O nasil belli oldu ki ?
Rutin 6. Ay kontrolüne korona yüzünden goturememistim. Sol gözünde arar ara çok çok nadiren kayma fark ettim . Sağ gözünde hiç bir şey yoktu yani ben fark etmedim. Zaten ne zaman göz tembellesiyomus o zaman şaşılık basliyomus yani fark edilir duruma geliyormuş.Göz muayenesi ne mi gittiniz. Çok anlamıyorum bu değerlerden. Geçici biseymi. Geçmiş olsun
Cnm kesme doktoru boşver emsin 2yasa kadar üstelik 4ogun vermeden olmaz bizim doktor geçen ay dört Ogün dediGündüz emmiyor mu bebeğin. Benimki günde iki öğün zor yiyor. Ona kalsa sadece emerek yasicak. Doktor bir yaşında anne sütünü kesebilirz dedi. Kan değerleri iyi durumda. Kilo boy normal. Hiç istemiyorum sütten kesmek. Bizimki cignemede yutmada sorun yok ama canı istemezse ağzını açmaz. Çok istikrarlı. Küçücük bebeğe gücüm yetmiyor. Zorla yedirmek diye bisey mumkun değil. Kitlio ağzını. İki dişi var. Ama sinirlenince öyle bı ısırıyor ki dün parmağımı kopariyodu derisi soyuldu resmen canı nasıl istese öyle yaşıyor. Her türlü su zor. Bu bebeler canımızı okuyo
Erken teshis edilmesi iyi olmuş. Büyük oglumda bebekken sol gozde kayma vardı . Daha çok fotoğraflarda belli oluyordu. Büyüyünce gecicek dedi doktorlar. Gerçekten geçti ama. Allah dermansız dert vermesin cnm. Sıkma canını. Büyük oğlum geçen hafta göz enfeksiyonu oldu. Göz doktoru na gittik. Görme bozukluğu var dedi. İleriki yaşlarda gözlük kullancam büyük ihtimalle dedi. Genetik dedi. Senede bı kontrol olcaz. Bebek için hiç gitmedik ama.Rutin 6. Ay kontrolüne korona yüzünden goturememistim. Sol gözünde arar ara çok çok nadiren kayma fark ettim . Sağ gözünde hiç bir şey yoktu yani ben fark etmedim. Zaten ne zaman göz tembellesiyomus o zaman şaşılık basliyomus yani fark edilir duruma geliyormuş.
Bi alet var ışıklı bişey sanal gözlük gibi ama uzaktan tutuyo . Çocuğum da ona baktı. Öncesinde de damla damlatti sonra muayene etti. Göz kusurları erken dönemde çok sinsiymis sakın ihmal etmeyin doktor erken yakaladık dedi . Geçici olan da varmış ama bizimki muhtemelen kalıcı olur çünkü bende de vardı. Ben erken teşhis edilmisim 2 yaşında o yüzden tedavi oldum kuzenim de okuldaki muayenede anlaşılmış geç kalınmış göz tembellesmis şuan bir gözü %30 görüyo. Tedavi ediliyo ama ne biliyim ben gözlükle çok zorluk çektim artık öyle olmaz ama yine de bi an inanılmaz üzüldüm şuan daha iyiyim ama sakın sakın ihmal etmeyin. Benim oğlum da en ufak zerreyi görür gözünden hiç bi şey kaçmaz yani görememe durumu yok. Hipermetropi zaten fazla görme demekmiş . İleri yaşta görememe durumu oluyomuş. Ancak bebeklerde ve çocuklarda bgorememe olmuyo. Yani benim çocuğum her şeyi görüyo sorun yok diye aman ihmal etmeyin.
Süt varken kesmek bana çok acımasızca geliyor. Allah korusun. Diş sıkıntısı başlayınca benim oğlum direk ek gıdaya kitliyo kendiniCnm kesme doktoru boşver emsin 2yasa kadar üstelik 4ogun vermeden olmaz bizim doktor geçen ay dört Ogün dedi
Rutin 6. Ay kontrolüne korona yüzünden goturememistim. Sol gözünde arar ara çok çok nadiren kayma fark ettim . Sağ gözünde hiç bir şey yoktu yani ben fark etmedim. Zaten ne zaman göz tembellesiyomus o zaman şaşılık basliyomus yani fark edilir duruma geliyormuş.
Bi alet var ışıklı bişey sanal gözlük gibi ama uzaktan tutuyo . Çocuğum da ona baktı. Öncesinde de damla damlatti sonra muayene etti. Göz kusurları erken dönemde çok sinsiymis sakın ihmal etmeyin doktor erken yakaladık dedi . Geçici olan da varmış ama bizimki muhtemelen kalıcı olur çünkü bende de vardı. Ben erken teşhis edilmisim 2 yaşında o yüzden tedavi oldum kuzenim de okuldaki muayenede anlaşılmış geç kalınmış göz tembellesmis şuan bir gözü %30 görüyo. Tedavi ediliyo ama ne biliyim ben gözlükle çok zorluk çektim artık öyle olmaz ama yine de bi an inanılmaz üzüldüm şuan daha iyiyim ama sakın sakın ihmal etmeyin. Benim oğlum da en ufak zerreyi görür gözünden hiç bi şey kaçmaz yani görememe durumu yok. Hipermetropi zaten fazla görme demekmiş . İleri yaşta görememe durumu oluyomuş. Ancak bebeklerde ve çocuklarda bgorememe olmuyo. Yani benim çocuğum her şeyi görüyo sorun yok diye aman ihmal etmeyin.
Çok geçmiş olsun canım..Bahsettiğin kontrolün aynısını 4.ayda yaptırmıştık biz.1.yasta yine kontrol amaçlı cagirmislardi.İnsallah geçer gider geleceğine etki etmedenRutin 6. Ay kontrolüne korona yüzünden goturememistim. Sol gözünde arar ara çok çok nadiren kayma fark ettim . Sağ gözünde hiç bir şey yoktu yani ben fark etmedim. Zaten ne zaman göz tembellesiyomus o zaman şaşılık basliyomus yani fark edilir duruma geliyormuş.
4 müCnm kesme doktoru boşver emsin 2yasa kadar üstelik 4ogun vermeden olmaz bizim doktor geçen ay dört Ogün dedi
Ek gıdayı az alıyor diye mi doktor kesmekten bahsetti 1 yaşında.Yani mutlaka bunu haklı cikaricak sebepleri vardır ama bence saçma.Asla uygulamayacagim bir şey.Bizde de şuan üst dişler çıkıyor, yemek istemiyor ki zaten ek gıdayla arası zorla gidiyor.İstedigi kadar emsin istiyorum.Hayat boyu yiyecek inşallah zaten..Süt varken kesmek bana çok acımasızca geliyor. Allah korusun. Diş sıkıntısı başlayınca benim oğlum direk ek gıdaya kitliyo kendini
Erken teshis edilmesi iyi olmuş. Büyük oglumda bebekken sol gozde kayma vardı . Daha çok fotoğraflarda belli oluyordu. Büyüyünce gecicek dedi doktorlar. Gerçekten geçti ama. Allah dermansız dert vermesin cnm. Sıkma canını. Büyük oğlum geçen hafta göz enfeksiyonu oldu. Göz doktoru na gittik. Görme bozukluğu var dedi. İleriki yaşlarda gözlük kullancam büyük ihtimalle dedi. Genetik dedi. Senede bı kontrol olcaz. Bebek için hiç gitmedik ama.
Kızlar ben yaşadım ve küçük bi yerde yaşadım benim dönemimde bir de sürahi nine karakteri vardı . Gözümü kapatirdim ben de tedavi için. Ancak aşırı zor yıllardı asla hayattan zorlanip keşke çocukluğuma dobebilseydim cümlesini hiç kurmadım çünkü çok zordu. Yaşadığım mahalleyi bırakın ilçe de sadece ben kullaniyodum. Tabiri caizse öcü muamelesi gördüm . Doktor çocuğuma sağ göz 7 dedi benim beyninden kaynar sular döküldü yaşadıklarımı oğlumun da yaşama ihtimali olması canımı çok yakıyo. Tedavi edilebilir bişey olduğunu farkındayım çünkü ben oldum gözlük kullanmıyorum ama çocukluğuma derinden etki etti . Yani aslında beni üzen şey çocuğumun gözlük kullanacak olması değil akran zor aldığından korkuyorum. Allah a şükür tespit ettik yavrum görecek herkes gibi hayatına devam edecek bi hastalık bile denemez buna yaşam kalitesini etkilemeyecek ama ben çocuğumun ruhunda yara açanları nasıl engelleyevilirim o yaraları nasıl iylestirebilirim bilmiyorum. İnce ruhlu çocuklar yetistirse keşke herkesBenim kuvozde yatan 1.ayda rop muayenesi oldu.Şükür sorun olmadi ama göz kaymasi,şaşılık farkedersen hemen getir demisti yoksa 1 yaşta kontrole goturucem nasipse.Digerini gotururum olmadi.Akeabamizin kizinda goz tembellgi vardi.Minik bi operasyon gecirip bant takti .Su anda gayet iyi.Icini ferah tut annesi.
Aynı fikirdeyim. Ömür boyu sevsede sevmesede yicek. Ama anne sütü en fazla iki buçuk yıl. Ben hiç anne sütü almamışım. Daha otuz yaşında bile değilim . Ama yaşlılar gibi güçsüzum. Rüzgar esse hemen boynum tutulur. Kollarım tutulur. Sırtım ağrır belim ağrır. Ağır iş yapamam . Ama hep boyleydim. Kan değerlerim hep normal.Ek gıdayı az alıyor diye mi doktor kesmekten bahsetti 1 yaşında.Yani mutlaka bunu haklı cikaricak sebepleri vardır ama bence saçma.Asla uygulamayacagim bir şey.Bizde de şuan üst dişler çıkıyor, yemek istemiyor ki zaten ek gıdayla arası zorla gidiyor.İstedigi kadar emsin istiyorum.Hayat boyu yiyecek inşallah zaten..
Hassasliginj çok iyi anlıyorum. Ama akran zorbalığı malesef çok arttı . Bunun için çocukta farklı bir özellik olmasına gerek yok en yakın arkadaşım benim güzel olmadığımı soylerdi hep. Beni her gören ne kadar farklı bı güzelliğin var ilgi cekiyosun dedigin yooo güzel değil ki derdi . Ergenlik yıllarım güzel olmadigmi düşünerek geçti. Buda akran zorbalığı bence. İnsanda merhamet olmazsa kalbi kotuyse karşısındaki insanda farklı bı özellik olmasına gerek yok. Rabbim cocuklarimizi görünen görünmeyen her türlü şerden kötülükten kötü düşünceli insanlardan korusunKızlar ben yaşadım ve küçük bi yerde yaşadım benim dönemimde bir de sürahi nine karakteri vardı . Gözümü kapatirdim ben de tedavi için. Ancak aşırı zor yıllardı asla hayattan zorlanip keşke çocukluğuma dobebilseydim cümlesini hiç kurmadım çünkü çok zordu. Yaşadığım mahalleyi bırakın ilçe de sadece ben kullaniyodum. Tabiri caizse öcü muamelesi gördüm . Doktor çocuğuma sağ göz 7 dedi benim beyninden kaynar sular döküldü yaşadıklarımı oğlumun da yaşama ihtimali olması canımı çok yakıyo. Tedavi edilebilir bişey olduğunu farkındayım çünkü ben oldum gözlük kullanmıyorum ama çocukluğuma derinden etki etti . Yani aslında beni üzen şey çocuğumun gözlük kullanacak olması değil akran zor aldığından korkuyorum. Allah a şükür tespit ettik yavrum görecek herkes gibi hayatına devam edecek bi hastalık bile denemez buna yaşam kalitesini etkilemeyecek ama ben çocuğumun ruhunda yara açanları nasıl engelleyevilirim o yaraları nasıl iylestirebilirim bilmiyorum. İnce ruhlu çocuklar yetistirse keşke herkes
AminHassasliginj çok iyi anlıyorum. Ama akran zorbalığı malesef çok arttı . Bunun için çocukta farklı bir özellik olmasına gerek yok en yakın arkadaşım benim güzel olmadığımı soylerdi hep. Beni her gören ne kadar farklı bı güzelliğin var ilgi cekiyosun dedigin yooo güzel değil ki derdi . Ergenlik yıllarım güzel olmadigmi düşünerek geçti. Buda akran zorbalığı bence. İnsanda merhamet olmazsa kalbi kotuyse karşısındaki insanda farklı bı özellik olmasına gerek yok. Rabbim cocuklarimizi görünen görünmeyen her türlü şerden kötülükten kötü düşünceli insanlardan korusun
Sabah kahvaltı sonra anne sütü öğlen kıymalı sebze ikindi meyve akşam yoğurt veya muhalebi istediği zamanda emziriyorum kilosuda boyuda iyi 3ogun veriyordum 8aylik kontrolünde 4vericen dedi şimdilik iyiz porsiyonlarini az ver sık sık verÇok geçmiş olsun canım..Bahsettiğin kontrolün aynısını 4.ayda yaptırmıştık biz.1.yasta yine kontrol amaçlı cagirmislardi.İnsallah geçer gider geleceğine etki etmeden
4 müBen kızıma üç öğün veriyorum ama o zorla iki ogununu yiyor.Bir öğünü benim saçlarım onun elleri ve yerler yiyor malesef.Ne tarifler çeşitler denediysem de kabul ettiremiyorum.Boy kilo değerler çok şükür sıkıntı yok diye ustelemiyorum artık.Aksam yemeği mercimekti ve ben nasılsa yemicek pütürlü diye kendimi inandirmistim uzulmemek için.Ve yiyeceği tuttu Yani sabah yemedi ama sağolsun bugünde iki öğünü tamamladı Meme reddiyle üç ay ugrasmistim.Suan çok şükür o konuda sıkıntı yok.Karni doysun da nasıl doyarsa kendi bilsin..
Sorma .... Herkes alay ediyor. Annemler memlekette. Biz evden çıkmıyoruz hiç. Eşim ise gidip geliyor sadece. Ama şükür iş yeri fena değil bir kamu kurumu ve insanlar özenli.Bende çok bunaldım bu ara. Biz tedbirli davranıyoruz diye dalga geçen akrabalar var. Sinirlenirim zıplıyor. Koskoca sağlık bakanı diyor ki bayram ziyareti yapmayın. Ev gezmeleri yapmayın . Uymaya çalışıyoruz diye alay konusu olduk. Çok gerginim. Annemler yakın benim . Haftada bı bikac saat gidiyoruz. Ama kalmak çok istemiyorum. Uyku düzenleri mahvoluyo çünkü. Özlediğim arkadaslarim var. Kafa dağıtmak istiyorum. Ev işlerinden bıktım dünyanin yükü kadınların ustundeymis meğer anne olunca anladm. Çocuklar sağlıklı olsun. Napalm. Gecicek inşallah bugünler
Çok geçmiş olsun. Çok çok erken fark edildi inşallah sorunsuz atlatirsiniz bunu daKızlar az önce doktordan geldik oğlum sag7 sol 7.5 hipermetropi ve astigmat da var. Morelim çok bozuk.
Cnm bu kadar üzülme hemen fark ettin şükürler olsun o yaşa gelene kadar geçer belki önemli olan tedavisi var bizimde 1yasindan sonra amiyat olacak peygamberin sünnetli basda çok üzüldüm ama alisdim simdi önemli olan tedavisi nin olmasiKızlar ben yaşadım ve küçük bi yerde yaşadım benim dönemimde bir de sürahi nine karakteri vardı . Gözümü kapatirdim ben de tedavi için. Ancak aşırı zor yıllardı asla hayattan zorlanip keşke çocukluğuma dobebilseydim cümlesini hiç kurmadım çünkü çok zordu. Yaşadığım mahalleyi bırakın ilçe de sadece ben kullaniyodum. Tabiri caizse öcü muamelesi gördüm . Doktor çocuğuma sağ göz 7 dedi benim beyninden kaynar sular döküldü yaşadıklarımı oğlumun da yaşama ihtimali olması canımı çok yakıyo. Tedavi edilebilir bişey olduğunu farkındayım çünkü ben oldum gözlük kullanmıyorum ama çocukluğuma derinden etki etti . Yani aslında beni üzen şey çocuğumun gözlük kullanacak olması değil akran zor aldığından korkuyorum. Allah a şükür tespit ettik yavrum görecek herkes gibi hayatına devam edecek bi hastalık bile denemez buna yaşam kalitesini etkilemeyecek ama ben çocuğumun ruhunda yara açanları nasıl engelleyevilirim o yaraları nasıl iylestirebilirim bilmiyorum. İnce ruhlu çocuklar yetistirse keşke herkes
Bizim gidicek memleket de yokSorma .... Herkes alay ediyor. Annemler memlekette. Biz evden çıkmıyoruz hiç. Eşim ise gidip geliyor sadece. Ama şükür iş yeri fena değil bir kamu kurumu ve insanlar özenli.
Geçen ay ve bu ay anneme gittik. Onun dışında çıkmıyoruz. Yine gidecegim sanırım ama virüs taşımaktan çok korkuyorum. Offf offff ben yine kafayı yedim. Burada haritanın her yeri kırmızı. Oğlan dışarı çıkalım diye ağlıyor. Evde kalmamız gerek. Eşim de diyor hepimiz kafayı yiyecegimize en iyisi siz memlekete gidin 10-15 gün diyor. Kafamda deli sorular.
Git cnm kafanı dagitirsin bu hastalık bitmiycek böyle yasiycazSorma .... Herkes alay ediyor. Annemler memlekette. Biz evden çıkmıyoruz hiç. Eşim ise gidip geliyor sadece. Ama şükür iş yeri fena değil bir kamu kurumu ve insanlar özenli.
Geçen ay ve bu ay anneme gittik. Onun dışında çıkmıyoruz. Yine gidecegim sanırım ama virüs taşımaktan çok korkuyorum. Offf offff ben yine kafayı yedim. Burada haritanın her yeri kırmızı. Oğlan dışarı çıkalım diye ağlıyor. Evde kalmamız gerek. Eşim de diyor hepimiz kafayı yiyecegimize en iyisi siz memlekete gidin 10-15 gün diyor. Kafamda deli sorular.
Gündüz emmiyor mu bebeğin. Benimki günde iki öğün zor yiyor. Ona kalsa sadece emerek yasicak. Doktor bir yaşında anne sütünü kesebilirz dedi. Kan değerleri iyi durumda. Kilo boy normal. Hiç istemiyorum sütten kesmek. Bizimki cignemede yutmada sorun yok ama canı istemezse ağzını açmaz. Çok istikrarlı. Küçücük bebeğe gücüm yetmiyor. Zorla yedirmek diye bisey mumkun değil. Kitlio ağzını. İki dişi var. Ama sinirlenince öyle bı ısırıyor ki dün parmağımı kopariyodu derisi soyuldu resmen canı nasıl istese öyle yaşıyor. Her türlü su zor. Bu bebeler canımızı okuyo
İnşallah . dün ilk şoku atlattıktan sonra kendime geldim. Biz tedavimizi olucaz ve herşeye eskisi gibi devam edicez. Çünkü ben bu durumun üzerinde ederinden fazla durursam oğlum da bu konuda kendini kötü hisseder . Kendisini diğerlerinden ayıran olumsuz bi özellik olarak algilasin istemiyorum. Babası da ben de eğitim konusunda çok fazla duskunuz kendi egitimimiz için yani. Çocuk olduğu günden beri de onda büyümüş de küçülmüş edası vardı ve hep profesör diye seviyoduk. Gollzlujlerimkz eksiktiÇok geçmiş olsun. Çok çok erken fark edildi inşallah sorunsuz atlatirsiniz bunu da
Size de çok geçmiş olsunCnm bu kadar üzülme hemen fark ettin şükürler olsun o yaşa gelene kadar geçer belki önemli olan tedavisi var bizimde 1yasindan sonra amiyat olacak peygamberin sünnetli basda çok üzüldüm ama alisdim simdi önemli olan tedavisi nin olmasi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?