Benimki de ihh ihhlara bağladı bu ara.hepsini kaydediyordur merak etme.bi kelime ogrenir.bi kaç kez duyarsınız.sonra uzun zaman duymazsın.sonra hepsi dökülür ağzından.benimki bu sabah day ( çay)dedi.istedi.ananeden ogrenmis.Benim cocuklar18.ayda konuşuyorlar bakalım bu da mı öyle olacak.bi de en önce su istemeyi öğretiyorum.en son onu söylüyorlar.niyedir bilmemkızlar Buğra baba dısında anlamlı kelime söylemiyor en net anlaşılır kelimesi baba anneyi biara söylüyordu artık duymuyorum bıraktı anne yi bişey isterken sürekli ıh hıhıhıh ıh diye ses cıkarıyor elimden biey alsa ıhh bişey istese ıhh iletişimi ıh ıh la yapıyor bazen dilini iyi kullanıyor anlamsız kendi kendine biseyler mırıldanıyor sürekli konusuyorum göz hizasına inip izah ediyorum bu çocuk anlamaz demiyorum babasıda aynı benden daha cok konusuyor diyebilirim uzun uzun anlatıyoruz herşeyi ehvam yapmak için erken mi yoksa
özellikle bu ıh ıh ıh ları unutur mu kalıcı olmasında
Psikolojini bozuyosa geceleri kes canım.ama tamamen kesme yav.bak hafızaları daha kuvvetli oluyor anne sütünu uzun sure alanların.ama baktın olmuyor önce ruh sağlığı düzgün mutlu aňne önemli.selam kızlar. geçmişi okuyamadım çok zor bi gece geçirdim.
ilk geceden sonraki en zor geceydi bir saat sürdü. ilk anlar yine oyun yaptı bende zorlamadım oturdum yatağın başında. sonra mızmızlanmaya başladı sonra ağlamaya döndü sonra şiddetlendi.. meme verdim biraz daha koydum yine yok illa memede duracak. sallanmayı unuttu memeye sardı şimdi.
canıma tak etti! kendimi zor tutuyorum sürücem mememe tuzu biberi yemin ediyorum o raddeye geldim! tükendim bittim delirdim artık. resmen kafayı bozdu memeyle böyle bişey olamaz yakamı çekiştirmekten bi hal oldu. bu kadar değildi ya.. napıcam bilmiyorum tam uyku eğitimi güzel gidiyo derken umutlarım suya düşüyo yine.
ama sinirlendim o inatsa ben daha inat uyutmadım memede yatağında kıvrana kıvrana hıçkıta hıçkıra ağlayarak uyudu. başında bekledim dua ettim okudum sakinleştirmeye çalıştım.. öyle iç çeke çeke sızdı. ne gaddarım dedim sonra kendi kendime.. vicdan azabı çekiyorum şimdi. ama bu kadar emek vermişken nasıl başa döneyim?
ben ciddi ciddi memeden kesicem sanırım en azından geceleri. gerekirse tuz sürücem yapıcam bişey. herşeyi doğru mu yapıyoruz sanki. bişeyi de yanlış yapayım. bende insanım resmen 1 yıldır delirdim yaşlandım tükendim!
Ah ah benim evin duvarlarının dili olsa da konuşsa.. Biliyorsun ben de geçen dönem kv şimdi de annem var.. Ben de senin gibi çok sinirlendim çook ve en sonunda da hem anneme hem de kv ye oturdum anlattım.. Dedim sizde çocuk büyüttünüz ben bugüne kadar sizin dediklerinizi yaptım ve her şey ters gitti özellikle de uyku konusunda, bundan sonra bana bişi demeyin çok büyük hata yapmazsam dedim, benim de bildiklerim var ve bence anne olarak hissedebiliyorum sesi Böyle çözdüm bir şekilde.. Annem artık demezAh kızlar ah valla yazdan korkuyorum. Hep birlikte yazlığa gideceğiz yandım bittim, eğer böyle olursa orda da valla kavga çıkar! Normal değil kesinlikle. Tarzı bu. Mesela ben rejim yapıyorum ya şu an, demedim zaten bir aydır, bu sabah eşim ağzından kaçırdı, bana bile karışıyor dolma ye et ye, o ne tatsız tuzsuz. En sonunda eşim uyardı.
Geçen geldiğimizde Tuna'nın eline küçük bir muz verdim, tuvalete gittim geldim elinde hala muz var, ben yine verdim diyor. Ya Allah aşkına çocuk yatacak, zaten akşam meyve vermekten hoşlanmıyorum. Tutup aldım elinden hatta fırlattım anlasın azıcık diye. Yesin de iyi uyusun diyor!! Bak bak bak açlıktan uyumuyor çocuk ay ne sinir yaa!! Bi çorba koymuş inanın bi salata kasesi vardı, görünce benim midem bulandı valla. Onu allem etti kalem etti içirdi. Zaten Tuna sonunda kustu, ki çocuk bunca Zaman beş kez bile kusmamıştır. İşkence!! Kırmadan açıklamaya çalışıyorum hala bıdı bıdı, en sonunda eşim dedi anne karışma diye. Bugün de Tuna'nın yemeyesi tuttu aksi gibi. Amanın o gürültü feryat figan aman şunu yapalım bunu içirelim.. dur kemik suyuna yumurta kırayım da içir dedi en sonunda. Yok dedim sadece kemik suyu içsin, niye diyor yav niye ne yaa Allah aşkına ne diyim ben buna! Sırf kırılmasın hemde zaten şifalıdır diye he dedim ama abarttıkça abartıyor. Zorluyor çocuğu. Ya zaten tok kardeşim TOK!! İyi kötü yedirdim ben. Kemik suyu bitti ceviz getirdi, daha da diyor ki akşam bişey yemeyecek mi? Zaten yatmasına bir saat kalmış, o bitti elma verebilir miyim eline diyor!!
Ay kızlar önemsiz gibi gelebilir çok uzattım ama valla burnuma geldi. Yazın ki planım sabah erken kalkıyoruz ya zaten, kendi kahvaltımla beraber Tuna'nın kahvaltısını da yaptırmak, ama kendi yiyecek. Ama eminim buna da burnunu sokacak. Zaten hep bana karışan insanlar yüzünden ki buna eşim de dahil, bu çocuk böyle sorunlu yiyor sorunlu uyuyor. Ya banyo yaptırımımda bile karışıyor!!
Kardeşlerim kv yada anne ile yaşamak zorunda kalan kaderdaşlarım. Siz bir meleksiniz valla bak Peygamber sabrı var sizde.. Ben sadece bi hafta sonu katlanamıyorum..!!
Allah yardımcın olsun.yemeyen çocuğun ne kadar insanın ömründen aldığını bilenlerdenim.bi de persantilin altındaydı benim ki.korkma bi şey olmuyor.kendine bunu telkin et.eğer gün içerisinde hareketliyse enerjisi dusmemisse korkma canım.ben küçük kiziň annesiydim.kızından gelişim geriliğinden dolayı öyle bahsederlerdi.su an yaşıtlarını yakaladı.takviye mamayla oldu ama oldu.ölmedi ağır hastalanmadi.enerjisi hep yerinde oldu.sadece beni çökertti.yalnız benimkinde böbreklerde taş varmış.iyeye sık yakalanıyordu..iştahsızlığı ondanmış.geç farkettiler.taş akla gelmedi.iste böyle bi sebebi yoksa sakin kal.yaptıkların daha kötüye sebeb oluyor.biliyorum.çünkü yaptım.dahada kötü oldu.aranızdaki ilişkiye zarar verirsin.sen rahatim takmıyorum sakinim derken bile değilsin ve o bunun farkında.gerçekten rahat olduğunda çözülecek bu iş.Kızlar fıttırmak üzereyim ciddi anlamda kendime engel olamayıp bağırıp çağırıyorum artık berata tanıyamıyorum kendimi yemiyor yemiyor yemiyor ne yaparsam yapayım sabahtan beri karnı aç yemek hazırladım yemiyor takmayayım diyorum yemesin acıkınca yer diyorum ama inanın olmuyor şu saate kadar yemedi yemeğini uyku saati geldi onun acıkmasını beklerken uyuyacak şimdi aç yatacak ve benim psikolojim bozuldu artık yemek konusunda uyku zaten hiç yok 100 kere uyanıyor sabaha kadar onu geçtim artık onu problem olarak görmemeye başladım yesin ama 24 saat uyumasın aç bırakıyorum sürekli ve her seferinde reddediyor yemeği aç kalıpta yemek yiyeceği zaman ne zamandır bilen var mı kaç gün kaç saat dayanır açlığa ekmek filan da vermedim hiç eline daha çok acıksın diye her gün aynı şey vallahi yoruldum usandım artık bu iştahsızlığından her günümüz aynı 50 dk-1 saat yemek yedirmeye çalışıyoruz eşimle elektrik süpürgesi açıyoruz dikkatini dağıtmak için banyoda yedirmeye çalışıyoruz sadece 1 lokma yesin diye balkona çıkıyoruz dikkati dağılsında ağzına sokuverelim kaşığı diye onu da atıyor ağzından mama sandalyesi filan zaten hak getire 1 dk oturmuyor içinde eline ver kendisi yesin derseniz eline ne versem fırlatıyor kızlar yanına da dökmüyor eliyle uzaklara fırlatıyor yemeği gözüm bile görmesin diyor heralde gerçekten şaşırmış durumdayım artık ne yapacağımı aç bıraktım ama çözüm olmadı kafayı yicem gerçekten yakında çok bunaldım
Yaaa niye öyle yaptı ki acaba.. Yok anam bizim çocuklar bi garip, başka çocuk olsa şimdiye aşılmıştı.. Bizimkiler pek inat..selam kızlar. geçmişi okuyamadım çok zor bi gece geçirdim.
ilk geceden sonraki en zor geceydi bir saat sürdü. ilk anlar yine oyun yaptı bende zorlamadım oturdum yatağın başında. sonra mızmızlanmaya başladı sonra ağlamaya döndü sonra şiddetlendi.. meme verdim biraz daha koydum yine yok illa memede duracak. sallanmayı unuttu memeye sardı şimdi.
canıma tak etti! kendimi zor tutuyorum sürücem mememe tuzu biberi yemin ediyorum o raddeye geldim! tükendim bittim delirdim artık. resmen kafayı bozdu memeyle böyle bişey olamaz yakamı çekiştirmekten bi hal oldu. bu kadar değildi ya.. napıcam bilmiyorum tam uyku eğitimi güzel gidiyo derken umutlarım suya düşüyo yine.
ama sinirlendim o inatsa ben daha inat uyutmadım memede yatağında kıvrana kıvrana hıçkıta hıçkıra ağlayarak uyudu. başında bekledim dua ettim okudum sakinleştirmeye çalıştım.. öyle iç çeke çeke sızdı. ne gaddarım dedim sonra kendi kendime.. vicdan azabı çekiyorum şimdi. ama bu kadar emek vermişken nasıl başa döneyim?
ben ciddi ciddi memeden kesicem sanırım en azından geceleri. gerekirse tuz sürücem yapıcam bişey. herşeyi doğru mu yapıyoruz sanki. bişeyi de yanlış yapayım. bende insanım resmen 1 yıldır delirdim yaşlandım tükendim!
Benimki azı dişlerini pek fena geçirdi.biraz uzun da sürüyor.sadece emdi ve su içti.ne zamanki tamamen gözükürler ondan sonra yemeye başladı.ama senin dahada uzun zamandır var bu şikayetin.Yok canım hasta değil çok şükür sadece elleri hep ağzında azı dişleri çıkıyor sanırım hep şiş dişetleri ondandır diyemiyorum artık bu iştahsızlığı çünkü hep böyleydi çocuk iştahlı olsa her zaman yer bence
Benimki de ekmekçi.bugün masanın ustutünden posetten almış boyu kadar ekmeği kemirerek holden geliyordu.ekmeği pogaçayi görünce deli oluyor.yararlı olsun diye tam buğday ekmegi aldım ona burun kıvırdi..Karatay bizi gormesinAslına bakarsan ekmeği de ben vermiyorum eline bi bakıyorum poşete girmiş farecik gibi almış yiyor elinden de alamıyorum kıyamıyorum mama mama diyorama ekmek yemese de yemek yemiyor canım denedim ben de bari midesi boş kalmasın diye müsade ediyorum ekmeğe
ihmal eder miyim burada sizle dertleşmezsem iyice kafayı sıyırırım zaten kafa normal değil :))Evet canım telefondan pratik oluyor. Ay evet sen hep diyordun şuanda da kızı sallıyorum diye. Şimdi sallama olmayınca burayı ihmal etme sakın :)))
Canım senin belin rahatsız değil mi ya ): Operasyon mu olacaktın en son doktor ne demişti?İnşallah kimseye muhtac olmadan bu zor günleri atlatırsın kayınvalidene sinirlenmiştin bir ara hatırlıyorum , insanın kendi annesi gibi olmuyor gerçekten.
Meme açık gezme olayı zaten aynı, seksapalite sıfır.Kendimi hiç çekici bulmuyorum zaten , herhalde diyorum memeyi kesince eskisi gibi hissederim ben sıkılıyorum mememi görmekten oğlum sıkılmıyor :)
Bende mecbur bayramda kestim kestim yoksa kesenem, annemlerin yanına gideceğim bir süre orada denizdi çocuklardı belki daha cabuk unutur.Evdeyken eşim zaten dayanamıyor ağlamasına hayatta ağlatmaz boşver emzir gitsin der.Bakalım nasıl olacak hepimiz göreceğiz :)
geç yazdım biraz ama bende ekledim canımBen ekledim bu arada seni istek gönderdim canım
mericim seni anlıyorum. takmamak elde değil. keşke umursamaz vurdumduymaz olsak. bazen ufacık bi laf bile batıyor.Ah kızlar ah valla yazdan korkuyorum. Hep birlikte yazlığa gideceğiz yandım bittim, eğer böyle olursa orda da valla kavga çıkar! Normal değil kesinlikle. Tarzı bu. Mesela ben rejim yapıyorum ya şu an, demedim zaten bir aydır, bu sabah eşim ağzından kaçırdı, bana bile karışıyor dolma ye et ye, o ne tatsız tuzsuz. En sonunda eşim uyardı.
Geçen geldiğimizde Tuna'nın eline küçük bir muz verdim, tuvalete gittim geldim elinde hala muz var, ben yine verdim diyor. Ya Allah aşkına çocuk yatacak, zaten akşam meyve vermekten hoşlanmıyorum. Tutup aldım elinden hatta fırlattım anlasın azıcık diye. Yesin de iyi uyusun diyor!! Bak bak bak açlıktan uyumuyor çocuk ay ne sinir yaa!! Bi çorba koymuş inanın bi salata kasesi vardı, görünce benim midem bulandı valla. Onu allem etti kalem etti içirdi. Zaten Tuna sonunda kustu, ki çocuk bunca Zaman beş kez bile kusmamıştır. İşkence!! Kırmadan açıklamaya çalışıyorum hala bıdı bıdı, en sonunda eşim dedi anne karışma diye. Bugün de Tuna'nın yemeyesi tuttu aksi gibi. Amanın o gürültü feryat figan aman şunu yapalım bunu içirelim.. dur kemik suyuna yumurta kırayım da içir dedi en sonunda. Yok dedim sadece kemik suyu içsin, niye diyor yav niye ne yaa Allah aşkına ne diyim ben buna! Sırf kırılmasın hemde zaten şifalıdır diye he dedim ama abarttıkça abartıyor. Zorluyor çocuğu. Ya zaten tok kardeşim TOK!! İyi kötü yedirdim ben. Kemik suyu bitti ceviz getirdi, daha da diyor ki akşam bişey yemeyecek mi? Zaten yatmasına bir saat kalmış, o bitti elma verebilir miyim eline diyor!!
Ay kızlar önemsiz gibi gelebilir çok uzattım ama valla burnuma geldi. Yazın ki planım sabah erken kalkıyoruz ya zaten, kendi kahvaltımla beraber Tuna'nın kahvaltısını da yaptırmak, ama kendi yiyecek. Ama eminim buna da burnunu sokacak. Zaten hep bana karışan insanlar yüzünden ki buna eşim de dahil, bu çocuk böyle sorunlu yiyor sorunlu uyuyor. Ya banyo yaptırımımda bile karışıyor!!
Kardeşlerim kv yada anne ile yaşamak zorunda kalan kaderdaşlarım. Siz bir meleksiniz valla bak Peygamber sabrı var sizde.. Ben sadece bi hafta sonu katlanamıyorum..!!
dün o sinirle öyle dedim. şu an kesmem. ama ciddi ciddi düşünmeye başladım. sırf şifa olsun diye, diş çıkarıyor yazık kendini rahatlatsın diye dayanıcam. ama dediğin gibi gece emmelerini bıraktırmam lazım. ne olur bana bi şey önerin.. gece yatağa koymadan önce emzirmeydi rutinimiz. onu uykuya geçiş aracı yapmak istedi dün gece. emzirmeyi salonda yapsam sonra odaya geçip bi süre başka şeylerle oyalansak. yatırınca kıyameti koparır mı o zaman acaba. ya bildiğin gibi değil sana yemin ediyorum her dakika eli yakamda..Psikolojini bozuyosa geceleri kes canım.ama tamamen kesme yav.bak hafızaları daha kuvvetli oluyor anne sütünu uzun sure alanların.ama baktın olmuyor önce ruh sağlığı düzgün mutlu aňne önemli.
ne iyi ne kötü iç güveysi bizden iyidir ama öyle diyelim :) sen nasılsın nerelerdesin?selam anneler nasılsınız
vallahi bendeki de ne sabırmış bende şaştım. ama sabırdan çok inat var bende. laz damarı :)) o da inat ama ben daha inadım bakalım ne oluyo görelim.Yaaa niye öyle yaptı ki acaba.. Yok anam bizim çocuklar bi garip, başka çocuk olsa şimdiye aşılmıştı.. Bizimkiler pek inat..
Yani tutarlı olmam lazım zaten biliyorsun yani bu gaddarlık değil, konuşamıyor mecbur ağlayacak o şekilde yoksa sesini sana Nasıl duyuracak bücür..
Tutarlı olmakla iyi yapmışsın..
Bu meme olayı beni de mahvetti gerçekten göğüs üçlarım acıyor artıkboş da olsa emmek istiyor, geceleri ben azalttım baya Ama tamamen bitmedi..
Geceyi kes olmadı başlamışken tam olsun, ama gündüz devam edersin.. Kız helal sana he ben olsam pes ettiydim çok sabırlıymışsın maşallah
uyku düşmanı kuzucuklar ah.. acaba senden daha mı çok ilgi bekliyor? ama şu bi gerçek ki artık emmenin sadece bir alışkanlık olduğunu biliyoruz. srn gece zaten emzirmiyorsun. ama gündüz her istediğinde veriyordun dimi canım? istersen saatli emzir. Çünkü nen de bi ara her istedğinde verdim bu sefer çocuk şaşırdı durmadan emmek istedi yerli yersiz.. gündüz oyalamak daha kolay oluyor emzik falan da alıyor zaten. uyku konusunda ise taviz verme canım arada kucağına, al pış pış yap, ninni açabilirsin.. umarım bu gece daha kolay uyur..selam kızlar. geçmişi okuyamadım çok zor bi gece geçirdim.
Ah ah benim evin duvarlarının dili olsa da konuşsa.. Biliyorsun ben de geçen dönem kv şimdi de annem var.. Ben de senin gibi çok sinirlendim çook ve en sonunda da hem anneme hem de kv ye oturdum anlattım.. Dedim sizde çocuk büyüttünüz ben bugüne kadar sizin dediklerinizi yaptım ve her şey ters gitti özellikle de uyku konusunda, bundan sonra bana bişi demeyin çok büyük hata yapmazsam dedim, benim de bildiklerim var ve bence anne olarak hissedebiliyorum sesi Böyle çözdüm bir şekilde.. Annem artık demez
Hiç bişi kv de söyler sonra hep ama konulmayı hatırla derim :)))
Canımm benim çok zor çok gerçekten hele de öyle biriyle uğraşmak.. Sen zaten gerekeni yapıyorsun, o da işte ayda yılda bir görüyor ya telafi etmek istiyordur bu şekilde aöa yöntemi yanlış.. Üzme sen tatlı canını, Tuna da boşuna huzursuzlanır sen sinirli olduğunda.. İçinden söv ona :))))
ayy bayılıyorum maşayaiyi pazarlar canlar.. inşallah bol iştahlı ve bol uykulu güzel bi pazar günü olur..
dün yeni evlenen dayımla eşi gelmişti akşam yemeğe, istanbuldan tatile gelmişlerdi. bana da uğrayıp gittiler. dün yorulmuşum bayağı, üstüne akşam Begüm'ün uyku faciası eklenince bu sabah kalktım tüm kemiklerim ağrıyor. allahtan işim yok bugün.
bu arada maşa ile koca ayı izliyoruz bi süredir bayılıyo Begüm. Maşada kendini görüyo herhalde. aynı yaramazlık aynı haylaz bakışlar
ama harika bi çizgi film ya ben daha çok izliyorum vallahi :))
ayy bayılıyorum maşayahakkaten bizim cücükler tam bir maşa. bizde zavallı koca ayı
hahaha çok iyiydiayy bayılıyorum maşayahakkaten bizim cücükler tam bir maşa. bizde zavallı koca ayı
off çok kötü başlamışsınız güneEvet yaa tam oturdu bir koca ayı benzetmesi :)
yeb4 Bol uykulu değil bugün sanırım bizim için, kafayı yedi yine uyumuyor, emerek uydu yatağa koyunca uyandı sonra bir daha bi saat kucağımda salladım uyudu koydum yine uyandı sonra bana gelenler geldi tabi.. Bunaldım yemin ederim yaşlandım.. Sabah 5.30ds kalkmışsın daha neler inat ediyorsun ki acaba
öpüyorum kokluyorum pışpışlıyorum birden bire teması bırakmadım alışana kadar başında durucam. gündüz daha iyi. eline oyuncak verip odadan çıkıyorum kendi kendine uyuyor bi süre sonra.uyku düşmanı kuzucuklar ah.. acaba senden daha mı çok ilgi bekliyor? ama şu bi gerçek ki artık emmenin sadece bir alışkanlık olduğunu biliyoruz. srn gece zaten emzirmiyorsun. ama gündüz her istediğinde veriyordun dimi canım? istersen saatli emzir. Çünkü nen de bi ara her istedğinde verdim bu sefer çocuk şaşırdı durmadan emmek istedi yerli yersiz.. gündüz oyalamak daha kolay oluyor emzik falan da alıyor zaten. uyku konusunda ise taviz verme canım arada kucağına, al pış pış yap, ninni açabilirsin.. umarım bu gece daha kolay uyur..
oy allahım gelde içten içe kendini yeme. allahtan yakın değilsiniz canım. yazın neden birlikte tatil yapıcaksınız peki? illa eşin mi istiyor. böyle olursa sana tatil değil eziyet olur valla.içimden ter ter tepiniyorum zaten :)) srn çok sabırlısın canım ve yine iyi hallediyorsun ilişkilerini. brn sinirlendim mi oturup konuşamam da. rn iyisi çıkıp giderim. surat asarım. umarım düzelir bu durum. pek zannetmiyorum ama..yeb4 arda eşim falan olmasa söyleyecem de ona da yazık.. bide utanıyorum her şeyi söylemeye. ama o yaparken hiç utanmıyor..
bide beni biliyor ha öyle her şeye izin vermem. gizli Gizli yapınca daha da sinirleniyorum. benim kv daderanın ve senin kv karışımı birşey :)) ay her şey bitti bide bunla uğraşıyorum yav..
seninde canım daha doğrusu hepinizinsevgili emekçi,işçi, özverli, canım anneler. işçi ve emekçi bayramınız da kutlu olsun bu arada. öpüyorum sizi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?