Gaz için ilaç isteyin mutlaka dr söyleyin hemşireler dr söylese bile umursamıyor ısrarcı olun... ilaç içince yarım saatte gaz çıkışı olıyor
Parasını göze almasak özele gitmeyiz de işte saçma sapan kurallar. Tamamen ticarete yönelikler zaten. Yoksa güler yüz bulabilirmisin o kadar devlet hastanesi olsa ?.Aaa gerizekalılara bak.
Bende annem için ordayken gece gittim bebek oynamıyor diye. Bomboş kimse yok ama dr bakmadı kanaman varsa bakarız dedi.
Sanırım para politikası ile ilgili. Gece bile gitsen muayene ediyor ücret alıyor. Acil muamelesi yapmasınlar diye.
Ticaret kısmı. Kim insana önem vermiş sanki özel hastane sonunda para yoksa hiç önem vermez.
Alemsin kiz. Icinde ergenlige girecek kiz resmen
O bayagi bi icinde tutmak istiyo benimle 1-2 gunu var aslinda :)
her cuma kontrole gıdıyorum kı zaten..devlete gıttıgım ıcın sancım olsa neyapacak..yarın yıne gıdıcem yıne 100 lerde çıkacak yıne aynı seyler..neyse az kaldı hamdolsun son 12 ..Ah tatlım o bel ağrısından hic bahsetme,çocukları yikiyorum 2 dkda ayrılıyor belim resmen.. Dun gece kiz çok kaka yapmış altına terlemis de dedim yikayayim ama gel sen bana sor.. Çocukları dışarıya çıkarmadan da olmuyor anacım çocuklar sıkılıyorlar evde..haklilar da.
Benim anlamadigim bu kadar sancin var da neden bi doktora görünmüyorsun? En azından acilman var mi diye bakardı,ne bileyim bebeğin durumuna bakardı,ne zamana gideceksin doktora? Benim 1 cm aciklik var 1 haftadır filan,cuma kontrolum var bakalım artmış mi...
sen daha 36. haftanın ıcındesın..bence kimseye ıhtıyacınız yok oğlan ıcın..suan aynı durumdayız yanımda kımsem yok 38+3 um ve anı bısey olsa kızımı bırakacak kımsem yok haa ben ve babasından başka bunu düşünen de yok..konu komsu saolsun..Pazartesiye gidicek benim evdki kalabalik. Sonra cantami hazirlicam. 5-6 gun kimse olmicak ynimizda. Acil birsey olsa oglumu birakcak kimse olmicak. Bisey olmaz di mi. Cantayi hazirlamadan dogmaya kalkmaz. Ilkinde gununu doldurup dogurdum. Ama esim illa biri olmali diyor. Amaan daraldim yaaa
sat ı baz al usg de her kontrolde ya onde ya gerıde çıkar o ankı değerlere gore kı buda bağlayıcı degıl..ölçümler degısır hepson adet tarihine göre dogum 24 şubat olarak çıkıyor
cuma ultrasonda mart 1 olarak çıktı doktor gelişiminin normal oldugunu herhangi bir gerilemeden bahsetmedi
eve gelip kağıdı incelediğimde dogum tairihini böyle ileri çıkmış görünce telaş yaptım
son adet tarihine göre mi yoksa usg ölçümüne göremi bkamka daha dogru
ben sezeryandan cokkkkkkkkkkkkkkkkk korkuyorum..korkuyorum ıste ..kesecekler benı..sonum senınkı gıbı olacakkkMerhaba herkese...
artik eskisi gibi hergun giremihorum yavrumu emzirdim uyuttum biseyler yedim uykum kacti bana vve yavruma iyi gelen birkac bilgi vereyim dedim...
Hastanede hasta bezi olmazsa olmaz hastanede tampon verdiler hasta bezinin icine koydum hic kiyafetlerim kirlenmedi.
Hastanede kayisi hosafi verdiler resmen 1 surahi ictim wc hic sıkıntı yasamadim ozellikle ssezaryan olacaklara cok iyi geliyo cıkarman gereken bir gaz var ve buyuk abtestini yapman lazim rahatlaman icin. her gelen sorup duruyordu gaz cikardinmi diye meger cikmayinca cok sanci yapiyormus ve hastaneden cikamiyormussun. Bir yakininiz sizin icin hazirllabilir eve gelince de arksdasim yapti koca bir tencere hala iciyorum sutude atttiriyor.
emzirirken gogus yarasi kacinilmaz benim yine oldu lahsinoh kullansim biraz rahatladi ama yine aciuordu.heryerde duydugumuz sadece ucu degil siyah bolgeyi tamamen bebegin agzina verin sozu tamamen dogru nerdeyse kanamaya baslayacak goguslerim hic acimiyor. Oglusumukontrolu vardi dr yara oldugunu soylesim ac emzir goreyim dedi ben 2 cocuk annesi meger yapamiyormusum Allah ondan razi olsun gosterdi de kurtuldum.
Hastanede pipilinin alti biraz kızarmisti sudocrem onerdiler muthis bir krem tek seferde gecirdi...
Son olarak sezrryandan cok korkan biri olarak
Soyluyorum bugun besinci gunum cok iyiyim dun evi supurdum esim sasiriyo bukadar iyi olmama cani cok kiymetliyimdir. Korkmayin normal ve sezeryan dogum yapmis biri olarak bence ikiside zor degil.
Rabbim hepinize guzel dogumlar ve emen bebekler nasip etsin...
hergun olmasada takip ediyorum kendinize iyi bakin guzel anneler
kp 4 5 gun kaldıda vallahı vc ye çıkma duzenım degıstı..o uzanamamak yüzünden cektıgım bacak sırt bel ağrısını hıc demiyorum bıle..kesınlıkle uslubuna uygun bırsekılde ıfade et..ben kendı aılemı bıle çağırmadım daha sugun gelın dıye..annem hızmet bekler babam desenyanında yatamam kalkamam..Gunaydin. Ne bicim gunse. Hamile kadinin evine boyle toplanilmaz. Sabah wc ye gidemedim kuyruktan. Zaten kabizim o an gitmmeyince hic gidemiyorum. oturdum agliyorum. Evi de pislik goturmus bir supurge acan yok. Wcleri ben yaptim dun. Aksam surekli oturmaktan gece surekli uyandim bacaklarim agridi.
Bunlar simdi gitse bile dogumda yine doluscaklar. Benim evimde beni dusunmeyen insan istemiyorum. 6 yillik evliligimde esimle sadece bu konu yuzunden kotu kavga ettik, ona da birsey demiyorim doguma 3 kala kavga hic cekemem. Ama yaziktir yaa. Gorumcemin oglu da geldi onun caninin.istedigi pisecek benim canim.disardan birsey istiyor yiyemedim bile. Keske izin fln aktarmasaydim.
benımkı de 19 hazıran bekle desem bekler mıkı..aman Allah korusun17 Şubat benim doğum günüm ama
canped aldım ben..olmaz sa olmaz bence..Hasta bezini sen ve mattika Canbebe demiştiniz di mi? Bulamadım da canped mi yoksa?
dun bana da senin hastanede ebe ytersizmis diyen hamile bir arkadasimdi. Seseryan ol.diyor ilkinde sezeryan olmus seysi sifir km duruyormus. Normalde yipranirmis. Hi hi dedim sadece ama ebe kismi cok takildi kafamabu arada dün akşam bir arkadaşla görüştüm telefonla
benden 2 hafta geride gebeliği
daha hamileliğinin başında lierac kullanmaya başlamıştı
ben bişey kullanmıyorum dediğimde
aaaa bence kullan tatlım sonra çok çatlarsın hiç hoş olmaz ben en iyi kremi aldım çatlak riski sıfır demişti
dün akşam konuştuk çatlamadık yerim kalmadı dizlerime kadar çatladım ne kullandıysam fayda etmedi dedi
bana soruyor sen bişey kullanmamıştın kimbilir ne kadar çatladın diye
inanmazsın ama bende bir tane bile yok dedim
aa nasıl olur çatlamışsındır bence diyor
sanki yalan söylüyorum
nerde doğum yapacaksın dedi söyledim bu seferde moral bozmak için neden küvezi olan bir hastane düşünmüyorsun diyor
doktorumdan memnunum dedim
seni üzmek istemem ama geçen gün o hastanede arkadaşım doğum yaptı bebeğini küveze başka hastaneye gönderdiler ama yolda vefat etti bebeği diyor
kendisi herşeyin en iyisini yapıyormuş gibi hava veriyor
bana bunları anlatma ben bu tarz haberler duymak istemiyorum dedim
bana ne yaşarsın dediyse kendi başına geliyor hala benimle uğraşıyor
evet surda pazara ne kaldi. Ama cok dolmusum aglayip duruyorum yatak odasindaAh canım yaa azıcık kaldı bak. O izinler çok işine yarıycak inşallah. Hem normal doğum yapınca çok ihtiyacın da kalmıycak kimseye. O zaman geldiklerinde çabucak giderler eşinle konuşursun. Sen şimdi içini ferah tut lütfen.
yatagi hazirlicakmis sen kanepede yatcakmissin. Off fikre bak deli mi ne bunlarniye normal nevresim seremiyoz
kv dem yaptırdığım takımı sereriz dedi ben sevmediğim için bi onun bana yaptırdığı var dantelli falan diğerleri pamuklu benim zaten saten sevmiyorum sıkıntı getiriyor bana
normal serelim dedim olmaz güzel olmalı dedi
dedi de ben nasıl yatacam onun içinde
gerçi 3 hafta önceden evi temizleriz yatağını sereriz , kanapede yatarsın !! dedi de
dedim ne alaka ben yatağımda yatarım zaten belim ağrıyor dedim
amann, en huylandığım işler , kendi başıma takılmayı seviyorum ben yaaa, doğurup uzaklara kaçsamm
baktim oremiyorum. Orecek biri de yok degistrdim. Oglanda orguye hevesim yoktu ama bu kiz ya meraklaniyorum ben deSenin penguenden önceki resmindeki elbise de çok güzeldionu da örmek isterdim
Muş canım dr yapışıklık olduğu için çok endişeli en yakın Elazığ a git diyor ordan 4 saat sonra Sivas memleketime gitmek daha mantıklı da nasıl gidicemnerde yaşıyosun ki ?
doktorun ne diyor ?
Eşleri tembihlesekte elletmeseler canım. Bende düşünüyom hep bunlarıda deli dersiniz diye yazmıyom :)Bende bu ara şuna taktım.
Ben böyle değildim yeni çıktı bu.
Şimdi hastane odasına herkes çocuklarınıda getirecek. Çocuklar bebeğin orasını burasını elleyecek,mıncıklayacak ve öpecekler. Kimse çocuklara yapma demeyecek.
Off civcivlerini koruyan tavuklar gibi olduk.
En iyisi canım dışarda görüşmek eşinde iyi yapmışben en başta söyledim
eşimin kuzeni yeni doğum yapmıştı
eltim ve kızı minicik bebeği şap şup öptüler hemde eltim sigara içmişti o ağzıyla öptü
eşim öpmeye kalktı öptürmedim bebekler öpülmez koklanır dedim eltimde duyacak şekilde
eltim biz öperiz diyor
benim bebeğimi öpemezsiniz kusura bakmayın bu konuda tavrım net dedim
hiç çekinmem söylerim dilim sivridir biraz
zaten kayınvalideme anne öptürme daha çok küçük dersem başında nöbet bekler yine öptürmez kimseye
tahammül edemediğim için görüşmüyorum artık evlerde
dışarı çıkıyoruz görüşelim dediği zaman
geçen gün eşime size geleceğiz çaya demiş
eşim cimcime rahatsız doktor yatış verdi kalkmıyor demiş
yok 37 deyim ben. 36+5 mi ne. Bence daha vaktim var ama esim gece birsey olsa cocuk kimde kalcak diyor asiri garantici. Yok millet gitsin bir sure oglumla basbasa kalcam. DIsari yemege gitcem. Ztn dogum.sonrasi oglumla birebir ilgilenememher cuma kontrole gıdıyorum kı zaten..devlete gıttıgım ıcın sancım olsa neyapacak..yarın yıne gıdıcem yıne 100 lerde çıkacak yıne aynı seyler..neyse az kaldı hamdolsun son 12 ..
sen daha 36. haftanın ıcındesın..bence kimseye ıhtıyacınız yok oğlan ıcın..suan aynı durumdayız yanımda kımsem yok 38+3 um ve anı bısey olsa kızımı bırakacak kımsem yok haa ben ve babasından başka bunu düşünen de yok..konu komsu saolsun..
sat ı baz al usg de her kontrolde ya onde ya gerıde çıkar o ankı değerlere gore kı buda bağlayıcı degıl..ölçümler degısır hep
ben sezeryandan cokkkkkkkkkkkkkkkkk korkuyorum..korkuyorum ıste ..kesecekler benı..sonum senınkı gıbı olacakkk
kp 4 5 gun kaldıda vallahı vc ye çıkma duzenım degıstı..o uzanamamak yüzünden cektıgım bacak sırt bel ağrısını hıc demiyorum bıle..kesınlıkle uslubuna uygun bırsekılde ıfade et..ben kendı aılemı bıle çağırmadım daha sugun gelın dıye..annem hızmet bekler babam desenyanında yatamam kalkamam..
benımkı de 19 hazıran bekle desem bekler mıkı..aman Allah korusunsu çocuk yerınden çıksın ve acılar ağrılar dınsın en guzelı
canped aldım ben..olmaz sa olmaz bence..
sıfır km duran kukudun bana da senin hastanede ebe ytersizmis diyen hamile bir arkadasimdi. Seseryan ol.diyor ilkinde sezeryan olmus seysi sifir km duruyormus. Normalde yipranirmis. Hi hi dedim
Öylede yapabilirsin canım ama dr veya hemşire gelip sürekli soruyor malesefBen ilaç da alsam çıkaramam ki. Başımda gaz çıkarmamı bekleyen bir kişi bile olsa yapamam. Psikolojik bu tutarım kendimi. Uff çok sinir bir durum bu. Acaba kimseye haber vermesek gaz işi hallolunca mı söylesek ki.
niye normal nevresim seremiyoz
kv dem yaptırdığım takımı sereriz dedi ben sevmediğim için bi onun bana yaptırdığı var dantelli falan diğerleri pamuklu benim zaten saten sevmiyorum sıkıntı getiriyor bana
gerçi 3 hafta önceden evi temizleriz yatağını sereriz , kanapede yatarsın !! dedi de
amann, en huylandığım işler , kendi başıma takılmayı seviyorum ben yaaa, doğurup uzaklara kaçsamm
Oglumda sezeryan olursam ben uyanmadan kimse bebege dokunmasin kucagina almasin dedim. Ama kv beklemez laf dinlemez biliyorum ya cok tembihledim esimi bunalttim. Sanirim normal.doguma bni tesvik eden seylerden biri de buydu. Gozumun onunden ayrilmadi bebek normal olunca. 3 gun kimse dokunmasin babasi disinda. Baya baya yeni civciv cikarmis tavuklar gibi olduk. Ama gerekli demek kiEşleri tembihlesekte elletmeseler canım. Bende düşünüyom hep bunlarıda deli dersiniz diye yazmıyom :)
Ben çocukken köyde kendimiz çıkarıp yemiştik bir kez böyle turuncu değilde sarıya dönüktü renkleri ama o nasıl güzel bir koku ve tat.
Artık ne kokuları var ne tatları ancak limonla falan biraz tatlanıyor.
Ayrıca bizim oralarda pürçüklü adı.
Sezeryan olursa benden önce içeri verirlermi ki ? Rüyamdaki gbi ebeleri tembihliyim bende. İlk benim kokumu alsın istiyorum.Oglumda sezeryan olursam ben uyanmadan kimse bebege dokunmasin kucagina almasin dedim. Ama kv beklemez laf dinlemez biliyorum ya cok tembihledim esimi bunalttim. Sanirim normal.doguma bni tesvik eden seylerden biri de buydu. Gozumun onunden ayrilmadi bebek normal olunca. 3 gun kimse dokunmasin babasi disinda. Baya baya yeni civciv cikarmis tavuklar gibi olduk. Ama gerekli demek ki
Ne bileyim seyirlik mi gstercek seysini acaba. Ben bebege kimse dokunmasin yok hemen emsin sarilik olmasin vs. Bunlarin derdindeydim millet kuku derdindeymis. Herkes kendi bilir yani tercih meselesi. Allah korusun oyle seyimizjde hasar birakacak dogum da gelmesin basimizasıfır km duran kukuee dıkıs falan atılınca eskısınden de sıfır oluyor kı zaten
tobe tobe..annelık doğum surecı kımı kadınlara nasılda yakısmıyor,sırıtıyor...
niye normal nevresim seremiyoz
Drun isinin ehliyse olmaz. Benim daha once alakasiz bisey yuzunden sezaryan tarzi bi ameliyat olmam gerekti, dr cok kotu yapmisti dikisi. Diğerindeki dikis daha iyiydi, bu sefer de o yeri kesip aticam dediAnladım canım. Tatilde bikini giyince belli olmaz di mi o zaman?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?