2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .

çok geçmiş olsun dikkatli olalım benimde azıcık bugün geldi. anladım ki hızlı ve ani hareket etmemek gerekiyor.
sende dikkat et . Allah korusun

çok geçmiş olsun dikkatli olalım benimde azıcık bugün geldi. anladım ki hızlı ve ani hareket etmemek gerekiyor.

aynen canım Nazlı bebek bunlar 😃ben inanıyorum ama alıcaz kucaklarımıza

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Hoşbuldum canım inşallah devamı gelir hayırlısıyla pek bilmiyorum bu portalı kullanmayı, bilgilrndirdiğin için de teşekkür ediyorum

Hoşbuldum canım inşallah devamı gelir hayırlısıyla pek bilmiyorum bu portalı kullanmayı, bilgilrndirdiğin için de teşekkür ediyorum

Ne demk canım
Eger gönderemessen söle bn gönderırım canm

İLK 3 AY
Gebeliğin başlangıcına, embriyonun rahim duvarına tutunmasından itibaren salgıladığı beta-hCG hormonu ve vücutta yarattığı etkiler damgasını vurmaktadır. Bu hormonun etkisi ile önce halsizlik, yorgunluk, çabuk yorulma, uykuya meyil, göğüslerde hassasiyet, hafif bulantı ve karında şişkinlik hissi gibi genel değişiklikler ortaya çıkar. Gıdalarla tüm vitaminlerin yeterince alınabilirken, folik asit ihtiyacı tam olarak karşılanamamaktadır. Bu nedenle dikkat edilmesi gereken nokta, folik asit vitamininin eksik edilmemesidir. Aslında folik asit takviyesine gebelikten yaklaşık 3 ay önce başlayarak bebekte gözlenebilecek sinir sistemi anomalilerin önüne geçilebilmektedir. Eğer erken başlanmadı ise folik asit desteği için en ideal olanı içerisinde 800-1000 mg folik asit barındıran bir multivitamin kullanmaktır. Gıdalar seçilirken süt ürünlerine mutlaka ağırlık verilmeli, her gün mutlaka süt, yoğurt ya da peynir tüketilmeli ve pastörize olmasına dikkat edilmelidir. Çiğ et barındıran gıdalar tüketilmemeli, hijyenik açıdan riskli gıdalardan uzak durulmalıdır. Gebeliğin tüm dönemleri için geçerli uyarı, gebelikte sıvı ihtiyacının fazla olmasından dolayı bol sıvı alımının ihmal edilmemesidir. Su ve doğal meyve suları gibi sıvıların bol tüketimi oldukça faydalıdır. Gebeliğin erken döneminde, özellikle 6-12. haftalar arasında sabahları bulantı ve kusma yaşanabilir. Kahve, yağlı ve aşırı baharatlı yiyecekler, sigara kokusu, parfüm gibi bazı kokular bu şikayetleri arttırır. Çoğul gebeliklerde daha da sıkça görülen bu şikayetler bazen gebeliğin ilk habercisi olabilir. Üç gün süre ile hergün üç kezden fazla kusma ya da sürekli kusma olması yeterli besin almanızı engelleyerek kilo kaybına ve bebeğin de beslenmesinin bozulmasına neden olur. Böyle bir durumda hastanede kısa süreli bir misafirlik ile serum, mineral ve vitamin desteği gerekebilir.

Gebelik süresince damarların genişlemesine bağlı olarak kan basıncının da düşmesiyle yorgunluk, baş ağrısı, bulantı ve hatta bayılmalar olabilir. Kalp atışlarındaki hızlanma, daha fazla kanın daha hızlı şekilde damarlarda dolaşmasına neden olur; böylece bebeğin oksijen ihtiyacı karşılanır ve vücut ısısı da artar. Bazen yaşanan burun tıkanıklığı veya burun kanaması ile dişleri fırçalanırken diş etlerinde kanama olması da bu nedenledir. Bu dönemde hipotansiyon yönünden dikkatli olmak gerekir. Oturulan yerden veya yataktan hızlıca kalkmak ve gün içerisindeki çok yoğun aktivite, efor hipotansiyonu şiddetlendirebilir, başdönmesi ile bayılma görülebilir. Bu açıdan hareketleri biraz yavaşlatmak, gebelik öncesi hızlı hareket alışkanlıklarını sınırlandırmak ve başdönmesi hissedildiğinde en kısa sürede istirahat oldukça önemlidir.

Düşük riski özellikle ilk 10 hafta içerisinde daha yüksektir. Bu dönemde gözlenecek bir kanama halinde, hemen istirahata geçerek doktorunuza haber vermeniz gerekir. Kahverengi leke tarzı kanamalar sık görülür. Asıl korktuğumuz açık kırmızı renkli kanamadır. Doktor kontrolünü takiben mutlak istirahat gerektirir.

İlk 3 ay içerisinde bebeğin tüm organlarının gelişmesinden dolayı özellikle bu dönemde kullanılan tüm ilaçların, doktorun kontrolünde olması gerekir. Gerekmedikçe çok sayıda vitamin kullanımından, gereksiz antibiyotik veya ağrı kesici kullanımından kaçınılmalıdır. Düşük riski halinde bazı gebelerde faydalı olabileceği düşünülerek kullanılan progesteron içeren hap ve iğnelerin de tüm gebeliklerde, “Aman düşük olmasın” zihniyetiyle kullanımından kaçınılmalıdır.

Bu dönemin son haftasında (12-13. haftalar) bebeğin ilk anomali taraması yapılacaktır. Ultrasonografide bebeğin ense bölgesinin, burun kemiğinin ve genel ölçümlerinin değerlendirilmesi ile kanda yapılacak bazı hormon ölçümleri sayesinde bebeğin anomali taşıma riski belirlenir. Doktorunuza önemli ipuçları vermesi açısından bu inceleme kesinlikle atlanmamalıdır.

şimdi yeni hamileyiz ya ne yesem internete bakıyorum faydalı mı zararlı mı diye
canım ANANAS istedi eşim birazdan getirir.
internette bi baktım bazısı faydalı diyor bazısı düşüğe sebep oluyor diyor napim ben şimdi

tam da merak ettiklerimiz yazıyor. sağolasın :)

Son düzenleme:
İnş canım allah saglıklı bir ewlat saglıklı bi hamilelik ve dogum basip etsin inş

Amin canim Allah razi olsun Allah herkese nasip etsin insallah senin durum ne insallah hamilesindir Allah herkesin gönlüne göre versin insallah

Allaha sükür olsun...

Gesendet von meinem iPhone mit Kadınlar Kulübü

canim internete bakarsan internette sakincali hamileler icin ananasin ne zarari olabilir ki ye gitsin afiyet seker olsun vitamin olsun minige :)

dikkat edin lutfen dinlenin bol bol canim azcik sabir sonrasinda gecicek hepsi insallah.
evet canim bencede lekelenmeleri dikkate alin sende dikkatli ol canim insallah bidaha sorun yasamassin ...
hosgeldin canim aramiza ekledim seni listeye ..
canim icini ferah tut insallah simsiki tutunacak bebisin sana zaten doktorda soylemis panik yapicak bisey olmadigini insallah olmucakta :)
Benide eklermisin. Prıngles. Yas 27. Sat.10 Nisan 2014. Dogum tarıhı kusmetse 15ocak 2015
hosgeldin canim sende aramiza listeye eklendin ..
Sagolun Allah razi olsun yasim 27 birinci bebegimdir transferim 23.94.2014 yapildi yane hayirlisiylan bende ocak annesi olcam insallah
canim paylasimlarini goruyorum hep ama bilglerini tam olarak yazmadin bana o yuzden eklemedim seni listeye ozelden yollarsan ekleyelim senide..

canım gözün aydın beni de listeye eklersen sevinirim bilgilerimi yazdım. bu arada bende almanyadan buraya gelin geldim :) doğuma büyüme oralıyım. sen almanyanın hangi şehrindesin??
sagolasin canim ekleyeyim de bilgilerini goremedim.

sat 15/04/2014 beklenen tarih 21/01/2015 beni de ekler misin :) yaş 30
hosgeldin canim sende ekledim listeye senide ..

Kahvetengi lekenlenmeler olmus bndede şimdi farkettim
Yürüyüş yaptım kzızmla az önce gldik
Su 10. Haftaya kadar heralde tedirgin hallllerim sürecek
Herşeyin hayırlısı inş
No problem

işten geldim yemek yaptım neyse ki bulaşıkları eşime devrettim ..
çalışan arkadaşlar ne haldesiniz bilmiyorum
ama ben hiç işe gitmek istemiyorum
evde oturup hamişliğimin tadını çıkarmak istiyorum..inşallah bu his geçicidir..

canım hayırlı olsun belki ikizdir hıı
bence ilk 3 ay herkes dikkatli olmalı doktor tedbir için söylemiştir..
cinsel ilişkiyi yasaklamadı bize ama çekiniyoruz yine bebişe zarar vericez diye korkuyoruz çok..

canım senle aynı günlerimiz evettt bu gün tam 5 hafta olduuukkk

canım geçmiş olsun...rapor alman iyi olmuş yat dinlen biraz....

canım çok sağol paylaşımın için çok faydalı oldu..

canım bence de ananasın ne zararı olabilir kii..
ama aklına takılıcaksa çok yeme..bence azar azar yedik mi hiçbişeyin zararı olmazz...
annem kızıyor bana çok takılıyosun herşeye diye..haklı da....

Son düzenleme:
Amin canim Allah razi olsun Allah herkese nasip etsin insallah senin durum ne insallah hamilesindir Allah herkesin gönlüne göre versin insallah

Allaha sükür olsun...

Gesendet von meinem iPhone mit Kadınlar Kulübü

Saol canım
6 haftalıkdı bnm ufaklık geçen persembe :))

Aşağıda belirtilen durumlarda doktorunuza ya da en yakın sağlık kuruluşuna başvurunuz:
- Lekelenme şeklinde vajinal kanama
- Parça düşürme
- Karında çekilme , kasılma, kramp
- Şiddetli baş ağrısı
- Şiddetli kasık ağrısı
- Şiddetli bulantı, kusma
- Yüksek ateş
- İdrar yaparken yanma
- İdrara çıkamama
- Şiddetli kabızlık

Aklınızda olsunn hanımlar

hamile kaldıktan sonra, doğuma kadar her fırsatta Cenâb-ı Hakk’a dua etmek de çok önemlidir. Nitekim Kur’ân-ı Kerîm, Hz. Âdem ve Hz. Havva’nın hayırlı bir evlat nasip etmesi için Cenâb-ı Hakka yakarışlarını şu ifadelerle anlatır: هُوَ الَّذي خَلَقَكُمْ مِنْ نَفْسٍ وَاحِدَةٍ وَجَعَلَ مِنْهَا زَوْجَهَا لِيَسْكُنَ إِلَيْهَا فَلَمَّا تَغَشَّاهَا حَمَلَتْ حَمْلًا خَفيفًا فَمَرَّتْ بِهِ فَلَمَّۤا أَثْقَلَتْ دَعَوَا اللّٰهَ رَبَّهُمَا لَئِنْ اٰتَيْتَنَا صَالِحًا لَنَكُونَنَّ مِنَ الشَّاكِرينَ “Sizi bir tek candan (Âdem’den) halkeden, ondan da yanında huzura eresiniz diye eşini (Havva’yı) yaratan O’dur. (Âdem) Eşi ile (birleşince) o hafif bir yük yükleniverdi (hamile kaldı). Onu bir müddet taşıyıp da hamileliği ağırlaşınca, Allah’a: Andolsun bize (salih) kusursuz bir çocuk verirsen, sana ziyadesiyle şükrederiz, diye dua ettiler.”[6]

Elhamdülillah elhamdulillah elhamdulillah
Ya rab sana binlerce kez şükürler olsun
Biz aciz kullarına verdigin hediyeden ötürü sana sonsuz sükürler olsun
Allahım içimizde bir vesvese bir suur kaybı sen bizleri feraha ulastır
Muhakkak ki içimzideki su damlasınıda sen yarattın
Sen ona can ver Allahım
Sen yüzümüzü güldür!
Kucaklarımızı bos bırakma ya rabbim !
Sana el actık sen bizleri geri cevirme Allahım !
Canı verende sensin ....
Verdigin gibi alanda sensin
Denin verdgin herşeye boynumuz kıldan ince!!
Allahım sen hayırlısını hayırlı zamanda ver!!
Evlatlarımı şükür kapımız olsun. Bu kapıyı calmaktan bizleri mahrum etme Allahım!
Evlatlarımız bereket diregimiz olsun!
Sen bu diregi ocagımızdan eksik etme Allahım
Sen bizlere hiç bir karsılık beklemeden ANNECİGİM DEYİP BOYNUMUZA SARILAN EVLATLAR NASİP ET ALLAHIM!!
Ya rab!! Yawrularımızı saglıklı sıhhatlı
Gönülleri imannn dolu bir sekılde kucagımıza almayı nasip et!!
YA RAB! ONLARI BİZSİZ BİZİ ONLARSIZ BIRAKMA
AMİİİİİN

Tııkk tııkk
Efenddiiiimm
Eee merve nerde??

Imm merve su an aglamakla mesgul
Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz
Aglasammı gülsemmi
Duygu patlaması yasıyorumm

Merve tüm bilgiler için sagolasin canim dua cok guzelmis Allah razı olsun canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…