2015 Şubat Anneleri

aman kuzucum bendeki rahatlık kimsede yoktur.daha nerede doğum yapacağım bile belli değil.doğum yapacağım doktora karar verip muayne olduktan sonra bi direk doğurmaya gitmeye düşünüyorum..ilk hamilleiğim o kadar sıkıntılı geçmişti ki suyum az,gelişimi geriden geliyordu 10 günde bi kontrol erken doğum riski falan filan.şimdi hamd olsun her şey yolunda ilkinin sıkıntısının acısını çıkarıyorum sanırım.

Cnm basta bende ayniydim ama suan alistim normale döndüm ben sabah aksam iciyorum ama anlamadigim sey 3 haftadir kullaniyorum son 3 gundur falan kasilmalar azaldi

demek ki alışana kadar çekicem bu baş ağrısını şimdi içicem ilacı ama içim hiç istemiyor umarım haftaya kontrolümde keser. cumartesi günü çok oldu kasılma hatta ikinci bir ilacı içmeyi bile düşündüm ama sonra yattım uyudum düzelmişti. o günden beridir de baya azaldı toplasan 15 defa anca oluyordur. demek ki senin baya şiddetliydi ama sende demiştin baya yüksekti diye. benim başkalarına göre düşük ama doktor ağrı olursa doğum başlar bu kasılmalarda deyince valla koşa koşa gittim aldım ilacı ,aman hepsi günlerini doldursunlar valla şu 2 haftayıda atlatsak gerisi önemli değil.

kanatsiz alsaydin en kucigunden. Emin ol dolup tasiyor o bez. Buyuk deme

kanatsız zaten dümdüz böyle ama ne bileyim büyük gibi duruyor yada ben mi öyle görüyorum acaba dolup taşmasını öğrenmem iyi oldu

Ben dilekçe yazmadım gerekli mi ki?

Bide bende acilma var durum vahim yani.gene senin iki hafta var benim 4 hafta ama 35 olsam rahatliycam doktordan zaten ondan snra gelirse gelsin diyodu.yarin doktora gitcm bakalim 10 gunde acilma oldumu

Gittim sordum canım gerek yok dilekçeye erken doğum olursa hastane onu belirtiyor doğum raporu ile beraber o raporu da getiriyorsunuz sistem otomatik ekliyor dedi..valla umarım bi aksilik çıkmaz şu halimizle izin aktaralim diye çalışıyoruz yedirmem o izinleri :)))

Benimkinin başı en baştan beri aşağıdaydı , hiç yukarı çıkmadı. Ama doğum yoluna ne zman giriyor yada girdi mi bilmiyorum. Çünkü hafif solda başı. Kasılmalar bende de sık sık oluyor. Evet 2-3 haftayı atlattık mı prematüre olmuyor kuzularımız. Ama nasıl geçer bu 2-3 hafta bilemicem:)))
Benimde eşiminde içinde niyese 15 Ocak var, içimize mi doğuyor ne ? :)
Çantan hazırmıydı senin

akılında olsun şişli etfalde rapor almak için randevu almana gerek yok akşam 3 gıbı gıt hemen alırsın

yaa benimki bana sanki biraz aşağı indi gibi geldi ama herkes yoo normal her zamanki gibi diyo :/ Kendi kendime uyduruyorum galiba

Bebeğinin tekmeleri hareketleri ne alemde ? Kiminin düşmeye de biliyormuş. Ille düşücek diye bir durum yok yani:)
Benimki gözle görülür derecede indi , her gören e bu doğar yakında diyor ! Yok yok daha var bizim desemde acaba mı diye geçmiyor değil :)

Herseyde old gibi kurumdan kuruma degisiyor sanirim. Yasaya gore 37 den sonra calismamiz imkansiz zaten. Niye bi daha rapor istiyorlar ki
şimdi raporda 32-37.haftalar arasinda çalışmasında sakinca yoktur diyor ya ben mesela 36 da bırakcam yani 5 değil 4 hafta aktarcam. .böyle durumlar için çalışamaz raporu şart 37 de ayrilcagimizin bi garantisi yok ya ondan istiyorlar sanırm

Şu kasılmayı net bir şekilde anlayamadım hala. Toplanma mı sadece?

Sende haklısın ama , herşey yolundayken sürekli doktora gitmekte gereksiz. Bizimde İlk olduğu için sanırım sürekli merak sürekli bi sorgulama. Belki ilkinden sonra az da olsa rahatlarız. Ama hastaneyi ve doktoru biran önce belirlesen iyi olmaz mı ? Şimdiki bebekler çok kıpır kıpır , sonra ortada kalmayın :)

eğitim kurslarına gidenlere bişey soracam normal doğum sancilariyla nasıl başa çıkılır anlattilarsa aktarabilirmisiniz benim ikinci bebek olduğu halde pek bişey bildiğim söylenemez sancı sırasında hemsirenin biri bağıracağına ikinsana dedi ve ben gereksiz yere 3- 4 saat ikindim sonuç birçok yırtığım oluştu bunda ayni şeyleri yaşamak istemiyorum şimdiden teşekkürler telden aktarma yapamıyorum ya bilen cevaplarsa sevinirim

Bayanlar bir sorum olucak. Internette 35-37inci haftalar arasında vajinal kültür alınarak bir test yapılıyormuş. Normal doğumda bebeğin mikrop kapmaması için çok önemliymiş. Sizin haberiniz var mı ? Ben gittiğim de özellikle sorucam doktoruma.

Eklentiler

• image.webp
    36,9 KB · Görüntüleme: 44
Şu kasılmayı net bir şekilde anlayamadım hala. Toplanma mı sadece?

toplanmada oluyor ama mesela karnın normalde hani ya yumuşaktır ya da hafif serttir. ama mesela bir rahatsızlık hissi oluşuyor karnın taş gibi sertleşiyor. bende hiç ağrı yok ama sertleştiği zaman ellemesem de anlıyorum. bu sık sık oluyorsa yanında ağrıda oluyorsa açılma olabiliyor. ama benim gibi sık sık olup ağrı yoksa açılma vs yok o yüzden doktor fazla üstünde durmadı.nstde 2 kere 40 a vurdu sertleşince kasılma,diğerleri hep 10 20 30 gibi rakamlarda kaldı. ama doktor hissediyormusun diye sorunca bende evet dediğimde direk rahim ağzıma baktı işte.

Benim ilk bebiş belli olmaya Başladığından beri göbeğim aşağıda. Bebek daha doğum pozisyonunda bile değil. Herkesin bebek taşıma yapısı farklıymış. Hem sen spor yapmıyor muydun? Bence spor yapanların da aşağıda oluyor. Yirmi yıldır mekik çekiyorum ben.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…