2015 Şubat Anneleri

spiraktini sen mi sormustun bana canim
acikmamasi normal deil ama napican inan bilmiyorum
1 yemeyen çocuk yerine 10 tane yiyen çocuk bakar insan daha az yorulur seni çok iyi anliyorum
kilosu boyu kaç demistin
acaba istahsizliga yol açan durumlar varmidir ki sagligi hakkinda
kansizlik , kil kurdu vs gibi bisey

canim berat hasta deil demi yani grip gibi hapsuruk oksuruk gibi biseyler yok demi

Maral beni gerçekten çok iyi anlıyosun canım 100 tane çocuk olsun tabaklarını bitirsin yesin içsin inan daha kolay olur berata bakmaktan
Yok canım sipraktini ben sormamıştım btrtzt sormuştu yanlış hatırlamıyosam sipraktinin yan etkilerini biliyorum o yüzden vermek istemiyorum boyuna kilosuna normal diyorlar sağlık ocağı kontrollerinde kansızlık var demişti sadece damla vermişti onu da kullanmamıştım
Annem burdayken yine bir kaç kaşık olsun yedirebiliyordu kandırarak annem ama o olmayınca çok çaresizim bana mı bu nazı bilmiyorum 1 kaşık yesin başka bişey istemiyorum eşim de senin yedirmen lazım her zaman diyor sana alışması lazım her zaman annen olmicak diyor o da haklı da ben ne yapacağımı bilmiyorum yoğurdu filan 6 aylıkken yine yiyordu şimdi o da yok ağzını sürmüyor zorla ağzına koyunca öğürüyor midesini bulandırıyor biraz daha zorlasam kusacak dün sabah kahvaltısında yine delirtti beni o ağlarken tuttum hareketsiz bıraktım onu tıktım ağzına kaşığı tabi ağlıyordu o esnada genzine kaçtı ağzına koyduklarım daha da ağladı öksüre öksüre o an kendimden geçtim işte bağırdım ama nasıl ağlıyor doğduğundan beri sesimi bile yükseltmedim kıyamıyorum hiç berata ama dövecektim az kalsın o da ağlaya ağlaya uyudu sonra uykusunda bile hıçkırıyordu ben de ağladım sonra üzüntüden sinirden o uyurken ben böyle değildim ama psikolojim bozuldu gerçekten sanırım bunu stres yaptım artık kendimde aç kalıyor çocuk ve ben kendimi suçluyorum anneliğimi sorguluyorum ben bakamıyor muyum ona diyorum kendi kendime ağlıyorum işte en son

canim berat hasta deil demi yani grip gibi hapsuruk oksuruk gibi biseyler yok demi
Yok canım hasta değil çok şükür sadece elleri hep ağzında azı dişleri çıkıyor sanırım hep şiş dişetleri ondandır diyemiyorum artık bu iştahsızlığı çünkü hep böyleydi çocuk iştahlı olsa her zaman yer bence

Canım sakin ol , kendine yapma bunu.Anladığım kadarıyla hep böyle yapıyor.Sen sinirine hakim ol takma lütfen

sakin ol canim yaa
he de geç inan baska çaren yok
degismez degistiremezsin bu ays agelmis seni bu kdr yormasina izin verme
tamam olur de yine bildigini oku

Ah kızlar ah valla yazdan korkuyorum. Hep birlikte yazlığa gideceğiz yandım bittim, eğer böyle olursa orda da valla kavga çıkar! Normal değil kesinlikle. Tarzı bu. Mesela ben rejim yapıyorum ya şu an, demedim zaten bir aydır, bu sabah eşim ağzından kaçırdı, bana bile karışıyor dolma ye et ye, o ne tatsız tuzsuz. En sonunda eşim uyardı.
Geçen geldiğimizde Tuna'nın eline küçük bir muz verdim, tuvalete gittim geldim elinde hala muz var, ben yine verdim diyor. Ya Allah aşkına çocuk yatacak, zaten akşam meyve vermekten hoşlanmıyorum. Tutup aldım elinden hatta fırlattım anlasın azıcık diye. Yesin de iyi uyusun diyor!! Bak bak bak açlıktan uyumuyor çocuk ay ne sinir yaa!! Bi çorba koymuş inanın bi salata kasesi vardı, görünce benim midem bulandı valla. Onu allem etti kalem etti içirdi. Zaten Tuna sonunda kustu, ki çocuk bunca Zaman beş kez bile kusmamıştır. İşkence!! Kırmadan açıklamaya çalışıyorum hala bıdı bıdı, en sonunda eşim dedi anne karışma diye. Bugün de Tuna'nın yemeyesi tuttu aksi gibi. Amanın o gürültü feryat figan aman şunu yapalım bunu içirelim.. dur kemik suyuna yumurta kırayım da içir dedi en sonunda. Yok dedim sadece kemik suyu içsin, niye diyor yav niye ne yaa Allah aşkına ne diyim ben buna! Sırf kırılmasın hemde zaten şifalıdır diye he dedim ama abarttıkça abartıyor. Zorluyor çocuğu. Ya zaten tok kardeşim TOK!! İyi kötü yedirdim ben. Kemik suyu bitti ceviz getirdi, daha da diyor ki akşam bişey yemeyecek mi? Zaten yatmasına bir saat kalmış, o bitti elma verebilir miyim eline diyor!!
Ay kızlar önemsiz gibi gelebilir çok uzattım ama valla burnuma geldi. Yazın ki planım sabah erken kalkıyoruz ya zaten, kendi kahvaltımla beraber Tuna'nın kahvaltısını da yaptırmak, ama kendi yiyecek. Ama eminim buna da burnunu sokacak. Zaten hep bana karışan insanlar yüzünden ki buna eşim de dahil, bu çocuk böyle sorunlu yiyor sorunlu uyuyor. Ya banyo yaptırımımda bile karışıyor!!

Kardeşlerim kv yada anne ile yaşamak zorunda kalan kaderdaşlarım. Siz bir meleksiniz valla bak Peygamber sabrı var sizde.. Ben sadece bi hafta sonu katlanamıyorum..!!

Ah Can'ım benim yaa seni çok iyi anlıyorum, yemezler uyumazlar.. Çok zor. Kelin ilacı olsa başına sürer misali ne diyim ki.. Ama kendine kızma bağırdım diye. Ben bazen o kadar basit şeylere sinirleniyorum ki.. Bak sen bunca Zaman sabretmişsin. İnsanız elbette sabrımız taşabilir.. Ah annelik ne zormuşsun..

sonunda kavuştum bilgisayarıma telefondan yazmak işkence kac kere yazdım yazdıklarım yokoldu yok anacım bana göre değilmiş..:) tuşlara basmak daha kolay:)
umarım anneler de bebişleride iyidir çok ayrı kaldım kimler ne yapıyor vss..
benim oğlan ay bitmeden iki defa hastalandı ikincisi bu gece ateşle başladı sabah dr una gittik bademcikler iltihaplanmış bu çocuk tamamen bana cekmiş ben 12 yaşına kadar bademcik iltihbından cok çektim sonunda aldırıp kurtuldum kuzum da annesi gibi bi çocukluk geçirecek sanırım
dr bu yaşta bu kadar sık hasta olması iyi bişey değil bağısıklık sist kuvvetli değil ev yoğurdu ve kefir hergün yedir direnç kazansın dedi bu dru seiyorum ilaç yazıp başından sepetleyenler gibi değil neyseki
kefir mayalamam lazım yarın süt gelsin inş bu kadar sık hasta olmaz üzülüyorum o haline akşam keyifli yattı bakalım sabaha düzelmiş olur inş..
2 hafta önce diyetisyenee gittim dahiliyede tahlil yaptırdım subatta beri zor bela verdiğim 4 kilo millet bu aya kadar benimgibi beslensin igne ipliğe döner 4 den fazlası gitmedi meğer insülin direnci varmış metabolizma yerlerde direnci kırmak için ilaç verdi dr kilo vermeye yardımcı ymış iki günde farketti cidden açlık krizlerim tatlı krizlerim yokoldu yemegi görmesem aklıma gelmiyor diyetisyen ilacında etkisiyle diyet spor ile birlikte kilo vermen hızlanacak dedi pek mutlu oldum:))))
cok pişmanım bilsem daha önce tahlil yaptırırdım neyseki gecte olsa önlemimizi aldık umarım bu defa diyetim başarıyla sonuclanır subatta beri cok sıkıldım ve yorulum diyet yapıp verememek çok pis bişey sinir bozucu iğrenç

bagirmak çare deil zaten onu biliyorsun canim
biz sesimizi yukseltik diye çocuk korkup yemiyor biliyosundur
inan buyukler bile korkmuyor artik yuksek sesden korkmuyor derken takmiyolar hiç nereni yirtarsan yirt diyolar resmen :)

seni anliyorum çunku aynilarini yasadim kizimda oglum ona nazaran biraz daha yiyordu
kiizm bakicidaydi , evine goruryordum baksin diyen aksamlari bi defter verirdi bakicisi, yediklerini yaptiklarini uyku saatlerini yazzardi
benim kiz neler neler yerdi orada menemenden kuru fasulyeye defteri okudukça hayrete duserdim evde asla azgiba surmecegi seyleri yerdi
çok aglmaistirim ben yemek yapmasini bilmiyorum diye
bigun ise gidecem ogleden sonra çok seviyor diye sehriye çorbasi yaptim, bakciis yapinca iki tabak yermis
yemedi i$ saati geldi çocuk aç , normalde o gunde yemek yok bakicida
utana SIKALA kadini aradim sevdigi çorbadan yaaparmisin yemiyor benim yaptigimi diye
6.5 sene oldu bak unutmuyorum onu :)))

benim kiz evlenip gitse de unutmam herhalde :)

daha çok seyler ..

kilosu boyu gelisimi iyiydi seninki gibi
her ay duzenli kg alirdi

gelelim bugune
artik ona sormuyorum ne yemej yapayim diye çunku ne olsa yiyor
bazen yeter kizim çatliycan artik diyorum :)) kiizyor canim yemek istiyor diye:)
unuttunmu anne ben ta$i bile yerim diyor bide

uzun lafin kisasi gececek canim, benim gibi gulerek anlatacaksin ilerde bu gunleri ani oalrak kalicak mazide
sabret ,yogurdu sekerli dene
dondurma dene
sebze çorbasini vs bosver sut ve sut urunlerini tukettirmeye çalis
etde yemesi lazim ama zamanla once yogurt isini halletmeye çalis
çokda sut sut diye tutturmak istemiyorum onermeyen dr lar varmis ben veriyorumda yanlis falan yonlendirmeyim seni yinede :)
ama yogurda kimse laf etmiyor onda israr edebilirim :=)

kiz sen nerlerdesin etiketledim bi kaç defa
dunde aklima gelmistin napri diyet isini diye
valla kg veremden diyete devam etmek buyuk basari tebrik ediyorum seni
ben tarida eksi gormesen hayatda devam edemem motovasyonum yerle bir oluyor tartida gram oynamayinca:)

kızlar Buğra baba dısında anlamlı kelime söylemiyor en net anlaşılır kelimesi baba anneyi biara söylüyordu artık duymuyorum bıraktı anne yi bişey isterken sürekli ıh hıhıhıh ıh diye ses cıkarıyor elimden biey alsa ıhh bişey istese ıhh iletişimi ıh ıh la yapıyor bazen dilini iyi kullanıyor anlamsız kendi kendine biseyler mırıldanıyor sürekli konusuyorum göz hizasına inip izah ediyorum bu çocuk anlamaz demiyorum babasıda aynı benden daha cok konusuyor diyebilirim uzun uzun anlatıyoruz herşeyi ehvam yapmak için erken mi yoksa
özellikle bu ıh ıh ıh ları unutur mu kalıcı olmasında

yazamadım ki telefondan sinir oldum kac kere yazdım silindi
sorma valla sabırla bekledim eksileri ama banamısın demedi metabolizma calışmayınca ne yemesem boş muş
bi doğum yaptım vücut mahvoldu

simdi bu benim cadi kiizim bebekken çok çekdrdi bana ya
yerid ama ne zorlukla sarki turkuyle , bin bir nazla

simdi kazayla agzimdan bi yemek ismi çiksin yandim ben
heh tamam simdi ceezaalasin ben o yemegi duydum canim istedi ceza oalrak yaapcaksin diyor
sonrada kabul etmiyor o an yiycekmis

her turlu hamur isi envayi çesit makarna ( tabagina hem salçali hem yogurtlu hem sade tereyagli makrna istiyor :)
butun sebze yemekleri ispanakdan karniyariga
her seçit pilav
sevmedigi yok gibi bisey
kuçukken boyle olacak deseler benle dalga geçiliyor diye kizardim :)

Sağol canım aynen öyle çok zor sabırlı olmak anne olunca dün kahvaltısını yaptırırken öyle sinirlendim ki çok bağırdım ona sonra çok içli içli ağladı gelip bana sarılmak istedi uzaklaştım ondan sarılma diye bağırdım açsın yemiyosun uykusuzsun uyumuyosun diye bağırdım hiç bağırmadığım kadar bağırdım ama gözyaşları inip inip yere düştü içim parçalandı ama kriz anı gibi bişeydi sonra yemedi tabi yine o kazandı ayağımda salladım uyudu uykuda bile hıçkırıyordu ağladım ben de öfkemi kontrol edemediğim için ona nasıl öyle davranırım diye kendimi sorguladım bugün hep sarıldım ona gönlünü alayım diye hep sevdim onu
Bu akşam yine yemedi yine yemedi zar zor muz yedi de uyudu az önce onu da ben yediremedim eşim yedirdi sağolsun yine benden yemedi böyle olunca da yine kendimi suçluyorum benden niye yemiyor da eşimden yiyor
Kahvaltı ve muzla yaşıyor gelişimini sürdürüyor bu çocuk et pilav tavuk çorba sebze tahıl hiçbişey yemiyor

kiz daha çok kuçuk ler
1 yasinda konusan çocuk nerde gorulmus yani vardirda çok nadirdir helede erkek olan :)
erkek çocuklar biraz daha geç konusabiliyor
4 yasa kdr zamani var diyolare konusmanin
seni duyduguna eminsen bi problem yokdur insallah

canim cok cok iyi anliyorum seni en mukemmel kayinvalideyle bile yasamak zor bence. Cunku her kadin evinin lideridir yani evi kendi tarzinda cekip cevirir ama baska bi kadin degisiklikler yaptiginda bi de ustelik karistiginda deliriyo insan. Kayinvalideler biraz saygili olmali fikirlere. Sonucta kimse onlara karismiyo kafalarina gore yasiolar o zaman onlar da kimseyi delirtmemeli. Okudukca sinirlendim ya

O günleri görebilecek miyim beratta hiç umudum yok ama inşAllah diyeyim canım berata süt içiriyorum canım o konuda takıntım yok yoğurt yemiyor zaten mecbur süt vercem sütü severek içiyor ama bak tüm gün yediklerini söyliyim sana sabah 7 de 150 ml süt içiyor biberonla 10-11 gibi kahvaltı yapıyor 1 çay bardağı sütün içine bir avuç ekmek içi 2 tane cicibebe peynir ve 1 yumurta haşlaması karışımı 1 kase oluyor bunu da bitirtiyoruz zar zor oyunla filan akşama doğru da 1 muz yiyor canım başka da asla bişey yemiyor işte gelişimi bundan normal ama dediğim gibi başka şeyler de yemesi lazım et tavuk balık yoğurt pilav çorba sebze muz dışındaki meyveler falan filan bilmem anlatabildim mi canım

ne bileyim bi kaç gündür aklıma takıldı işte takacam ya bişeye :)
duymasında sıkıntı yok algılaması çok iyi refleksleri falan gayet iyi seslendiğimde ıhh der döner bakar
1 yasında konusamaz böle bi beklentim yokk ta baba dışında mama anne gibi basit kelimeleri söylememesi beni düşündürüyor

Of ya ben de darlandım okurken, bizimkilerin midesi zaten daha küçücük o kadar şeyi nasıl yesin Tunacık?Bir de kusturmuş çocuğu kıyamam ya valla bende fıttırırdım çok haklısın Sen planını iyi yapmışsın inşallah da dilediğin gibi olur.Birinin kv ye hayatın yemekten ibaret olmadığını anlatması lazım.Zaten Tuna biraz daha büyüdüğünde kendi istemez onun yediklerini gereken cevabını da verir babaannesine.

Kızlar benim bıdık uyudu dışardaydık geldik emdi uyudu hemen, bugün geç yattı ama napalım haftasonu böyle oluyor.Ben de ufaktan ytacağım cok yorgunum öpüyorum hepinizi kocaman iyi geceler

Çok güzel yazmışsın, gerçekten aynen böyle!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…