aman kuzucum bendeki rahatlık kimsede yoktur.daha nerede doğum yapacağım bile belli değil.doğum yapacağım doktora karar verip muayne olduktan sonra bi direk doğurmaya gitmeye düşünüyorum..ilk hamilleiğim o kadar sıkıntılı geçmişti ki suyum az,gelişimi geriden geliyordu 10 günde bi kontrol erken doğum riski falan filan.şimdi hamd olsun her şey yolunda ilkinin sıkıntısının acısını çıkarıyorum sanırım.Ayy sabrına hayranım :)
Ben 32. haftada gittim en son. Şimdide 31ini bekliyorum o zman gidicem. Gittiğimde 36 haftam bitmiş olucak. Sonrası bakalım nasıl gelişecek
Ayrıca kilosunu bende çok merak ediyorum. Git git öğren bakalım dönmüşmü:)
Cnm basta bende ayniydim ama suan alistim normale döndüm ben sabah aksam iciyorum ama anlamadigim sey 3 haftadir kullaniyorum son 3 gundur falan kasilmalar azaldi
kanatsiz alsaydin en kucigunden. Emin ol dolup tasiyor o bez. Buyuk deme
Kızlar izin olayını konuşmussunuz,ben dilekçemin fotosunu yükledim belki size bi faydası olur. Bizim özlük 37. Haftada da çalışamaz raporu getirmen lazım dedi. Bana cok mantıksız geldi ama yinede götürecem artik yapcak bişey yok. sonrada doğum raporunu verecekmisiz.
Son bir ay daha çalışıp 23 ocakta izne ayrılacam Allahın izniyle,bakalım nasıl geçecek bu bi ay
Bide bende acilma var durum vahim yani.gene senin iki hafta var benim 4 hafta ama 35 olsam rahatliycam doktordan zaten ondan snra gelirse gelsin diyodu.yarin doktora gitcm bakalim 10 gunde acilma oldumudemek ki alışana kadar çekicem bu baş ağrısını şimdi içicem ilacı ama içim hiç istemiyorumarım haftaya kontrolümde keser. cumartesi günü çok oldu kasılma hatta ikinci bir ilacı içmeyi bile düşündüm ama sonra yattım uyudum düzelmişti. o günden beridir de baya azaldı toplasan 15 defa anca oluyordur. demek ki senin baya şiddetliydi ama sende demiştin baya yüksekti diye. benim başkalarına göre düşük ama doktor ağrı olursa doğum başlar bu kasılmalarda deyince valla koşa koşa gittim aldım ilacı ,aman hepsi günlerini doldursunlar valla şu 2 haftayıda atlatsak gerisi önemli değil.
Gittim sordum canım gerek yok dilekçeye erken doğum olursa hastane onu belirtiyor doğum raporu ile beraber o raporu da getiriyorsunuz sistem otomatik ekliyor dedi..valla umarım bi aksilik çıkmaz şu halimizle izin aktaralim diye çalışıyoruz yedirmem o izinleri :)))bilmiyorum ki canım
sizin kurumda daha önce doğum iznine ayrılanlarla bi konuş önce istersen. onlarda sorun çıkmamışsa sende de çıkmaz. mevzuatlar ucu açık yazılıyor herkes de kendine göre yorumluyor işte ondan oluyor bu farklılıklar.
memurlar.nette kadının biri 38. haftasında doğum yapmış o 2 haftayı sonraya eklememişler doğum sonrasına dilekçesinde erken doğumu belirtmedi diye. herkes bişey uyduruyo işte, tedbir almakda fayda var.
bizim seninle aramızda fazla yok ama benim karnım hala en tepede bebekte dönmedi zaten. hala kafası kaburgalarım da hıçkırıklarından anlıyorum. benimde içimden bir ses fazla durmayacak ocak 15 gibi gelir diyorum baştan beri içimde bu tarih var nedense :S zaten aşırı kasılmalar var cumartesi günü saydım da 45 defa oldu gün içinde. herkes dikkat et herşeyini hazırla ne olur ne olmaz diyor. zaten şu 2 3 haftayı atlattık mı doğsalar da önemli değil ama işte içimi korku kapladı nstye girdiğimden beridir.
ben az önce konuştum gerekli değil dediler canım ama her kurum farklı anlasilan bi görüş istersen erken doğum olursa kısmı herkesi ilgilendiriyor çünküBen dilekçe yazmadım gerekli mi ki?
akılında olsun şişli etfalde rapor almak için randevu almana gerek yok akşam 3 gıbı gıt hemen alırsınEVET bende şimdi notere gidecegım. cok gerıldım bu ay.
ben unuttum rapor almayı, hastane uzak tektar gıdemedım. başka hastaneye de zaman bulamadım. her iş bu ayı buldu. işyerını kapatan. hısse devri yok müdür atması. deli gibiler.
bu cuma randevum var gıdınce soracağım bakalım alabılır mıyım
yaa benimki bana sanki biraz aşağı indi gibi geldi ama herkes yoo normal her zamanki gibi diyo :/ Kendi kendime uyduruyorum galiba
duymamana ımkan yok rahat ol...benimde uykum ağır benimde en büyük korkum sesini duymamak ondan beşiği yatağıma yapıştırdım resmen araya zorla ayağımı sokabiliyorum o kadar yakın... ama herkes sağdan sola dönerken uyanırsın diyor inşallah duyarım
sen ztn ocak annesisin cok az kalmis
şimdi raporda 32-37.haftalar arasinda çalışmasında sakinca yoktur diyor ya ben mesela 36 da bırakcam yani 5 değil 4 hafta aktarcam. .böyle durumlar için çalışamaz raporu şart 37 de ayrilcagimizin bi garantisi yok ya ondan istiyorlar sanırmHerseyde old gibi kurumdan kuruma degisiyor sanirim. Yasaya gore 37 den sonra calismamiz imkansiz zaten. Niye bi daha rapor istiyorlar ki
demek ki alışana kadar çekicem bu baş ağrısını şimdi içicem ilacı ama içim hiç istemiyorumarım haftaya kontrolümde keser. cumartesi günü çok oldu kasılma hatta ikinci bir ilacı içmeyi bile düşündüm ama sonra yattım uyudum düzelmişti. o günden beridir de baya azaldı toplasan 15 defa anca oluyordur. demek ki senin baya şiddetliydi ama sende demiştin baya yüksekti diye. benim başkalarına göre düşük ama doktor ağrı olursa doğum başlar bu kasılmalarda deyince valla koşa koşa gittim aldım ilacı ,aman hepsi günlerini doldursunlar valla şu 2 haftayıda atlatsak gerisi önemli değil.
Kasilma rahim toplanmasi toplaniyo orasi tas gibi oluyo elleyince falan gitmiyo bazi kasilma agrili bazisi agrisiz oluyo.ama elleyince gidiyosa o kasilma degilŞu kasılmayı net bir şekilde anlayamadım hala. Toplanma mı sadece?
aman kuzucum bendeki rahatlık kimsede yoktur.daha nerede doğum yapacağım bile belli değil.doğum yapacağım doktora karar verip muayne olduktan sonra bi direk doğurmaya gitmeye düşünüyorum..ilk hamilleiğim o kadar sıkıntılı geçmişti ki suyum az,gelişimi geriden geliyordu 10 günde bi kontrol erken doğum riski falan filan.şimdi hamd olsun her şey yolunda ilkinin sıkıntısının acısını çıkarıyorum sanırım.
Şu kasılmayı net bir şekilde anlayamadım hala. Toplanma mı sadece?
Bebeğinin tekmeleri hareketleri ne alemde ? Kiminin düşmeye de biliyormuş. Ille düşücek diye bir durum yok yani:)
Benimki gözle görülür derecede indi , her gören e bu doğar yakında diyor ! Yok yok daha var bizim desemde acaba mı diye geçmiyor değil :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?