- 3 Aralık 2010
- 2.898
- 1.294
- 133
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #34.581
Canım mikrop konusunda bende katılıyorum. Bebek daha çok küçük enfeksiyon riski yüksek olur ama aşılarının gelan hepsini yaptırırsan hiç bi zararı yokmuş hatta bağısıklık sistemine destek veriyomuş. Şahsen benim kayınvalideminde 2 tane kedisi var aşıları yok her taraf tüğ e toprağa kakasını yapıyo sonra kanepeye çıkıp yatıyo düşünüyorum bebek olunca nasıl yatırcam kanepeye yada emekleyince nasıl izin vercem yerde emeklemesine. Havadan ağzına tüğ de kaçabilir. Keşke aşıları olsa bende rahat ederim.Ay o konu açılınca bende deliriyorum sorma hiçyani ben hamile kalmadan önce sahiplendim ama hamile kalınca veririm diye almadimki oyuncak değil sonuçta bu hayvanlar..hamile olan kuzen resimlerini görmüş instagtamda whatsapp 'ta falan kediyi vereceksin demi diye başımın etini yedi ve demedikleri laf kalmadı yok efenim kedi tırmalar ısırır üstüne oturur mikrop kaptırır hasta eder tüyünü yutar bunlar neyse de hadi bilemediklerine veriyorum ki çoğu okumuş insan yani en son kuzen bana ni cümle söyledi sen kedini bebeginden çok seviyorsan bilemem dedi okadar sinirlendim ki anlatamam ama o da hamile diye sustum...annem milletin yanında evde kedim olduğunu soyletmiyor ayıplarlar diye daha neler neler artık takmıyorum benimki çok kuduruk at gibi kosuyo evde ne hali kaliyo ne koltuk tavşan gibi zip zip ama yinede kiyamam hic
Aslında devlet hastahaneleri de doğum konusunda epey geliştirdi kendini canım bazı devletin kadın doğumlarda ufak bi farkla özel odaya yatabiliyosun istersen tabi bos oda varsa benimde başta devlette olacaktı özel oda düşünmüştüm bende..durum yoktu çünkü hala da yok.özele güç yetecek gibi değil peşin ödeme yapmayacağız zaten eşimin patronu kredi kartından çekecek biz taksit taksit ödeyeceğiz yoksa benimde zor hani özel işiBenim doğum devlet hastanesinde öyle bi lüksüm yok
Evet mantıklı düşünürsek aslında en ufak pansumanlarda bile uyusturduklari oluyo bide canlı canlı kesilmez dediğin gibi en son dikiş atarken de bacaktan vuruyorlarmış bi tane öyle dikiyolarmis bi akrabam demişti en son bacağımdan vurdular diye..aslinda kesi atmasalar bile yittik oluyo zaten dimi oda can yakar bence onun içinde uyuştururlarBenim dikiş yoktu ona rağmen uyuşturdu. Dikiş gerekirse diye ve tabiki uyuşturuyorlar canlı canli dikilmez ki.
Valla ben hicte susmuyorum. Benim anne tarafim cok isratci atayim diye. En son bana bir cinnet gecirttiler. Dedim ki bir daha kedileri at diyeni ne evime sokarim ne yuzune bakarim. Ne de bebegimin yuzunu gosteririm. Cenenizi kapayin. O gun bu gun kafam rahat yakin cevreden. Ama hala yorum yapan uzak akraba var nolacak o kediler diye.Ay o konu açılınca bende deliriyorum sorma hiçyani ben hamile kalmadan önce sahiplendim ama hamile kalınca veririm diye almadimki oyuncak değil sonuçta bu hayvanlar..hamile olan kuzen resimlerini görmüş instagtamda whatsapp 'ta falan kediyi vereceksin demi diye başımın etini yedi ve demedikleri laf kalmadı yok efenim kedi tırmalar ısırır üstüne oturur mikrop kaptırır hasta eder tüyünü yutar bunlar neyse de hadi bilemediklerine veriyorum ki çoğu okumuş insan yani en son kuzen bana ni cümle söyledi sen kedini bebeginden çok seviyorsan bilemem dedi okadar sinirlendim ki anlatamam ama o da hamile diye sustum...annem milletin yanında evde kedim olduğunu soyletmiyor ayıplarlar diye daha neler neler artık takmıyorum benimki çok kuduruk at gibi kosuyo evde ne hali kaliyo ne koltuk tavşan gibi zip zip ama yinede kiyamam hic
Kizlar simdi kontrolden geldim. 34+0`im bugun , 2.800 gr olmus bebis. Suyum azalmaya baslamis ama doktor bu haftadan sonra azalmaya baslamasi normal dedi.
NST`ye gerek yok simdilik dedi. 36. haftada cati muayenesi yapacak bir de vajinada BETA bilmemne bakterisi var mi ona bakacakmis. Eger varsa normal dogum icin tehlikeli oluyormus, onun icin dogumdan 1 gun once antibiyotik veririz dedi. 38. hafta gibi suni sanci vererek dogumu baslatmakta israr ediyor. Bebegin kilosu cok cok onde de degil gibi ama bilemedim ben de.
Normal dogumda goz problemi konusunu sordum. -7 nin uzerinde miyop olanlarda tedbir aliyoruz sana gerek yok dedi.
Onlar disinda agriymis, akintiymis hepsi normal dedi. Benim doktorun takintili oldugu konu bebek hareketlerinde anormallik, azalma hissedersem hemen gitmem gerekiyormus.
Bizde haberler boyle.
Korkutmak istemem cnm ama benimde senin haftandayken kısa süreli oluyordu şu 1 haftadır uyutmuyor artıl
Kızlar benim karnımda kasılmalar başladı sanki karnom toplanıp bırakıyor
Sen hangi hastaneyi düşünüyorsun canim :)Aslında devlet hastahaneleri de doğum konusunda epey geliştirdi kendini canım bazı devletin kadın doğumlarda ufak bi farkla özel odaya yatabiliyosun istersen tabi bos oda varsa benimde başta devlette olacaktı özel oda düşünmüştüm bende..durum yoktu çünkü hala da yok.özele güç yetecek gibi değil peşin ödeme yapmayacağız zaten eşimin patronu kredi kartından çekecek biz taksit taksit ödeyeceğiz yoksa benimde zor hani özel işi
39+0 canım senin kaç oluyor çarşamba günüAmin insallah kuzum cok saol ya biraz olsada rahatladim sen pazartesi gunu kac haftalik olucaksin kac haftalikken sezaryen oluyosun
Bebişler gelince daha çok uyunmuyor cnm bol boş uyu enerji depolaSut beni daha kotu yapiyor.iyice sisiriyor. Ne var ne yok agzima geliyor bu sefer. Birde ben 7.30 da kalkiyorum sabah. Esim o saatte ise gidiyor. Bende geri uyuyamiyorum. Mal gibi oluyorum.
Aynen o konuda haklısın da benimki aşırı titiz bi hayvan kabı kumu falan var banyoda durur kumumuzda sabun kokuluCanım mikrop konusunda bende katılıyorum. Bebek daha çok küçük enfeksiyon riski yüksek olur ama aşılarının gelan hepsini yaptırırsan hiç bi zararı yokmuş hatta bağısıklık sistemine destek veriyomuş. Şahsen benim kayınvalideminde 2 tane kedisi var aşıları yok her taraf tüğ e toprağa kakasını yapıyo sonra kanepeye çıkıp yatıyo düşünüyorum bebek olunca nasıl yatırcam kanepeye yada emekleyince nasıl izin vercem yerde emeklemesine. Havadan ağzına tüğ de kaçabilir. Keşke aşıları olsa bende rahat ederim.
Valla ben hicte susmuyorum. Benim anne tarafim cok isratci atayim diye. En son bana bir cinnet gecirttiler. Dedim ki bir daha kedileri at diyeni ne evime sokarim ne yuzune bakarim. Ne de bebegimin yuzunu gosteririm. Cenenizi kapayin. O gun bu gun kafam rahat yakin cevreden. Ama hala yorum yapan uzak akraba var nolacak o kediler diye.
Günde 2 defa falan oluyor cnmBebeğin kilosundan dolayı mı 38de alalım diyorvalla ablamda da 40+2 de suni sancı deneyelim dediler açılma falan olmadı. Doğru sezertana gitti. Ben olsam bu ne ısrar derdim açıkcası. Bi sorun olmazsa inşallah normal olmasını çok istiyorum ben. Gerekirse devlet hastanesine bile giderim yani dr zorluk çıkarırsa.
Doğrudur canım. Ben çok çektim çok alışkınım buna ya ondan önemsemiyorum bu kadarını. Bana soda iyi gelmişti aşırı yandığı dönemde. Süt vs. hiç etki etmedi.
Periyodik aralıklarla mı oluyor yoksa günde bi kaç defa mı? Bende de aşırı sertleşme oluyor zaman zaman ama kasılma bu mu bilmiyorum
Son haftalar artık kasılma olması normal hazırlık kasılması işte.tarif ettiğin gibi karnım top gibi oluyor benim de.doktorum 20 dakikada 3 defa olursa bekleme dedi.sezeryan olacağı için.normal olsa o aralık daha da sıkklaşıp doğum olur sanırımKızlar benim karnımda kasılmalar başladı sanki karnom toplanıp bırakıyor
ya benim normalde kulağım sürekli tıkanır ama sadece basınç olur ondan sordum. sakız çiğnemek iyi geliyor ona.Basınç çınlama ugultu tıkanıklık şeklinde canim
Mikrop kapmaz kediden bebis. Ama tuyu sikinti kist asisi yok ise. Ben 3 ayda 1 yaptiryorum asilarini. Hatta 3 ay dolmadan 1 hafta once yaptiriyorum nolur nolmaz diye. Mikrobundan tirnagindan enddiselenme disqri cikan bir hayvan degilse. Ama kist asisi sart.Canım mikrop konusunda bende katılıyorum. Bebek daha çok küçük enfeksiyon riski yüksek olur ama aşılarının gelan hepsini yaptırırsan hiç bi zararı yokmuş hatta bağısıklık sistemine destek veriyomuş. Şahsen benim kayınvalideminde 2 tane kedisi var aşıları yok her taraf tüğ e toprağa kakasını yapıyo sonra kanepeye çıkıp yatıyo düşünüyorum bebek olunca nasıl yatırcam kanepeye yada emekleyince nasıl izin vercem yerde emeklemesine. Havadan ağzına tüğ de kaçabilir. Keşke aşıları olsa bende rahat ederim.
Ah uyuyabilsem. Sanirim calisma hayatindan yatma hayatina gecince enerjim fazla gelemye basladi uyuyamiyorum geceleri.Bebişler gelince daha çok uyunmuyor cnm bol boş uyu enerji depola
Tirasi bende dusunuyorum ama kis kis usuturler mi acaba diye endiseliyim. Benim minik kedi cok hassas.hemen hasta oluyor. Tamam ev sicak sortla tisortle geziyoruz ama.tras olunca yolda usur diye korkuyorum.Aynen o konuda haklısın da benimki aşırı titiz bi hayvan kabı kumu falan var banyoda durur kumumuzda sabun kokulukakasini yapınca 40saat bi ordan kapatır bi ordan kapatır sonra patilerini yalar kendini yalar..kisir zaten aşıları da yapılıyor hayatta dışarı da salmam zaten tirsak çok korkuyor sokaktan yabancılardan bu ay sonu da tıraşa gidecek tüy problemi de çözülecek inşallah ama komik olcak tipi falan yaa
Kiz ben cok nalet biriyim. Bir keresinde biri bana çocuk ne zaman yapcaksiniz dedi. Dedim siz gidince bir tur caliscaz uzerinde. Tabi soranin yuz mosmorBen bu insanlardaki cürete şaşıyorum bazen. En uzak akraba dış kapının mandalı birisi gelir milletin içinde maaşını sorar evin kira mı der çocuk yap falan der ya deli olurum. Yahu benim özelim sanane be. Bana kendi kardeşimin sormadığı soruyu soruyosunkeşke herkes haddini bilse
Mikrop kapmaz kediden bebis. Ama tuyu sikinti kist asisi yok ise. Ben 3 ayda 1 yaptiryorum asilarini. Hatta 3 ay dolmadan 1 hafta once yaptiriyorum nolur nolmaz diye. Mikrobundan tirnagindan enddiselenme disqri cikan bir hayvan degilse. Ama kist asisi sart.
Ah uyuyabilsem. Sanirim calisma hayatindan yatma hayatina gecince enerjim fazla gelemye basladi uyuyamiyorum geceleri.
Tirasi bende dusunuyorum ama kis kis usuturler mi acaba diye endiseliyim. Benim minik kedi cok hassas.hemen hasta oluyor. Tamam ev sicak sortla tisortle geziyoruz ama.tras olunca yolda usur diye korkuyorum.
Kiz ben cok nalet biriyim. Bir keresinde biri bana çocuk ne zaman yapcaksiniz dedi. Dedim siz gidince bir tur caliscaz uzerinde. Tabi soranin yuz mosmoray cok eglenceliydi
Offf sorma yaaa berbat özellikle akşamları gaviscon içiyorum..gecen kuzen o bitkisel içme dedi doktora sormadan bitkisel içerikli şeyler erken doğumu tetikliyomus ama sanmam zararı olacağını aslında maden suyu da iyi geliyo ama sıvı alınca da devamlı wc deyimGünaydın kızlar benim gibi mide yanması çeken varmı çok kötüyüm
Bende öyle düşünüyorum canım 120 tlymiş özel oda olsun dedik. Ama doktorlae ne derece izin verir orda duş almama bilmemAslında devlet hastahaneleri de doğum konusunda epey geliştirdi kendini canım bazı devletin kadın doğumlarda ufak bi farkla özel odaya yatabiliyosun istersen tabi bos oda varsa benimde başta devlette olacaktı özel oda düşünmüştüm bende..durum yoktu çünkü hala da yok.özele güç yetecek gibi değil peşin ödeme yapmayacağız zaten eşimin patronu kredi kartından çekecek biz taksit taksit ödeyeceğiz yoksa benimde zor hani özel işi
Gözünaydın ne güzel yolunda hersey. Bebek cok iri değil ama başka bir durummu var bu kadar ısrarcı doktor? Artık sezeryan icin bile 40ı bekliyorlar. Bide açılma sancı vs yokken suni sancı alınca zor olacak kendi sancın gibi olmaz ama. Neden israr ediyorki?Kizlar simdi kontrolden geldim. 34+0`im bugun , 2.800 gr olmus bebis. Suyum azalmaya baslamis ama doktor bu haftadan sonra azalmaya baslamasi normal dedi.
NST`ye gerek yok simdilik dedi. 36. haftada cati muayenesi yapacak bir de vajinada BETA bilmemne bakterisi var mi ona bakacakmis. Eger varsa normal dogum icin tehlikeli oluyormus, onun icin dogumdan 1 gun once antibiyotik veririz dedi. 38. hafta gibi suni sanci vererek dogumu baslatmakta israr ediyor. Bebegin kilosu cok cok onde de degil gibi ama bilemedim ben de.
Normal dogumda goz problemi konusunu sordum. -7 nin uzerinde miyop olanlarda tedbir aliyoruz sana gerek yok dedi.
Onlar disinda agriymis, akintiymis hepsi normal dedi. Benim doktorun takintili oldugu konu bebek hareketlerinde anormallik, azalma hissedersem hemen gitmem gerekiyormus.
Bizde haberler boyle.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?