- 8 Ekim 2011
- 2.244
- 2.337
- 248
Canim tamamen sahsi Görüşüm
Raporla değil ücretsiz izinle kal bebeğinin yanina
Rapor konusunda hassasim ben biraz
Hasta olarak rapor aliyirsun ve hasta değilsin calisan tun öğretmenlerin devletten maaş aldigin için tüm devletin kul hakkina gidiyorsun.
Bunu yapan çok diyeceksin belki evet benimde cevremde de var ama herkes yapıyor diye doğru değil.
Tamamen sahsi Görüşüm canim inşallah kirmamisimdir.
Bende inşallah kasim ayında ataniyorum, aralikta birkaç hafta calisip doğum iznine ayrilacagim. Martta da bebek bir yasina gelene kadar ücretsiz izin alacagim.
Eğer kadim ayında atamam olmazsa 7 ayda kesin atanurim diye bekliyorum. O zamanda ise baslangic yapip ücretsiz izin alacagim yine 5 ay kadar, bebek bir yasina gelene kadar.
Canım merhaba kesinlikle alınmadım fakat senin gibide düşünmüyorum.çünkü bana bebeğimle sadece iki ay olmam için süre ayrıca maaş almadan bebeğime nasıl bakıcam.ya bunları geçiyorum idare süt iznine bile izin vermiyor önümüze taşlar koyuyolar.bunuda geçiyorum.anaokulu öğretmeniyim hamile olduğumu gören veliler karşıma geçip aa hamilesniz siz gidince benim çocuğuma ne olacak,başka sınıfa vermek istiyorum diye benden alan veliler oldu.çok üstün körü anlatıyorum kimse hayırlı olsun demedi bile herkes kendi çocuğunu düşünürken bnm piskolojim bozuldu karnımdaki bebeğim sorunmuş gibi...ya bunu yaşamazsanız anlayamazsınız.ne çocuklar geldi geçti elimden anası babası bakmayan nelerle kimlerle uğraştım.2ay kendi bebeğimi düşünmekmi günah şimdi ki hastalık olmayabilir ama mecbur olduğum bir durum.o bebek bana muhtaç 2ayda ben paraya muhtaç sizin ihtiyacınız olmayabilir. Ailemden uzaktayım bakıcıya minnacık bebeğimi vermek istemiyorum.o yüzden daha işin içine girmeden bunu söylemek rahat size helal mi haram mı bana helal arkadaşım kendimi biliyorum.kimler neler yaparken bumu batıyo insanlara anlamıyorum.bunun helalliği haramlığı tartışacağım en son konu.bence buna karar vermiş birine akıl vermeyin.sende beni yanlış anlama olur mu arkadaşım allah kimseyi çıkmaza zor duruma sokmasın.göbeğim çatlıyor benim hergün 30 çocuk 60 veliyle.bu hamile halimle sırf paramı alabilim diye karnım ağrıya ağrıya okula gidip eğitim vermeye çalışıyorum.bizede yazık..2 ay mı çok geliyo.yaptığım işe göre bana verilen değer de yetersiz bence her anlamda.neyse sende söylediklerimi yanlış anlama arkadaşım.
maşaallah kuzuna canım bebişimizin kilosu boyu yakın seninle aldığımız kiloda:)Bu arada iyi aksamlar kizlar bu hafta kizim gripti yorucu bi haftaydi antibiyotige basladi maalesef....benimde dun kontrolum vardi oglus 38 cm...1320kg olmus tekmeleri kaburgami sizlatiyor artik nefesim yavastan daraliyor gibi...8.aya dogru giderken 6 kilo da kaldim toplamda 67 yim 70 le tamamlamak niyetim...bu aralar acilan istahimi zaptedebilirsem tabii:))))
canım beşiğin üstüne örtü ört toz olmasın diyeAllah razı olsun Merve peki beşiği erken mi almışım? Birde yatak odasına kurduk erkenden galiba...:-(
canım ablan doğum yapmadı daha sanırım, havalarda soğudu gerçekten alışveriş işi zor artıkKizlar 2 gün önce anlamla aliaverise ciktik o kadar zorlandim ki gezerken. 10 kilo aldigim için ayak bileklerim çok AĞRIDI durmadan tuvalete gitme isteği geldi. Çok cabuk Yoruldum zor gezdim.
İyiki hazirliklari tamamlamisim erken deneyip. Bubsaatten sonra geçmek çok zor.
geçmiş olsun canımiyi akşamalar herkese ben sanırım yine iltihap olmuşum s irkeli su kullanıyorum bol bol inş hemen geçer
dün kv duvar kağıdı için glmişti yemeğe kaldılar sonra ama bende bittim bugün tüm gün uzandım
yarında moilya için gelicek yandıkama yarın kalmaz inş işi bitince gider
artık iyice kendimi dobiş gibi hissediyorum
çok geçmiş olsunBogaz agrısıyla baslayan soguk algınlıgım griple devam ediyorcok pis grip oldum yatak yorgan yatiyorum yarin doktora gidicem hic ilac kullanmak istemiyordum ama mecburen kullanicam sanirim kızlar cok dikkat edin kendinize soguk almamaya çalışın öpüyorum hepinizi...
canım 3-4 gündür aynı sancılar bende de varAyyy belime sıcaak bi agrı vurdu...kasıklarımdaa aynı böle ilk adet günüm gibi.. Bu arada eflalim evet benim bebek ters ayaklar asagıda a
canım bu haftalarda normal sanırım bende aynıyımiyi geceler annisler adet olcam gibi ağrı oldu bugün baya ara ara bebişim mi büyüyo acaba uyku bastırıyo iki gündür erkenden sol kaburgam batıyo nefes almak zor artık. allahım zaman geçsede bebeğimizi sağlıklı bir şekilde kucağımiza alalım.
ee yoruldun canım ondan, olumsuz düşünmekızlar bebeğim yine normal pozisyonuna döndü
karnımda en sevdiği pozisyon sağ tarafta baş sol tarafta ayaklar şeklinde
onun ayağını da başınıda ısırcam ama ben çok fena bitmiş yorgun durumdayım tüm gün yatmama rağmen hala halsizim ilk aylardaki halime geri dönmektenkorkuyorum
konuyu şimdi okudum.
evet bende calışan bi bayanım ve bende 15 günlük rapor alarak doğum iznimden 15 gün öncesini raporlu geçirecegim.
cok agırlaştım ve hergün 1,5 saatlik yolculuğu artık bünyem kaldırmıyor
hergün işe 1,5 saatlik mesafeye ayıla bayıla işe gidip gelmek rahatsızlıktan sayılmaz mı?
safransarıcım bak şurdan hesap et sen 26 haftalıksın çarşıya cıktım zor alışveriş yaptım ayaklarım şişti agrıdı diyorsun
biz hergün 8 saat çalışıyoruz sence raporu keyfi mi alıyoruz
yoksa gercekten raporu hakediyormuyuz?
doğum iznim daha başlamadı işe de gidip gelemiyorum
ee şimdi ben rapor almıycamda napcam peki?
biz şimdi rapor alırken haklı yeremi alıyoruz haksız yere mi bi düşün diyorum.
durumumuz iyi olsa gerekesiz yere rapor alsak tamam aldığımız maaş haram derim o zaman
ama gebeyiz, iş yükünü beden kaldırmıyor,
kendimizi gectim karnımızdaki bebek belki bizim iş stresimizle, beden yorgunlugumuzla strese giriyor
bunlara ragmen hala diyebiliyormusun aldığınız rapor haram diye ?
Tabi kimse kimsenin gunahini sevabini sorgulayamaz, ama ben şahsi görüşümü bildirdiim.maşaallah kuzuna canım bebişimizin kilosu boyu yakın seninle aldığımız kiloda:)
canım beşiğin üstüne örtü ört toz olmasın diye
canım ablan doğum yapmadı daha sanırım, havalarda soğudu gerçekten alışveriş işi zor artık
geçmiş olsun canım
kv de yormasın seni yat dinlen canım hamilesin sen onun yanında da yat yani:) ben yatıyorum artık:)
çok geçmiş olsun
canım 3-4 gündür aynı sancılar bende de var
canım bu haftalarda normal sanırım bende aynıyım
ee yoruldun canım ondan, olumsuz düşünme
canım güzel duruyorlar
Tabi kimse kimsenin gunahini sevabini sorgulayamaz, ama ben şahsi görüşümü bildirdiim.
Ablam doğum hastanesinde ebe 36 haftasina kadar calisti, yarim günde değil sabah 8 akşam 5 o iri karniyla doğumlara girdi. Kendi de saglikci olmasına rağmen hic düşünmedi rapor alayim oturayim evde. Doğumdan sonra da ucretsiz izin alacak çocuğu çok küçük bakiciya bırakmamak için.
Ödemeleri gereken krediler var ama sörf bebeğe bakabilmek için yeniden yapilandiracak
Yani canim insan interse kendi sartlarini ona gore ayarlayabiliyor.
Dediğim gibi herkesin drurumlari şahsi görüşleri farklı olabilir. Ben biraz cevremde hasta olmadigi halde rapor alanların birde benim gözümden bakilmasini istedim.
canım 32 haftada çalışa bilir raporu aldıktan sonra 35. haftada normal rapor alamıyorsun diye biliyorum 32 - 35 arası çalışması uygundur alıp doğum iznini 35. haftada başlata biliyorsun ama eminde değilimRapor konusunda ayni fikirdeyim,bende bankada calisiyorum aksama kadar o yorgunlukla eve zor geliyorum karnimdan masayada yanasamiyorum artik sirt bel agrisindan duramiyorum , yorulunca bi uzanip dinleneyimde diyemiyosun..bisuru insana laf anlatmaktan artik nefesim yetmiyor..daha 7 hafta var dogum iznine..calisirken hamilelikte dogum sonrasida zor ..bende 35.haftada iki hafta rapor alcam 37 ye kadar.dogum sonrasida ucretli iznim bitince 1 ay daha alcam..hic haram oldgunu dusunmuyorum asil bu izni 16 hafta yapanlara haram..
İnşallah canim.hayırlısı olsun canım rabbim gönlünüze göre versin
bende formasyon alıyorum şuan inş hayırlısıyla atanırız ama daha çalışmaya başlamadım bile kpss ye
Ama bu protein nerden çıktı anlamadım pazartesi tekrar gidicem doktoraadüşük tansiyondan zarar gelmez diye biliyorum ama
Günaydın kızlar a101den battanıye aldım küvet aldım 1 yaş için üçlü Çorap aldım mınık ayskkabı aldım bbattanıye cok hoş fıyatına göre biberon emzik gelmemişti insanda alcaktım
kızlar bebeğim yine normal pozisyonuna döndü
karnımda en sevdiği pozisyon sağ tarafta baş sol tarafta ayaklar şeklinde
onun ayağını da başınıda ısırcam ama ben çok fena bitmiş yorgun durumdayım tüm gün yatmama rağmen hala halsizim ilk aylardaki halime geri dönmektenkorkuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?