2015 Şubat Anneleri

yok canim est ne kusuru

çocuklara verdim ikinci dozu garanti olsun : )
bende aldim tek doz, 2 hafta sonra tekrarliycam aynisini ..
hadi bakalım geçmiş olsun şimdiden :)

kalsiyum alıyorum ama magnezyumda var galıba iyi gelen. onu vermedı soda ıcıyorum muz yıyorum ıse yaramıyor.
magnezyum içmen lazım esoba, ben spor yaparkende içiyordum kramplara iyi geliyor.

kizlar doktordan geliyorum moral sifir. kilo problemi yine. toplam 11 kilo almisim simdiye kadar. doktor cok abes karsiladi agliycam su anda cok mu sizce siz ne kadar aaldiniz nolur moralimi duzeltecek rakamlar olsuuuunnnnnn isyaaaaaaaaan
bende dün itibariyle 10 kiloya çıkmış bulunmaktayım. şeker,tansiyon problemi olmadığı sürece çok sorun yok bence

uludağ üniversitesinde hiç yaşlı doktor görmedim ben hepsi gencecik delikanlı. ha sadece doçentler var onlarda orta yaşlarda. zaten bir doktor geriye hep asistan. odaya giriyorum 4 5 yüz hepsi bana bakıyor derdimi anlatmamı bekliyorlar çok tuhaf bir durum kendimi şu doktorlar dizisinde gibi hissediyorum. birde ultrasona hepsi birlikte giriyor biri birşey diyor öbürü farklı birşey daha 22. haftada doktora bebek baş aşağı dönmemiş diye soran bile oldu doktorda daha erken vs gibi birşey söyledi komedi bir durum yani

kızlar göğüslerinizden süt gelmeye başladı mı?ilginç bi bilgi öğrendim sizinle de paylaşayım.

Prolaktin hormonu gebe olunmayan dönemlerde kanda düşük seviyelerde olduğundan süt üretimi olmaz. Gebelik başlar başlamaz kanda seviyesi artan bu hormon gebeliğin erken haftalarından itibaren meme dokusunda süt üretimini başlatır ve bu üretilen süt doğum sancılarının yani rahim kasılmalarının başlamasını sağlayan oksitosin hormonu salgısı başlayana kadar kanallarda bekler.

Doğum sancısı çekmeye başlamadan sezaryan ile doğum yapan annelerde süt salgısının birkaç saat gecikmesinin nedeni işte bu oksitosin hormonu salgısının başlamamış olmasıdır. Bu annelerde oksitosin bebek doğduktan ve plasenta çıktıktan sonra kanamayı azaltmak amacıyla rahimin kasılmasına hizmet etmek üzere salgılanır ve süt salgısı gecikmeli de olsa mutlaka başlar. Emzirmenin kendisi de oksitosin hormonu salgısını kat kat artırır. Bazı annelerin emzirirken rahimlerinde ağrı hissetmesinin nedeni emzirmenin oksitosin hormonu salgısını artırması ve bu hormonun rahimin kasılmasını sağlamasıdır.

Bazı anne adaylarında bu haftalarda dahi kanallarda beklemekte olan süt akabilir. Bu bir erken doğum işareti olarak kabul edilmemektedir. Memeucu uyarısının süt salgısını artırıcı ve aynı zamanda oksitosin hormonu salgısını artırarak rahimde kasılmaya neden olabilen etkileri nedeniyle süt gelip gelmediğini kontrol etmek amacıyla asla meme uçları sıkılmamalıdır

Bende 70 Kg ile Hamile Kaldım Şimdi 75 Kg 24+4 Haftalığız Cumartesi Kontrolümüz Var. Bakalım Bana Bişey Dicekmi

kizlar doktordan geliyorum moral sifir. kilo problemi yine. toplam 11 kilo almisim simdiye kadar. doktor cok abes karsiladi agliycam su anda cok mu sizce siz ne kadar aaldiniz nolur moralimi duzeltecek rakamlar olsuuuunnnnnn isyaaaaaaaaan
ben 1 ay önceki kontrolde 8 kilo almıştım doktor pek hoş karşılamadı daha bundan sonra alacaksın dedi sözüm ona dikkat ediyorum ama 1 haftadırda çok acıkıyorum dünakşam yemeği yaparken ekmeğin başından azcık koparayım dedim yarım ekmeği azcık azcık diyerek yemişim

bende 76la hamile kaldım o kadar dikkat ediyorum 10 kg aldım. bi de bir kutu nutella yesem ne olurum acaba

senin göğüsler yeni mi büyüdü hep mi büyüklerdi. bana da herkes göğüslerin buyumemıs dıyor. ama her yer buyuyunce onlar kucuk kaldılar. 85 ten 95 e cıktı aslında.

Kışın bol giyince kilo aldım sanırlardı demek ki hep büyükmüş. C beden takıyodum 75-C şimdi 90-B aldım o da biraz sıkacak gibi. Tabii markadan markaya da değişiyor bedenler.

Canim,ben de hareketleri hissediyorum ama kolu mu bacagimi bilemem:) benimki de ondeymis plasenta.o yuzden dr darbelerden ozellikle bebek,cocuktan uzak dur,dedi.onlarin davranisi kontrolsuz olur diye yani.plasenta önde olanlar hareketleri daha az hissedermis.benim ki bir de ters duruyor.kafa yukarida,gobek hizamda,bazen sagda cogunlukla solda.bu durum da %5-10 gibi olurmus..dr, bu oglan ters,inatci..anneye mi cekmis yoksa diye esimle bir olup benle dalga geciyorlar

an itibariyle kızım ve ben :)
Maşallah sana ya. Benim ki bu kadar değil henüz. İç karnım geniş ya ondan heralde. Eşim sen nasıl hamilesin herkesin karnı kocaman senin yok diyo. Görümcem benim ayımdayken baya şişmişti doğurcak gibiydi onunla kıyaslıyo heralde.

valla sütüm olsun bebeğpimi emzireyim başka bişey istemiyorum büyümeselerde olur
yazları denize girerken bikini çıkacak diye korkuyorum o bile tam destekli
Annemin de minicik yok gbi hatta iki çocuk emzirdi. Ama emzirirken aşırı sütü olurdu hatırlıyorum da dokununca fışkırıyordu. Anneannem hep küçük göğüslerde süt çok olur der. Dert etme sen

Tam olarak durumumuz aynı demekki:)oğluşların ayaklar aşağıda:)

Ya cocuklara derler ya uyusak uyansak 9 aylik olsakk dogumu beklio olsak :) hergun bir ay gibi gecio yaa (
ee yoruldu bebeğin annesi dinlensin biraz
Evet baya yorulmustum boyuna posuna bakmadan dogmaya kalkti :)
ilaç serum falan sakınlemıstır bebecik .
Bende oyle sakinlestiriorm kendimi bide seker yuklemesi yapildi ya ondada cocuklarin hareketlero bi kac gun azaliomus...

sizce bu geçek mi ? çok hoşuma gidiyor.
Olabilir. Annem diyordu doğmadan 1 gün önce elini ayağını parmaklarını seçirduk karnımdan bildiğin dışarı çıkıyordu sanki diyo. Bide ben 9 ay 22 günlük doğmuşum ya ondandır belki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…