4olmus bebek...biraz tehlike gördü 10gün rapor verdi...birde iğne verdi 3gün aralıkla vurunacagım...size tavsiyem lekelenmeleri ciddiye alın.doktor önemli değil diyor ama gidin dayanın kapısına:)
hosgeldin canim aramiza ekledim seni listeye ..Yaşım 28 sat 8 Nisan 2014 beklenen dogum tarihi 13 Ocak 2015. Yarın doktora gideceğim ilki düşükle sonuçlandı inanın sevinemiyorum bile kaygıdan ama arada konuşuyorum minişimle annem beni bırakma deyip sıkı sıkı tembihliyorum ana yüreği işte neylersiniz. Bugün tam 5haftalığız inşallah
canim icini ferah tut insallah simsiki tutunacak bebisin sana zaten doktorda soylemis panik yapicak bisey olmadigini insallah olmucakta :)Kızlar doktordan geliyorum. kesemizi gördük. hatta 2 kese gördü doktor, ailede ikiz varmı diye sordu. sonra da diğer kese rahmin arkasındaki karartı da olabilir dedi. cuma günü tekrar kontrole çağırdı kesenin boyutunu ölçecekmiş, gelişmesine bakacakmış. 4,5 haftalık dedi, 6-7. haftada bebeği ve kalp atışlarını duyarız dedi. yalnız söylediği bişey çok kafama takıldı. bebek rahmin alt kısmında tutunmuş, biz üst tarafta tutunmasını isteriz dedi. biraz dikkatli ol, ağır bişey kaldırma, yükseğe uzanma falan dedi. cinsel ilişki kısıtlaması da geldi. ben panik olunca keşke söylemeseydim dedi hassas biri olduğunu bilsem söylemezdim dedi. zaten tüm hamilelerin dikkat etmesi gerekiyor, sen sadece biraz daha dikkat et dedi. rahatlatmaya çalıştı ama bana gelenler geldi tabi. böyle birşeyi duyanınız varmı?:105:
hosgeldin canim sende aramiza listeye eklendin ..Benide eklermisin. Prıngles. Yas 27. Sat.10 Nisan 2014. Dogum tarıhı kusmetse 15ocak 2015
canim paylasimlarini goruyorum hep ama bilglerini tam olarak yazmadin bana o yuzden eklemedim seni listeye ozelden yollarsan ekleyelim senide..Sagolun Allah razi olsun yasim 27 birinci bebegimdir transferim 23.94.2014 yapildi yane hayirlisiylan bende ocak annesi olcam insallah
sagolasin canim ekleyeyim de bilgilerini goremedim.canım gözün aydın beni de listeye eklersen sevinirim bilgilerimi yazdım. bu arada bende almanyadan buraya gelin geldim :) doğuma büyüme oralıyım. sen almanyanın hangi şehrindesin??
hosgeldin canim sende ekledim listeye senide ..sat 15/04/2014 beklenen tarih 21/01/2015 beni de ekler misin :) yaş 30
Kızlar doktordan geliyorum. kesemizi gördük. hatta 2 kese gördü doktor, ailede ikiz varmı diye sordu. sonra da diğer kese rahmin arkasındaki karartı da olabilir dedi. cuma günü tekrar kontrole çağırdı kesenin boyutunu ölçecekmiş, gelişmesine bakacakmış. 4,5 haftalık dedi, 6-7. haftada bebeği ve kalp atışlarını duyarız dedi. yalnız söylediği bişey çok kafama takıldı. bebek rahmin alt kısmında tutunmuş, biz üst tarafta tutunmasını isteriz dedi. biraz dikkatli ol, ağır bişey kaldırma, yükseğe uzanma falan dedi. cinsel ilişki kısıtlaması da geldi. ben panik olunca keşke söylemeseydim dedi hassas biri olduğunu bilsem söylemezdim dedi. zaten tüm hamilelerin dikkat etmesi gerekiyor, sen sadece biraz daha dikkat et dedi. rahatlatmaya çalıştı ama bana gelenler geldi tabi. böyle birşeyi duyanınız varmı?:105:
Yaşım 28 sat 8 Nisan 2014 beklenen dogum tarihi 13 Ocak 2015. Yarın doktora gideceğim ilki düşükle sonuçlandı inanın sevinemiyorum bile kaygıdan ama arada konuşuyorum minişimle annem beni bırakma deyip sıkı sıkı tembihliyorum ana yüreği işte neylersiniz. Bugün tam 5haftalığız inşallah
selam arkadaslar 5+4olmus bebek...biraz tehlike gördü 10gün rapor verdi...birde iğne verdi 3gün aralıkla vurunacagım...size tavsiyem lekelenmeleri ciddiye alın.doktor önemli değil diyor ama gidin dayanın kapısına:)
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
İLK 3 AY
Gebeliğin başlangıcına, embriyonun rahim duvarına tutunmasından itibaren salgıladığı beta-hCG hormonu ve vücutta yarattığı etkiler damgasını vurmaktadır. Bu hormonun etkisi ile önce halsizlik, yorgunluk, çabuk yorulma, uykuya meyil, göğüslerde hassasiyet, hafif bulantı ve karında şişkinlik hissi gibi genel değişiklikler ortaya çıkar. Gıdalarla tüm vitaminlerin yeterince alınabilirken, folik asit ihtiyacı tam olarak karşılanamamaktadır. Bu nedenle dikkat edilmesi gereken nokta, folik asit vitamininin eksik edilmemesidir. Aslında folik asit takviyesine gebelikten yaklaşık 3 ay önce başlayarak bebekte gözlenebilecek sinir sistemi anomalilerin önüne geçilebilmektedir. Eğer erken başlanmadı ise folik asit desteği için en ideal olanı içerisinde 800-1000 mg folik asit barındıran bir multivitamin kullanmaktır. Gıdalar seçilirken süt ürünlerine mutlaka ağırlık verilmeli, her gün mutlaka süt, yoğurt ya da peynir tüketilmeli ve pastörize olmasına dikkat edilmelidir. Çiğ et barındıran gıdalar tüketilmemeli, hijyenik açıdan riskli gıdalardan uzak durulmalıdır. Gebeliğin tüm dönemleri için geçerli uyarı, gebelikte sıvı ihtiyacının fazla olmasından dolayı bol sıvı alımının ihmal edilmemesidir. Su ve doğal meyve suları gibi sıvıların bol tüketimi oldukça faydalıdır. Gebeliğin erken döneminde, özellikle 6-12. haftalar arasında sabahları bulantı ve kusma yaşanabilir. Kahve, yağlı ve aşırı baharatlı yiyecekler, sigara kokusu, parfüm gibi bazı kokular bu şikayetleri arttırır. Çoğul gebeliklerde daha da sıkça görülen bu şikayetler bazen gebeliğin ilk habercisi olabilir. Üç gün süre ile hergün üç kezden fazla kusma ya da sürekli kusma olması yeterli besin almanızı engelleyerek kilo kaybına ve bebeğin de beslenmesinin bozulmasına neden olur. Böyle bir durumda hastanede kısa süreli bir misafirlik ile serum, mineral ve vitamin desteği gerekebilir.
Gebelik süresince damarların genişlemesine bağlı olarak kan basıncının da düşmesiyle yorgunluk, baş ağrısı, bulantı ve hatta bayılmalar olabilir. Kalp atışlarındaki hızlanma, daha fazla kanın daha hızlı şekilde damarlarda dolaşmasına neden olur; böylece bebeğin oksijen ihtiyacı karşılanır ve vücut ısısı da artar. Bazen yaşanan burun tıkanıklığı veya burun kanaması ile dişleri fırçalanırken diş etlerinde kanama olması da bu nedenledir. Bu dönemde hipotansiyon yönünden dikkatli olmak gerekir. Oturulan yerden veya yataktan hızlıca kalkmak ve gün içerisindeki çok yoğun aktivite, efor hipotansiyonu şiddetlendirebilir, başdönmesi ile bayılma görülebilir. Bu açıdan hareketleri biraz yavaşlatmak, gebelik öncesi hızlı hareket alışkanlıklarını sınırlandırmak ve başdönmesi hissedildiğinde en kısa sürede istirahat oldukça önemlidir.
Düşük riski özellikle ilk 10 hafta içerisinde daha yüksektir. Bu dönemde gözlenecek bir kanama halinde, hemen istirahata geçerek doktorunuza haber vermeniz gerekir. Kahverengi leke tarzı kanamalar sık görülür. Asıl korktuğumuz açık kırmızı renkli kanamadır. Doktor kontrolünü takiben mutlak istirahat gerektirir.
İlk 3 ay içerisinde bebeğin tüm organlarının gelişmesinden dolayı özellikle bu dönemde kullanılan tüm ilaçların, doktorun kontrolünde olması gerekir. Gerekmedikçe çok sayıda vitamin kullanımından, gereksiz antibiyotik veya ağrı kesici kullanımından kaçınılmalıdır. Düşük riski halinde bazı gebelerde faydalı olabileceği düşünülerek kullanılan progesteron içeren hap ve iğnelerin de tüm gebeliklerde, “Aman düşük olmasın” zihniyetiyle kullanımından kaçınılmalıdır.
Bu dönemin son haftasında (12-13. haftalar) bebeğin ilk anomali taraması yapılacaktır. Ultrasonografide bebeğin ense bölgesinin, burun kemiğinin ve genel ölçümlerinin değerlendirilmesi ile kanda yapılacak bazı hormon ölçümleri sayesinde bebeğin anomali taşıma riski belirlenir. Doktorunuza önemli ipuçları vermesi açısından bu inceleme kesinlikle atlanmamalıdır.
şimdi yeni hamileyiz ya ne yesem internete bakıyorum faydalı mı zararlı mı diye
canım ANANAS istedi eşim birazdan getirir.
internette bi baktım bazısı faydalı diyor bazısı düşüğe sebep oluyor diyor napim ben şimdi
Amin canim Allah razi olsun Allah herkese nasip etsin insallah senin durum ne insallah hamilesindir Allah herkesin gönlüne göre versin insallah
Allaha sükür olsun...
Gesendet von meinem iPhone mit Kadınlar Kulübü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?