Bana doktor da dedi artik birakmalisin gece beslenmesini diye. Ama pek istemiyorum. 11 saat evde olmiycam. Ondan sonra da gece de emmezse ne kadarcik emecek yazik bilemiyorum ya. Ise baslayinca gerci o kadar yorgunluga gece kalkmak cok zor gelecek eminim.Bende sabah uykusunu on bire kaydırmayı düşünüyordum demek ki doğru bişey olacakmış. Tuna'nın aslında ilk yarışta uykuya geçerken problemi olmuyor Tuna gece ikiden sonra coşuyor. Bende gece beslenmesini bırakmamız gerektiğini okumuştum. Ve artık gece emzirmeyeceğim sanırım. Sabah altı gibi emziririm. Tabi yapabilirsek
Emzirmek çok iyi de uyku artık çok daha önemli. Akşam sen gelince doya doya emer bide sabah emzirirsin, bende bi öğlen emziriyorum ikindi uyutmuyorum artık o yüzden emmiyor bide akşam yatmadan önce işte. Benimde toplam da üçe düşüyor. Zaten ne kaldı ki geriye sütten..Bana doktor da dedi artik birakmalisin gece beslenmesini diye. Ama pek istemiyorum. 11 saat evde olmiycam. Ondan sonra da gece de emmezse ne kadarcik emecek yazik bilemiyorum ya. Ise baslayinca gerci o kadar yorgunluga gece kalkmak cok zor gelecek eminim.
Dogru diyosun sut de azaldi kac saatte doluyo anca. Duru cok emiyo hala gunduz. Bi beceremedim azaltmayi. Isten once alistrmaliyim. Uyku da omemli tabiki. Uyku alinmissa iste hata yapma riskim azalir boylece eve geldigimde kafam rahat olur kafam rahat olunca da doya doya kizimla ilgilenirim. Boyle dusununce cok mantikli geldiEmzirmek çok iyi de uyku artık çok daha önemli. Akşam sen gelince doya doya emer bide sabah emzirirsin, bende bi öğlen emziriyorum ikindi uyutmuyorum artık o yüzden emmiyor bide akşam yatmadan önce işte. Benimde toplam da üçe düşüyor. Zaten ne kaldı ki geriye sütten..
Alla alla babası niye trip atıyor kiAynen devam canım fazlası var eksiği yok. Üstüne bide babasının tripleri var. İmdat diyerek koşacam az kaldı
süt artık hepimizde azaldı canım gayet normal. uç beş damla ne gelirse şifa niyetine.Emzirmek çok iyi de uyku artık çok daha önemli. Akşam sen gelince doya doya emer bide sabah emzirirsin, bende bi öğlen emziriyorum ikindi uyutmuyorum artık o yüzden emmiyor bide akşam yatmadan önce işte. Benimde toplam da üçe düşüyor. Zaten ne kaldı ki geriye sütten..
İyi sevindim iyileşmesine maşallah bünyesi güçlü Berat'ın :)Sağol canım evet iyileşti tamamen çok şükür doktordan geldiğimiz gün düştü ateşi bir daha yükselmedi ilaçlarını da hiç kullanmadım ateşi çıkmadığı için kullanmama gerek kalmadı çok şükür yani doktora gitmesekte iyileşiyormuş o gün :) 7-8 ayına kadar ben de beratı anneme bırakıp uyuyamıyordum aynı duyguları hissediyordum canım ama artık berat geceleri cozuttu dayanamıyorum bırakıyorum anneme canım ama anneme diyorum uyutamazsan ağlaması uzun sürerse getir yanıma diyorum arada bir getiriyor canım çok huysuzluk ettiğinde kaynanam burdayken ona bırakıp hiç uyumadım ama bırakamam yani ona rahat uyuyamam canım
Canım bir sıkıntısı olabilir mi yani bu kadar süre uyumaması normal değil. Yani yatağını mı sevmiyor ,sıcak mı ,susuyor mu aç mı ? Eminim bunları benden daha iyi biliyorsun ve tek tek düşündün ama yine de yazmak istedim üzüldüm çünküBı kadar çözümsüz olduğuna inanamıyorumtamam sağlıklılar da insan uyumayınca sinirleri harap oluyor ve malesef çocuğumu ağlatıyorum.
Alıştır Can'ım şimdiden yazık üzülmesin durucuk birden kesilince. İşe başlayacağın için baya heyecanlı gibisin :)Dogru diyosun sut de azaldi kac saatte doluyo anca. Duru cok emiyo hala gunduz. Bi beceremedim azaltmayi. Isten once alistrmaliyim. Uyku da omemli tabiki. Uyku alinmissa iste hata yapma riskim azalir boylece eve geldigimde kafam rahat olur kafam rahat olunca da doya doya kizimla ilgilenirim. Boyle dusununce cok mantikli geldi
İki sabahtır erken kalkıp baktı ya çok yorgunmuş, bıkmış, annesi gelip o baksınmış, çok mızmızmış... Çarter curt. Erkekler bu dünyada hiç bi ile yaramaz mı kardeşim?? Yada bana şunu söyleyin? Yumurtayı döllenmekten başka ne işe yarar bu erkek kısmı?? Kadınlar onların yaptığı hangi işi yapamaz?? Vasıfsız şeylerAlla alla babası niye trip atıyor ki
Ayyy ne şeker yaa Tuna o kadar düşkün değil , arada çok canı sıkılırsa koklayıp sevip gidiyor. Ben hep saatli emzirdim ya belki ondan alışık değildir.süt artık hepimizde azaldı canım gayet normal. uç beş damla ne gelirse şifa niyetine.
sen şimdi üç kez emziriyorum deyince kendimi düşündüm de Begüm beni emzik gibi kullanıyor ya. mesela karnı tok keyfi yerinde oynarken beni görüyor mememamamema diye mızmızlanıyor iki fırt çekip bırakıyor. ya da uzun uzun oynuyor gömülüyor memeye veya eliyle oynuyor. resmen keyif sigarası gibi ya acaip bağımlı oldu bakalım nasıl bırakıcak
Sağol Can'ım düşündüğün için..Canım bir sıkıntısı olabilir mi yani bu kadar süre uyumaması normal değil. Yani yatağını mı sevmiyor ,sıcak mı ,susuyor mu aç mı ? Eminim bunları benden daha iyi biliyorsun ve tek tek düşündün ama yine de yazmak istedim üzüldüm çünkügelincikgibi
Yok olmaz inşallah öyle düşünme. Evet biliyorum çok uğraştın ama neden böyle sorun ne? İlk uykusu iyi dedin ya o sırada sizde uyuyor musunuz yoksa odada tek mi? Yani acaba sese karşı aşırı bir hassasiyeti mi var?Sağol Can'ım düşündüğün için..
İnan ki uyku konusunu hatmettim. Dememediğim yöntem kalmadı. Ki ben dört aylıktan beri uyku konusuna teknik vaziyetteyim . Her şeyim saatli düzenlidir. Rutini bozmam, kitapta ne yazarsa o. Bi ara uyku eğitimi verdiğimizde iyi gitti. Yedirdim denedim yedirmeyen denedim, kalın giydirdim ince giydirdim, su içiriyorum, sevip okşadım, konuştum, ninni minni... Bilmiyorum bi yerde yanlış yapıyorum kesin. İlk uykusu iyi gece sık kalkıyor, artık bir kez bile kalkmaması lazım. Hiç. Erken uyanmışmışım yoktu, bu ara bide o başladı, beş buçukta uyandı bugün.. Yazık yavruma, ilerde uyku problemi olacak
Yok Can'ım ne kusuru. Bakıcı her gün ne kadar unuttuğunu söyler ki zaten o sadece sabah bakıyor ben öğlen de uyutuyorum ve artık akşamüstü uyumuyor. Tam uykusu gelince yatırıyoruz yani. Gün içinde anne baba bakıcı dışında pek kimseyi görmüyor, ama dediğin gibi o gün kalabalığa karıştıysa biraz sıkıntılı oluyor, ğlıyor. İlk uykusunda odada tek başına oluyor, sanki benim kokumu alırmış gibi ben yattığımda mıkırdamaya başlıyor. Sese hassasiyeti var ama inan ki evimizde çıt çıkmaz. Tek kat zaten, başka hiç gürültü yok. Babası horladığında ben hemen dirtüklüyorum zaten çünkü bende uyuyamam. Yani kısaca keyfinden uyanıyor :)) sanırım alışkanlık, başka hiç bi açıklaması yok.. Hayırlısı şurda iki yaşına ne kaldıYok olmaz inşallah öyle düşünme. Evet biliyorum çok uğraştın ama neden böyle sorun ne? İlk uykusu iyi dedin ya o sırada sizde uyuyor musunuz yoksa odada tek mi? Yani acaba sese karşı aşırı bir hassasiyeti mi var?
Eşim sırt üstü yatıp horladığı zaman bizimki uyanıyor mesela sizde de öyle bişey var mı
Birde oğlum gün içerisinde yoğun bır gün yaşadıysa çok kalabalık gürültü yada korku vs.olduysa O gece çok sık ve şiddetli ağlayarak uyanıyor. Bakıcıyla arası nasıl yada gündüz çok mu uyutuyor ki gece uykusu gelmiyor.
Ay ne çok yazdım kusura bakma ya
Amaaaaan var ya say say bitmez ama işte napcen.. Benim evde de var Bi tane, ben ayazı verip baktırmıyorum diye, ben yapıyorum her şeyimi.. Ama işte söyleniyorum da bol bol.. Artık kadının yumurtasından sperm üretmeyi de başarmışlar hiç ihtiyaç kalmicak :)))))İki sabahtır erken kalkıp baktı ya çok yorgunmuş, bıkmış, annesi gelip o baksınmış, çok mızmızmış... Çarter curt. Erkekler bu dünyada hiç bi ile yaramaz mı kardeşim?? Yada bana şunu söyleyin? Yumurtayı döllenmekten başka ne işe yarar bu erkek kısmı?? Kadınlar onların yaptığı hangi işi yapamaz?? Vasıfsız şeyler
İki yaşına ne mi kaldı :)))) emmek istiyor mu gece?Yok Can'ım ne kusuru. Bakıcı her gün ne kadar unuttuğunu söyler ki zaten o sadece sabah bakıyor ben öğlen de uyutuyorum ve artık akşamüstü uyumuyor. Tam uykusu gelince yatırıyoruz yani. Gün içinde anne baba bakıcı dışında pek kimseyi görmüyor, ama dediğin gibi o gün kalabalığa karıştıysa biraz sıkıntılı oluyor, ğlıyor. İlk uykusunda odada tek başına oluyor, sanki benim kokumu alırmış gibi ben yattığımda mıkırdamaya başlıyor. Sese hassasiyeti var ama inan ki evimizde çıt çıkmaz. Tek kat zaten, başka hiç gürültü yok. Babası horladığında ben hemen dirtüklüyorum zaten çünkü bende uyuyamam. Yani kısaca keyfinden uyanıyor :)) sanırım alışkanlık, başka hiç bi açıklaması yok.. Hayırlısı şurda iki yaşına ne kaldı
Sorun nedir inan bilmiyorum.. İlk aylarda kolikti ilk 4 ay ondan dedik, sonra diş çıkardı 4 aylıkken ondan dedim uzun süre ama şu son 3-4 aydır hiç bir açıklamam yok açıkçası.. Çok şeymi denedim hatta en son bir tane büyük yatak aldık 120-200cm düşün rahat uyusun dönerken çarpıp uyanmasın diye yine aynı tek fark ben sabaha karşı artık dayanamayıp onun yatağına transfer oluyorum..doktora diyorum annesi bebeğin var tabiki uykusuz kalacaksın diyor tabiki ne çektiğimi bilmiyor.. Ayaz her uyandığında emmek isiypr halbuki emerek uyumuyor ilginç yani.. Ben uykusumu getirebilecek şurup vermeyi bile düşündüm ama kıyamadım vicdan yaptım almadımCanım bir sıkıntısı olabilir mi yani bu kadar süre uyumaması normal değil. Yani yatağını mı sevmiyor ,sıcak mı ,susuyor mu aç mı ? Eminim bunları benden daha iyi biliyorsun ve tek tek düşündün ama yine de yazmak istedim üzüldüm çünkügelincikgibi
Hazırız zaten hemen depresyon moduna :)) Aynen bende insan gibi yetiştiricim inşallah Tuna'yı. Duyarlı yardımsever çalışkan.. Mesela diyorum ki ben yapayım her şeyi belki farkına varır falan e zaten ara tatilde iki hafta tek takıldı bi güzel tatilini yaptı uyudu film izledi bekar hayatı oh. O yüzden hiç acımıyorum valla istediği kadar bıdı bıdı edebilir o kadarı da Hakkı'mız artık..Amaaaaan var ya say say bitmez ama işte napcen.. Benim evde de var Bi tane, ben ayazı verip baktırmıyorum diye, ben yapıyorum her şeyimi.. Ama işte söyleniyorum da bol bol.. Artık kadının yumurtasından sperm üretmeyi de başarmışlar hiç ihtiyaç kalmicak :)))))
Şaka bir yana.. Birinin destek olmaması kötü bişi, yalnız hissediyorsun, güçsüz ve değersiz hissediyorsun kendini.. Hele de bir şeyi yapmak ZORUNDAymış gibi algılamak ve tek başına üstlenmek daha da kötü.. Ama aşağı yukarı tüm kadınlar bubları yaşıyor.. Çoğu kabullenmiş erkeklere hizmet edilmesi gerektiğini düşünüyor ama ben öyle değilim.. Ayaza Her şeyi öğretmen istiyorum.. Durun yaa n'oluyor depresyona girmeyelim :))
Yooo sadece muz muz. Ya ben çözdüydüm bu olayı ne oldu bize ya..İki yaşına ne mi kaldı :)))) emmek istiyor mu gece?
Ayni canim cani sıkıldıkca memede. Bazen emiyo bazen gomuluyo bazen seviyo konusuyo. Meme dert ortagi arkadasi herseyi:)süt artık hepimizde azaldı canım gayet normal. uç beş damla ne gelirse şifa niyetine.
sen şimdi üç kez emziriyorum deyince kendimi düşündüm de Begüm beni emzik gibi kullanıyor ya. mesela karnı tok keyfi yerinde oynarken beni görüyor mememamamema diye mızmızlanıyor iki fırt çekip bırakıyor. ya da uzun uzun oynuyor gömülüyor memeye veya eliyle oynuyor. resmen keyif sigarası gibi ya acaip bağımlı oldu bakalım nasıl bırakıcak
Cok heyecanliyim valla aklim hep baslayacagim gunde. Hem sanki istekileri unuttum gibi geliyo onun stresi hem ayrilmanin telasi. Iste boyleAlıştır Can'ım şimdiden yazık üzülmesin durucuk birden kesilince. İşe başlayacağın için baya heyecanlı gibisin :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?