2015 Şubat Anneleri

kızıma hamıleyken ekım annelerı grubumuz vardı..
herbırlerımız doğum yaptıktan sonra paylaşımlarımız devam ettı..
aslı adında bır arkadaşımız emzırme donemınde sureklı sırt ağrılarından bahsederdı..ama hepımızde vardı halıyle emzırırken durduğumuz pozisyondan kaynaklı olduğunu sanardık..nıtekım gıttıgı dr da oyle deyıp bır kac kas gevsetıcıyle gondermıstı onu..çocuklarımız 1 yaslarına gelmıstı..bu arkadaşımız aynı zamanda calısan bır anneydı,cok sevecen,evladı uğruna muthıs fedakarlıklarda bulunan..

derken geçmeyen sırt ağrılarına dayanamyıp başka tahlıllerde yaptırınca annenın kanser olduğu ortaya cıktı..ve bu arkadaşımız bır kac ay içinde evladından ayrıldı..o süreç nasıl perısan ettı hepımızı bır bılsenız...

sımdı onun resımlerıne baktım..evladı onun ıkızı gıbı,babası pesınde pervane ...cok ağladım yınee... Allah ne evlatlarımıza ana baba ne bıze evlat acısı yasatsın,onlarla ımtıhan etsın..

madem yerı geldı haydı ruhuna bır fatıha yollayalım arkadaşlar..

geçmiş olsun.
et yerken yanında yoğurt yada ayran tüketiyorsan demiri bağlıyordur ondan işe yaramıyodur belki yediklerin?
demir hapını ben ara öğünde bir meyveyle(genellikle mandalin) birlikte alıyorum. c vitamini demirin emilimini kolaylaştırıyomuş.

Iyi olmana cok sevindim sen yazmayinca merak ettik....

b12 iğnesi var, doktor sana onu önerir bence benim de düşüktü de iğne vermişti ama bekarken, hamileyken yapıyolar mı bilmiyorum iğne, çok düşük olunca hap toparlamıyor. ben mide sorunu olanların b12 eksikliği yaşadıklarını duymuştum emilim sindirim olaylar işte

çay çay. resmen bağımlıyım sıgaradan sonra. sadece sabahları ıcıyorum ama demını görsem sımsıyah. başka turlusu zevk vermıyor. ama başka ıcecek de sevmıyorum. çay yoksa kahvaltıdan zevk almam ımkansız.

evet çay demiri etkiliyor fazlasıyla , hiç bırakamıyorsan bari azalt b12 eksikliği yorgunluğa unutkanlığa daha bir sürü şeye neden oluyor , diğer mekanizmalarıda etkiliyor

hamıleyken b12 ıgnesı yapıyorlar..ılk kızımda yaotırmıstım..
mutlaka yaptır ..kan ılacı almıyormuydun sen..odadusuk..kabızlık sorunundankorkuyorsan mattıkaya onerdıgım benımdehalen kullandığım kan şurubundan kullan..kendıme geldım vallahı..

benimde en son 11 di, 11 in üstüne çıktığını hiç sanmam bu ay sonu baktıracağım bende. B12 in çok düşükmüş, benim 56 çıkmıştı 5 aylıkken çok üzülmüştüm kafaya taktım ilaçlarımı düzenli içtim, et yedim her gün iki bardak süt içtim her gün yumurta yedim bir ayda 116 ya çıkarttım öbür ay 130 lara yakındı. B12 çabuk yükseliyor, doktoruna da göster sonucunu belki iğne verir.

hamileyken de veriyorlar, iğne olan arkadaşlarım var.

yıkandığım suyun sıcaklığı 50 derece..45 tı donuyorum dedım esıme 1 saatte kalsam suyun altında ıcım tıtrıyor gıbı oluyor..yıkanamıyorum soğuk suyla ben yaa..
Ben de aynıyım.Sıcak su olmadan anlamıyorum banyodan hiçbir şey zaten çok üşüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…