2015 Şubat Anneleri

Canım çok kolay. Bir kurusoğanı biraz iri bir şekilde doğruyoruz. Teflon tenceremiz varsa içine yarım çay bardağı kadar zeytinyağını döküyoruz. Üstüne soğanları koyup hafif karıştırıyoruz ama kavurmuyoruz. Bu arada kerevizleri soyup çok küçük olmayacak küpler halinde doğruyoruz. 2 tane orta boy kereviz yeterli oluyor.tencere onlarıda alıp soğanlarla birlikte bi çeviriyoruz. Sonra üstüne parçalara ayırdığımız brokolileri diziyoruz. Bu dakikadan sonra karıştırmak yok:) 1 çay bardağı sıcak su gezdirip ocağın altını en kısığa getirip kapağını kapatıyoruz. O orda kendi buharıyla pişiyor. Gidip gelip kontrol ediyoruz. Brokolilerin rengi değiştiğinde, çatalı batırdığımızda yumuşaksa olmuştur. Yada direk brokoliyi ağzınıza atın yumuşatıp piştiyse tamamdır:) bir borcama alıp, bir kasede yarım bardak zeytinyağı ve yaklaşık 1,5 limon sıkıp sos yapıyoruz. İçine tuzunuda katalım. İyice karıştırıp üstüne gezdiriyoruz. Narince alttan üstten karıştırıp soğumaya bırakıyoruz. Sonra afiyetle:) bu arada brokoli falanda çok faydalıymış hamilelikte. Brokoli çorbasıda güzel oluyo kerevizle:)

Çok güzel görünüyor. Kerevizi hiç salçasız pişirmemiştim bir de öyle deneyeyim. Bir de kv sürekli kerevizle enginarı ters söylüyor ikisini de severim de kereviz yaptım diyor enginar çıkıyor. Kereviz keskin kokulu olan di mi toprak altındaki yetişiyor patates gibi.

kizlar yaa ben battaniyeyi nasil yikiycam bi akil verin
idisi orgu gibi içi bez ama bezle orgunun arasinda pamuk falan var galiba , yikasam 99 % TOPANIR ONUN içi makinede
elimde yikasam olurmu

makinada bebek programı varsa onda yıka yada en kısa programda en düşük devirde
ama içine sinmeyecekse riske atma elde yıka canım

Sen terligi giymeyecegini varsay ama yanina bir tane al. Cunku terlikle arasi cok iyi olmayan ben bile hastanede terlige yapismistim :)

kizlar yaa ben battaniyeyi nasil yikiycam bi akil verin
idisi orgu gibi içi bez ama bezle orgunun arasinda pamuk falan var galiba , yikasam 99 % TOPANIR ONUN içi makinede
elimde yikasam olurmu

Bende de ayni battaniyeden var ben onu makinada yunlu programinda 30 c de yikadim. Toplanna frkan da olmadi.

senı normal doğum ıcın çatala cıktıgında ayağında spor ayakkabılarınla hayal ettımde:KK70:

bır defa ayakların şişecek ayakkabı gıyemezsın..terlıgı ayagaına hemen takarsın ayakkabı ıcın başka bırının yardımını almak zorundasın sırf bacıgı ıcın degıl egılemeyecegın ıcın gıyemezsınde.. yanı ılla ben spor ayakkabı gıycem dıyosan tercıh senın tabı ama :KK45:

Siz çatala terliklerinizle mi çıkıyorsunuz?

Çok güzel görünüyor. Kerevizi hiç salçasız pişirmemiştim bir de öyle deneyeyim. Bir de kv sürekli kerevizle enginarı ters söylüyor ikisini de severim de kereviz yaptım diyor enginar çıkıyor. Kereviz keskin kokulu olan di mi toprak altındaki yetişiyor patates gibi.
Evet canım. O kokusunada bayılıyorum. Ben bekarken bizim evde hiç kereviz pişmezdi, hala pişmez:) kayınvalidemden öğrendim bende:)

senı normal doğum ıcın çatala cıktıgında ayağında spor ayakkabılarınla hayal ettımde:KK70:

bır defa ayakların şişecek ayakkabı gıyemezsın..terlıgı ayagaına hemen takarsın ayakkabı ıcın başka bırının yardımını almak zorundasın sırf bacıgı ıcın degıl egılemeyecegın ıcın gıyemezsınde.. yanı ılla ben spor ayakkabı gıycem dıyosan tercıh senın tabı ama :KK45:

Spor ayakkabılarım rahat canım rahat giyip çıkarabiliyorum şiş olsa bile öyle. Hele bağcılarını açınca daha bir rahat. O yüzden düşündüm ama terlik de akayım o zaman. Bu arada ben evde de terlik giymem ki.

Kesinlikle en rahatı terlik. Bende banyo terliği oluyo ya pamuklu bambu tarzı ondan alıcam. Süslemeyi düşünüyorum üstünüde:)

limon, mandalina vs turunçlgiller midemi eksitiyor mu desem yakiyormu desem
bi garip oluyor
dun iki saatin için 1 lt kadar içtim valla, durup durup birden yukleniyorum oda iyi deil aslinda galiba

Limon mandalina ve portakaldan farklıdır suyla karıştırırsan suyu alkali yapar asitli yapmaz.

Back
X