Bilmiyorum canım ben de aynı durumdayım eşim sonunda yine yardımcı tutmaya karar verdi yetişemiyorum hiçbirşeyeUzun süre emsin tamam ama işimi gücümü kim yapacak ne ara yemek yiyeceğim. Benim kız 1 seferde deliksiz uyumuyor sürekli beşik salııyoyorum. 5dk uyuyo bırakıyorum hemen ağlamaya başlıyor.
tuvalete zor gidiyorum onda da ağlıyor mecbur bırakıyorum.
zaten 15 20 dk dan fazla emerse kusuyor genelde.
Canim uzulme desemde uzuluyorsun.ayni bnim yaptigim gibi... Bnm ilk kizim 2100 dogdu.kuvozde 10 gun kaldi. 1800Gr di eve geldigimizde. Tum bunlari gecen yil yasadim. Kizim 16 aylik suan.. Ben o 5 aylikken hamile kaldim. .. Buyuk kizimi hhastaneye goturmusttuk kardiyolojiye kalbi delikti kapandi suan sorun yok. Kapida beklerken pusetin icine genc bi kadin egildi ve uzerindeki ortuyude acti bakti . elindedd yelpaze vardi sallaya sallaya agzini ege egeBide bakinca noluyo sanki ay cok kucuk bu diyolar premature iste napim yani o zamanda moralim bozuluyo cok kucuk diyince eve gelen akrabalarda dedi sinir oldum millet bilmiyoda siz biliyosunuz erken dogdugunu niye moralimi bozusuyosunuzki cok kucuk diye 2 ay erken dogan cocuk 6 kilo olcak degil ya cok sinir ediyolar insani gelenede gostermicem o olcak sonunda
Uzun süre memede kalınca sonra gaz çıkarması derken uykuya dalması filan bi bakıyosun 2. Emme zamanı gelmiş o öyle bi kısır döngü oluyor. Hele bir de gazlı anıysa sancı varsa çok daha zor. Oyüzden ben doyduğunu hissettiğim anda hemen çekiyorum. Gaz çıkarmaya çalışıyorm çoğunlukla çıkaramıyorum ve yatırıyorum sallıyorum. Şanslıysam uyuyacağı varsa biraz uyuyor o ara kalkıp 2 3 şey yapıyprum. Yok değilse sürekli salla dur hep başındayım.Bilmiyorum canım ben de aynı durumdayım eşim sonunda yine yardımcı tutmaya karar verdi yetişemiyorum hiçbirşeye
Memeni iki elinle sıkıp daralt kahverengi kismi. oyle agzina yerlesmesi daha kolay olur belki :/ meme ucu acisi da kotu ya anliyorum seniKonuşmadan emziriyorum sessiz yerde emziriyorum meme ucunu tamamen ağzına vermye çalışıyorum ama dudaklarının ucuyla tutuyo memeyi. O yüzden yara yaptı. Yara olunca emzirmek işkence oldu artık. Sancı zamanı da çekiştirmesi hepten canımdan can götürüyo.
bugün enson pes ettim göğsümü sağıp verdim çünkü emme acısına dayanamadm.
ama erken kaldırmak biraz işe yaradı giBi.
gerçi gazı çıktı ama yine hıçkırık tuttu.
bakalım bişekilde başarıcam inşallah.
kiz yok sen beni yanlis anladin:))) ben kafama gore bisey yapmamki hiç,buraya yazdiklarim da benim dusuncem deildir 99% :) yani benim bilgim ama ogrendigim bilgi bana ait deil
karmasik oldu cumlem
benim buyuk kiz 6.5 yasinda , o 3-4 aylikken tesadufen internetden bi dr buldum sorulari cevaplayan,yasli tecrubeli bi pediatre kendisi
o gun bu gundur onu takip ederim ne derse yaparim , çunku hep hakli çikar, baskalarina verdigi cevaplar, soru soranin geri dönüp siz hakliydiniz dr bey demesi vs hep okudum yazilarini makalalerini vs ,iki çocugumda su an super bagisikliga sahip ,ikisine verdigim toplam ilaçlar bi sise yapmaz agri kesicisi antibiyotigi hepsi dahil, iki gun oksururler uçuncu gune hiçbiseyleri kalmaz .. kizima uç dr geniz eti ameliyati dedi ben bu dr u dinledim ameliyat ettirmedim,dedigi çikdi geniz eti kuçuldu kendiliginden ,6 sene iki çocuk say say bitmez yani : )))
esim dr oldugunu ne biliyon belki hademesidir derdi :)))))) iki senede onla savastim bu doktorumun dediklerini yapmak için .. simdi bisey oldumu bi sor doktorun ne diyor diyo :))
bal ida o onerdi yastigida ilk bir sene kullanmayin diyor : ))))
kisacasi boyle benim bu dikbasliligimin sebebii
su an ABD de yasiyor 2009 da tasindi, bi rivayete gore çok zor randevu alinan ve baya tuzlu bi muayene ucreti olan bi ddoktormus istanbuldaydi
,hani çok dr a gidersin hepsi baska sey soyler bi turlu dogru te$his koyup tedaviyi bulamazlar ya sonunda methini duydugun bi dr a son umut gidersin , iste bu da oyle bi dr mus
O kdr iyi anlıyorum ki seni.. Allah o günleri daha yaşatmasın, beterinden korusun. Insanlar cok acıtıcı olabiliyorCanim uzulme desemde uzuluyorsun.ayni bnim yaptigim gibi... Bnm ilk kizim 2100 dogdu.kuvozde 10 gun kaldi. 1800Gr di eve geldigimizde. Tum bunlari gecen yil yasadim. Kizim 16 aylik suan.. Ben o 5 aylikken hamile kaldim. .. Buyuk kizimi hhastaneye goturmusttuk kardiyolojiye kalbi delikti kapandi suan sorun yok. Kapida beklerken pusetin icine genc bi kadin egildi ve uzerindeki ortuyude acti bakti . elindedd yelpaze vardi sallaya sallaya agzini ege ege( ayy ne kadar kucuk dddi. O an icime akittim gozyaslarimi.o kadar sinirim bozuldu ki... Birde emzirme odasinda bi kadin. Onunda kizi var.tombisti. gere gere gosteris yapiyordu. Ne dedi biliyomusun aynen boyleydi cumle: ayyy gelismemiz bu bebek... ( bende gelisio dedim.yavrumu emziriyordum kala kaldim..bisi diyemedim.sadece uzuldum.biran once ordan cikmak istedim.. Daha bi ton ornek verebilirim.sokaga dahi cikmadim kac zaman. Benim piskolojimi bozdular. Simdiki kizim 2 aylik olacak 12 nisanda. Buna bi kulp bulamadilar masallahi var kizimin. Insanlar cok acimasiz. Kizlarim cok sukur saglikli.buyuk kizim hala zayif ama cok hastalik gecirdik...Rabbim biliyor herseyi...d
herseyidusun bu yorumlar sadece kilosu az diye yapildi. Allah korusun bi engeli olsaydi kimbilir nasil asagilayici gozlerle bakacaklar.. Boyle cahil insanlarimiz oldugug icin o cocuklarimizda evlere mahlum oluyor. Onlarinda bizden biri oldugunu anlamiyor okalin kafalarr... O icliyim bu konuda... Ben anlatmakla bitiremem...neysee konuyu cok uzattim..
Canim ben de saglik ocagina gotururken ilk kez koymustum ona altina minder koymadan. Ebe oyle gorunce bu boyle olmaz kesinlikle beli bu sekilde olmamali destek koyun dedi. aldigim yerdeki adam da anne karnindaki pozisyonuna uygun yapiluyo demisti. Kime inanicaz biz allah askina ya :/ ben yine ebeye inanmayi tercih ediyorum. Doktoruna da bi sorayim.selam kızlar herkese hayırlı akşamlar
biz 1 günlük tatilden sonra evimize geldik
bebek arabasını ilk kez kullandım çok rahattı maşallah kızım hiç sorun çıkarmadı bütün gün uyudu yada bakındı etrafına
pusetin içi çukur demiştimya bunun içinde chicco mağazasına gittim görevliye söyledim sakın altına destek koymayın rahatsız olur zaten onlar için anne karnındaki durumlarına en yakın pozisyon olduğundan dolayı bu şekilde üretilmişler dedi
biz konuşurken bir adam geldi bizde sizin gibi düşünüp bel destek minderi aldık ama çocuk hiç durmadı çıkarınca gayet keyifli duruyordu biz kullanmıyoruz sizede tavsiye etmem puseti aldığınız gibi kullanın dedi
zaten rahatsız olsaydı kızımda uyumazdı içinde diye düşünüp bende kurcalamadım daha fazla
yalnız insanlar mı çok cahil yoksa benim anaç ruhum mu çok katı anlamadım
avm de geziyoruz kızımı kuzenim gezdiriyor arabayla
ben b işeylere bakıyordum kadının biri geldi kuzenime ver bebeği bana dedi aldı arabayyı gidiyor
kimsiniz siz ya nereye götürüyorsunuz diye bağırdım kadına
kuzenimin alt komşusuymuş kocasına gösterecekmiş
allahım ya rabbim kadın genç olsa anlarım 60 yaşında kadın kocasına bebek gösterecek
siz annesisiniz galiba dedi
evet bi sorsaydınız keşke dedim sinir olduğumu belli ettim valla açık açık
sonra kasada sıra bekliyorum kadının biri daha geldi kendi kızıda bebek arabasında ama kız 5-6 yaşlarında var taşmış arabadan
bak burda bebek var dedi kendine çevirdi arabayı
daha ne olduğumu anlamadan dokundu yüzüne burnunu falan elledi
hanımefendi yüzüne dokunmayın lütfen alerjisi var dedim
kız mı diye soruyor
hey allahım kızın kıyafetleri pembe battaniyesi pembe kız mı diye soruyor
yok erkek ama kıza meraklıydım pembe giydirdim diyesim geldi
onun dışında kızım beni hiiiiç üzmedi çok güzel bir gün geçirdik keyfimiz yerinde
şimdi uyuyor
tek korkum hastalanması
inşallah bişeycik olmaz kuzucuğuma
Canim ben de saglik ocagina gotururken ilk kez koymustum ona altina minder koymadan. Ebe oyle gorunce bu boyle olmaz kesinlikle beli bu sekilde olmamali destek koyun dedi. aldigim yerdeki adam da anne karnindaki pozisyonuna uygun yapiluyo demisti. Kime inanicaz biz allah askina ya :/ ben yine ebeye inanmayi tercih ediyorum. Doktoruna da bi sorayim.
minyon olacak benim bebegim de millete ne yaaa cok sinirler...canim ya sen bebegine su veriyo musunBide bakinca noluyo sanki ay cok kucuk bu diyolar premature iste napim yani o zamanda moralim bozuluyo cok kucuk diyince eve gelen akrabalarda dedi sinir oldum millet bilmiyoda siz biliyosunuz erken dogdugunu niye moralimi bozusuyosunuzki cok kucuk diye 2 ay erken dogan cocuk 6 kilo olcak degil ya cok sinir ediyolar insani gelenede gostermicem o olcak sonunda
O hangi dr'muşkiz yok sen beni yanlis anladin:))) ben kafama gore bisey yapmamki hiç,buraya yazdiklarim da benim dusuncem deildir 99% :) yani benim bilgim ama ogrendigim bilgi bana ait deil
karmasik oldu cumlem
benim buyuk kiz 6.5 yasinda , o 3-4 aylikken tesadufen internetden bi dr buldum sorulari cevaplayan,yasli tecrubeli bi pediatre kendisi
o gun bu gundur onu takip ederim ne derse yaparim , çunku hep hakli çikar, baskalarina verdigi cevaplar, soru soranin geri dönüp siz hakliydiniz dr bey demesi vs hep okudum yazilarini makalalerini vs ,iki çocugumda su an super bagisikliga sahip ,ikisine verdigim toplam ilaçlar bi sise yapmaz agri kesicisi antibiyotigi hepsi dahil, iki gun oksururler uçuncu gune hiçbiseyleri kalmaz .. kizima uç dr geniz eti ameliyati dedi ben bu dr u dinledim ameliyat ettirmedim,dedigi çikdi geniz eti kuçuldu kendiliginden ,6 sene iki çocuk say say bitmez yani : )))
esim dr oldugunu ne biliyon belki hademesidir derdi :)))))) iki senede onla savastim bu doktorumun dediklerini yapmak için .. simdi bisey oldumu bi sor doktorun ne diyor diyo :))
bal ida o onerdi yastigida ilk bir sene kullanmayin diyor : ))))
kisacasi boyle benim bu dikbasliligimin sebebii
su an ABD de yasiyor 2009 da tasindi, bi rivayete gore çok zor randevu alinan ve baya tuzlu bi muayene ucreti olan bi ddoktormus istanbuldaydi
,hani çok dr a gidersin hepsi baska sey soyler bi turlu dogru te$his koyup tedaviyi bulamazlar ya sonunda methini duydugun bi dr a son umut gidersin , iste bu da oyle bi dr mus
Kekı boşver ben bır kurabiyeye sardım kı bıttıkce Bıda Bıda yapıyorum.. Bugun bıle yaptım :)) sevmersen veririm tarıfını cay kahve yanına mükemmel gıdıyorBir haftadir kek yapmak istiyorum facede tarifini gordum bugun baba evdeyken yapsam
canım sımdı yapılacak hıcbırsey yok kusmayla alakalı . Gavıskon falan verıuor Dr lar ama fayda edecegı meçhul kızıma etkı etmemıstı mesela.. 5. Aydan sonra süt e nazaran daha kıvamlı seyler yedıkce bıtecek korkma.. Kızımdada bıtmek uZereydı takı 7. Ayda kontrole özel Hast ye götürmüştüm kanına bakılsın dıye.. Oradaki Dr felaket tellallıgı yapıp gözümü korkuttu. Kızıma kilolu bır bebektı cok ıstahsıZlasır cok zayıflar gelısımı durur bılmem ne kan ılacları verdı kızım oyle bır kusmaya basladıkı gece gunduZ hastaneye taşınır oluk.. Bır günde 8 kasık şurup ıcıyorduCanim bilerek kusuyomus dedin ya nedenmis yani benimkide cok kusuyo baya dik tutuyorum kucagimda ama yedikten 1 saat sonra bile uykusunda kusuyo fazlada yemiyo kakasi da sari anlamadim gitti doktor takmadi ama cocuk kusma yuzunden uyumuyo dogru duzgun uyaniyo hemen
Benimkide oyle dalana kadar cok ugrasiyorum hele kundak yapmazsam elleriyle kendini dövüyoKizlar ya sizin bebeklerin de dalma sorunu var mi? Benim bebe uykuya gecerken tam uyuyomus gibi oluyo sonra kafasini sallaya sallaya kendini uyandiriyo. 1 uyumada en az 3 kez yapiyo bunu sonra uyuyo. Sinir oluyorum ya
Çılgınlar ya kendini dövmek ne demek :/ ben de kundak yapiyom genelde yoksa eller ayaklar firil firilBenimkide oyle dalana kadar cok ugrasiyorum hele kundak yapmazsam elleriyle kendini dövüyo
Okurken sınır oldum yaselam kızlar herkese hayırlı akşamlar
biz 1 günlük tatilden sonra evimize geldik
bebek arabasını ilk kez kullandım çok rahattı maşallah kızım hiç sorun çıkarmadı bütün gün uyudu yada bakındı etrafına
pusetin içi çukur demiştimya bunun içinde chicco mağazasına gittim görevliye söyledim sakın altına destek koymayın rahatsız olur zaten onlar için anne karnındaki durumlarına en yakın pozisyon olduğundan dolayı bu şekilde üretilmişler dedi
biz konuşurken bir adam geldi bizde sizin gibi düşünüp bel destek minderi aldık ama çocuk hiç durmadı çıkarınca gayet keyifli duruyordu biz kullanmıyoruz sizede tavsiye etmem puseti aldığınız gibi kullanın dedi
zaten rahatsız olsaydı kızımda uyumazdı içinde diye düşünüp bende kurcalamadım daha fazla
yalnız insanlar mı çok cahil yoksa benim anaç ruhum mu çok katı anlamadım
avm de geziyoruz kızımı kuzenim gezdiriyor arabayla
ben b işeylere bakıyordum kadının biri geldi kuzenime ver bebeği bana dedi aldı arabayyı gidiyor
kimsiniz siz ya nereye götürüyorsunuz diye bağırdım kadına
kuzenimin alt komşusuymuş kocasına gösterecekmiş
allahım ya rabbim kadın genç olsa anlarım 60 yaşında kadın kocasına bebek gösterecek
siz annesisiniz galiba dedi
evet bi sorsaydınız keşke dedim sinir olduğumu belli ettim valla açık açık
sonra kasada sıra bekliyorum kadının biri daha geldi kendi kızıda bebek arabasında ama kız 5-6 yaşlarında var taşmış arabadan
bak burda bebek var dedi kendine çevirdi arabayı
daha ne olduğumu anlamadan dokundu yüzüne burnunu falan elledi
hanımefendi yüzüne dokunmayın lütfen alerjisi var dedim
kız mı diye soruyor
hey allahım kızın kıyafetleri pembe battaniyesi pembe kız mı diye soruyor
yok erkek ama kıza meraklıydım pembe giydirdim diyesim geldi
onun dışında kızım beni hiiiiç üzmedi çok güzel bir gün geçirdik keyfimiz yerinde
şimdi uyuyor
tek korkum hastalanması
inşallah bişeycik olmaz kuzucuğuma
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?