Oyy oyy bu minik kuzular çok tatlı ama çok yaramaz :)Yok Can'ım ne kusuru. Bakıcı her gün ne kadar unuttuğunu söyler ki zaten o sadece sabah bakıyor ben öğlen de uyutuyorum ve artık akşamüstü uyumuyor. Tam uykusu gelince yatırıyoruz yani. Gün içinde anne baba bakıcı dışında pek kimseyi görmüyor, ama dediğin gibi o gün kalabalığa karıştıysa biraz sıkıntılı oluyor, ğlıyor. İlk uykusunda odada tek başına oluyor, sanki benim kokumu alırmış gibi ben yattığımda mıkırdamaya başlıyor. Sese hassasiyeti var ama inan ki evimizde çıt çıkmaz. Tek kat zaten, başka hiç gürültü yok. Babası horladığında ben hemen dirtüklüyorum zaten çünkü bende uyuyamam. Yani kısaca keyfinden uyanıyor :)) sanırım alışkanlık, başka hiç bi açıklaması yok.. Hayırlısı şurda iki yaşına ne kaldı
dun 2 saat parka gitmişler annem salıncağa kaydırağa falan bindirmiş. gelince bile uyumadı. ben çözemedim bu çocuğu.Ortamınız musaitse park falan varsa dışarısı çıkarsın annenhergun .belki açık hava yorar bi düzen tutturur.biz şimdi parktan geldik.kutt diye uyudu.hava harika.giydikleri miz kalın geldi.
Bende sabah uykusunu on bire kaydırmayı düşünüyordum demek ki doğru bişey olacakmış. Tuna'nın aslında ilk yarışta uykuya geçerken problemi olmuyor Tuna gece ikiden sonra coşuyor. Bende gece beslenmesini bırakmamız gerektiğini okumuştum. Ve artık gece emzirmeyeceğim sanırım. Sabah altı gibi emziririm. Tabi yapabilirsek
Ohh Paşa'nın keyfine bak kocaman yatak döne döne uyu evladım daha ne istiyorsunSorun nedir inan bilmiyorum.. İlk aylarda kolikti ilk 4 ay ondan dedik, sonra diş çıkardı 4 aylıkken ondan dedim uzun süre ama şu son 3-4 aydır hiç bir açıklamam yok açıkçası.. Çok şeymi denedim hatta en son bir tane büyük yatak aldık 120-200cm düşün rahat uyusun dönerken çarpıp uyanmasın diye yine aynı tek fark ben sabaha karşı artık dayanamayıp onun yatağına transfer oluyorum..doktora diyorum annesi bebeğin var tabiki uykusuz kalacaksın diyor tabiki ne çektiğimi bilmiyor.. Ayaz her uyandığında emmek isiypr halbuki emerek uyumuyor ilginç yani.. Ben uykusumu getirebilecek şurup vermeyi bile düşündüm ama kıyamadım vicdan yaptım almadım
Benim ortanca da uyku konusunda çok problemliydi.3 yaş civarı düzeldi.kaygilanman icin erken.olan en fazla sana olur.ona bisey olmaz Allahin izniyleSağol Can'ım düşündüğün için..
İnan ki uyku konusunu hatmettim. Dememediğim yöntem kalmadı. Ki ben dört aylıktan beri uyku konusuna teknik vaziyetteyim . Her şeyim saatli düzenlidir. Rutini bozmam, kitapta ne yazarsa o. Bi ara uyku eğitimi verdiğimizde iyi gitti. Yedirdim denedim yedirmeyen denedim, kalın giydirdim ince giydirdim, su içiriyorum, sevip okşadım, konuştum, ninni minni... Bilmiyorum bi yerde yanlış yapıyorum kesin. İlk uykusu iyi gece sık kalkıyor, artık bir kez bile kalkmaması lazım. Hiç. Erken uyanmışmışım yoktu, bu ara bide o başladı, beş buçukta uyandı bugün.. Yazık yavruma, ilerde uyku problemi olacak
İyi yaparsın yaa hem sen hem çocuk dinlenirdun 2 saat parka gitmişler annem salıncağa kaydırağa falan bindirmiş. gelince bile uyumadı. ben çözemedim bu çocuğu.
ben de yavaş yavaş tek uykuya düşüreceğim. bizimki gece beslenmiyor hala yarım saatte bir uyanıyoruz. bizimkinin problemi sallanmayı istiyor. ayağıma alınca susuyor. şu doğumgününü atlatalım da uyku eğitimine geçcem sanırım olmadı bi koç moç bişi bulcam.
Uzun zamandır ayrısın normal böyle hissetmen. Halledersin sen :)Cok heyecanliyim valla aklim hep baslayacagim gunde. Hem sanki istekileri unuttum gibi geliyo onun stresi hem ayrilmanin telasi. Iste boyle
Bırak oturmayı ayağa kalkıyordu. Bende bir saat uğraşmıştım. Ama ertesi gün daha kısa sürmüştü. Başladıysan bırakma. 1 yaşından sonra uyku eğitimi çok daha zor oluyırmuş. Anne babayı kandırmakta ısrarlı oluyorlarmış. Bide sırt üstü yatrken daha öyle şıp diye kalkamazlar emekler gibi yapıp kalkmaları çok normal. Artık koymayın yatağa. Biz kendi yatğından kendini atarken resmen havada yakalladık. Hatta kafası yatağa değdi azıcık. Çok tehlikeliler artık.mery60 canim sen uyku egitimine basladiginda Tuna kalkip kendi oturabiliyodu dimi? Ne kadar zormus yeni anladim. Bizimki dun gece her yataga koyusumda oturdu sinir oldum bi saat ugrastim uyutmaya. Her gece boyle mi olacak acaba? Yorgundum gerci biraz erken yatirmis olabilirim. Gece de her agladiginda bi baktim oturmus. Cok komik geliyo bana. Bi de Duru sirtustu yatarken oturur pozisyona gecemiyo yuzustu donup emekler gibi geri gidip oturuyo normal mi ki sirtustuyken yapamamasi? Dun aksam esim ben yatirmadan once bizim yataga getirmisti hazirliycam diye ben de sutunu hazirliyodum o arada. Esim camdan biseye bakmis bi donmus arkasini bizimki dusmek uzere yataktan. O kadar alistik ki 1 yildir yataga koyunca oyle durmasina aklina bile gelmemistir eminim zaten az goruyo. Ama ne korkmus. Son dakkada yakalamis. Cok dikkat etmek lazim.
Ayy inşallah inşallah. .Oyy oyy bu minik kuzular çok tatlı ama çok yaramaz :)
Hiç bir alternatif bırakmadı tuna paşa. Birgün de odaya girmeyin bakalım yine uyanacak mı yoksa sessizliğin tadını mı çıkaracak
Neyse bir sıkıntısı olmasın da uyansın annelik te böyle bişeymiş demek ki öğreniyoruz. Bence bahar gelince düzelecek bol bol dışarı çıkacak güneş temiz hava sonra mışıl mışıl uyuyacak annesi
Aynen bana oluyor olan. Yaşlandırdı beni dana :) srn tecrübelisin tabi bize de zaman lazım başarıcaz inşallah :)Benim ortanca da uyku konusunda çok problemliydi.3 yaş civarı düzeldi.kaygilanman icin erken.olan en fazla sana olur.ona bisey olmaz Allahin izniyle
Yap bakalım inşallah uyurlar artık bir yıldır uyku diye diye öldük :))dun 2 saat parka gitmişler annem salıncağa kaydırağa falan bindirmiş. gelince bile uyumadı. ben çözemedim bu çocuğu.
ben de yavaş yavaş tek uykuya düşüreceğim. bizimki gece beslenmiyor hala yarım saatte bir uyanıyoruz. bizimkinin problemi sallanmayı istiyor. ayağıma alınca susuyor. şu doğumgününü atlatalım da uyku eğitimine geçcem sanırım olmadı bi koç moç bişi bulcam.
İyi yaparsın yaa hem sen hem çocuk dinlenir
Yatakta sallanmayı kabul etmiyor mu kuzu?
Yap bakalım inşallah uyurlar artık bir yıldır uyku diye diye öldük :))
Ay evet canim cok tehlikeli. Aslinda egitim de degil kendi uyuyo normalde koyunca bi saga bi sola donup ama dun gece kudurdu resmen. Ne yapmaliyim bilemedim. Kalktikca yatirsam mi mudahale etmeswm miBırak oturmayı ayağa kalkıyordu. Bende bir saat uğraşmıştım. Ama ertesi gün daha kısa sürmüştü. Başladıysan bırakma. 1 yaşından sonra uyku eğitimi çok daha zor oluyırmuş. Anne babayı kandırmakta ısrarlı oluyorlarmış. Bide sırt üstü yatrken daha öyle şıp diye kalkamazlar emekler gibi yapıp kalkmaları çok normal. Artık koymayın yatağa. Biz kendi yatğından kendini atarken resmen havada yakalladık. Hatta kafası yatağa değdi azıcık. Çok tehlikeliler artık.
Elle sallarsan bu seferde ona alışacak.o da zor.yipratici ve sinir bozucu.biliyorum.artık seni yormiycak bi yöntemi kararla denemelisin.yatağını kaldırdık zaten. orda hiç yatmayı sevmiyor. ama bu akşam uyutup koycam sonra da elimle sürekli sallıcam bakalım nolcak. çok yıprandım yaşlandım yeminle. bi de negatif biri oldum en çok da buna üzülüyorum. ben çok pozitif bir insandım. şimdi her gördüğüme çocuk yapmayın evlenmeyin diyorum. kurumda da bekar insanlar var. çok ayıp oluyor onlara da karşı. engelleyemiyorum kendimi.
evet bu yaştan sonra daha da zormuş. napıcamı şaşırdım valla. başımı alıp kaçasım var. dün eve bilerek geç gittim. kendime iş yerinde iş çıkarıyorum.
Yataktan kanepeden kendi kendine inmesini ögret.tutunup ayakta duruyorsa.rahat edersin.çabuk öğreniyorlar.mery60 canim sen uyku egitimine basladiginda Tuna kalkip kendi oturabiliyodu dimi? Ne kadar zormus yeni anladim. Bizimki dun gece her yataga koyusumda oturdu sinir oldum bi saat ugrastim uyutmaya. Her gece boyle mi olacak acaba? Yorgundum gerci biraz erken yatirmis olabilirim. Gece de her agladiginda bi baktim oturmus. Cok komik geliyo bana. Bi de Duru sirtustu yatarken oturur pozisyona gecemiyo yuzustu donup emekler gibi geri gidip oturuyo normal mi ki sirtustuyken yapamamasi? Dun aksam esim ben yatirmadan once bizim yataga getirmisti hazirliycam diye ben de sutunu hazirliyodum o arada. Esim camdan biseye bakmis bi donmus arkasini bizimki dusmek uzere yataktan. O kadar alistik ki 1 yildir yataga koyunca oyle durmasina aklina bile gelmemistir eminim zaten az goruyo. Ama ne korkmus. Son dakkada yakalamis. Cok dikkat etmek lazim.
Nasil ogretmeliyim canim? Yanindayken yaptirarak mi?Yataktan kanepeden kendi kendine inmesini ögret.tutunup ayakta duruyorsa.rahat edersin.çabuk öğreniyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?