2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
Günaydın arkadaşlar,
Bebeğimin ense kalınlığı 3.6 çıktı. İkili tarama kan testi temiz çıktı risk görünmüyor ama Dr um ısrarla fetal dna testi yaptırmamı istiyor.. (down olabilme ihtimaline karşı) Bebeğimle ilğili risk olsa bile herşey kabulümüz dedik... Aynı sorunları yaşayan arkadaşlar var mı?

Fetal dna da kesin tanı değil aslında canım. Yani negatif çıkarsa inan ama pozitif çıkarsa ardından mutlaka amniyosentez yaptırıyorlar. Amniyo da kesin sonuç veriyor. Bilgin olsun.

Kizlaaaarrrr:anne:
Bugün dr randevumuz vardı çok şükür herşey yolunda dedi:nazar::nazar:
Bi demir ilacı bi d vitamini ve decavit kullanmamı söyledi.
Bebiş 15+2 günlük. 20 haftada ayrıntılı ultrasona çağırdı.
Veeeeee cinsiyet için daha önce erkek demişti, şimdi kız dedii:KK200::nazar:
Tebrikler canım istediğin birşeydi heralde ;) kac haftalikken erkek dedi acaba bizede erkek dedi değişir mi ki :)

çok teşekkür ederim çok şükür minik mucizem iyi arkadaşlar dr korkma öyle kolay düşmez birşey olmaz dedi
vee cinsiyetimiz belli oldu oğlumuz oluyor arkadaşlar allah sağlıkla kucağımazda göstersin inşallah
Çok sevindim iyi olmanıza :) Hayırlı olsun cinsiyetiniz oğlun erkek olsun istiyordu bildiğim kadarı ile duaları kabul oldu demek :))

Fetal dna da kesin tanı değil aslında canım. Yani negatif çıkarsa inan ama pozitif çıkarsa ardından mutlaka amniyosentez yaptırıyorlar. Amniyo da kesin sonuç veriyor. Bilgin olsun.
Sakincali degilmiydi hani Yurt dişinda yasaklanmiş çok zararli oldugunu bebegede zarari var diye biliyorum

Erken Doğum sayılmıyor bu direk rahim açılmasıyla Doğum başlamadı anne ölmesin diye bebeği aldılar, aynı hastaneler değil canım dava açmalık bişiy olamazdı sorunu anlamayan Zeynep kamil ve hatta Haydarpaşa numune ama ikili test sonucunu isteyen Ümraniye devletti yaptırmadınız mı demedi ikili test sonucunu getirin bulun evden dedi doktor Ebru kendinde değildi pek kardeşime falan sordu ilaç kullanmıyor muydu sürekli iğne yapıyor muydu kendine falan gibi anlamaya çalıştılar kan sulandırıcı kullanıp kullanmadığını
Canım anlıyorum ama demek istediğim şu ikili test sadece down sendromu olasılığı içinmiş. Kardeşin ve ailen boşuna kendilerine dert etmesinler diye söylüyorum. Ben erken doğum riskini de farklı rahatsızlıkları da sordum doktorlara. İki doktora sordum ama kendi doktoruma da bu konuda güveniyorum. İkisi de başka bir rahatsızlık ikili test ile anlaşılmaz dediler. Ha belki diğer genetik testler ile anlaşılabilirdi. Burda kaç insan ikili test yaptırdı hangisinin doktoru down dışında yorum yaptı? Keşke böyle bir durum yaşanmasaydı çok çok üzüldüm hatta doktoruma da bu nedenle sordum sizin yaşadıklarınızı Allahım kimsenin başına vermesin..

çok teşekkür ederim çok şükür minik mucizem iyi arkadaşlar dr korkma öyle kolay düşmez birşey olmaz dedi
vee cinsiyetimiz belli oldu oğlumuz oluyor arkadaşlar allah sağlıkla kucağımazda göstersin inşallah

Maşallah size :) Dikkat et canım kendine vücut ağırlaşıyor, bebekler korunaklı yerde de sana bişey olmasın ;)

Kızlar bilmediğim için soruyorum şimdi ikili testte hem kan veriyoruz hem ense kalınlığı ölçümü yapılıyor ense kalınlığı normal ölçüde çıktığında kan ne işe yarıyor yani ense kalınlığı normal diyelim risk altında olmasına rağmen kan sonuçlarında riskli çıkması çelişki olmuş olmaz mı

Kızlar bilmediğim için soruyorum şimdi ikili testte hem kan veriyoruz hem ense kalınlığı ölçümü yapılıyor ense kalınlığı normal ölçüde çıktığında kan ne işe yarıyor yani ense kalınlığı normal diyelim risk altında olmasına rağmen kan sonuçlarında riskli çıkması çelişki olmuş olmaz mı
Canım doktorum bana ense kalınlığının normal olması down sendromlu olmadığı anlamına gelmez dedi. Ama suan herhangi bir gelişimde problem görmüyorum dedi. Bende yaptırmadım hem yaşımdan hem genetik rahatsızlık kan uyuşmazlığımız yok diye. Allah korusun tabii eğer doktor şüpheli yaklaşsaydı direkt fetal dna yaptırırdım. İkili testte kesin sonuç vermiyormuş nette bazı yorumlar okuduğumda ense ve kanda risk çıkanların bebeklerinde genetik bir sorun çıkmamış vs. En iyis fetal dna diyorlar

Bende genel olarak her gece 4 civarında uyanıyorum 7 ye kadar bekleyip eşim işe gidince bi daha uyuyorum, geceleri uyanınca açlıktan ne yesem diye böyle ağır bişiy yemek istemiyorum meyve yiyorum bi arkadaş muzlu sut yapın öyle içiliyor en azımdan demişti buradaki onu denedim tok da tutuyor bi sure açlık hissi birden geliyor ellerim bacaklarım titriyor hemen yemek yemezsem baktıracağım şekerime
Ya benim de öyle oluyor pek şekerli şeylerde yemiyorum ondan olabilir mi acaba ? Ben de baktırayım şekerime daha önce hiç baktırmamıştım kan mı alıyorlar

Bu ikili tarama testinde yüzde oransal oolarak bebegin engelli oldugunu söyleyip te sapa sağlam doğmuş birçok örnek var sonuçlar yüzde yüz doğruyu yansitmiyor doktoruna gittigin zaman daha ayrintili bilgi eminim verecektir
benim ikili tarama testimde doktorum tarama testine geçmeden önce herhangi bir engel durumunda doguma devAm edip etmek istemedigimi sordu her ihtimale karsi dogumu gerçekleşecegimi söyledikten sonra tarama testini yapti gebelige son verecegimi söylemiş olsaydim farkli test yapacakti
ense kalinligi bebegin hareketine göre bilgisayar ortaminda çekim yapildigi için ufak tefek yanlişliklar olabiliyor bebegin yatiş pozisyonu hareket halinde olmasi gibi kanda yüzde yüz dogruyu yansitmiyor

Ya benim de öyle oluyor pek şekerli şeylerde yemiyorum ondan olabilir mi acaba ? Ben de baktırayım şekerime daha önce hiç baktırmamıştım kan mı alıyorlar
Minicik parmak ucundan ölçüyorlar sanırım o, ama decavit kullanmaya başladım o mu yaptı diye düşünüyorum son 1 haftadır falan var

Bu ikili tarama testinde yüzde oransal oolarak bebegin engelli oldugunu söyleyip te sapa sağlam doğmuş birçok örnek var sonuçlar yüzde yüz doğruyu yansitmiyor doktoruna gittigin zaman daha ayrintili bilgi eminim verecektir
benim ikili tarama testimde doktorum tarama testine geçmeden önce herhangi bir engel durumunda doguma devAm edip etmek istemedigimi sordu her ihtimale karsi dogumu gerçekleşecegimi söyledikten sonra tarama testini yapti gebelige son verecegimi söylemiş olsaydim farkli test yapacakti
ense kalinligi bebegin hareketine göre bilgisayar ortaminda çekim yapildigi için ufak tefek yanlişliklar olabiliyor bebegin yatiş pozisyonu hareket halinde olmasi gibi kanda yüzde yüz dogruyu yansitmiyor
Yok onu biliyorum ultrason da bakan doktor da kesin sonuç vermez bunu bilin falan diye söylemişti ama bende bilmiyordum ense kalınlığı ölçulunce kan ne işe yarıyor gibi

Minicik parmak ucundan ölçüyorlar sanırım o, ama decavit kullanmaya başladım o mu yaptı diye düşünüyorum son 1 haftadır falan var
Hmm benim en baştan beri var bu durum ama bazen aşırı oluyor. Eskiden baş ağrım yoktu son günlerde ayağa kalktığımda oluyor belki şekerim düşüyordur çünkü şekerli pek bir şey tüketmiyorum eskiden çok yerdim tatlı çikolata pasta :))) haftaya gidip ölçtüreyim iyi ki söyledin hiç aklıma gelmemişti sagol canım :)

Benim ikili test sonuçlarımda çıkmış anlayan varmı acaba pazartesi- salı günü gidicem doktora L yada H yazmıyor hic

Eklentiler

• 20180713_125205.webp
    20180713_125205.webp
    16,5 KB · Görüntüleme: 55
Sakincali degilmiydi hani Yurt dişinda yasaklanmiş çok zararli oldugunu bebegede zarari var diye biliyorum

Yasaklandığını duymadım canım. Alternatif testler var ama hala en geçerlisi amniyosentez. Hatta kan testlerinde %99 amniyosentez de oran %100 veriliyor. Düşük tehlikesi %1-2 deniyor.

Genellikle maddi sıkıntısı olmanların 2li test yerine tercih ettiği bir yontem. Dediğim gibi negatif sonuç çıkarsa ne ala ama pozitifte yine amniyosentezi göze almak gerekiyor.

Hmm benim en baştan beri var bu durum ama bazen aşırı oluyor. Eskiden baş ağrım yoktu son günlerde ayağa kalktığımda oluyor belki şekerim düşüyordur çünkü şekerli pek bir şey tüketmiyorum eskiden çok yerdim tatlı çikolata pasta :))) haftaya gidip ölçtüreyim iyi ki söyledin hiç aklıma gelmemişti sagol canım :)
Son 3 gündür kıvranıyorum başımın ağrısından hiç böyle bu kadar ağrımamıştı, bi de uyuz kocama kızdım kavga ettik bağırdım ağladım ağlayınca benim hep başım tutuyor 3 gündür geçmeyen baş ağrısı oldu inadına :(

Son 3 gündür kıvranıyorum başımın ağrısından hiç böyle bu kadar ağrımamıştı, bi de uyuz kocama kızdım kavga ettik bağırdım ağladım ağlayınca benim hep başım tutuyor 3 gündür geçmeyen baş ağrısı oldu inadına :KK43:
Maşallah bizdede var bi koca üzülecekmiş hamileymiş düşünmeZ

Back
X