2015 Şubat Anneleri

Ben bir türlü gazını çıkaramıyorum emdikten sonra.
bağırsaklara inmişse ayaklarını karnına bastırıyorum çok iyi çıkarıyorum ama ağızdan çıkmıyor.
emerken de çok gaz yutuyor kızım. Hem emerken hem sonrasında sürekli kıvranıyo karnı gurul gurul.
çıkaramayınca da önce hıçkırık sonra kusma.

Nasıl yapmalıyım sırtınımı sıvazlayayım. Sırtına mı vurayım. Popoya mı poposunun üstünemi vurayım.
sırtnı bana çevirip hoplatıp zıplatp gezineyim mi ne yapayım.
hepsini deniyorum tık yok sonrası acı acı çıkıyo benden ve kızımdan.
gazını alabilsem rahat uyuyacak belki kuzum.
siz nasıl yapıyorsunuz?

Cok kusuyo diye reflu yastigi aldim hareket ede eede battaniyesinin altina giriyo bi kakliyom yuz kapali ince battaniyeye sarip yatirdim hareket edemesin diye bu seferde nasi becerdiyse onla yuzunu kapamis benim kiz bi acayip karnimdada durmadi 2 ay erken dogdu park yatak da yatiyo yan yatinca gidip yuzunu park yatagin kenarina yapistiriyo nasi beceriyo anlamiyom yuzustu yatirdim izledim kafasini cevirip yastiga gomuldu illa o yuzunu kapatiyo o kadar korku olmuski gece o uyurken kut diye uyaniyorum panikle hemen ona bakiyorum gene bi halt karistirdimi diye Allaha emanetler vslla Rabbim hepimizin evladini korusun

Serum fizyolojikfdamlatiyorum bi sure sonra asagi iniyo pislikler doktor otribebe icin bi zarari yok dedi ama yinede icime sinmiyo burnu tikaliysa otribebeyle cekiyorum gorunmeyende gliyo normalde asagi inince pislik kulak copuyle aliyorum bende serum fizyolojik cok ise yariyo ama baya asagi indiriyo pislikleri

Cocuk karnini doyurma arzusuunu yitirdi sanki.ben vermesem meme istemiyor hep uyyor.bende istemeden emzriyirum onada yok demiyor.hatta on dk araylaiki kere emziriyorum 10ar dakkadan .cisi kakasi degismedi ama bugun ikindi durdu yenicevkaka yapabildi kivam eskisi gibi

1 yasindan once yastik onermuyo cnm doktorlar

Yapam bu gece

Bence gazı yutma süresiyle de alakalı. Uzun süre emiyorsa gazını çıkarmak zor oluyor. Her memede gaz çıkarmaya çalışmak belki kolaylaştırır. Bebişi dik tutup popodan yukarı küçük pat patlar yapıyorum. Bir saat beslendiyse gazını çıkaramıyorum ama onbeş yirmi dakikada çıkabiliyor

Canim bilerek kusuyomus dedin ya nedenmis yani benimkide cok kusuyo baya dik tutuyorum kucagimda ama yedikten 1 saat sonra bile uykusunda kusuyo fazlada yemiyo kakasi da sari anlamadim gitti doktor takmadi ama cocuk kusma yuzunden uyumuyo dogru duzgun uyaniyo hemen

Sütün doyurucu demek arada verdikçe hiç acıkmıyor. Bu sütü yağlı nasıl yapabiliriz? Yağlı yesek süt de doyurucu olur mu ki? Bir de bana birşey dokundu sanırım ishal durumu var bebişte de olur mu ki?

Aynilarini bende yasiyorum. Benimki kusmuyor ama. bugun uzman tv de bi cocuk doktorunun videolarini izledim gercekten cok egitici. Google a bebeklerde gaz sancisi yaz uzman rv deki doktorun tum videolarini izle.

Biz cok stres yaptigimiz icin bile oluyomus bebekteki o sancilar. Bi de bende yapiyodum ama o bacaklari karnina ittirerek masaj yapmak sakincaliymis. Kalca eklemleri icin iyi degilmis. Daha kalca ultrasonu da cekilmedi benimkinin korktum cok bi daha asla yapmam :/

Gazini bende cok zor cikariyorum. Bugun emerken birakinca memeyi hemen kaldirdim hic oyalanmadan cikti mesela. Bazen bi bacagima karbi gelecek sekilde yuzustu de kiyuyorum dik duracak sekilde sirtina vuruyorum oyle de cikiyo. Bazen oturdugum yerde omzuma koymak yetmiyo dolaniyorum evde ziplatiyorum falan. Bi de emzirirken hic konusma biz konustukca o hava yutarmis. Ne kadar dogru bilmiyorum ama konusunca dikkati dagiliyo zaten. Sessiz bi yerse tek basina emzir ve memenin ucunu tamamen alsin agzina.

Ben bir seferde tek meme veriyorum 15 20 dk ya doyuyor. Bıraksam emecek ama emzik niyetine emiyor o dk dan sonra. Uykuya dalıyo uyandırıyorum emsin diye uyanmıyo emzik gibi yutmadan sadece agzında tutuyo.
uyanıksa da gaz sancısından kendini memeye veriyor kavga ediyo memeyle zaten göğüslerim yara yine 20 dk dan sonra emmeyi kesiyorum.
emzirmelerim uzun değil ama çıkmıyo gaz.

1 yasindan once yastik onermuyo cnm doktorlar
Kiz maral doktorlar bir yasindan once bal da onermiyo. icindeki toksinlerden mi ne allah korusun olume bile sebep olabilirmis kesinlikle vermemek gerek. Sen pek doktorlari takmiyosun biliyorum :) ama verme derim yetiskin insana bile bazen dokunuyo bal. Bebeklerde cok tehlikeli. ayilar bile baldan bazen zehirleniyo düşün :))

Emmeyi bebişin bırakması taraftarıyım. Emzik niyetine de olsa kalsın derim haz duygusunu sağlıyormuş.

Şöyle bir yazı var
Bir emzirmenin ne kadar sürede tamamlanması gerekliliğine ait kesin bir kural yoktur. Bebeğin ihtiyacına göre bir süre ayarlanmalıdır. Unutmamalıdır ki bebek sadece süt ihtiyacını gidermek üzere emmeyecektir.

Emmek bir tür haz duygusunun tatmin yoludur. iyi bir emmenin ardından bebek hala memeyi bırakmıyorsa meme bebeğin ağzından çekip alınabilir.

Memenin uzunca süre emilmesi ağrıya yol açmaz. Ağrıya neden olan yanlış tutturma ve yanlış emzirme teknikleridir. Bu nedenle emzirme süresi bebeğin keyfine bırakılmalıdır.

Kafasını ölçüyorlar. Her ay dr gidiyorum bakıyor kafasını ama bana sert geldi geçen gün. Öyle basbastırmadan baktım.
Korktum şimdi Bak.

Bende beyaz Primadan aldım. Şimdilik iyi gibi. 3 numarasını aldım hemde tek lastikli.

selam kızlar herkese hayırlı akşamlar
biz 1 günlük tatilden sonra evimize geldik

bebek arabasını ilk kez kullandım çok rahattı maşallah kızım hiç sorun çıkarmadı bütün gün uyudu yada bakındı etrafına
pusetin içi çukur demiştimya bunun içinde chicco mağazasına gittim görevliye söyledim sakın altına destek koymayın rahatsız olur zaten onlar için anne karnındaki durumlarına en yakın pozisyon olduğundan dolayı bu şekilde üretilmişler dedi
biz konuşurken bir adam geldi bizde sizin gibi düşünüp bel destek minderi aldık ama çocuk hiç durmadı çıkarınca gayet keyifli duruyordu biz kullanmıyoruz sizede tavsiye etmem puseti aldığınız gibi kullanın dedi
zaten rahatsız olsaydı kızımda uyumazdı içinde diye düşünüp bende kurcalamadım daha fazla

yalnız insanlar mı çok cahil yoksa benim anaç ruhum mu çok katı anlamadım
avm de geziyoruz kızımı kuzenim gezdiriyor arabayla
ben b işeylere bakıyordum kadının biri geldi kuzenime ver bebeği bana dedi aldı arabayyı gidiyor
kimsiniz siz ya nereye götürüyorsunuz diye bağırdım kadına
kuzenimin alt komşusuymuş kocasına gösterecekmiş
allahım ya rabbim kadın genç olsa anlarım 60 yaşında kadın kocasına bebek gösterecek
siz annesisiniz galiba dedi
evet bi sorsaydınız keşke dedim sinir olduğumu belli ettim valla açık açık
sonra kasada sıra bekliyorum kadının biri daha geldi kendi kızıda bebek arabasında ama kız 5-6 yaşlarında var taşmış arabadan
bak burda bebek var dedi kendine çevirdi arabayı
daha ne olduğumu anlamadan dokundu yüzüne burnunu falan elledi
hanımefendi yüzüne dokunmayın lütfen alerjisi var dedim
kız mı diye soruyor
hey allahım kızın kıyafetleri pembe battaniyesi pembe kız mı diye soruyor
yok erkek ama kıza meraklıydım pembe giydirdim diyesim geldi

onun dışında kızım beni hiiiiç üzmedi çok güzel bir gün geçirdik keyfimiz yerinde
şimdi uyuyor
tek korkum hastalanması
inşallah bişeycik olmaz kuzucuğuma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…