Ben d vitaminini pek kullanmadım zaten. Dr bana bir damla demişti bir damla veriyordum.sonra diğeri 4 damla dedi bir iki kez dört verdim.şimdi üç dediler.kimin ne dediği belli değil.Bana da saglik ocaginda ebe oyle demisti. Ben de bakiyorum kapanmis gibi geliyo daha bi aylik kizim. Dokunmaya korktugumdan cok da bakamadim sanki ama bak endiselendim simdi. Decatabs verdi doktor bize onu kullaniyorum gunde dort damla. Bazen unuttugum da oluyo.
Bingildak erken kapanirsa noluyomus peki :/
Kafasını ölçüyorlar. Her ay dr gidiyorum bakıyor kafasını ama bana sert geldi geçen gün. Öyle basbastırmadan baktım.
Korktum şimdi Bak.
Sorma doktorlarin bile kendi aralarinda ne dedigi belli degil kime inanip guvenicez bilmiyorum.Ben d vitaminini pek kullanmadım zaten. Dr bana bir damla demişti bir damla veriyordum.sonra diğeri 4 damla dedi bir iki kez dört verdim.şimdi üç dediler.kimin ne dediği belli değil.
Aynisini bende hastaneye rop muayenesine gittigimde yasadim ustelik ogun kizin gozunde enfeksiyon vardi kiz yanimda portbebenin icindeydi yanimdaki kadin sormadan cart diye acti bakiyo dokunmayin lutfen dedim ben yogunbakim hemsire emeklisiyim cocuga nasil davranilcagini biliyorum dedi olabilir enfeksiyon var kizda zaten dokunmayin dedim tekrar etti ulan madem hemsiresin dokunmaman gerektigini benden iyi bilmen lazim zaten salgin var titiz bile olsan hastanede elinin degdigi her yer mikrop cok sinirrlendim mal midir nedir ben kimsenin cocugunu ellemem heleki hastanede ne bicim insanlar varyaselam kızlar herkese hayırlı akşamlar
biz 1 günlük tatilden sonra evimize geldik
bebek arabasını ilk kez kullandım çok rahattı maşallah kızım hiç sorun çıkarmadı bütün gün uyudu yada bakındı etrafına
pusetin içi çukur demiştimya bunun içinde chicco mağazasına gittim görevliye söyledim sakın altına destek koymayın rahatsız olur zaten onlar için anne karnındaki durumlarına en yakın pozisyon olduğundan dolayı bu şekilde üretilmişler dedi
biz konuşurken bir adam geldi bizde sizin gibi düşünüp bel destek minderi aldık ama çocuk hiç durmadı çıkarınca gayet keyifli duruyordu biz kullanmıyoruz sizede tavsiye etmem puseti aldığınız gibi kullanın dedi
zaten rahatsız olsaydı kızımda uyumazdı içinde diye düşünüp bende kurcalamadım daha fazla
yalnız insanlar mı çok cahil yoksa benim anaç ruhum mu çok katı anlamadım
avm de geziyoruz kızımı kuzenim gezdiriyor arabayla
ben b işeylere bakıyordum kadının biri geldi kuzenime ver bebeği bana dedi aldı arabayyı gidiyor
kimsiniz siz ya nereye götürüyorsunuz diye bağırdım kadına
kuzenimin alt komşusuymuş kocasına gösterecekmiş
allahım ya rabbim kadın genç olsa anlarım 60 yaşında kadın kocasına bebek gösterecek
siz annesisiniz galiba dedi
evet bi sorsaydınız keşke dedim sinir olduğumu belli ettim valla açık açık
sonra kasada sıra bekliyorum kadının biri daha geldi kendi kızıda bebek arabasında ama kız 5-6 yaşlarında var taşmış arabadan
bak burda bebek var dedi kendine çevirdi arabayı
daha ne olduğumu anlamadan dokundu yüzüne burnunu falan elledi
hanımefendi yüzüne dokunmayın lütfen alerjisi var dedim
kız mı diye soruyor
hey allahım kızın kıyafetleri pembe battaniyesi pembe kız mı diye soruyor
yok erkek ama kıza meraklıydım pembe giydirdim diyesim geldi
onun dışında kızım beni hiiiiç üzmedi çok güzel bir gün geçirdik keyfimiz yerinde
şimdi uyuyor
tek korkum hastalanması
inşallah bişeycik olmaz kuzucuğuma
Hemen omzuma atıp biraz vuruyorum birazda aşağıdan yukarı doğru sıvazlıyorum. O sırada ağlıyorsa çıkacak deemektir.Ben bir türlü gazını çıkaramıyorum emdikten sonra.
bağırsaklara inmişse ayaklarını karnına bastırıyorum çok iyi çıkarıyorum ama ağızdan çıkmıyor.
emerken de çok gaz yutuyor kızım. Hem emerken hem sonrasında sürekli kıvranıyo karnı gurul gurul.
çıkaramayınca da önce hıçkırık sonra kusma.
Nasıl yapmalıyım sırtınımı sıvazlayayım. Sırtına mı vurayım. Popoya mı poposunun üstünemi vurayım.
sırtnı bana çevirip hoplatıp zıplatp gezineyim mi ne yapayım.
hepsini deniyorum tık yok sonrası acı acı çıkıyo benden ve kızımdan.
gazını alabilsem rahat uyuyacak belki kuzum.
siz nasıl yapıyorsunuz?
Evet haklısın uzun emince gazda aşağı iniyor zor çıkıyor. Benimki kısa emdiği için belkide kolay çıkıyor.Bence gazı yutma süresiyle de alakalı. Uzun süre emiyorsa gazını çıkarmak zor oluyor. Her memede gaz çıkarmaya çalışmak belki kolaylaştırır. Bebişi dik tutup popodan yukarı küçük pat patlar yapıyorum. Bir saat beslendiyse gazını çıkaramıyorum ama onbeş yirmi dakikada çıkabiliyor
Yok bizimki hasta oldugu icin cnm.emmeye gonlu yok gibi duruyor ama vrrince cok guzel emiyor anlamafimki.Sütün doyurucu demek arada verdikçjiiç acıkmıyor. Bu sütü yağlı nasıl yapabiliriz? Yağlı yesek süt de doyurucu olur mu ki? Bir de bana birşey dokundu sanırım ishal durumu var bebişte de olur mu ki?
z.yastikla bal ne alaka kiz:).bal bi iki kere vriliyor yastik hep kullaniliyor.yok dr u takiyorumda hepsini deil.isime geleni dermisimKiz maral doktorlar bir yasindan once bal da onermiyo. icindeki toksinlerden mi ne allah korusun olume bile sebep olabilirmis kesinlikle vermemek gerek. Sen pek doktorlari takmiyosun biliyorum :) ama verme derim yetiskin insana bile bazen dokunuyo bal. Bebeklerde cok tehlikeli. ayilar bile baldan bazen zehirleniyo düşün :))
Sen ystik deyince normal ystik sanfim bende cnm.Canim adi yastik ama yatak seklinde vudunun hepsi onun ustunde kaliyo normal sadece kafasi konulan yastik degil
Hani doktor onermiyo yastigi deyince oyle demene sasirdim pek takmadigin icin doktorlari. O yuzden bali ornek verdim sadece :)z.yastikla bal ne alaka kiz:).bal bi iki kere vriliyor yastik hep kullaniliyor.yok dr u takiyorumda hepsini deil.isime geleni dermisim
Aynisini bende hastaneye rop muayenesine gittigimde yasadim ustelik ogun kizin gozunde enfeksiyon vardi kiz yanimda portbebenin icindeydi yanimdaki kadin sormadan cart diye acti bakiyo dokunmayin lutfen dedim ben yogunbakim hemsire emeklisiyim cocuga nasil davranilcagini biliyorum dedi olabilir enfeksiyon var kizda zaten dokunmayin dedim tekrar etti ulan madem hemsiresin dokunmaman gerektigini benden iyi bilmen lazim zaten salgin var titiz bile olsan hastanede elinin degdigi her yer mikrop cok sinirrlendim mal midir nedir ben kimsenin cocugunu ellemem heleki hastanede ne bicim insanlar varya
Yok canim minik bi yatak da niyeyse yastik diye satiliyoSen ystik deyince normal ystik sanfim bende cnm.
Bide bakinca noluyo sanki ay cok kucuk bu diyolar premature iste napim yani o zamanda moralim bozuluyo cok kucuk diyince eve gelen akrabalarda dedi sinir oldum millet bilmiyoda siz biliyosunuz erken dogdugunu niye moralimi bozusuyosunuzki cok kucuk diye 2 ay erken dogan cocuk 6 kilo olcak degil ya cok sinir ediyolar insani gelenede gostermicem o olcak sonundaay yoğunbakım hemşire emeklisi olunca ömür boyu hijyenik mi geziyormuş
bende kimsenin çocuğuna dokunmadım öpmedim kendi yeğenimi bile öpmedim 1 yaşına kadar
millet hemen gelip çim adam sever gibi dokunuyor orasına burasına
Konuşmadan emziriyorum sessiz yerde emziriyorum meme ucunu tamamen ağzına vermye çalışıyorum ama dudaklarının ucuyla tutuyo memeyi. O yüzden yara yaptı. Yara olunca emzirmek işkence oldu artık. Sancı zamanı da çekiştirmesi hepten canımdan can götürüyo.Aynilarini bende yasiyorum. Benimki kusmuyor ama. bugun uzman tv de bi cocuk doktorunun videolarini izledim gercekten cok egitici. Google a bebeklerde gaz sancisi yaz uzman rv deki doktorun tum videolarini izle.
Biz cok stres yaptigimiz icin bile oluyomus bebekteki o sancilar. Bi de bende yapiyodum ama o bacaklari karnina ittirerek masaj yapmak sakincaliymis. Kalca eklemleri icin iyi degilmis. Daha kalca ultrasonu da cekilmedi benimkinin korktum cok bi daha asla yapmam :/
Gazini bende cok zor cikariyorum. Bugun emerken birakinca memeyi hemen kaldirdim hic oyalanmadan cikti mesela. Bazen bi bacagima karbi gelecek sekilde yuzustu de kiyuyorum dik duracak sekilde sirtina vuruyorum oyle de cikiyo. Bazen oturdugum yerde omzuma koymak yetmiyo dolaniyorum evde ziplatiyorum falan. Bi de emzirirken hic konusma biz konustukca o hava yutarmis. Ne kadar dogru bilmiyorum ama konusunca dikkati dagiliyo zaten. Sessiz bi yerse tek basina emzir ve memenin ucunu tamamen alsin agzina.
Uzun süre emsin tamam ama işimi gücümü kim yapacak ne ara yemek yiyeceğim. Benim kız 1 seferde deliksiz uyumuyor sürekli beşik salııyoyorum. 5dk uyuyo bırakıyorum hemen ağlamaya başlıyor.Şöyle bir yazı var
Bir emzirmenin ne kadar sürede tamamlanması gerekliliğine ait kesin bir kural yoktur. Bebeğin ihtiyacına göre bir süre ayarlanmalıdır. Unutmamalıdır ki bebek sadece süt ihtiyacını gidermek üzere emmeyecektir.
Emmek bir tür haz duygusunun tatmin yoludur. iyi bir emmenin ardından bebek hala memeyi bırakmıyorsa meme bebeğin ağzından çekip alınabilir.
Memenin uzunca süre emilmesi ağrıya yol açmaz. Ağrıya neden olan yanlış tutturma ve yanlış emzirme teknikleridir. Bu nedenle emzirme süresi bebeğin keyfine bırakılmalıdır.
Ağlamasına dikkat edeyim ozman ben genelde acıtıyorum diye elimi çekiyordum hemen. Erken kaldırmak işe yaradı. Bundan sonra öyle yapayım.çok sağol.Hemen omzuma atıp biraz vuruyorum birazda aşağıdan yukarı doğru sıvazlıyorum. O sırada ağlıyorsa çıkacak deemektir.
kiz yok sen beni yanlis anladin:))) ben kafama gore bisey yapmamki hiç,buraya yazdiklarim da benim dusuncem deildir 99% :) yani benim bilgim ama ogrendigim bilgi bana ait deilHani doktor onermiyo yastigi deyince oyle demene sasirdim pek takmadigin icin doktorlari. O yuzden bali ornek verdim sadece :)dfxc vn
vallahi uc cocuktan sonra mi boyle oldun yoksa hep mi boyleydin bilmiyorum ama ben hayatta doktorun dediginden sasamam herhalde. Keske senin gibi biraz rahat olabilsem.
Emiciliği nasıl? Diğer numara beyaz primalarla aynı mı? Huggies hayal kırıklığı oldu.Bende beyaz Primadan aldım. Şimdilik iyi gibi. 3 numarasını aldım hemde tek lastikli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?