Merve tüm bilgiler için sagolasin canim dua cok guzelmis Allah razı olsun canım
Canim dikkat et sen yinede yürüyüşü yavas yapmaya calis ama kahverengi leke normal benim ikincide de çok olmuştu kahverengı akıntım ...Kahvetengi lekenlenmeler olmus bndede şimdi farkettim
Yürüyüş yaptım kzızmla az önce gldik
Su 10. Haftaya kadar heralde tedirgin hallllerim sürecek
Herşeyin hayırlısı inş
No problem
işten geldim yemek yaptım neyse ki bulaşıkları eşime devrettim ..
çalışan arkadaşlar ne haldesiniz bilmiyorum
ama ben hiç işe gitmek istemiyorum
evde oturup hamişliğimin tadını çıkarmak istiyorum..inşallah bu his geçicidir..
canım hayırlı olsun belki ikizdir hıı
bence ilk 3 ay herkes dikkatli olmalı doktor tedbir için söylemiştir..
cinsel ilişkiyi yasaklamadı bize ama çekiniyoruz yine bebişe zarar vericez diye korkuyoruz çok..
Elhamdülillah elhamdulillah elhamdulillah
Ya rab sana binlerce kez şükürler olsun
Biz aciz kullarına verdigin hediyeden ötürü sana sonsuz sükürler olsun
Allahım içimizde bir vesvese bir suur kaybı sen bizleri feraha ulastır
Muhakkak ki içimzideki su damlasınıda sen yarattın
Sen ona can ver Allahım
Sen yüzümüzü güldür!
Kucaklarımızı bos bırakma ya rabbim !
Sana el actık sen bizleri geri cevirme Allahım !
Canı verende sensin ....
Verdigin gibi alanda sensin
Denin verdgin herşeye boynumuz kıldan ince!!
Allahım sen hayırlısını hayırlı zamanda ver!!
Evlatlarımı şükür kapımız olsun. Bu kapıyı calmaktan bizleri mahrum etme Allahım!
Evlatlarımız bereket diregimiz olsun!
Sen bu diregi ocagımızdan eksik etme Allahım
Sen bizlere hiç bir karsılık beklemeden ANNECİGİM DEYİP BOYNUMUZA SARILAN EVLATLAR NASİP ET ALLAHIM!!
Ya rab!! Yawrularımızı saglıklı sıhhatlı
Gönülleri imannn dolu bir sekılde kucagımıza almayı nasip et!!
YA RAB! ONLARI BİZSİZ BİZİ ONLARSIZ BIRAKMA
AMİİİİİN
Cok guzel bir duaymis gerçekten bolbol yapmak lazım hamilelikte sagolasin canim ..Amin canım namazdan sonra böle dua ettim Allahıma buarayada yazayım amin diyen cok olsun dedimm
Cok uyanıkım mı ne ???
merhaba arkadaşlar... bugün kan testi ile hamile olduğumu öğrendimdaha çok yeni olduğu için tedirginlik var, inşallah hcg değerim yükselir ve kese görünür..
Allah hepimize sağlıklı ve hayırlı evlatlar nasip etsin..
Selam kızlar. Bu gün doktora gittim. Bebişin kesesine ve kalp atışını gördük ama bu arada dr tansiyonumu ölçtü 17/9 Yüksek olduğu için tansiyon takibi yapmamı istedi 15 gün boyunca. Anne ve çocuk için çok sakıncalı hayati tehlike yaratabilir dedi. Çok endişelendim. Tansiyon sıkıntısı yaşayan var mı aranızda??
Bebek için sevindim canım
Tansiyonum düşük ama düşük olması normal
Dikkat et canım muhakkak fazla tuzdan uzak dur canım
İnş bunuda hayırlısıyla atlatırsın
evet canım bankadayım..yoksaa sende mi bankacısınn?
Haftaya persembe randevum (22 mayıs )
Bna müsade kızlar daha ibDetmi yapamadım allahım midemin bulanması degilde bni sinir eden hani böle istifar edicek kadar degil etmicek kadarda degil bi mide bulantıı böle bogazına kadar geliyo hani ha istifar ettim ha edicemm allahımmm su 4 ayımız bi gecse
Yutkuna yutkuna bi hal oldum
Kızlar doktordan geliyorum. kesemizi gördük. hatta 2 kese gördü doktor, ailede ikiz varmı diye sordu. sonra da diğer kese rahmin arkasındaki karartı da olabilir dedi. cuma günü tekrar kontrole çağırdı kesenin boyutunu ölçecekmiş, gelişmesine bakacakmış. 4,5 haftalık dedi, 6-7. haftada bebeği ve kalp atışlarını duyarız dedi. yalnız söylediği bişey çok kafama takıldı. bebek rahmin alt kısmında tutunmuş, biz üst tarafta tutunmasını isteriz dedi. biraz dikkatli ol, ağır bişey kaldırma, yükseğe uzanma falan dedi. cinsel ilişki kısıtlaması da geldi. ben panik olunca keşke söylemeseydim dedi hassas biri olduğunu bilsem söylemezdim dedi. zaten tüm hamilelerin dikkat etmesi gerekiyor, sen sadece biraz daha dikkat et dedi. rahatlatmaya çalıştı ama bana gelenler geldi tabi. böyle birşeyi duyanınız varmı?:105:
selam arkadaslar 5+4olmus bebek...biraz tehlike gördü 10gün rapor verdi...birde iğne verdi 3gün aralıkla vurunacagım...size tavsiyem lekelenmeleri ciddiye alın.doktor önemli değil diyor ama gidin dayanın kapısına:)
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
İLK 3 AY
Gebeliğin başlangıcına, embriyonun rahim duvarına tutunmasından itibaren salgıladığı beta-hCG hormonu ve vücutta yarattığı etkiler damgasını vurmaktadır. Bu hormonun etkisi ile önce halsizlik, yorgunluk, çabuk yorulma, uykuya meyil, göğüslerde hassasiyet, hafif bulantı ve karında şişkinlik hissi gibi genel değişiklikler ortaya çıkar. Gıdalarla tüm vitaminlerin yeterince alınabilirken, folik asit ihtiyacı tam olarak karşılanamamaktadır. Bu nedenle dikkat edilmesi gereken nokta, folik asit vitamininin eksik edilmemesidir. Aslında folik asit takviyesine gebelikten yaklaşık 3 ay önce başlayarak bebekte gözlenebilecek sinir sistemi anomalilerin önüne geçilebilmektedir. Eğer erken başlanmadı ise folik asit desteği için en ideal olanı içerisinde 800-1000 mg folik asit barındıran bir multivitamin kullanmaktır. Gıdalar seçilirken süt ürünlerine mutlaka ağırlık verilmeli, her gün mutlaka süt, yoğurt ya da peynir tüketilmeli ve pastörize olmasına dikkat edilmelidir. Çiğ et barındıran gıdalar tüketilmemeli, hijyenik açıdan riskli gıdalardan uzak durulmalıdır. Gebeliğin tüm dönemleri için geçerli uyarı, gebelikte sıvı ihtiyacının fazla olmasından dolayı bol sıvı alımının ihmal edilmemesidir. Su ve doğal meyve suları gibi sıvıların bol tüketimi oldukça faydalıdır. Gebeliğin erken döneminde, özellikle 6-12. haftalar arasında sabahları bulantı ve kusma yaşanabilir. Kahve, yağlı ve aşırı baharatlı yiyecekler, sigara kokusu, parfüm gibi bazı kokular bu şikayetleri arttırır. Çoğul gebeliklerde daha da sıkça görülen bu şikayetler bazen gebeliğin ilk habercisi olabilir. Üç gün süre ile hergün üç kezden fazla kusma ya da sürekli kusma olması yeterli besin almanızı engelleyerek kilo kaybına ve bebeğin de beslenmesinin bozulmasına neden olur. Böyle bir durumda hastanede kısa süreli bir misafirlik ile serum, mineral ve vitamin desteği gerekebilir.
Gebelik süresince damarların genişlemesine bağlı olarak kan basıncının da düşmesiyle yorgunluk, baş ağrısı, bulantı ve hatta bayılmalar olabilir. Kalp atışlarındaki hızlanma, daha fazla kanın daha hızlı şekilde damarlarda dolaşmasına neden olur; böylece bebeğin oksijen ihtiyacı karşılanır ve vücut ısısı da artar. Bazen yaşanan burun tıkanıklığı veya burun kanaması ile dişleri fırçalanırken diş etlerinde kanama olması da bu nedenledir. Bu dönemde hipotansiyon yönünden dikkatli olmak gerekir. Oturulan yerden veya yataktan hızlıca kalkmak ve gün içerisindeki çok yoğun aktivite, efor hipotansiyonu şiddetlendirebilir, başdönmesi ile bayılma görülebilir. Bu açıdan hareketleri biraz yavaşlatmak, gebelik öncesi hızlı hareket alışkanlıklarını sınırlandırmak ve başdönmesi hissedildiğinde en kısa sürede istirahat oldukça önemlidir.
Düşük riski özellikle ilk 10 hafta içerisinde daha yüksektir. Bu dönemde gözlenecek bir kanama halinde, hemen istirahata geçerek doktorunuza haber vermeniz gerekir. Kahverengi leke tarzı kanamalar sık görülür. Asıl korktuğumuz açık kırmızı renkli kanamadır. Doktor kontrolünü takiben mutlak istirahat gerektirir.
İlk 3 ay içerisinde bebeğin tüm organlarının gelişmesinden dolayı özellikle bu dönemde kullanılan tüm ilaçların, doktorun kontrolünde olması gerekir. Gerekmedikçe çok sayıda vitamin kullanımından, gereksiz antibiyotik veya ağrı kesici kullanımından kaçınılmalıdır. Düşük riski halinde bazı gebelerde faydalı olabileceği düşünülerek kullanılan progesteron içeren hap ve iğnelerin de tüm gebeliklerde, “Aman düşük olmasın” zihniyetiyle kullanımından kaçınılmalıdır.
Bu dönemin son haftasında (12-13. haftalar) bebeğin ilk anomali taraması yapılacaktır. Ultrasonografide bebeğin ense bölgesinin, burun kemiğinin ve genel ölçümlerinin değerlendirilmesi ile kanda yapılacak bazı hormon ölçümleri sayesinde bebeğin anomali taşıma riski belirlenir. Doktorunuza önemli ipuçları vermesi açısından bu inceleme kesinlikle atlanmamalıdır.
Selam kızlar. Bu gün doktora gittim. Bebişin kesesine ve kalp atışını gördük ama bu arada dr tansiyonumu ölçtü 17/9 Yüksek olduğu için tansiyon takibi yapmamı istedi 15 gün boyunca. Anne ve çocuk için çok sakıncalı hayati tehlike yaratabilir dedi. Çok endişelendim. Tansiyon sıkıntısı yaşayan var mı aranızda??
Teşekkür ederim arkadaşım. İnşallah ciddi bir sorun yaşamayız bebeşim veya ben..
Kahvetengi lekenlenmeler olmus bndede şimdi farkettim
Yürüyüş yaptım kzızmla az önce gldik
Su 10. Haftaya kadar heralde tedirgin hallllerim sürecek
Herşeyin hayırlısı inş
No problem
bende bankacıyım canım meslektaşız:)
bende ilk kez 17 mayısta gidicem inşallah
ayy ilk hamileliğimde benim bulantıda öyleydi....resmen süründürüyordu..allah yardımcın olsun cnm
ayy birde süpriz ikiz olurmuş maşallah cnm..canım bebeğin aşağıda oluşması bir kaç arkadaşım yaşadı birazdaha fazla dikkat etmen gerekiyor hamilelik boyunca ama telaş yapma kötü birşey deği doğum yaptı bile arkadaş..sağlıkla..l...rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin..
canım ge.miş olsun dikkat et kendine
allah razı olsun cnm bilgilendirmeler için....
cnm ben ilk gebeliğimde yaşadım..tansiyon hemen karar verilmiyor önce bir takip yapılsın bakalım belki heyecandan çıktı tansiyonun....sen yinede tuzsuz ye..cnm kendine dikkat et bol bol dinlen karanlık odada dinlen birde coraspin verdimi?
Geldim :)
Şükür hersey yolunda kesemizi gorduk ve icindeki minicik bebegimi doktor yakinlastirdi kesenin icindeki beyazlik bebeginiz dedi minicik halini görmek bile cok duygulandirdi beni 2 hafta sonra kalp atışı için gidicez inşallah doktor çok ugrasti belki kalp atışlarını duyariz diye baslamamis dedi nasipse 2 hafta sonra inşallah :)
Ilk fotomuzu aldik bakip duruyorum sanki bisey anliyomus gibi yaw ben ucuncude boyleyim sizi düşünemiyorum bile :))
Kan verdim sonuçları perşembe günü sorcam inşallah ha bide vitamine basla dedi daha önceki hamileliklerimde aldigim vitamini tavsiye etti yine ..
Bizden haberler böyle inşallah herkesin iyi gecmisstir kontrolü ...
Elhamdülillah elhamdulillah elhamdulillah
Ya rab sana binlerce kez şükürler olsun
Biz aciz kullarına verdigin hediyeden ötürü sana sonsuz sükürler olsun
Allahım içimizde bir vesvese bir suur kaybı sen bizleri feraha ulastır
Muhakkak ki içimzideki su damlasınıda sen yarattın
Sen ona can ver Allahım
Sen yüzümüzü güldür!
Kucaklarımızı bos bırakma ya rabbim !
Sana el actık sen bizleri geri cevirme Allahım !
Canı verende sensin ....
Verdigin gibi alanda sensin
Denin verdgin herşeye boynumuz kıldan ince!!
Allahım sen hayırlısını hayırlı zamanda ver!!
Evlatlarımı şükür kapımız olsun. Bu kapıyı calmaktan bizleri mahrum etme Allahım!
Evlatlarımız bereket diregimiz olsun!
Sen bu diregi ocagımızdan eksik etme Allahım
Sen bizlere hiç bir karsılık beklemeden ANNECİGİM DEYİP BOYNUMUZA SARILAN EVLATLAR NASİP ET ALLAHIM!!
Ya rab!! Yawrularımızı saglıklı sıhhatlı
Gönülleri imannn dolu bir sekılde kucagımıza almayı nasip et!!
YA RAB! ONLARI BİZSİZ BİZİ ONLARSIZ BIRAKMA
AMİİİİİN
dikkat edin lutfen dinlenin bol bol canim azcik sabir sonrasinda gecicek hepsi insallah.
evet canim bencede lekelenmeleri dikkate alin sende dikkatli ol canim insallah bidaha sorun yasamassin ...
hosgeldin canim aramiza ekledim seni listeye ..
canim icini ferah tut insallah simsiki tutunacak bebisin sana zaten doktorda soylemis panik yapicak bisey olmadigini insallah olmucakta :)
hosgeldin canim sende aramiza listeye eklendin ..
canim paylasimlarini goruyorum hep ama bilglerini tam olarak yazmadin bana o yuzden eklemedim seni listeye ozelden yollarsan ekleyelim senide..
sagolasin canim ekleyeyim de bilgilerini goremedim.
hosgeldin canim sende ekledim listeye senide ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?